Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Monitorování médií 19.3 - Klikni zde pro originální téma
Spoon
Koalice přitvrzuje boj s drogami
19.03.2004 00:01 - Ve vládní koalici sílí tlak na tvrdší represi proti drogám. Kabinet začal ve čtvrtek diskutovat o možnosti, že by se do zákona dostala jasná definice, jak velké množství drogy v držení jednoho člověka bude trestné
http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r...i_pol&r2=domaci

Jeden z příspěvků v diskuzi k tomuto článku:
###########################################
VACEK a jeho svět 2 (filipturek, 19.03.2004 9:35) Chlastal míň - ale také si přestal rozumět s manželkou. Nevyhovoval mu životní styl, tak vzal od kamaráda nabídku na místo stavbyvedoucího ve Rwandě a utekl především sám před sebou. Chlastu ani sobě samému neutekl - za krátkou dobu na tom byl tak, že mu láhev whisky, jak sám píše, "nic neudělala", jen ho "otupila". Krátce poté už prý nebyl schopen "bez medikamentů vůbec pracovat". Vacek to dále rozvádí těmito slovy: "V podstatě už jsem bral psychofarmaka, opiáty. K tomu každodennímu konzumu alkoholu, moje tělo to už potřebovalo." Brzy nato pak přišel i kokain a pak, na zklidnění, heroin. To je konečná. Abstinovat začal po dlouhé a velice trýznivé odvykací (ne laskavější substituční) léčbě a režimové resocializaci, které se podrobil po návratu do Německa. Ale přestat alespoň někdy do konce života na heroin myslet, toužit po něm, se může podařit puberťákovi, který měl s tou hrůznou drogou několikaměsíční patálii. Ne zasloužilému těžkému uživateli, jakým byl pan Vacek. Mám strach V současnosti pan Vacek požaduje, aby marihuana byla posuzována stejně jako heroin a veřejně říká, že je stejně nebezpečná. To je evidentní nesmysl. A požaduje, aby drogy byly zakázané! Zakázané! A zakázané! Pouze třicet procent drogově závislých nemá další psychiatrickou diagnózu - sedmdesát procent trpí depresemi, osobnostními poruchami, úzkostmi. A k drogám přišli tak, že najednou tu depresi, která je sužuje celý život, neměli. Že najednou měli jinou identitu než smutek, nespokojenost a úzkost. Našli ji jako kdysi pan Vacek, který trpěl depresemi a problémy s identitou v závislosti na alkoholu, psychofarmakách, kokainu a heroinu. Touha pana Vacka po naprosté represi všeho je přes bizarní iracionalitu psychologicky plně odůvodnitelná. On totiž opravdu potřebuje žít ve světě, kde si prostě nemůže šlehnout. Kde nebude nikdy muset řešit tu strašnou touhu, chuť naprat si to do žíly, kterou prý těžcí heroinisté pociťují i po desetiletích abstinence. A tu identitu mu nakonec drogy přece
dj dury
taky pripojuji:
celkem mazec toto...a hlavne kokot reditel...reditel by mel byt nad veci a nepanikarit...

Žáci pěstovali ve škole konopí

Hloupý žert, o nějž se pokusili žáci devátého ročníku základní školy v malé obci nedaleko Rýmařova, skončil zásahem policie. Mezi rostlinkami rajčat, které školáci před několika týdny zaseli v hodině pěstitelských prací, vyrostlo po několika týdnech pět rostlinek konopí a ředitel do školy okamžitě zavolal policii.

19.3. 14:44
RÝMAŘOV - Ta na místě vypátrala, že semínka konopí do misek dali tři žáci deváté třídy. "Zasadili je do stejné misky s hlínou po dvou dnech a bez vědomí učitelky. Konopí chtěli žáci po vypěstování použít pro vlastní potřebu," popsala jednání školáků ve věku 14 až 15 let mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová.

Dodala, že žáci dříve se zákonem neměli žádné problémy a případ je šetřen jako přestupek.

Odbornice: Reakce školy byla přehnaná
Odborníci, kteří se zabývají protidrogovou problematikou, jednání ředitele školy nechápou. "Pokud se ti kluci předtím nedopustili něčeho jiného, zdá se mi reakce vedení školy přehnaná. Já osobně bych takový případ zviditelnila před celou školou, dala bych žákům ředitelskou důtku, ale asi bych na ně nevolala policisty," řekla protidrogová koordinátorka ostravského magistrátu Taťána Niklová.


nebo clanek na http://www.novinky.cz/02/81/17.html
Pupiset
Vacek je znamej prudič,a kdu-čsl banda zakoplexovanej puritanu
,doufamže ty jejich navrhy neprojdou jinak by to bylo jak za Husaka:grrr:
vrrn
Už se stalo..vážení pánové politici zřejmě vystudovali jen základní
školu a to ještě na nějakém izolovaném ostrově, když je pro ně
konopí stejně škodlivé a návykové jako heroin.
Z nějakého ZDE (ne)pochopitelného důvodu se jim povedlo uplatnit
tenhle kocourkovský kousek i v zákoně.
Omluvte mě, jdu si zalít kytičky, at se ti kazišukové klidně poserou!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma