Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
urychleni kvetu ve skleniku - Klikni zde pro originální téma
syky
Mam 2 rostliny ve skleniku - pres dva metry a uz nemaji
kam rust. Mam je u kamarada a zatemnovani by asi uskutecnit neslo pokud vite co s tim poradte
JFKALFA
no pokud ten sklenik nemuzes zatemnit taq to je problem. <br>
1/ muzes kytku zmensit radikalnim prostrihem<br>
2/ muzes vetve stahnout k zemi a nove prirustky se potahnou zase nahoru<br>
Jeckob
Sem měl takhle 3 kytky ve skleniku a von jim začal ten skleník být nějak malej.Tak sem si řek že je třeba začít kvést.(12/12 v garaži)No tož sem je přesadil.(to byla asi největší pičovina co sem moh udelat)No tak jsem je vyndal a zasadil do big kýblu.A ani to mi nestačilo tak sem do těch kyblu dal hnuj.Sem čet, že rostou na hnoju jak diví.No jo, ale ten šok ty kurvy nepřežili.Posrany dě..............................................a ja sem se vo ně tak staral.A teď ? Teď už se někde suši v garaži.
Growman
No tak když je ten skleník udělanej z fólie tak znič kousek fólie a udělej jim místo.A když sklidíš tak koupíš igelit a tu díru zaděláš.
Jeckob
Ale jelikoš sklení=SKLO tak sem ho vyskít nemoh.Takze mi to zase letos nevyslo.Loni byli dva samci.Vyseru se na outdoor.
hihi
Jeckob: tak to byla rozhodně velká blbost, co jsi popsal. Dokážeš si představit ten šok? ještě k tomu, když hodíš pod kořeny hnůj? Na vzrostolou kytku, kterou to 100% spálí, protože na to není zvyklá? A kytkám vůbec neříkej, že jsou kurvy, v tomhle případě seš ta kunda u toho Ty. Sice si se o ně staral, ale jak vidíš, tak špatně v té koncovce, která byla zbytečně radikální a unáhlená.
Growman: každopádně je problém ve foliovníku udržet vzduch takovej, aby Ti to nezačalo plesnivět, a když prostřihneš střechu, tak je to v prdeli a každopádně by Ti to zplesnivělo. Tím by celej fóliovník pozbyl funkce ohledně klimatu na podzim (kde je nejdůležitější naprostý sucho na palice a čerstvej vzduch a kdyby Ti tam pršelo, tak si můžeš založit pěstební stanici na penicilin :)), protože by jsi nemohl kontrolovat zalejvání.
V tomhle případě bych se připojil k JFKALFOVI-taky sem to dělal jeden rok- ohýbat k zemi a ohýbat a ohýbat, prostě takový loutkový divadlo naruby, ale dost to kytkám ubírá, protože se musejí zpátky stavět. Druhej rok už jsem to vychytal jinak:
A pro příště bude lepší, když si to vychytáš hnedka od začátku a tj. zaštipováním, každý 3 patýrko zaštípnout na všech větývkách by mělo stačit, když zaštípneš a budeš tak pokračovat, tzn.zaštípneš, tak se ti rozdvojí-počkáš na 3 patro a zase zaštípneš na obouch větývkách atd atd.
syky: tak je zkus ohnout, jinou možnost teďka nemáš. A kdyžtak zkus postupně začít hnojit na květ, asi kristalonem. Ale opatrně s tím ohýbáním, ne hned a naráz, musíš po kouskách, třeba v denních intervalech, než se dostaneš na požadovanou hranici. Do země zapíchneš kolík a k němu přivážeš provázek, na jehož konci bude přivázaná větývka........ přeju příjemnou zábavu, je to fakt náročný, vychytat každou větývku :) ale POZOR, ať ty provázky moc neutahuješ, protože tam potom může dojít, k namáčknutí kytky, následnýmu nasátí vody do provázku a může to začít plesnivět bude lepší když tyto místa budeš kontrolovat a provázky, byť o 2 cm občas posunout tam a za čas zase spátky, prostě všechno lehce bez zbytečné síly.
Jo a taky si dej bacha na to, jak budeš prostříhávat listy, tak ty kousky řapíků (nikdy list neustřihneš hnedka u kytky, ale tak 1-2cm od kmene) co tam zůstanou po těch listech, usychají a odpadaj, ale může od nich jít taky plíseň, prostě je potřeba to ve finální akci neustále kontrolovat a jakmile přijdeš na nějakou plíseň tak okamžitě a radikálně co nejrychleji pryč a pozor, může Ti zůstat na rukách, takže než sáhneš na další kytku, tak umýt. Nějak sem se rozkecal, asi ne k tématu, ale trochu se ho to týká.
Mějte se good
Zdarec
hihi
Jeckob: klidně se vyser na outdoor, ale kdyby jsi trochu víc přemýšlel a potom až dělal, tak si myslím, že pohoda, co jsi měl za problém zeptat se někoho kdo už s tím má zkušenosti a každopádně, tento rok, ještě není nic v prdeli, to jen pro Tebe, protože nevíš co a jak, tak zkus třeba nějaký řízky? Hmm? ty ti v tom skleníku půjdou sqele, ale chce to hned. a pořádně si přečíst, co a jak a ne dělat pokusy jak s těma vzrostlejma kytkama, i když všechno špatný je k něčemu dobrý, pro příště víš, že to nemáš dělat :)
Julius Caesar
- caute, chcem sa aj ja na par veci popytat. Mam rastliny vo foliovniku a az dosial som si myslel, ze ich rychly rast do vysky dokazem ustriehnut a obmedzit. Ako mnoho ludi, aj ja som ich pekne na vrskoch zastrihaval, pekne sa mi rozkonarili a zhustli, ked vsak opet troska podrastli a dalej som ich zastrihaval, nic na to nedali a opet podrstli. Tentokrat tom zacal s ich uvazovanim, smerom dolu. Tam sa pekne obratili a pod ho hore. Tak odznova. Pekne si rastli dalej do velkosti. Dalsou fazou bolo, ze na mieste potencionalneho ohnutia som ich plochou stranou kliestikov postlacal, tak aby som ich mohol ohnut este viac. Stonku spevneli, rastlinka sa zatvarila radostnejsie a na malu chvilku som rast pozastavil. Ale len na chvilku lebo uz sa zase uberaju hore a maju uz cez dva metre a sustavne privazovanie a ohynanie, predtym zastrihovanie uz nepomaha. Konceky uz zacali pekne sisatiek a co to sa tam zacina uz tvorit. No ale aj tak sa stale hrabu do vysky a ked ratam to tempo s akym ideu od zaciatku, tak si mozem zalozit rovno sad, alebo alej so stromiskami. Koli susedstvu to vsak nechcem. Vyska plechoveho plotu dookola je len tych spominanych dvoch metrov. Niekto tu niekomu pisal, ked sa na takuto vec pytal, nech prestrihne foliu aby mali kam rast. To zas nie. No a teraz uz neviem co by som si pocal.
- dostal som napad prekryt foliu, nejakou tmavsou (nie vsak uplne tmavou - malo priestvitnou) plachtou. Zamer je ten, ze snad sa ten rast trocha pozastavi a sisule by sa mohli zacat skorej prejavovat. Toto vsetko je vsak len neoverny dohad a tak sa chcem popytat, ci by som to mohol skusit touto cestou, popripade, ci niekto vie poradit este nejaku moznost. V tom prvom pripade, pri prekryti tamvsou plachtou, aky by to mohlo mat nasledok, ci dobry, ci zly a preco.
- mili priatelia, s napatim cakam na Vase rady a ohlasy, ktore by mi mohli pomoct v tejto pekernej situacii... :!
voy
Jsem v podobne situaci. Taky mam kytky ve skleniku, poctive jsem je zastipoval a jaxi se prestavaji vejit. Maji ted cca 2 metry. Zajimalo by me, jestli mi nekdo muzete zkusit odhadnout jak moc jeste porostou. Koketuju s myslenkou to jeste jednou zastrihnout, ale nechci zase omezit palice - precijen ty vrcholky uz zacinaji trosku kulatet =)
hihi
Pokud se tvoří palice tak na zaštipování je podzdě. A ještě porostou, to si piš :)
Takže v této fázi už nezbývá nic než ohýbat, a to tak, aby se kytky nedotýkaly pokud možno nikde fólie. A větrat a větrat a větrat. Taky už ohýbáme :) A nemačkat kytku kleštěma, v tom místě by Ti to mohlo začít plesnivět!!! Ne teď ale za nějakej čásek.
Jo a s tím zatmavováním, Caesare, dokážeš si představit, že by jsi každý den a každé ráno natahoval a stahoval fólii na fóliovník? To je blbost :). Leda tak začít hnojit hnojivem na květ, to je jediná možnost. Ale ještě sem ji nezkoušel, letos to bude poprvý.
Zatím se mějte good
Zdarec
voy
Asi mi nic jineho nez to ohybani nezbude. Bude to asi ale celkem problem, protoze mista je malo a je to kazdodenni prace... Zatim jsem to alespon castecne vyresil tak, ze jsem u kytek, kde jeste neni jasne pohlavi stipackama ustrihal vrcholky a zarovnal to na cca metr sedesat. Doufam ze jim to moc neublizi... :(
JFKALFA
bud v klidu, kuli stize kamosovy tety sme zkracovali 160cm kytky na 60 cm, pohoda to rozchodily
voy
JFKALFA: Do jake doby myslis ze je bezpecne to jeste prostrihat aniz by to nejak moc ohrozilo urodu? Myslim v jake fazi kvetenstvi je uz skoda prilis velka... Jde mi o to, ze moje samice se taky zacina blizit do stadia podobne velikosti jako ty co jsem musel strihat a mozna ji budu muset zastrihnout... na druhou stranu pokud by ji to melo hodne ohrozit tak to radsi risknu nechat rust.
Julius Caesar
... mal si skusenosti pri ohybani rastlin kliestikmi, ze to zacalo hnit? Fuha? Niketo to tu uz popisoval a popisoval to ako vybornu vec. Som tym dost prekvapeny. Ohnute rastlinky su zatial v poho a deru sa opat do hora, ale s tym, ze by mohli zacat hnit si ma celkom dobre vystrasil. Kedze ano prekravanie je narocne, mozem to skusit s tym hnojivom na kvet. Ostatne chodim tam kazdy den, takze davat hore a dolu prekryvaciu plachtu by tiez teoreticky nemuselo by t zle, len neviem ci by som sa dostal mojho ocakavaneho vysledku od toho... . Za radu s hnojivom dakujem...
hihi
Caesar:
neměl sem s tím zkušenosti a něco takovýho neznám, ale přijde mi to zbytečně drastický. Zkušenosti mám s tím, že když přivážeš kytku, tak v tom místě přívazu pokud to hodně utáhneš nebo se to tam prostě nějak poškodí, tak se tam může držet víc vlhko a tím pádem to tam začne plesnivět, nebo hnít tzn. všechno lehce a nenásilnou formou a ohýbání kleštěma, mi přijde trochu zbytečně násilný.
voy:
je lepší to normálně zastřihnou, v této době už bych nedělal, žádný radikální zástřihy, tak Ti ta kytka nějakou radikálnější změnou může zmutovat (A NEMUSÍ), ale doopravdy bych to řešil tím ohýbáním, to ji dost zpomalí, ovšem rozhodnutí je na Tobě.
Mějte se good
Zdarec
Julius Caesar
... ako som uz pisal, ohybanie uz bolo praktizovane, ale oni sa aj tak dost rychlo deru hore. Naopak treba pri tom dat pozor, aby to nebolo na silu, lebo potom to zvykne pri spevnovani rastliny v strede prasknut a hned je vybavene. Potom rychlo operativne nieco riesit so steparskym voskom sa da, no nie vzdy to moze vyjst. Ale S TYM PREKRYVANIM FOLIE TMAVSOU PLACHTOVINOU mate niekto nejake skusenosti???
- to Hihi to ohybanie mi to nejak vyraznejsie nespomalilo a rychlo sa rastlinky spamatali, urobili obluk a pot ho hore zas do vysky.
- teraz sa vrsky uz nedaju zastrihavat a plazia sa mi popot foliu, co sa mi moc nepaci, a este k tomu sa netvaria, ze by nechceli pokracovat, co sa rastu tyka.
- iba sa vytahuju a myslia si, ze co...
hihi
Caesar:
tak musis ohybat dal, a dal a porad dokud nesklidis, jina moznost uz ted neni. To se nezda, ale ty rostliny zpomali, byt jen minimalne, protože musí vydat energii na narovnání zpátky do svislé polohy, no ale moc je to nezpomalí, to máš pravdu, ale i když málo, tak přece. Hlavne aby se neplazili po folii, tam se potom srazi vlhkost a může z toho být plíseň.
Jinak s tmavou fólií nemám zkušenost a myslím, si, že je to vcelku dost nemožný, neboť potřebuješ absolutní tmu a žádný světlo, to, že tam v průběhu tmy vnikne nějakou skulinkou světlo by mohlo mít mutovací následky. Je to jako kdyby jsi měl indoor a v průběhu tmy mu na pět minut rozsvítil, ale pokud to vychytáš, tak se velice rád přiučím.
Mějte se good
Zdarec
Julius Caesar
...ano, dakujem, budem to skusat dalej. Dalej som mal jeden rozhovor, kde mi jeden clovek hovoril, ze vo foliovnikoch na tento ucel sa pouziva v zahradnictve, taka nejaka zvlastna plachtovina (pojdem zistit o co ide), touto sa rastlina, ktora sa dotyka folie obali a prichyti sa na tycky. (tato plachtovina ma v strede dierky, je z nejakej textilie, ktora saje vlhkost, ktora sa zdrzuje na folii a nie je tmava, ale nie uplne svetla). Dalej, ze treba foliovnik hodne vetrat aby sa tam nezachytavala vlhkost - v tejto fazy rastu rastlinky jej uz nie je treba ako na pociatku - mohla by mat tato vlhkost take ucinky ako si pisal Ty). Budem skusat obe varianty, a uvidim ako to dopadne, zatial aj tak inu moznost nemam...
hihi
Caesar:
já bych řekl, že větrat je potřeba v každé fázi růstu a dozrávání. Jinak až se Ti budou dělat palice, tak ty jsou daleko víc náchylnější na plíseň, proto je nejdůležitější, řádně větrat při dozrávání!! Jinak o té tkanině sem nic neslyšel a pokud na něco přijdeš, tak si to velice rád poslechnu.
Zatím se mějte
Zdarec
Deu
Zkuste nějakou variaci screen of green, v několika výškách instalovat pletivo s velmi velkými oky, a rostliny proplétat - detaily viz článek v druhém čísle a spoustu threadů ve fóru. Bude to každodenní práce, ale rozhodně to bude fungovat rozumněji než hafo provázků a kolíků. Pomocí screen of green si můžete venku pěstovat i pěkně nízký záhon, který jen tak někdo nespatří. Ovšem je otázkou, jak jsou ty kytky ve skleníku nyní rostlé, zdali půjdou do mřížky zaplést.
Julius Caesar
... no to je super napad, predsa to tu uz bolo pisane, a predsa to uslo z mojej pozornosti. Idem do toho... Diky moc
Kyng
Vim, že tahle diskuse už neni moc aktuální (asi tak rok :)) ale na to , aby se kytky nemusely ohýbat a provádět s nimi jiné artistické kousky stačí, když je do domečku vysadíte v půli května jako já letos. Ještě nevim jak to vyjde, ale hnedka zase za půl roku dam vědět. Kurva já mam dneska nějakou dobrou náladu. Možná proto, že už sem tu docela dlouho a to sem se chtěl jen podívat na zaštipování a to bylo před 2 a půl hodinama a jak tak čtu ty příspěvky o zaštipování (stejně už sem kytky zaštíp, tak proč to čtu? :D), tak se dozvídam spoustu věcí okolo, který sem třeba předtim ani vůbec nehledal anebo hledal, ale marně, takže voni ty offtopicy možná nebudou tak špatný. Sláva offtopicům hlavně těm, který se týkaj pěstování, Do kanálu s takovými jako je třeba ten můj :D No nic a to sem ani nehulil, ale BUDUUU a už zejtra, jéééééé vlastně už dneska - Mazar v kombinaci s dalšim skérem na zahrádce u pivek - deme do tmy. No nic, du chrápat abych se tam nesložil pod stůl, což se stejně asi stane, ale aspoň ne z ůnavy (no, možná by to bylo lepší :D) ČAU.
prenda
pokud mas ve skleniku dost mista, tak ty kyti ohni co nejniz (bacha na plisen, nechej tam pod vetvema neco mista ) . Prostrihej listy . Vono kdyz se ta kytka ohne , tak se jim zastavi nachvilicku rust ( diky omezeni privodu zivin ) sice ne na moc dlouho ale kazdy spomaleni dobry . Dej do skleniku nakej vetsi vetrak proti plisni . A chce to velmi mnoho pece (skorem jako o deticky ) :slizoun:
_______________ bez zaruky


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma