Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Zářivka !!! - Klikni zde pro originální téma
Leli
Čest Growers !!!!
Potřeboval bych s něčim píchnout..... včera sem byl ve zverimexu a oběvil sem tam takové zářivky Osram Linelux Plus. Kdyz sem si je prohližel tak sem zjistil, že to jsou zářivky do akvarka na rostlinky... Mělo to tam i graf spektra a zdal se mi vyhovující... ale chtělbych se s Váma poradit estli by šlo pod tím pěstit... Díky moc za všechny rady!!!
Zdar! :sun:
Morgan
no jestli to ma nejake waty (aspon 20w jedna)tak proc ne...samozrejme jen na rust
osram lumilux 2 krat daylight a 1 krat warmlight(farba svetla 11 a 31) z knihy o pestovani pod trubicami i love it
lipi
Zdravim,
Existuje nějaký e-shop,kde se daj ty osramky koupit?Taky by mě zajímalo kolik stojí.
dík za help
Lipi
Morgan
20w,100cm, tusim neco kolem 150-200 kc
Leli
.... napsal jsem do OSRAM s.r.o. s tím jaký zářivky jsou nejidealnější pro pěstěni kytí.... a přišlo mi toto:
Co se týče osvětlení rostlin, nevhodnější řešení je zářivková trubice OSRAM FLUORA (15W, 18W, 36W, 58W). :
Má optimální rozložení spektra, podporující růst rostlin (červená a modrá část spektra). Světlo této zářivky je v konečném efektu
pro lidské oko narůžovělé.
.... dobroš, ještě si to SEHNAT!!!
jenom poznamka k Osram Fluora - teoreticky je to neucinejsi zarivka co do vyzarovani fotosynteticky aktivniho zareni, protoze jeji svetlo neobsahuje zelenou slozku, kterou chlorofyl neabsorbuje. Zatim mi ale nikdo nepotvrdil, ze by byla jeji ucinnost na rust rostlin prukazne lepsi, coz je vzhledem k jeji cene docela dulezite.
Leli
... možná že to je tim, že to ještě
nikdo
moc
nezkoušel
e]osama
hmm je to docela dobri napad s tema osramkama do matkarny nebo na rust je to ideální
Sinuhet
Do matkarny by se taky mohla hodit zarivka:
Philips TL-D 15W/89 SLV, Aquarelle, 10000 K, 750 Lm, cca 200,-
Ma rozmery 450x27 mm, takze ji staci pul metru sirky. Ma vyrazne modre spektrum.
Pripadne TL-D 15W/54 SLV/25 , Cool Daylight, 6200 K, 830 Lm, cca 46,- Kc.
A do tretice zarivka s patici jen na jedne strane: PL-L 36W/865/4P 1CT , Cool Daylight, 6500 K, 2900 Lm, cca 136,- Kc.

Všechny vybírány s ohledem na max délku 50 cm. Mám malou skříň.
Killdarian
Já mám jednu zářivku 18W s tím plným spektrem (silvania gro-lux) a ještě tam mám cool whiteku a roste mi to krásně do šířky a vůbec se to netahá zbytečně do výšky. Tak za týden o tom založi thread i s photos, tak se máte na co těšit.
Leli
........takže proč né zářivky, cooo ??? Ještě aby všude po ČR vyrostly special GrowShop´y ! ! ! !
aspect
jj já si taky frčím na 2 silvániách 18 w (namodralý), a kytky jsou krásně tučný 20 čísel vysoký,víc to asi neprosvíti!Mám jich 8,pár nebulek a Dhurg mAth :) Takže narůst perfektní pokud nespěcháte, s tím kvetením to bude asi horší :( Těším se na ty photos Killa :)
Killdarian
Mam hrozně pomalý net, ale už se pracuje na novým připojení a až to bude, tak to sem hodím. Jinak kytky rostou krásně. Dnes sem zastřihl.Měli deset pater, ale radsi sem to zkrouhnul, udelal par rizku a uvolnil misto do vysky ve skrini.
to Leli:Zářivky asi ne jenom na květ, ale jinak jsou urcite vpohode.
Leli
to Killdarin: a poč ne, ne?
Protože mají dost málo v červenym spektru, ale to by se možná dalo vyřešit WARM WHITEkama. ty jsou dost do červeného, ale nevym, jestli by to bylo využitelnéjší spektrum než u sodíku. Teď když se dají kytky hodit ven, tak to nebudu asi zkoušet, ale jak uz bude po sezóně, tak bych koupil ty warm whiteky a zkusil to. Určitě to nebude zas tak špatné.

Jedna kytka kterou mám byla jako mala uplny chudak, tak ji hážu do skříně(12hod.) Je to asi dvacet dnů na květu, ale byla uplne malinká, když sem ji přepnul. Tak sem aspoň hodím photo.
Killdarian
Protože mají dost málo světla v červeném spektru, ale když nad tím tak přemýšlím tak by se možná dalo vyřešit WARM WHITEkama. ty jsou dost do červeného, ale nevym, jestli by to bylo využitelnéjší spektrum než u sodíku. Teď když se dají kytky hodit ven, tak to nebudu asi zkoušet, ale jak uz bude po sezóně, tak bych koupil ty warm whiteky a zkusil to. Určitě to nebude zas tak špatné.

Jedna kytka kterou mám byla jako mala uplny chudak, tak ji hážu do skříně(12hod.) Je to asi dvacet dnů na květu, ale byla uplne malinká, když sem ji přepnul. Tak sem aspoň hodím photo.
Hyena
Hola hola,

nevíte o nějakym grafu, ze kterýho je jasný, jaký bervy a kolik ty kytky potřebujou?

Teď mám ve skříni 2x36w modrý + 2x36w teple bílý...

jo, a jak velkej květináč. Stačí 7l?

Hlavně neznám absorpční spektrum listů... kdyby ho měl někdo k dispozici...
dik
Leli
to Killdarian: I vklidu, ja bych byl rad ze aspon něco.... a dik za photos, je to tady barevnějši. Moc rad bych taky zafaral do zařivek, ale tedka jest: NO MONEY, NO FUNNY. Aspon mam něco pod tou weelikou kouli wenku.... a zatim sem fakt moooc hrdy.

to Hyena: Grafy spektra jsem max. zahlid na obalech u zařivek. A těch 7l jsou vpoho. Loni jsem sazel do 5l wenku a wklidu 2,5m kyti. Casto jsem s tim květinačem chodil na jine "lepši" mistečka, takže kořeny neměly šanci přerust do hliny, fuck.
Killdarian
Ty grafy spektra nekde házel Děda mráz myslim. Takže by mohly byt v jeho galerce. Nějaký přikládám. Já povalim rovnou do půdy. Asi z řízků. Až uplně prorostou rockwool, tak je hodím ven a uvidím. Jo a zarivky sou fakt vpoho.
Jestli si někdo myslí že s těma řízkama hned do půdy ven je blbost tak ať to sem napíše. nějak moc sem o tom nečetl, tak kdyžtak napište.
Ten graf sem nejde prdnout, tak ho sem hodím jindy.
Hyena
Slunce, zářivky, výbojky, lasery, luminofory a jiný světelný zdroje se posuzují podle emisních spekter (co vyzařujou). Já hledám absorpční (to, co se pohltí) spektrum listů trávy...
Hyena
g420:
Díky moc. To je to, co sem hledal:pimp:
Killdarian
Tak to tady zase trochu zpestříme. Další postup kětu sem budu postupně dávat. Nevypadá to tak špatně jak sem si myslel.
Killdarian
No tak ten květ nevypada zastak strašně. Docela pěkná. Teď je to měsíc co je na květu. Na to že to byla taková chudinka je to vpoho.
aspect
Jo tak ty květy zas tak zlí nejsou :) Foť foť víc a víc..jak už sem psal,pěstuju taky pod lienárkama,takže kdybys vyfotil jags vyřešil bednu a stínítko...jaký světla a tak,no a trochu se rozepsal o technice,bylo by to fain!!
Killdarian
Tento tyden mam volno, tak založim thread v indor galerii a tam to bude podrobne popsáno a naphotographováno. Fotím to často, ale jinak ostatní kytky namam jeste preple, a mozna ani zatim nebudu. Tak tam hodím zatím rust plus tento jeden kfjet.
aspect
meine kititchcos:)
já být tebou tak to oskouším!!
Killdarian
to aspect: jo taky jsem to nepochopil?:!/(/("::?)
A to zasrane misto sis mohl odpustit, ale vpoho.
Napiš co je to za modýlek....vypada docela zajímavě
Kdyztak napis aj podrobnejsi info o skrini a zarivkach. Ale mas to fakt pekny
Tak
zdar
aspect
Tady k pochopení nic nebylo!! Asi sem byl vyjetej sorry!No k tématu:Celá skříň mě stála asi 120 kč a to za cenu zářivek!Je udělaná z krabice od televize (v-55cm,d-80, š-55) a stínítko sem si vyrobil taky sám ze sololitu, bla bla..do rána bych vo tom moh mluvit :)Zářivky teda zatím 4 (uprostřed - 2x Osram interna:1350 lm,2700 K, cena dohromady 120 Kč, po bokách mám sylvánia Gro-lux,400 lm,8500K cena doh. zadara od kamoša!!) do budoucna asi přidám Osram Fluora a ?. Všechny 590 mm!Jinak zbytek fotek je v galérce.
aspect
Jo a ty vzorky mám 2!!U té první fotky zleva Durga,Durgha,Nebula!Ty nebuly jsou hezky košatý už od spodu,mám je asi 3! To Kill:Celý si to přečti hodně informácí (je tam fakt skoro všechno : http://planta.aquariana.cz/zarivky_01.htm
Killdarian
Jo tu groluxku mam taky a myslím že je docela good. A ten link už mám dávno přečtenej. Taky podle něho sem si vybíral trubice.
Dnes hodlám založit thread. Tak ať rostou
aspect
Takže sem to dneska zčísnul páč mie to vychytala matka a strašně řádila........ :)
aspect
next..
aspect
Bez komentára..:) No muožná bych ještě podotknul, že to pche vyfocený hnedle nad tím co zrovna čteš je durga a myslím, že ta šiška nejni až zas tag špatná jak mnozí s libostí psali! The End a až okoštuju tak určo napíšu jaký je :)
Killdarian
Takže kdyby to snad někoho zajímalo, tak tem můj thread je tu:

http://grower.cz/forum/showthre...9620#post149620

Docela to roste.
drago
ahoj,kukni forum o BIOLIGHT
tgm.amster
hmm tak s Fluorama sem to zkousel a slo to celkem pekne, akorat ty palice se moc nenafoukly a ve finale to jeste byly oba dva hermousove, ale kdyztak checknete link muj 1 indoor v podpise. Ale abych jen nehanil, na rust sou fakt skvely, i na ten kvet by se dalo pokud to nekdo pestuje usporne :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma