Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Jdou po mě benga-co mam dělat? - Klikni zde pro originální téma
robotnik.igor
Dlouho jsem vynával heslo hulení jen pro zábavu, k prodeji se nesnížim, jenže pak jsem se octnul ve finanční tísni a hulení bylo dost, víc než bych dokázal spotřebovat za 10 let, tak jsem si řek, inu ňákej ten groš by se hodil a začal jsem trochu prodávat, jen tak decentně po známejch, no jo, jenže s jídlem roste chuť,
takže když jsem vyprodal zásoby, tak sem nakoupil skunk ve většim a zase prodával... furt a furt, stále víc prachů a pořád víc lidí se na mě začlo nabalovat,
takle jsem to praktikoval asi 8 měsíců a před měsícem jsem se s tim rozhod skoncovat, už mi to vážně přerůstalo přes hlavu. No jenže před pár dnima jsem
potkal bejvalýho klienta krerej mi řek, že byl před 14 dnima u výslechu, spolu s nim asi další 3 lidi, prej nic nevykecal, nevědi vlastně ani vlastně kdo jsem jak se jmenujuju a jak vypadám, jen vědi, že se tu někdo takovej v okolí pohybuje, je ale docela možný, že mi odposlouchávaj mobila. Mam z toho celkem paranoiu, řikám si, kdyby si mě už vyčápli, tak by mě předvolali,
všechny stopy jsem vyhladil, hulení už u mě nikdo nenajde ani na jointa, ale stejně, mam s těch parchantů strach. Co mam dělat jestli přídou?
Bidlo
Kup si nějakou devítku a jestli přijdou tak jim řekni, že si největší dealer v okolí a vystřel jim mozek z hlavy:-)
P.S.: Jestli přijdou tak přece o žádném skunku nevíš. Co je to ten skunk? Jako marihuana! Aha!! A to svinstvo se tady v našem městě kouří?! A dokonce to i nějaký parchant prodává?? :-)))))
Ctvrtx
Dokud ze nima nepříde něgdo a neřekne, že si mu něco prodal a nebude mít na to svědka nebo něco jinýho tak nemužou nic, tak akorát ti prohledat byt. Bez svědka to je slovo proti slovu a i gdyž by tě třeba měli natočenýho (jak sou teď fšude ty jejich KAMERY) a ten druhej nic nepráskne tak v tom pytlíku byl třeba toxickej zelenej odpad a ty prachy co ti dal byly přece za tu knížku cosi mu minulej tejden prodal ne?
Deu
Zachovej klid, hlavně žádnou paranoiu. Žádný hulení u sebe, doma, žádný telefonáty, představ si matrix :sun:. Když tě budou chtít vychytat, budou muset mít svědky, s kterejma stejně už nic nenaděláš. Za každou cenu musíš tvrdit že nic nevíš, nic si nedělal, nikoho neznáš. Žádný podpisy protokolů bez právníka, a nepodléhat případnému fyzickému donucování. V každém případě je to věc tvého svědomí, jestli cítíš že si neudělal nic špatného, nemělo by se ti nic zlého stát. Ber to tak jak to je, karma funguje :)
sunset
Ftip je, ze ti ani nemuzou bez dukazu prohledat byt. Vagni prohlaseni typu: "Asi ma doma travu" jim u soudce neprojde, musi mit uz nejake dukazy nebo aspon padne argumenty (napr. ten kamerovy zaznam). Ale kdyz peclive uklidis a dohulis posledni zbytecky trafky, muzes bejt v pohudce ;)
SSSuper SSSkunk
hoho jen si to vyžer!!!!!kdyby ses vysral na to prodávání (když už ses k tomu snížil,tak aspoň akorát na překonání té finanční krize) a zůstal pěkně v klidku na zemi,tak by se ti nic podobnýho nestalo!!!!!!!!!!!!!!!!Dokonce jsi to vozil ve "větším" z venku?????? Proč???
Kvůli lovům????
Tu devítku bych si pořídil spíš já abych ti mohl vystřelit mozek z hlavy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nejsem žádnej násilník,ale takovýdle lidi doopravdy nemám rád!!!!!!!
canna
ser na nich ked budu mat nieco tak sa ti urcite ,ozvu,aj u nas robia bu bu ale tu mame este na to zakon .u vas je to uz trocha volnejsie .na slovensku si este vecsina ludi mysli ,ze ked niekto huli tak je fetak a neviem co este a treba ho odstranit vsetkymi sposobmi .mame tu taku malu zakopovu vojnu.drzim ti palce hulicom vsetkych krajin spojme sa
Butch
To robotnik igor: hoď se do klidu - pokuď si s tim skončil a zametl důkazy a doma už nemáš tak by se ti teroreticky nemělo nic stát.
Horší je pokuď tě prásnkne někdo z těch lidí cos jim prodával - ale i tam je to tvé slovo proti jeho a pokuď nemaj nějaký video a foto tak bys měl bejt v klidu.
Doporučuju si od toho (huleni atd.)na hodně dlouhou dobu orazit. A kdyby přišli tak zapírat a zapírat - ať předložej důkazy - hlavně se člověk nesmí podat tomu jejich nátlaku - že ti všechno dokážou a že to bude horší když se nepřiznáš.

To SSSuper SSSkunk: Doufam žes to myslel hodně ze srandy - pokuď si to myslel vážně tak bys ty hovado zasloužil aby ti někdo dal do huby.
Já osobně se k tadytěm otázkám a věcem moc nevyjadřuju, ale už mě serou lidi co maj keci (a to na groweru) že oni by od dealera nic nekoupili a že to sou svině a že to dělaj kvuli prachám - no a jasně kuli čemu by to dělali - na tom nevidim nic špatného. Líbí se my že nikdo by od dealera nic nekoupil - tak kdo to potom kupuje - né každej chce pěstovat či na to má podmínky či se s tim chce srát nemluvě o nátuře.Tak co mu zbejva - rada buď nehulete a nebo držte hubu a nechte si keci na dealery.SSSuper SSSkunk tebe potkat a říct mi to do očí tak tě odváží sanitka.
Nejsem žádnej násilník,ale takovýdle lidi doopravdy nemám rád!!!!!!!


hihi
robotnik.igor: zbytečně sis udělal problémy z věci, která je bezproblémová (Ganja), ale jen si to pěkně vyžer, co si kdo navaří to si taky sní, jak tu někdo psal-karma funguje!!! Proč to tak píšu se dočteš níž.

SSSuper SSSkunk: přece by jsi si takovou nulou nešpinil ruce :)

Burch: milý Butchi, ty si asi neuvědomuješ, a jak tak koukám skoro všichni tady, postkomunistickou mentalitu lidí a hlavně státu (viz kdosi tu psal něco o slovensku, to je ještě horší a prodejem se to nezlepší ani u nás) a asi si taky neuvědomuješ, že díky takovejmto lidem proběhl ten zákon (protože z toho stát nemá prachy, o nic jinýho tu nejde jak si psal, ovšem jen lidem, kteří v tom vidí jen prachy), a o kterým se teď bude jednat, je mi jedno jestli prodáváš nebo ne (myslím si že jo, co ty na to?) Já bych od tebe ani od nikoho prostě nekoupil, udělal sem to 2x a díky, už nemám tuto potřebu, raději si vypěstuju nebo řeknu kámošovi, ale jak tak vidím, tak když to někdo prodává "kamarádům" tak to asi nebudou takoví kamarádi (to je trochu od tématu-ale vypovídá to o povaze člověka-robotnik.igor), ale jde o to, že díky takovejmto lidem hážou nás do jednoho pytle a v tom případě už se mě to týká a štve mě to. Protože su spokojenej člověk, kterej si vypěstuje, pracuje, platí daně-což je taky něco jinýho, když si student butchi, za tebe to platím aji já- máš jinej-naivnější pohled na svět, určitýma věcima se nemusíš zabývat- to poznáš až budeš chodit do práce a nepotřebuju se zabývat tím, jestli mě kvůli nějakýmu blbcovi sbalijou. Jde taky o to, že jak sem si všiml, tak hulíš nějakých 5 let a víc pěstuješ indoor než outdoor-což není tak spojený s přírodou a nevytváří to v tobě ten vztah, o kterým tu mluvím. Třeba se časem dáš víc na outdoor a taky změníš názor. Jde o to, že tím pádem sou taky sklízeči, protože přece nebudeš pěstovat venku, aby jsi to prodával-indoor je něco jinýho-ale taky bych ho neprodával. Jde prostě o to, že všechno má svoje příčiny a důsledky a tohle je velice provázaný, tzn. sklízeč-prodejce-hulič podle lidí je to jedna a ta samá pakáž, která je problémová. Mě jde jen o to aby to rozlišili sklízeč-prodejce-lidi neschopní si vypěstovat, a huliči. A je na každým co si vybere.
A pokud se k těmto otázkám nevyjadřuješ, tak potom nechápu Tvoje rozhořčení.
Rada pro Tebe Butchi-poslechni a přečti si každej názor a dej mu prostor stejnej jako vyžaduješ pro ten svůj vlastní názor, abys mohl být objektivnější a čím víc mě budeš říkat abych držel hubu, tak tím víc budu řvát.
Netušil sem, že ganja je tak agresotvorná, a můžu Ti říct, že bych se s Tebou velice rád potkal a řekl Ti to do očí, vidělo by se jestli by jsi se snížil k agresi-tam kde končí vědomosti a argumenty začíná násilí- nebo jestli by jsme si pokecali, já osobně bych byl pro druhou variantu.
Prostě a jednoduše vzato, člověk kterej prodává není hulič, ale dealer. O o tom to je.
Trochen jsem se rozkecal, takže tam budou asi nějaký nesouvislosti, takže kdyby náhodou někomu něco nesedělo, tak rád budu pokračovat v diskuzi, ne monologu.

Mějte se dobře
Zdarec
Ignácius
Chlapče, když je ti ta kouzelná rostlina dobrá jen k tomu, abys vydělal prachy, tak musíš počítat s tím, že budeš mít problémy. Ne že bych ti přál kriminál, ale neříkej, že jsi nevěděl, do čeho jdeš, když ses dal na prodej ?!
Hodně prachů = hodně rizika.
Butchi z tvýho příspěvku mám dojem, že sám pěstuješ na kšeft. Řekneš nám k tomu něco ?
TommyBoy
To Igor: Myslim ze ti uz vsichni poradili, takze uz ti nemam co rict... Priste bud opatrnejsi.

To SSSkunk: Jestli ses nevsim tak se ptal co ma delat a ne na tvuj nazor na dealing... Ale je videt ze ty si se este do velkyho pruseru nigdy nedostal... Jednou dojde na kazdyho..

To Butch: V podstate s tebou souhlasim. Na dealingu nevidim nic az tak spatnyho. Ale souhlasim zaroven s tvrzenim ze dealovat neni DOBRA vec. Mozna si mel byt trochu mirnejsi pri vyjadrovani....:)

To Hihi: Jak se teda divas na to ze v nekolika zemich Evropy se prodava huleni v obchode? Jsou to podle tebe vsechno hajzlove a vyvrhelove? Butch to asi trochu prehnal, ale ty trochu taky...

Nekdo huleni nema a nema treba moznost si ho vypestovat tak si ho musi koupit. Ne kazdej ma stesti ze ma kamarady, kteri mu v nouzi pomuzou. Myslim ze ale nazor Superskunka sem nepatril...

Tot vse budte v pohode... Mene horke krve.
toxic
to robotnik: všechno již bylo řečeno, drž se chlapče
To SSuper SSkunk: člověče, kde se v tobě bere ta agresivita, připadáš mi spíš jako nácek, než jako hulič, už podle toho tvýho SS
Hihi: je vidět, že jseš odněkud z dědiny, protože ve velkejch městech se hulení kupuje, jináč by to ani nešlo,
já osobně pokryju svojí vlastní potřebu sklizní jen asi na 3 měsíce, zbytek času kupuju, muj názor je, že dealeři a
konzumenti musej táhnout za jeden provaz, ikdyž mě občas štve jak to natahujou třeba ve freshi a luxoru,
ale tam už stejně dávno nechodim
SSSuper SSSkunk
Jen tak koukám a nestačím se divit.....

Jak tak vidím pánové,tak mám trochen jinej pohled na konopí a na život s ním,než většina lidí tady na groweru:-(

Někdo tady srovnává ganju s rajčatama?????:-((

Nějakej MÉŠŤÁK říká ,že ve městě to bez prodávání nejde??????????????(bydlel sem 18 let v Brně,a v životě sem nic nekoupil)
A navíc naše VELKOMĚSTA SOU TAK OBROVSKÝ ŽE SE Z NICH DOOPRAVDY NEDÁ VYMOTAT!!!!!!!!!!!!?

Toxic........he.....holohlavej su to máš pravdu(svoje krásný vlásky sem prohrál v sázce:-(( ) ,ale nácek doopravdy nejsem:-)) to mi věř! A že si vypěstuješ akorát na tři měsíce??????Jak dlouho pěstuješ????1. rok???? musíš víc makat!!!!a snažit se!!!! Taky sem ne vždy měl ganju na celej rok,ale když sem neměl ,tak sem nehulil..nebyl to důvod,abych vyhledal nějakýho dealera a něco kupoval.....spíš už sem se těšil až zase příští sezonu zasadím!stejně tak jako se na to těším i teď když mam ganji dost:-)))))))

Ale je pravda ,že tohle téma sem nepatří.....a asi sem nepatřím ani já ..mějte se tady na groweru všichni pěkně....dávat rady dealerum jak se vyhnout fízlům......toto sem tady fakt nečekal.....asi sou moje názory na ganju trochen vyhraněný.....a sem nepatří....

Bye

Zachaliaš
Zdar já sám v poslední době dost často kupuju nedá se nic dělat když je bída a chceš hulit,akorát mně sere že je to docela dost drahý g za 300kč uděláš z toho 3 brka a je to v pí...je v to hodně prachů nedavno sem mluvi s jedním dílerem ten řek že kupuje 1kg skanoura za 170papouchů ale prodá to za 250 to mně na tom sere nejvís jinak proti dílerům nic nemám ale bral bych tak za 2husy alspon na 4 pějekný brka i tak by na tom dost vydělal počítám naklady elektryka,hnojidla,semena atd.na 100 pro se mu to musí vrátit a ajito hulení mu nějáký zustane :) Zdar
Butch
To co jsem napsal ve svém vyše uvedeném příspěvku tak za tím si stojím ikdyž jsem to pojal tvrději než jiní.

To Ignácius: ne já rozhodně nepěstuju na kšeft - profdealing.

Já mám dost kamošu co taky pěstujou - jo všechno je hezké meníme modely on dá pohulit mě já jemu - ale proč budu podporovat vyžírky co si sami vypěstujou hovno a po mě chtěj hulení - a to jenom kvuli tomu žá já umim něco vypěstovat (a třeba hodně) a voni ne.
Pokuď si něktří neuvědomují že pěstování je samo o sobě riziko (policie) tak co je špatného na tom že někdo někomu prodá - v té ceně je obsaženo přeco hodnota semínek, práce s kytkama elektřina, hnojiva ale hlavně to že když ti doma najdou x kytek tak pujdeš bručet do krimu. Takže to že hulení stojí kolem 300stovek (což i mě se zdá vyděračské obvyklá cena v praze je 200-250) na tom má největší podíl to že když ho chytnou jak dealuje a pěstuje tak jde opět do krimu.
Napsal jsem že já odsuzuju ty lidi co maj keci na dealery - když se ti zdá cena vysoká tak teda nehul a nic si nekupuj - nutí tě snad někdo abys od dealera něco kupoval - myslim si že ne!!!

A jakej je váš názor potom na Amsterdam - to to jsou ale svině dealerské v těch coffieshopech - voni to tam pěstujou po kilogramech a prodávaj to za nehorázné peníze.???? To jsou ale mrchy co??? - nebo tu platí dvojí metr.??
Zachaliaš
Zdar moc by mně zajímalo jak se pohybujou ceny v kofíšopech fakt nemám představu slišel sem že za špeka tam dáš nějákech 50kč na naše.Můžeš my napsat jak se to tam pohybuje Butchy fakt by mně to zajímalo,třeba určitý modeli jestli víš dík.
Sleepless
Fakt Vas lidi nechapu co tu resite? Pokud se robotnik.igor jednou dostal do sracek a zacal dealovat travu, vubec se mu nedivim, ze mu to prerostlo pres hlavu ... vidina relativne lehce vydelanejch penez udela svoje.
A co je spatnyho na tom srovnavat ganju s rajcatama? Proste mam chut na rajce/ganju, tak mam dve moznosti, bud si je nekde koupim, nebo vypestuju.
Jedinej problem je v tom, ze rajce si koupim legalne a travu ne :( A to me na tom sere, politika naseho posranyho statu proste nahrava dealerum a TAK BY TO PROSTE BYT NEMELO.
Ja si chci jit v klidu koupit do coffeshopu travku, protoze proste na ni mam v tu chvili chut a nechci to kupovat nekde nacerno (ale netvrdim, ze sem to nikdy neudelal)...
A rady typu tak si to vypestuj sam a nebo nehul neberu. Tak si to rajce/chleba/maso/mliko taky obstarej-vyrob sam, nebo nezer ....
hihi
No, jde o pár věcí, který si neuvědomujete a nedokážete si je spojit, jak tak vidím.
Ve všech evropských státech kde se prodává, má z toho stát takový prachy (daně) a výhody (pokud nevíte, tak legální kontrolovaný prodej, prakticky potírá dealing atd.), že má sám stát zájem o vyšší legální kontrolovanej prodej. V české republice je to jinak, nebo ne? Takže stát z toho nemá žádný prachy, a půjde aji po mě, kterej sem v životě neprodal, protože mě hodí do stejnýho pytle s nějakým "dealerem" kterej nedělá až zase tak nic špatnýho (podle vás), takže už asi chápete, proč mi vadí prodej?, bavím se o důsledkách a příčinách, který nechápete, a nedokážete si je poskládat, podle toho co čtu.
TommyBoy: Doufám, že vzhledem k výše uvedenýmu, je Ti Tvoje otázka na mě jasná. K jinému se nevyjadřuju, aby jsi mi neřekl jak super skunkovi, že ses mě na to neptal? Zameť si před vlastním prahem.
Já nemám horkou krev, byla to upřímnost bez okolků a psal jsem ji s klidnou hlavou>takze nazor superskunka tu patřil, jako všechny ostatní názory.
2 Weedof: doufám, že už je Ti to jasný jak jsem to myslel, po té co jsem napsal tenhle příspěvek, kdyby ne tak se stačí jen zeptat.
toxic: no pokud Ti druhý největší město ČR (kdybys nevěděl, tak je to Brno) přijde jako dědina, tak prosím. Jistě, že by to šlo jináč, ale možná je to tím, že jsi nejdřív koupil a ne pěstoval, tzn. přijde Ti přirozenější koupit. To víš, mě přijde přirozenější vypěstovat si na celej rok, a dokonce tím pokryju více potřeby mých kamarádů, kterým se nepovedlo vypěstovat, tzn. vyhulijou toho asi tak 5xvíc z mojí úrody než já (a neprodávám jim to, i když sem kupoval semena, a riskoval, že mě zavřou atd atd.). Tak co ještě máš nějakej dotaz? Konzumente nebo dealere nebo obojí?
Butch: podporovat vyžírky? vždyť sou stejní jako ty? dokud jsi neuměl vypěstovat, tak jsi byl taky vyžírka? co to je za kecy? Doufám, že chápeš z mýho příspěvku odpověď na Tvoje otázky.

Sleepless: rajčata a ganja nejde srovnávat, až bude voně prodejná baz postihu, potom prosím, ale teď si ze sebe vypustil blbost-důvod?- viz výše.
Jinak jak vidím, tak se zhodujeme, v názoru stát-dealer. Ovšem názor na mlíko, máslo, chleba atd. Z toho se platí daně a nikdo .......ale co bych se furt opakoval, přečti si to celý a možná to pochopíš.

Mějte se dobře
Zdarec

P.S. To si říkáte mírumilovná klidná komunita? Když kvůli vašim činům a slovům opustijou lidi tohle fórum? Ste trapní konzumenti, kteří za zelím vidí prachy, zhulenost a nic jinýho, pěstování tu asi nikdo tak neprovozuje, pokud není schopnej si vypěstovat na rok dopředu, nebo pokud nepěstuje na prodej, samozřejmě ne všichni, občas se tu objeví i nějakej hulič mimo dealery a konzumenty.
Abych pravdu řekl, tak je mi z vás nablytí, ale neodradí mě to.
Ignácius
Pánové mám dojem, že všichni, kteří se účastníme téhle debaty, bysme si měli v klidu ubalit špeka, vyhulit ho a pak si názory ostatních přečíst znova.
Třeba se na věc dokážeme podívat z pohledu toho druhého a lépe pochopíme, co tím chtěl říct a jak to vlastně myslel.
Hihi, to že má někdo jiný názor, neznamená, že začnu křičet, že je mi z něj na blití.
Nemám pravdu ?
hihi
Ignácius: nemáš pravdu, protože kdyby jsi mě znal, tak víš, že tohle mě nemůže vytočit pouze mě to mrzí, a už vůbec nejsem člověk, kterej by chtěl něco dokázat křikem>ba dokonce křičel, a můžu snad napsat to, že je mi z toho prostě na blytí, je to můj názor a vyplývá to z jejich názorů, tak proč bych to zkrýval, když to tak cítím?
Nepotřebuju si číst názory znovu, hezky odpovídám větu po větě a nepotřebuju k tomu být zhulenej.
Podívej se na to jasně, chápu co kdo čím chtěl říct a říká, tak to taky je (i když možnost špatné formulace tu je taky), ale myslím, si, že vcelku chápu, jak to myslí chlapci, kteří nevidí na dealování nic špatnýho, ať si to prodávají, ale proč já, člověk, kterej jen pěstuje a neobohacuje se tímto způsobem (tím okrádá stát-a kvůli tomu se stát zlobí i na mě) mám za to pykat?
Ať si to pěstujou na prodej, ale až z toho budou platit daně a mě za to nebude nikdo postihovat.
To je asi tak
Sleepless
Tahle debata fakt nema cenu ... Ja s tebou hihi samozrejme naprosto souhlasim. Ty si myslis, ze si to do tech vsech souvislosti (stat, dane, atd.) dokazes dat pouze ty sam? Vzdyt sem o tom prece primo psal, proste to tady u nas tak nefunguje, takze tu vzdycky budou dealeri a udelas s tim neco? NE NEUDELAS S TIM NIC! A fakt nevim proc odsuzujes lidi co si sami nevypestujou pro vlastni potrebu, myslis, ze je to fakt jenom o ty neschopnosti? No tak vidis .... A ze za zelim vidime jenom zhulenost? Tady te fakt uz nestiham, tak kdyz te tak bavi pestovani kyticek, proc se nedas treba na ty rajcata?
Ja sam mam tady na balkone sest kytek a cumi mi na ne polovina jednoho velkyho prazskyho sidliste a neresim to... A vubec pred chvili sem presazoval jednu samicku a malem to nerozdejchala a ja tu pisu kraviny, ktery stejne nic nezmenej ...

Uz to lidi fakt nehulte :)
Butch
To Zachaliaš: v Amstrdamu (pokuď se to nezměnilo za ten půl rok co sem tam nebyl) tak tam stojí 2g skuneru 25guldenů (gulden je asi 16kč) a je celkem jedno o jakej model jde - teda takhlen to bylo v těch coffieshopech kde jsem já byl.
ale někde se dá sehnat i 3g za 25guldenů -člověk si to tam musí hodně projít a znát to tam.
hihi
2 Sleepless: já si myslím, že každá debata má cenu, ovšem pokud je to debata s rozumnýma argumentama. Nemyslím si, že Ty souvislosti docvakávají jen mě, ale nikdo tu o nich nic nenapsal, tak sem na ně musel upozornit, a vzhledem k tomu abych objasnil svoje postoje a názory, jsem to tak podal.
Na mě v tomhle případě nezáleží, jde jen o to, abych ukázal druhou stránku věci a třeba někdo kdo chtěl pěstovat pro peníze, toho díky tomuhle fóru nechá>a tím pádem "jsme s tím něco udělali" a má to výsledek. Neodsuzuju lidi, kteří nevypěstujou pro svoji potřebu, akorát odsuzuju jejich postoj, že když nevypěstujou, tak si prostě koupí, a neudělaj něco pro to, aby příští rok vypěstovali víc, je jednodušší si koupit>prostě k tomu mám jinej vztah, a nejvíc mě potěší, když někoho zhulím a on mi řekne, že se mi to doopravdy povedlo a já mu řeknu: "dík" a ne: "hmm to jsem stejně nepěstoval já, to jsem koupil."
Nejsi daleko od pravdy, ale rajčata se mi pěstovat nechce, navíc na to nemám prostor a čas, ale třeba masožravý kytky, nebo vodní kytky nebo nějakej ten sukulent rád vypěstuju (ale teprve tak rok začínám s něčím jiným než s ganjou, takže uvidíme), zrovna dneska budu připravovat akvárko pro masožravky a vodní kytičky přijdou do akvárka do tejdne-ještě si musím koupit písek a sehnat nějaký šutry :)
Jinak doufám, že ta kytka co jsi přesazoval, to rozdejchala.
K Tvýmu závěru, takže budeš raději potichu a čekat co se stane? Ve většině případů nechávám věcem volnej průběh (je to tak nejlepší), ale v tomhle případě to nemůžu udělat.

Weedof: taky se mi nelíbilo, že SSSuper SSSkunk napsal to, že by někomu vystřelil mozek z hlavy, ale neboj, znám ho a vím, že prostě takovýto věci odsuzuje, stejně jako já a plno lidí v našem okolí, holt tady na moravě se pohybujem prakticky v prostředí, který je takový-bez peněz, prostě na kámošsko>máš-dáš, nemáš-vezmeš<. V praze je to jiný>tak jak sem popsal, ten přístup vůči ganji. viz můj příspěvek k toxicovi.
Ale proč chceš radit člověkovi, jak se má zachovat, robotnik.igor, kterej to svým jednáním zhoršil o stupínek nám všem a teď od nás, který poškodil chce radu? Proč nechtěl poradit, jestli má začít prodávat? hm? Místo aby to zlepšil pěstováním, když si mohl vybrat jednu z těchto dvou možností? Takže jediný co není fér vůči nám HULIČŮM je dealování.
2 Zachaliaš: když jsem byl v Holandu pro semena, tak sem si tam koupil 3g Kashmiru za 25 NLG, jinak to maj zhruba všechno tak cenově stejný a liší se to množstvím.
Ale čím větší odběr, tím líp pro tebe, protože to se potom už nehledí na nějaký to smítko. Přeju ti příjemnej převoz přes hranice, ale kdyby jsi místo těch peněz, za který chceš koupit ganju a jet do holandu, je raději investoval do pěstování, udělal by si líp.

Takže asi takhle to vidím já
Mějte se good
Zdarec
TommyBoy
No vidim ze diskuse je v plnem proudu.
Hihi: Vidim ze si inteligentni clovek (i kdyz z Brna :)), ktery umi argumentovat. Tvoje argumenty beru... Dane jsou velky problem, ale myslim ze vetsi problem. Mel bys ale vedet ze stat prichazi o spoustu penez na danich zcela jinde a o zcela jine castky nez by dostal z prodeje marihuany a to ze se stat na tebe zlobi (kvuli tomu) je trochu pritazeny za vlasy. Takze bych to sem nemichal. Sperskunkovi jsem psal ze to prehnal a ze ten Igor se ho neptal na nazor na dealing tak mi nevkladej do ust co sem nerek a myslim ze ani nejsi ten pravej gdo by mi mel sahat do svedomi a vyzyvat me k zametani vlastniho prahu. DIK.
Jak uz sem napsal tvuj nazor chapu a jsem ochoten ho tolerovat, je rozumnej... ALE jak si napsal (ja jsem zatim vic huleni dostal a koupil nez vypestoval narozdil od tebe) koukam na to cely trochu jinym okem. A chci zduraznit ze pestovat jsem chtel uz hooooodne dlouho (nemel sem na to bohuzel ale podminky) takze ted nastaly a uz se snazim... Nicmene kdyby nenastaly tak bych byl odkazan dal na deal od lidi o kterych je tato diskuse. Par jich znam, nevim proc to delaj, nejsou to spatny lidi (ale mozna maj trochu jinej vztah k penezum nez ja, ty a dalsi.. (neodsuzuju je, jako ty a Superskunk) Riskujou a je to jejich vec. Kdyby byl kazdej clovek jako ty bylo by tu KRASNE, samotnymu je mi lito ze nemam takovy kamose jako si ty. Znam hodne lidi, ktery se mnou zahulej (jejich matros), neznam nikoho kdo by pestoval a rozdaval to co vypestoval...

Navic si asi uplne zapomel ze kdyz travu das nebo prodas tak je trestny oboji. Takze sice si poskozenej hulic ale stat si nasral stejne jako ten kdo to prodal viz kauzy ketry snad nemusim jmenovat...

Takze nic ve zlym (deal neni good ale kdyz je nekdo v shitu nebudu mu srat na hlavu jako SKunk)..
Tot vse snad to dava smysl... Pozdravy na pohostinou Moravu a do Brna zvlast.

P.S. Zajdi si prosim na film Bila Vdova, cena vstupu 145,- v Praze, dane included :sun:



[Edited by TommyBoy on 11-07-2001 at 11:01 AM]
srabik
Pánové, pánové, s váma bych chtěl sedět v hospodě. Když ten problém rozeberete, tak musíte vycházet ze základního předpokladu : stát kriminalizuje tzv. drogu marihuanu NEPRÁVEM!!Stejně tak neprávem teda kriminalizuje i dealing, protože v normální společnosti by robotnik byl někde na úrovni normálního trafikanta nebo hospodskýho. Proto potřebuje především naší podporu a radu a ne nadávky a výhrůžky. Jsme prostě všichni v jednom pytli a musíme držet pohromadě.
Když sem kdokoliv nadhodí jakýkoliv problém s pěstováním Can., najde se hafo chytrejch, který mu poradí jak nato - a zamyslel se jedinej z nich, jestli pěstuje trávu pro sebe nebo jí chce prodávat ( nebo rozdávat dětem před mateřskou školou - ale to už hodně přehánim) - asi byste měli víc přemejšlet a křičet někde úplně jinde, jestli Vás dealing tak sere.
2Robotnik - držim palce, drž se!
Končim - Srabik
Sleepless
2Srabik: Ja si myslim, ze bychom si v hospudce rozumeli :-)
A taky si myslim, ze se tedy vsichni schodneme na tom, ze je to vsechno o legalizaci, protoze jak pise TommyBoy, zatim jsme vsichni v jednom pytli. A ja samozrejme nechci byt potichu a cekat, jak se veci vyvinou ... bojim se hodne, ze v ramci integrace do EU to stejne pujde do haje :( Ale jestli hihi vis, jak pro legalizaci neco podstatneho udelat, sem s tim...
A samozrejme se naprosto stotoznuji s nazorem, ze by to bylo uplne nejkrasnejsi, kdyby si kazdy pestoval tech par kytek pro vlastni potrebu a bylo by nam vsem fajn ... bohuzel takovyhle model tady zatim nefunguje. Na druhou stranu ale nevim, proc bych mel nekomu, kdo nema moznost/neni schopnej si vypestovat neco sam, odepirat moznost huleni. Muze byt milion duvodu, proc proste nekdo pestovat nemuze. Kdyz bydlim v garzonce, kam se sotva vejdu, proste uz nemam kam bych dal skrin. Kdyz nemam auto, tak sem odkazanej na kamose, co sise radi hulej, ale porad jenom slibujou, ze tenhle vikend urcite pojedem dat ty kytky ven a je pulka cervence a ja je mam porad na balkone :(

Budme proste trochu vic tolerantni, protoze pestovani je uzasna vec, ale taky pekne narocna ....
Jinak ta moje kyticka to prezila, ale vubec nevypadala dobre a malem sem to oplakal :)
hihi
TommyBoy: Inteligentni clovek muze byt odkudkoliv :) Je mi jedno kde stát přichází o prachy, jde mi o důsledek v tomhle konkrétním případě a ten je represe >v tomhle případě zákon od Severy, kterej je nesmyslnej.
Jistě, že nemám právo Ti říkat co a jak, ale to samý nemáš ty vůči superskunkovi, chápeš? tohle je kruh, ale ty jsi ho začal, takže toho necháme. Jen jsem chtěl říct, ať prvně každej začne u sebe, tak jak to dělám já a potom pokračuje dál.
Jinak Ti samozrejme nechci sahat do svedomi a nikomu jinymu nez sobe samotnymu, to si kazdej musi sahnout sam.
A ty podmínky na pěstování nastaly? nebo jsi si je vytvořil? Jinak oceňuju, že už se snažíš! :) a to nejen u Tebe, ale u každýho. Myslím, že kdyby nenastaly, tak si je můžeš vytvořit, jde jen o to, jak moc jsi k tomu ochotnej, když se chce, všechno jde (ovšem je možná vyjímka, která potvrzuje toto pravidlo).
Ja nerekl, ze to jsou spatny lidi, ale ze si neuvedomuji, co tim zpusobuji nam vsem a sobě taky.
Jiste, že ten risk je jejich věc, ale možný důsledky o kterých se tu celou dobu bavím, už nejsou jejich věc.
Máš pravdu, myslím, že kdyby každej člověk pěstoval a nekupoval, bylo by to úplně jiný a víc v pohodě a hlavně, dokážeš si představit tu různorodost vzorků (který směníš, protože bude mít každej dost), ve kterých by se podepsala, individualita každýho z nás? A ne, že koupíš jedno a to samý.
Jo holt, to je mi taky líto, já takovvejch lidí jak já znám dost, prakticky skoro všechny, kteří hulijou a se kterejma se stýkám.
Jistě, že ať trávu dáš nebo prodáš je trestný oboje, ale teď tu mluvíme o dealingu. A prostě a jednoduše mi nesedí prodávání ganji (myslím si že je to zbytečnost), jedině daruju s tím, že za to nic nechci.
Přemýšlel jsem o tom filmu, ale zase nejsem takovým příznivcem filmové tvorby, ale uvidíme, určitě ho někdy zkouknu.
Jo a díky za pozdravy :)
srabik: to všichni víme, že stát to kriminalizuje neprávem a nejen marihuanu, ale hodně jinejch věcí, který teď nebudeme rozebírat. Ale ten trafikant, nebo hospodskej za to platí, že to může provozovat.
A BUĎ OD TÉ DOBROTY A NEHAŽ MĚ DO STEJNÝHO PYTLE S DEALERAMA A KONZUMENTAMA!!! JA SEM HULIC A PSAL JSEM O TOM DOST JASNE! DOKONCE ZROVNA O TOMHLE!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nenastval si me, ale musim Ti to napsat durazne a velkym pismem, pokud sis toho nevsimnul.
Nezamýšlím se, já pěstuju pro svou potřebu a tj.: pro potěšení z pěstování a pro svoje kámoše, aby jsme si mohli v klidu a kdykoliv zahulit. Jak jsem řekl, já nekřičím a myslím, že to vypadá, jako kdyby jsi si přečetl poslední příspěvek a odpověděl na poslední větu. (obrazně řečeno).
K tomu přemejšlení se Ti nebudu ani vyjadřovat...... :) :) :)

Mějte se good
Zdarec

hihi
Sleepless: k legalizaci jsem se už tady na Groweru vyjadřoval, zkus si to najít.
Presne tak, bohuzel, to tak neni. Ja mu neodpiram moznost huleni, ale tu možnost pěstování máš vždycky. Jen chtít. Bydlíš v garzonce?(mimo jiné garzonka nemá balkon :)) tak co máš za problém vyjet někam mimo město (třeba znáš někoho kdo má zahradu, ale aji kdyby to nebylo na zahradě) a zasadit tam a jezdit tam? Místo peněz investovanejch do kupování? (nevím jestli kupuješ) Hm?? Jak si myslíš, že to dělám já? Jezdím 25 km za kytkama. A že dáš na sliby kámošů, kteří ti každej tejden říkaj, že pojedete? To je čistě a jen Tvoje chyba, sehnal bys 100% někoho jinýho, a jestli kámoši nepěstujou, jak jsem to pochopil a rádi hulijou? tak jim máš říct, že když nepojedete, tak nebudou moc hulit.
Proč když je pěstování pěkná věc a sice náročná, tak to někomu jde a někomu ne? Prostě když se chce všechno jde, nejde jen brat, musíš taky dávat.
Stejně jak je milion důvodů, proč nepěstovat, tak je dalších 100 milionů možností, jak pěstovat, jen nebít pohodlnej a línej.

Mějte se good Zdarec
srabik
todle je poslední reakce, nebo si začnu připadat jak moje bejvalá žena, kerá musela mít dycky poslední slovo.
MUJ názor na to je takovej :
Příčina - - kriminalizace pěstování konopí ze strany státu ( i pro vlastní potřebu )
Následek - - dealeři
a nikoliv obráceně. Ale je dobře, že nato má někdo jinej názor, jinak bysme byli roboti.
Končim - Srabik
hihi
srabik:
Ty mě teda umíš rozesmát :)
myslim si, že to tak není :) Ale je to jedna z možností (ale trochu nepravděpodobná-trochu víc nepravděpodobná, ale musím ji připustit), i když mi přece nechceš říct, že pernik a další bordely kriminalizovali a až po té ho začli lidi prodávat??? :) Stejně jako s ganjou??!!
Navíc pokud pěstuješ pro "vlastní" potřebu, tak nepotřebuješ kupovat něco jinýho než semínka a hnojivo atd., ne?
Naopak si myslím, že jakákoliv represe, pochází z jistých důvodů a v tomhle případě to byla jakákoliv ditribuce drog (neříkám, že je to jedinej důvod, ale ten stěžejní určitě-prostě prachy) a ne, že prvně přijde bezdůvodně nějakej nesmyslnej zákon a poté ho začnou lidi porušovat. Já sem pěstoval i před tímto zákonem a znám hodně lidí co taky pěstovali a nikdo neprodával a neprodává. A taky je mi jasný, že je hodně "jinejch" lidí-dealerů, kteří se tím živili, jak před zákonem, tak po něm.
Snad mi doopravdy nechceš namluvit, že když bude někdo vyrábět jakoukoliv drogu a "nebude ji prodávat" a bude si ju užívat jen se svýma kámošema, že po něm půjdou? Ne nepůjdou, protože se o tom nikdo moc nedozví a navíc seš pro ně malá ryba, ale když bude někdo prodávat moc lidem ve větším objemu (viz. robotnik), tak už po něm půjdou. Já osobně si myslím, že o mě ví policajti, ale nejsem pro ně zajímavej člověk, protože to neprodávám, platím daně, pracuju, nedělám bordel atd atd. prostě HULIČ!
Prakticky to co jsi napsal s tím nemá nic společnýho, jde o ..... ale co bych se furt opakoval :)
Mějte se dobře
Ahoj
P.S. Prostě všechno bylo ready do doby, dokud nenastala situace hromadnýho užívání-to samý LSD-perník atd. a stát si uvědomil o jaký prachy na tom přichází, tak to prostě zakázal.
Zachaliaš
Zdar asi si mně blbě pochopil já nechci nic převážet jen tam chci jet s kámošema na dovču,maximálně si tam koupím semena ale hůlo nechci převážet,jen se chci podívat jak to vypadá u profíků a doufám že tam získám dobré rady a poznatky :)
hihi
Jo tak v tom případě sem tě blbě pochopil. No ale každopádně mi neříkej, že nic nepovezeš, to jsem si taky myslel, že si koupím jen semena a nakonec sem k tomu vezl ještě 3g haše-není to moc, ale na probrání celýho auta to stačí.
Jestli se chceš podívat, jak to vypadá u profíků, tak si zajdi v Amstru do SensiSeeds, jednak tam maj hafo knížek a materiálů, jednak tam prodávaj různý vychytávky a semena (i když mě moc nenadchli-asi 30% mě nevzrostlo-ale nebyli to jen semena od senzi) a je tam hezky vidět do jejich pěstírny a když se Ti zadaří jak mě, tak aji uvidíš, jak dělaj řízečky a valijou přes horkovzdušnou pistol (ale prda sem si nedal).
Takže asi takhle co sem viděl já :)
Mějte se good
Zdarec
troll
taksem premyslel, podle slengu, stylu, verohodnosti; neni robotnik.igor policejni provokace? Kde vzal huleni na 10 let? Kdyby to bylo bengo, to by byla sranda, ze?
hihi
2 troll:
Tak takhle by mohl přemýšlet každej. Takže v klídku a žádná panika :)
Jo a kde vzal hulení na 10 let? No nevím, ale to je jedno, vždyť je to přece dealer.
hihi
2 Weedof:
Hoď se do klídku, nemáš se proč stresovat. Tohle vědí na všech bengárnách, maj to prostě pod palcem. A jen když udělá někdo nějakej bordel, tak mu tím hrozijou, ale vesměs je to jen donucovací prostředek. Dokážeš si představit, že by zavřeli všechny tyto lidi? Ne na to nemá stát prachy. A to, že balíš žilky a hulíš sám? No já bych hulil stejně, protože pokud Tě budou chtít zavřít, tak Tě prostě zavřou, stejně jako kohokoliv jinýho, tak proč se nechat zbyytečně omezovat a ještě k tomu zabavit zeldo a, který sem mohl vyhulit? :)
Jak říkám, donucovací prostředek, žádnej jinej efekt to nemá, prostě a jednoduše lidi se ovládají líp, když mají strach :)
Mějte se good
Zdarec
Walhalla2000
Tak to je husta diskuse... Trvalo to fakt dlouho nez jsem ji celou precetl a neprestavam zasnout... A to ma byt komunita groweru komunita, ktera drzi spolu.

Stale ten opakovany problem s danema. (tady na uvod musim rici, ze ac budu mluvit v prvni osobe, NIKDY sem nic neprodal!!!!). Klidne bych i dane z prodeje ganjy platil. Ale komu? a jak? Vzdyt za to nemuzu ja, ze stat zakazuje prodej a tim si on sam uzavira vratka k tomuto nemalemu pramenu sypajicich penizku. A budes i nadale nadavat vsem dealerum, az se to tu legalizuje a oni budou prodavat v kofisopech? Protoze oni BUDOU prodavat v kofisopech. Hlavne ti, co maji doma velkou pestirnu a maji kila huleni za jednu sklizen. Kdo jiny by to mel prodavat? kdo jiny ma zkusenosti? kdo jiny uz ma vypestovano? Nebo budeme cekat pul roku, nez nam neco vypestuje stat a pak nam to proda? asi ne. To je preci blbost...

Cili budete pak chodit do kofacu s devitkou a hrozit jim? ne? proc ne? jen proto, ze ted uz z toho plati dane? nebo proto, ze ted uz svoji prodeji neohrozuji i vas, kdyz je prodej a huleni povoleno? Najednou to budou kamaradi a dobrodinci? A chces mi rici, ze kdyz jsi sice NIKDY nic nekoupil, ze nezajdes pak rad do koface a nezkusis nejaky novy husty model? copak budes porad chtit hulit jen tvuj vypestek do zblbnuti?

S igorem soucitim a doufam, ze mu to dobre dopadne a doufam, ze da vedet, co a jak...

Lidi, mejte se radi, drzte pohromade, neodsuzujte ostatni za prohresky, ktere se lehce muzou stat i vam (vidina lehkych penez je opravdu lakava a neplati to jen u prodeje travky) a hlavne.... az priste budete chtit vzit devitku do ruky a jit nekoho ohrozovat (i kdyz jen v predstavach), dejte si speka, vse jeste jednou promyslete a pokud budete mit stale chut pouzit tu devitku, tak uz radsi nehulte, nedela vam to dobre...

Howgh
mott
Jestli je tu nejaky pravnik, tak by nam mozna pomohl. Nedavno jsem se s jednim teoreticky bavil o trestne cinnosti (napr. kradeze, ...) a pry ze kdyz ty veci prodate, spocitate zisk a z toho odvedete financaku dan, tak vas NESMI prasknout... a kdyz jo, tak je to nejaka procesni chyba a nesmi vas odsoudit... ale byla to jen akademicka diskuse. Stejne by to nakonec bylo anonymni udani... aby se tomu vyhli. Ma k tomu nekdo co rict?
hihi
Walhalla2000:
Aji když jsi tu debatu celou tak dlouho četl, tak nejsem přesvědčenej o tom, že jsi pochopil to co jsem tím chtěl říct, tak to zkus ještě jednou. Nepotřebuju a ani nebudu držet s někým za jeden provaz, když neuznávám jeho jednání a sobeckost na úkor jisté společnosti! A nepřišlo by Ti fádní číst furt jedny a ty samý názory od všech?
Opakovaný problém s daněma sloužil pouze jako příklad, a souhlasím s Tvým postojem-ovšem to víme všichni.
Pleteš si pojmy, to už nebude "dealer," ale obchodník, se svým obchodem a hlavně nebude žádné společnosti (huličům) kazit pověst a škodit, protože až to tu bude tak už to budou lidi a aji stát chápat. Ale momentální situace je jiná! Jak sám dobře víš a o té tu mluvím.
Rozhodně nebudu nadávat nikomu a nikomu jsem ani nenadával, prezentoval jsem svoje názory a pokud Ti přijdou jako nadávky, tak za to já nemůžu.
A až budou prodávat v Cofeeshopech tak mi to vadit nebude, protože už se na mě a huličskou společnost nikdo nebude dívat tzv: přes prsty a postihovat mě za to, že kouřím a pěstuju marihuanu. A navíc nebudu mít problémy kvůli tomu, že si někdo myslel, že jsem dealer, protože se někdo takovej pohyboval v místě kde se pohybuju já a třeba sem mu byl podobnej (tohle je taky pouze příklad).
Kdo jiny má zkušenosti? Ale, ale, no přece huliči a pěstitelé, nebo ne? nebo jen dealeři? prodávat není nic těžkýho :) Teď si mě rozesmál. Rozhodně nebudu čekat na to, až mi stát vypěstuje, a nebudu čekat ani na to, až mi vypěstuje někdo jinej-dealer a vypěstuju si a vypěstoval sem si vždycky sám pro svou potřebu, víš, to umí Ti huliči a pěstitelé.
Ale klidně si zajdu do Cofeeshopu a něco good si tam kaufnu i když si myslím, že to nebudu kupovat, protože ten kafáč bude patřit nějakýmu mýmu kámošovi-huličovi, ne dealerovi a prostě spolu zahulíme.
Ne, budu chodit do kafáču s tím, že ne, že z toho platí daně, ale že mě za to nikdo nepostihuje-ale na to sis vlastně odpověděl sám a já sem Ti to jen zopákl :) No tak kamarádi a dobrodinci to rozhodně nebudou, a když jo, tak mi to nebudou prodávat, logika, ne? :)
Já neřekl, že jsem nikdy nic nekoupil, řekl, jsem, že jsem koupil tímto způsobem 2x a děkuju víc nepotřebuju. Víš taky Tě musím upozornit, že mám kamarády a s těma, kdyžtak posměňuju nějaký ty výpěstky, neboť taky mimo jiné určitě nepěstuju jeden vzorek, prostě a jednoduše řečeno-nebudu hulit jen svuj výpěstek do zblbnuti.
Walhallo2000: jak po mě můžeš chtít, abych měl rád někoho kdo mě momentálně podřezává větev, na které sedím?? Tak promiň, ale tenhle prohřešek se mi stát nemůže, vidina lehkých peněz je lákavá, ale jak pro koho a v jakým oboru, já třeba pracuju a moc se nenadřu. Jistě pochopíš, že Tvoje zaobírání se s devítkou je zbytečný, neboť to bylo myšelno v hodně nadnesené formě. Jak v jednom příspěvku, tak v druhým.
Takže to je asi tak vše, co jsem zatím napsal, uvítám reakci a následnou debatu :)
Mějte se good
Zdarec
hihi
mott:
ale hoši daně probereme v jiným fóru, co takhle třeba účetní a daňové poradenství? :) O ty daně tu vůbec nejde, je to jen příčina-prachy! Ale pokud Vám o ně jde, tak nebudu překážet a vyklidím pole :)
Walhalla2000
2 hihi - musim na uvod ¨rici, ze taky nemam rad dealery. Nikdy jsem nic neprodal a co jsem neco koupil, uz je pekna doba... Ale jde o to, ze rikat, ze nam podrezavaji vetev. Vzdyt oni za to nemuzou, ze jsou v ilegalite. A i proto si na tom tak mastej kapsi. Kdyby mohl prodavat, kdazdej, kdo pestuje, tak by to urcite nestalo co to stoji... Oni nejsou svatouskove, ale nemuzeme na ne svalovat vsechnu vinu. Jsou i taci, kteri si zahuli (treba poprve), zachlastaj na to a jdou delat bordel. Ja osobne to nechapu, ale jsou taci... A i ti muzou za to, co se deje. A kdyz se nekde vyboura nejakej zhulenej, tak taky "pospini" povest ostatnich hulicu. A pritom neni treba rikat, ze kazdej, kdo ridi zhulenej je clovek, kvuli kteremu po nas jdou benga. Vzdyt i ja ridim obcas zhulenej... Nechlubim se tim! Jen konstatuju. V podstate jediny, co mne na dealerech vadi, je ty nehorazny zisky. Ale na druhou stranu, i spolecnosti oficialni, ktere maji neco, co chteji ostatni muzou hnat ceny kurevsky vysoko (technologie mobilnich telefonu)
hihi
Kdyz se nekde vyboura zhulenej, tak na to neprijdou, ze je zhulenej, vim to ze zkusenosti, jednoho kámoše. Takže každej kdo řídí zhulenej, není člověk, kvůli kterýmu po nás jdou benga, neznám nikoho takovýho a ani žádnej takovej případ(ale možná je to moje nevědomost, tak mě kdyžtak pooprav). Myslím, že srovnávat něco takovýho s dealováním je blbost. Jsou to dvě rozlišný věci. Navíc ať řídím zhulenej nebo ne, tak je mi to jedno, řídím furt stejně>jediný kdy neřídím, tak je po jakýmkoliv chlastu.
Jistě, že nám podřezávají větev a dokonce i sobě, ale to je jejich věc (že si ju podřezávaj sami), mě jde o nás Huliče. Já jsem taky v ilegalitě, ale ve svojí a nepošpiňuju tím nikoho jinýho než sebe, proto po mě nikdo kvůli tomu, že si pěstuju nejde, ale kvůli tomu, že pěstuju a nějakej blbec může prohlásit, že to mám na deal může jít.
Vadijou Ti ty zisky?, to mě absolutně nezajímá (ty zisky). Mě vadí dealeři.
Prostě a jednoduše není co obhajovat, momentálně je to póvl, kterej škodí nám Huličům, až to budou obchodníci, kteří...ale to už sem psal minule. Dokážeš si představit, kdyby tu nebyli dealeři marihuany, jak by to vypadalo? Každej kdo by chtěl hulit, by si prostě musel vypěstovat a nebo říct kámošovi a ne kupovat. Tím pádem by tu nebyli:
Konzumenti-kteří vědí úplný hovno o ganji a pěstování a hafo z nich nikdy ani nevidělo rostlou kytku, ale myslím tím konzumenta, ne člověka, kterej začíná hulit.
Rádobyhuliči-kteří nejsou schopní, nebo jsou líní se postarat o úrodu na celou sezónu a radši si koupí od dealera, než by vydali tolik námahy.
Prostě a jednoduše bylo by to jiný víc klidový a nikdo by se do nás nesral, protože by nebylo proč.
Ale takhle se do nás serou, protože jim utíkají prachy.
No každopádně budu rád pokračovat v téhle diskuzi, i když si myslím, že z mojí strany jsem řekl všechno a už se spíš jen opakuju.
Mějte se good
Zdarec
majklovec
hihi: Asi pořád nerozumím tvému postoji. Nejprve nebyli dealeři, nejprve byli konzumenti. Nejprve musí existovat poptávka pak může následovat nabídka.

Taky se mi nelíbí, že to někdo prodává, ale kdyby to nebylo nelegální, tak z nich budou úplně normální obchodníci.

Nemyslím si, že tě (mě) dealeři nějak ohrožují, nás ohrožuje špatný zákon (je pravda, že vzniknul pro potírání dealerů). Kdyby zákon zněl jinak a já se nemusel bát pěstovat (i když až tak moc se nebojím, vzhledem k tomu, že pěstuju), tak by prodávání ganji na "černém trhu" postupně vymizelo.

Vlastně s tebou v hodně věcech souhlasím.
hihi
majklovec: jsem rád, že se navzájem shodujeme :)
Ale nabídka může být před poptávkou a naopak, ale to je jedno :) Je to nedůležitej detail.
Přesně tak, úplně normální obchodníci, kteří tím nikomu nebudou škodit.
Jistě, že mě neohrožují, nepohybuji se mezi takovýma lidma>ale potenciální riziko tu je.
Vidím, že moje příspěvky pár lidí pochopilo a to je pro mě hlavní.
Mějte se good
Zdarec
papaja
To Butch
pořád se argumentuje 250 za g holandský ceny atd..., proč ne indický nebo marocký ceny?????Chápal bych 50 za g
Walhalla2000
majklovec (+hihi) - nemuzu nez uplne souhlasit s tim, ze nas neohrozuji dealeri, ale spatny zakon. Ty dealeri vzseli z toho spatneho zakona. Bez neho by tu nebyli.

A je pravda, ze tu budou vzdycky. Proc? protoze vzdy bude komu prodavat. Prvokonzumentum, linejm na pestovani a neschpnejm pestovani. A dalsim.


Pro ne bude pohroma, az se ganja legalizuje. Protoze jich pak 95% prijde na buben. Jen malinka cast tech nejvetsich si otevre svuj kofac a bude dal vydelavat tezky prachy.

Jenze pak uz jim to budeme vsichni prat a rikat si, jak jsou to uspesni mladi lide...

Ale i pak se tu budou snazit jiste individua dealovat. Viz holandsko. Dlouho sem nemohl pochopit, proc vedle kofacu taky na ulicich se pohybuji arabasove a nabizeji huleni... Uz to trochu chapu.

I ja si myslim, ze uz se ale opakuju. Vlastne mi prijde, ze oba mluvime o tom samem a pritom se "preme"... Zahulime a uvidime?
dr.dre & Snooop
udelej to takhle.
bez do lekarny kde se prodavaji caje a kup si sibylum marianske. tak se to jmenuje v SR. nevim jak u vas. kdy by si mnel mit nakej problem a oni si te zavolaji, tak ho tak 2-3 dny pij. a budes cistej. cisti to slusne telo od toxinu. to nato, ze kdyz budes rikat ze takove neco neznas nabo podobne. ale muzou te poslat na odber krve ci moce a tam ti to mohou zistit. a s timhletim cajikem budes cistej jak lalie. a to co jim mas rict uz bude na tebe, ale urcite se nepriznavej. delej blbyho a budes mit klid. drzime ti palce. ;)
Muf
Sranda by byla, kdyby byl někdo od přírody blbej a benga by si mysleli, že zapírá.
Kdo je víc blbej, vyhrává!

[Edited by Muf on 20-07-2001 at 11:27 PM]
hihi
Walhalla2000:
Hned v prvních dvou větách si protiřečíš a nemyslím, si že jsem to tak chtěl říct, ale je to prakticky podobný.
Protože píšeš, že dealeři vzešli ze špatnýho zákona a bez něj by tu nebyli-to si myslím, že tak to není- a vzápětí píšeš, že tu budou vždycky bez ohledu na zákon a cokoliv jinýho. Nechci Tě chytat za slovíčka, ale... :)
Jinak si myslím, že to je naopak, kvůli dealingu vznikl ten zákon, ne kvůli zákonu vznikl ten dealing, ale vesměs je to tak provázaný, že přemýšlet nad tím, jak to bylo je zbytečný. Ale jinak je pravda, že nás ohrožuje špatnej zákon a dealeři, ovšem ne pouze v tomhle případě, ale to je už o něčem jiným.
Každopádně jim to nebudu přát a ani nepřát, bude mi to prostě jedno a jako vždy tomu nechám volnej průběh, protože už se mě tento problém po dekriminalizaci potenciálně nebude týkat a budu velice rád.
Mějte se good
Zdarec
SLMQ
Vis covece,ty si mozna sice bydlel v Brne,ale jaxem pochopil,tak ted ne.Dalo by se asi taky usuzovat,z tvýho názoru na Indoor,ze mas kytky nekde za zadkem,muzes na ne koukat a nemusis je jezdit zalejvat a zastrihovat 120km dohajzlu.Zkus se zamyslet nad tim,ze fsichni lidi nemaji takovy moznosti...Ale to uz je uplne OFF TOPIC
Dlabi
to Butch: musim s tebou naprosto souhlasit

kazdej at si s tou ganjou dela co chce ale at to dela tak aby nemel problémy pokud je má tak si je musí vyresit a kdys si to vyresit neumí tak at nedealuje, nebo at se na tu ganju proste vysere.

Já toto absolutne neresim kdys me v Olomouci sbalili policacjti v noci jaak sem delal s kamosama bordel tak jsme si na kriminalce jeste zapalili speka aby ho u nas nemohli najit kdys to ten typ videl tak sem si myslel ze se tam vyvrati ale nes neco stihl kecnout tak byl spek skourenej....
oton
nazdar lidi, nejdřív sem jen četl ale teď se musím ozvat, za prvé nechápu postoj HIHIho:
tvoje formulace že ti co prodávaj nám neprodejcům škodí mi připadaj dost zcestný, nevim jak škodí tobě ale mě neškodí nijak a znám jich dost (sám neprodávám a ani nekupuju (asi za 5 let sem koupil třikrát tak že si nemyslim že by se tomu dalo říct kupování)), argument že okrádají stát na daních a tim i nás je sice založenej na pravdě ale osobně s timhle okrádáním souhlasím, protože jestli to nevidíš tak náš milej STÁT nás všechny okrádá mnohem víc a má na tom pěkně velkou nálepku LEGÁLNÍ ZLODĚJINY, (myslim tim všechny možný průsery se špatnejma privatizacema, fin. machynacema a podobný věci, ve kterých jde o miliardy a když se to posere jako vždy tak se to přece zalepí z našich daní a legálně) nevim jak to vidíš ty ale já tomu říkám sprostá zlodějina vyprodukovaná státem, bylo by to na dlouhou debatu ale zastávat se státu je kravina, vzhledem k tomuhle jsou prodejci travky absolutně neškodní
a nemoh sem si nevšimnout jak tvrdě a mnohokrád napadáš lidi co nejsou schopní si vypěstovat pro vlastní potřebu, prostě to u každýho nejde, buď nemá ty schopnosti, což je jeho chyba ale hlavně je prostě situace kdy nemůžeš pěstovat, např. bydlíš v Budějcích a studuješ v Praze, seš na koleji a jednou za 3 tejdny jedeš na vejkend domu, moc by mě zajímalo jak asi budeš pěstovat??? venku asi nic moc a dát si na kolej, která připomíná spíš maringotku, skříň je taky kravina
Prostě jsou lidi co si chtěj zahulit a tak si koupí, a proč by měli trpět za to že náš zhovadilej stát travku zakázal???
jak sem řek sám nekupuju ale mám pochopení pro ty co kupujou a je to jejich věc, a určitě nám huličům nijak neškoděj
souhlasim s názorem Walhalla2000, lidi buďte rozumní a mějte pochopení, mimochodem myslíš si že většina si doma vypěstuje a jen minimum si kupuje, to je ale velkej omyl, podle ankety kterou jsem před časem viděl si 50% huličů vypěstuje a 50% koupí, tak že je to opravdu hodně lidí, jestli kolem sebe nemáš nikoho kdo kupuje tak ti to přeju, mě tihle lidi nevaděj
byla by to debata na celou noc tak že už radši končim, i když bych toho chtěl říct na román :-)
hulte a buďte v pohodě

PS: sám docela hodně vypaluju a prodávám cd za 70, problém je to asi stejnej, okrádám stát a hudební společnosti, ČR je jedna z největších zemí kde kvete pirátský množení hudby, a diví se někdo??? já ne až budem na úrovni německa můžou si dovolit mladý lidi kupovat origoše za 500,-, zatim si ale každej radši nechá vysmahnout za desetinu, protože si nemyslim že má někdo třeba v 16ti peníze na nakoupení tolika muziky kolik by chtěl za velký prachy (malej příklad: když sem ještě neměl vypalovačku, měl sem doma asi za půl roku 10orig CD a byl sem na to pišnej, pak přišla vypalda a za dalšího půl roku mám doma asi 300hudebních CD co poslouchám...)

[Edited by oton on 16-08-2001 at 09:11 PM]
Lackyfree
Cau.....!!??
Tak mam pocit ze je tu až moc emocí!!
Myslim že pokud někdo prodává jen proto že je v nouzi, tak mi to přpadá přirozené a je to lepší něž jít někam krást. Že si na to člověk potom zvikne je věc druhá avšak přirozená (jsme jen lidi).
Nevadí mi lidi kteří občas trávu prodajía nebo dealeři, jen mě strašně sere, když nějakej kretén to prodává za děsný prachy (např. to comu vyrostlo na zahradě).
Pochopitelné je že pěstitel má s pěstováním náklady (leckdy dost vysoké). Pěstujem s láskou ke konopí a protože nás to baví, není rpoblém podarovat kamarády, ale bejt jen samaritán to podle mě nejde(alespoň u mě). Je mi jedno kolik práce a času u kytiček ztrávím ale vybavení a enrgie mi nikdo jen tak ze samaritánství nedá! Proto si myslím že říct si občas nějakou tu kačku za hulení je oprávněné. Stejně utržené peníze nevyváží náklady do pěstění vložené a vracejí se pomalu(alespoň takhle vidim pravého huličopěstitele já).
A agresivní slogan - likvidace za to že prodává - není na místě a člověk který ji napsal je podle mě pěknej agresivní blbec a jako takový nemůže být správny hulič.
Agrese mezi hulení nepatří. Žijeme v komerčním prostředí, které nás nutí žít komeřčně!! Je to snad tak těžké pochopit??!!!

A má rada: Pokud tě policie jěště nepředvolala, tak nespíš nic nemají a nebo vyčkávaj na další chybu, je možné že použijí nastrčeného konfidenta (to se stalo kámošovy). Dle mýho názoru bys ses měl tak min. na rok uklidnit a všeho co se trávy týče na hony vyhýbat (je to drsné ale basa je horší). Nejspíš někoho skřípli a ten aby se zachránil tak práská jak může. Zřejmě prověřují co řekl, takže se modli aby si nevzpoměl na osobu která jim hodí na papír i to co neví. Teda pokud to tak je.
(čerpám ze zkušeností mého kamaráda, který měl podobný problém a zatím je v pohodě)

Cau!
Hulením pro lepší svět!!!!



troll
Čau,
pěkně ste to rozjeli...
Myslím si že IGOR je sám bengo a už ví co chtěl vědět...
hihi
oton: mluvím o možných příčinách a důsledcích, jestli jsi mě špatně pochopil, tak to zkus přečíst ještě jednou a důkladněji. Je mi jasný, že náš stát je shit>ale vycházím z toho co je aktuální pro mě a rozhodně se neubráním tím, že až mě seberou, že "kouřím to samý co nějakej dealer prodal a su mu podobnej" tím, že náš stát má špatný zákony, to víme všichni (a taky víme všichni, že stát je největší zloděj-špatný privatizace atd. je sice zajímavej příklad, ale trochu od tématu). Proto odsuzuju dealery. Rozhodně to, že platím tyto hochy mě nesere, nejsem člověk, kterej žije penězma. Sere mě to, že mě budou kvůli nim postihovat a obtěžovat (možná-je tu ta možnost), ale mám pocit, že se doopravdy opakuju a už sem to psal. A státu sem se rozhodně nezastával, zastával jsem se sebe a huličů-pokud jsi napsal tohle, tak jsi mě doopravdy nepochopil a přečti si to ještě jednou.
Jo, prosímtě nemysli si, že Tě tvrdě napadám, píšu co si myslím bez ohledů na cokoliv a píšu to s naprostým klidem. U každýho to nejde pěstovat? Ten každej nemá kamarády, kteří mu s tím přes ten inkriminovanej čas pomůžou a pohlídají mu to? Výmluvy, když se chce všechno jde, ale musíš víc chtít, než nechtít. To je jeho mínus, že nevyužil této možnosti-pěstovat s někým, pokud nemůže z jakýchkoliv důvodů sám-byť jednou za tři tejdny se mrknout domů, neznamená, že o víkendu se nemůžeš jet mrknou na kytky někdě za prahou (myslím, že v případě, který jsi uvedl je to možný častějkrát-přece jen se nechodí na všechny přednášky) -rozhodně bych si to tak nebo podobně zařídil (jak říkáš Ty, podle situace).
Nemyslím si, že většina si doma vypěstuje a zbyteček kupuje, je mi to jedno, prostě podle sebe a mýho okolí soudím Tebe (obrazně řečeno).
No nevím Tvoje přirovnání k vypalování cd se mi sem trochu nehodí, přece jen pěstování je něco jinýho.
Prosím, přečti si to ještě jednou, jestli jsem něco špatně nenapsal nebo jsi doopravdy něco nepřehlídl, nebo mě špatně nepochopil. Byl bych rád, kdyby jsi mě pochopil, jak jsem to myslel.

Luckyfree: jsem objektivní člověk-aspoň si to o sobě myslím a občas :) to o mě i někdo řekne>takže emoce v mým případě a takovejchhle debatách nejsou.
I když mám s pěstěním náklady a ne malý, tak to prostě nebudu prodávat.
Žijeme v agresivním a komerčním světě, tak proč sem patří komerce a agrese ne? Pro mě sem nepatří ani jedno ani druhý!!!!

troll: souhlas

Mějte se good
Zdarec

P.S. Nemám moc času (práce), tak proto tak stručně.
kudri
Myslim si, že se u nás tráva nebude legalizovat nikdy, protože dealerů je hodně a jedou v tom velký peníze a kdyby se tráva stala legální její cena by klesla možná i o 60 %.Tak jako je to v Holandsku.
K tomu SSuper SSkunkovi - dealerství podle mně není špatná věc, a jak je vidět spousta lidí je tak líných si sama něco vypěstovat , že je o hodně snažší si je koupit.Žádný riziko žádný starosti, jenom cálnout a hulit.
Znám takových lidí dost.
Jinak mimochodem šlechtění, elektrika, zalévání,hnojení to je všechno docela dost práce a stojí to za peněžní ocenění, nebo chci v dnešní době vidět někoho kdo bude pěstovat a třást se před poldama i kvůli 3 kytkám a pak se spokojí s pochvalou od kamarádů, kteří mu to pomůžou vyhulit.Ale je fakt že není dealerství jako dealerství žee???
Navíc si myslim že HiHI nemá ani páru o daních ani o tom proč jsou tady dealeři a proč vznikly.NAKONEC bychom tady mohli diskutovat proč je nebo není dobrá tržní ekonomika.Nakonec daně se dají odvádět ze všeho třeba i z prostituce nebo z prodeje ganjy.Ale zkuste se na to podívat ze strany lidí co hulení neznají.Mají strach z neznámého.Bojí se drog a myslí si jak je to strašný.Ten kdo tu predemnou psal že neví jak odvádět daně nebo komu a nevím co si o něm mám myslet.Navíc když to funguje i jinde.Pouze v případě legálnosti samozřejmě.Navíc si myslim že tu řešíte neřešitelný.Prostituce je tu několik století a jak to s ní je.Asi tak jak to bude s hulením za sto let bude tolerováno jako teď ale ne legální.

[Edited by kudri on 21-08-2001 at 02:19 AM]
hihi
kudri: no, nevím jak se pohybují nelegální ceny (asi to budeš vědět líp, když se mezi takovejma lidma pohybuješ :)), ale každopádně si nemyslím, že daňový zatížení marihuany při jejím legálním prodeji by vedlo ke snížení současných cen až o 60%. Ovšem pokud je marže dealera za risk až 60% jen do jeho kapsy, tak prosím, už jen kvůli tomuto (kdybych měl kapku jiný názory) bych nekupoval. Ovšem nakolik je to od Tebe zaručená informace mi není známo, nevšiml jsem si nějakýho logickýho opodstatnění. Kromě věty tak jak je to v Holandsku-to víš, nevyrůstal jsem tam a taky jsem nesledoval jejich politiku ohledně drog-zkus to rozvinout.
Stejně tak jsem si nevšiml, že by jsi mi vysvětlil otázku daní, když o tom nemám páru, prosím Tě, udělej to pro mě a napiš mi to všechno sem. Děkuju :)
Žádný riziko, žádný starosti, jen cálnout a hulit-hmm, co se dá dělat. Každýho věc jak to má. Pouze jsem se k tomu vyjadřoval.
kudri: pěstuju, před poldama se netřesu, ale asi mě neuvidíš, leda tak si ode mě můžeš číst tyto řádky, protože promiň, ale lidi Tvýho typu nevyhledávám a když nějaký takový potkám, tak jim dám jasně najevo, pokud se mnou chtějí něco (cokoliv) mít, že já s nima ne. Jo a ty kytky nepěstuju 3, ale asi takovejch 50 :) A to, že mi někdo z mých kamarádů řekne, že to je fakt dobrej vzor, tak mě uspokojí na nejvyšší míru a nepotřebuju, aby mou snahu a mýho koníčka (pěstění) někdo oceňoval penězi.
A rozhodně bych to nanazýval dealerstvím>to je o trochu něčem jiným-alespoň v tomlhle tématu. (a pro mě i normálně, ale každýho věc- ono je rozdíl totiž dealovat a darovat!!!) Víš to je to, že za to nic neočekáváš.
O tržní ekonomice tady diskutovat nebudem, všichni víme jak to je- a jestli Ti není známo, tak daně z prostituce se už delší dobu odvádějí, ale to jen tak na okraj.
Kudri: tak nás nech řešit neřešitelný, mi si o tom hezky zapolemizujeme, každej vyjádří svůj názor a odpoví na jeho reakci a tak je to v pohodě, ne? Ale napiš mi, prosím, to oč jsem Tě žádal, budu rád, když zjistím svou chybu. A milerád ji napravím.

Mějte se good
zdarec

oton
tvuj názor to vystih uplně nejlíp!!! sám bych to líp nenapsal, dík

for hihi: je pěkné že mi asi 3× radíš abych četl znovu, ale já jsem tomu porozuměl dobře, prostě nechápu tvuj pocit, že tebe někdo obtěžuje kvuli lidem co prodávaj, u mě to tak neni a ani u nikoho koho znám, a znám huličů dost

příklad s vypalováním sem uved jen proto, že je s těma daněma podobnej jako u prodeje nelegální trávy, a nastiňuje i ekon. situaci mládeže u nás, podle mě se to hodilo, jestli se chcem bavit vyloženě jen o hulení, tak by se měla půlka příspěvků smazat a to mi připadá jako kravina

a s tou neschopností sám si vypěstovat se prostě neschodnem, a tvuj příklad, že když nejsem doma tak pomůžou kamarádi je dost divnej, mluvim za sebe a já mám dva druhy kámošů, huliče a nehuliče, nehuliči nechcou s žádnýma kytkama nic mít a povchybuji, že by se o ně někomu starali, a huliči ty maj dost práce se svýma kytkama a políčkama a dost pochybuju, že by měli čas a náladu se starat o hulení někoho jinýho
toť vše

[Edited by oton on 21-08-2001 at 09:28 AM]
hihi
oton: neradil sem Ti, aby sis to přečetl, prosil sem Tě. No, je to možná věc, ne, že mě někdo už obtěžuje>takhle jsi to měl pochopit a proto jsem Tě o to taky prosil.
Co takhle pěstovat s těma huličema a budou se starat o svoje kytky a při tom aji o Tvoje, vždyť nemusíš pěstovat sám, ne? No, to se asi doopravdy neshodnem, ale svým způsobem máme pravdu oba.
Mějte se good
Zdarec
oton
koukám že rád slovíčkaříš co??! :-)

jasně peču na to, měj se taky good,čus

[Edited by oton on 21-08-2001 at 01:20 PM]
hihi
oton:
slovíčkaření? :) šlo mi o to, aby byla pochopena pravá podstata a myšlenka věci :) Proto sem to musel upřesnit.

Mějte se good
Zdarec
Sleepless
No jak to tu tak procitam, zacinam konecne tak nejak chapat hihiho. Je to proste skalopevnej hulic/pestitel, kterej jednoduse tvdosijne zastava ten nejcistsi pohled na travu a huleni vubec. Proste pestovani pro sebe, pro kamose, pro pohodu, pro zabavu, proste proto. A stve ho ten balast okolo hulicu - dealeri/konzumenti, kterej se prirozenym vyvojem postupne nabalil. Jenze tomu se proste nedalo a neda nijak zabranit, travka se stala pro spoustu lidi "vikendovou" drogou za kterou si radi zaplati a mnohdy ani nevedi, jak ty nase milovane kyticky vypadaji. Tohle si asi myslim uvedomujeme vsichni a treba ja osobne to proste beru tak, ze to tak je ... lidi, kteri o huleni vedi stejne uplny kulovy, nas budou stejne vzdycky odsuzovat a hazet do jednoho pytle s delarema a smazkama cehokoliv.
Kez by bylo v tyhle skazeny a hnusny spolecnosti plny blaznivejch hodnot a idealu takovych jako je hihi vic ...
kudri
hihi: podívej hihi nevím co jsem vlastně zač že se mnou nechceš nic mít, ale to je jedno, sřejmě se nesneseš s více lidma,protože si mě odsoudil na základě 5ti řádků.
K tržní ekonomice a ke snížení ceny o 60%:Uvědom si jednu věc, že pokud se tráva pěstovat nesmí, tak se bude pěstovat málo a tajně.Tím pádem se jí bude pěstovat menší množství a vzroste po ní poptávka což má za následek vzrůst cen.Pak si představ že bude tráva legální.Každej si bude pěstovat kolik bude chtít, na polích se jí budou sklízet hektary a množství pěstovaný trávy mnohonásobně vzroste.Klesne počet lidí kteří si jí budou moct vypěstovat a proto klesne poptávka a zučne převažovat nabídka a s cenou se pujde dolů třeba i o těch blbých 60 %, na kterých ti tolik záleželo.daně nejsou problém dají se odvádět úplně stejně jako když zemědělec vypěstuje třeba kedlubnu.Samozřejmě jsem měl na mysli daň s prodeje trávy a obchodování s ní.Podstatná výše této daně a nízká cena trávy by pak zkazila chuť dealerům trávu prodávat a Tvůj velkej problém by byl vyřešen.
Jako příklad bych snad uvedl prohibici ve spojených státech ve třicátých letech minulého století.

hihi:lidi meho typu nevyhledáváš, to teda mi můžeš napsat co jsem za typ, rád si to přečtu ať se o sobě něco dočtu.Rozhodně nejsem dealer. už kvůli tomu že nemám rád život ve stresu, viz robotnik.igor.
To v jakým prostředí se pohybuju zná asi každej kdo tenhle server navštěvuje.Je to o tom, že je pár lidí co si vypěstujou to si vyhulej a nebo nabídnou kamarádům a čekají že kamarádi nabídnou na oplátku jim (sem se taky řadim já), pak je další skupina co si vypěstujou a dají každýmu kdo si řekne (to budeš asi ty).Neočekávaj zato nic a ty co dostanou si libujou jací jsou na světě hodný lidi.Pak jsou takový co si vypěstujou daj kámošům a ty jim zato daj třeba nějakej peníz.Dohromady to pokreje sotva výlohy ale aspoň něco.A takových si myslim že je poměrně dost jen si to všichni přiznejme.
Navíc tvůj hněv by se neměl obracet na dealery ale na takový co jsou líný si samy něco vypěstovat a radši jdou a přispějou dealerovi.Protože bez nich by dealeři neexistovali.A jak jsem psal legalizace by počet dealerů určitě snížila.Proto ty jestli chceš bojovat proti dealerům tak každýho koho znáš že kupuje přesvědčuj ať si vypěstuje, že se poldů bát nemusí tak jako ty.A usiluj o legalizaci.
Já osobně dealery neodsuzuju protože jestli jedou opravdu ve velkym tak na ně určitě dojde.;)
To že z poldů strach nemáš ti teda závidim.Kde já pěstuju neříkám ani lepším kámošům, protože dneska nikdo neví.I když těch pár kytek.To by bylo v pohodě.:smoker:
hihi
Sleepless: mas pravdu!

kudri: snáším se s lidma vcelku v pohodě, ale to je jedno, to nemůžu posoudit já. Neodsoudil jsem Tě>takový věci nedělám v žádným případě a pokud Ti to tak přišlo, tak to tak není. Byla to reakce na to, že jsi napsal, že takových lidí (dealerů, konzumentů) znáš dost>pohybuješ se mezi něma a mě není příjemný se s někým takovým stýkat osobně a vůbec s ním o něčem mluvit. Jistě, že když to o tom člověku nevím, tak se s ním bavím, ale jakmile se to o něm dozvím, tak mě už vůbec nezajímá, protože na to mám jinej názor.
Tržní ekonomika: tráva se pěstuje hodně a tajně. Asi nemáš moc představu o pěstování marihuany pro prodej v coffeshopech, jinak bys nenapsal, že se bude pěstovat na polích. Mimo jiné počet pěstitelů pro vlastní potřebu vzroste-ovšem moc se to neodrazí třeba na pražským trhu, kterej je asi největší v ČR a dělá největší objem ovšem nevím nepohybuju se v tom(tohle je jen domněnka). Jo a na těch 60% mi tak nezáleželo. :)
No, řekl bych, že dealery to neodradí, naopak daňový zatížení bude vysoký a dealer bude mít dost vysokou rezervu na podlezení oficiální ceny. Ale bylo by to skvělý, kdyby si každej začal pěstovat pro vlastní potřebu a nekupoval by, to máš pravdu, že by mi to vůbec nevadilo. Ale kudri, přece oba víme, že prohibice jako taková má za následek jedinou věc>vybudování a větší propracování černýho trhu s prohibicovanou látkou.
Podle toho co jsi napsal, jsem usoudil, že jsi typ člověka kterýho popisuju v prvních pár řádcích (Byla to reakce....) jinak Tě neznám a soudím podle toho co jsi napsal, ostatně jako Ty. Dealer nejsi, psal jsi, že jsi koupil 3x a dealer nakupuje furt.
No já to pochopil v jakým prostředí se pohybuješ dle tohoto cit.: "dealerství podle mně není špatná věc, a jak je vidět spousta lidí je tak líných si sama něco vypěstovat , že je o hodně snažší si je koupit.Žádný riziko žádný starosti, jenom cálnout a hulit.
Znám takových lidí dost. Jinak mimochodem šlechtění, elektrika, zalévání,hnojení to je všechno docela dost práce a stojí to za peněžní ocenění, nebo chci v dnešní době vidět někoho kdo bude pěstovat a třást se před poldama i kvůli 3 kytkám a pak se spokojí s pochvalou od kamarádů, kteří mu to pomůžou vyhulit" Konec citace. A rozhodně to pro mě neznamená, když napíšeš něco takovýho, že máš kamarády, kterým dáš zahulit a nic po nich nechceš, že máš kamarády, kteří daj zahulit Tobě a nic po Tobě nechcou, to by jsi musel napsat jinak a pokud to je jinak, tak jsi to blbě napsal nebo já pochopil.
Nepatřím do nějaké skupiny, protože jsem individualista, takže s mým zařazením jsi se netrefil, jsem člověk, kterej za zelí nic neočekává a stačí malej náznak toho, že ten člověk s tím počítá (že za to něco očekávám) a má u mě smůlu nedostane ode mě nic!!!!! Třeba tak, že Tě osloví někdo cizí (jakože cizím lidem opravdu ve vyjímečných situacích)>podíváš se na něj, řekneš si, proč ne a než stihneš odpovědět nabídne Ti, že Ti koupí třeba pivo, tak v ten moment, ten člověk u mě končí, řeknu mu ať si koupí pivo sám a nechá mě bejt a nezajímá mě a už se s ním nebavím>tak co už mě chápeš trochu víc?
Dávat kámošům a dostávat za to nějakej peníz? To asi nebudou kamarádi! Přiznej si co chceš, ale já takový lidi neznám a ani nechci znát!
Můj hněv? Nemůže mě něco takovýho rozhněvat (doopravdy všechno co jsem psal je bez emocí, jsem klidnej člověk, kterýho jen tak něco nevytočí), pouze se snažím něco psat, aby třeba člověk, kterej s tím začíná a přečte si toto téma tak upustil od toho negativního co tu popisuju. Mimo jiné nejsou to konzumenti, Ti kteří jdou za tím dealerem? Přečti si prosím ještě jednou co všechno jsem psal (předejdeme zbytečnýmu omílání toho co už bylo řečeno) na konzumenty jsem nezapomněl.
Nechci legalizaci a taky jsem o tom už tady na groweru někde psal-nevím jestli přímo v tomhle tématu, ale někde tady určitě. Lepší je dekriminalizace, kdo chce ať si pěstuje pro svou potřebu jakýkoliv množství bez postihu (to mě naprosto stačí).
Kolikrát Ti mám opakovat, že neznám a nechci znát nikoho kdo kupuje a prodává, proto by jsi to měl mezi tyto lidi spíš rozhlásit Ty! To není o strachu z poldů, ale o lenosti a pohodlí. A proč se budu zbytečně strachovat, když to jestli mě seberou neovlivním a můžou mě odsoudit stejně za to, jestli mám u sebe pár gramů, nebo pár kytek, záleží na situaci a blbci na kterýho narazíš.
No vidíš a třeba mi taky vadí, to, že mi někdo závidí>protože takový věci prostě nedělám a nejsem závistivej atd. člověk. Kde já pěstuju vědí moji kamarádi, protože jim jednak věřím a oni mě-prostě opravdoví kamarádi- a jednak kdyby se mi něco stalo, tak z toho můžou mít užitek alespoň oni, ne???

Ještě se mrkni semhle http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=607
Mějte se good
Zdarec
Lackyfree
Ahoj....!
for oton: dík aspoň někdo pochopil......
for hihi: vážím si tvého postoje i když je na mě trochu moc radikální a do reality mi moc nezapadá. Proto ti uvedu svůj příklad....:
Když jsem začal pořádně hulit a poznal ty správné účinky, dostával jsem drtivou většinu trávy od kamarádů. Avšak mi to po čase připadalo dost trapné jen brát, navíc když kamarádi už museli kupovat(vlastní došlo). co mi asi tak mohlo zbývat: o pěstění jsem nic něvěděl(doma jsem neměl ani jedinou obyčejnou kytku-stejně by zhebla). Tudíž jsem nakoupil určité množství trávy za relativně dobrou cenu v poměru k množství. Začal jsem splácet své dluhy(dříve mě zvali tak teď jsem je zval já) což mi připadalo správný. Občas jsem ty k mé osobě nejbližší kamarády podaroval jen tak( i když oni tak neučinily nikdy - jen mě zvali na špeka). Ale vždy jen malé množství, tak na špeka. jenže pak přišel kámoš že toho chce, víc tak jedno g, a že mi to klidně cálne. Mno prodávat se mi moc nechtělo ale dávat taky ne, vzhledem k tomu že jsem to koupil. Navrhl mi cenu se kterou jsem souhlasil a dle propočtu mi bylo jasné že jsem asi tak na svém (nevydržim to a prásknu to na sebe stejně by jste to chtěli vědět 150/g fakt moc dobré podlampovky-odrůdu jsem už zapoměl ale myslim že to byl oranž bád). To byl záčátek mé kraťolinlé kariery dealera, nikdy jsem neprodával tak abych na tom vydělal, jen jsem si už nemohl dovolit jen a jen dávat. Párkrát jsem střelil jedno g za 100kč ale to jen příbuzným u kterých jsem věděl že mi za tu ztrátu stojí.
Dnes jen málokdy koupím ale to jen fakt dokonalé zboží(když mě přemůže zvědavost), neprodávám a ani nebudu -jsem přeci malopěstitel pouze pro svou potřebu a potřeby svých in kamarádů a dnes jim to 1g (nebo víc já na g nehraju prostě po čem šahnu to dam)dám jen tak. Mám radost kydž jim chutná.
Takže má myšlenka: POKUD NĚDKO PRODÁVÁ NA KŠEFT TŘEBA ZA 200-250-300KČ TAK JE TO KURVA!!!! OBVZLÁŠT KDYŽ PRODÁVÁ PĚKNÝ SENO!!!
(nutno si uvědomit že třeba na začátku je cena několikrát nižší)
ALE POKUD NĚKDO PRODÁ JEN PROTO ŽE MUSÍ (když na Vás někdo až moc loudí) A TO ZA VYROBNÍ CENU TAK MI TO PŘIPADÁ FÉR A NELZE NIC VYTÝKAT. Mám mnoho známých (né kámošů), kteří prostě nemohou pěstovat, (buď z časových důvodů, nebo nemají kde či potřebné prostředky / nebo jsou prostě líný či levý).
To znamená že je rozdíl mezi prodejem a podle toho taky lidi můžeme soudit. Nelze všechny prodejce házet do jednoho pytle. Kdybych se dozvěděl že si nědko příležitostně na mém usilý mastí kapsu nejspíš bych mu jednu pustil. Ale zatim se mi to nestalo a asi jen tak nestane, vzhledem k tomu jaké množství pěstuji. Navíc něpěstuji na kvantitu ale na kvalitu.
Ale jak už jsem jednou řekl - neprodávám a ani po tom netoužím(moc velké riziko a nechci aby lidi na mě koukali jak na dealera - rádi je pomlouvaj- jako dealer jsi prostě nutné zlo)

Toto je můj názor, pokud bude nědko mit nějakou chytrou neagresivní poznámku k mému textu, sem sní!
Útoky na mou netovou osobnost neberu na vědomí a .... na ně!!!

POKUD TOTO ČTE NĚJAKÝ POLICISTA, PROSÍM HO O TOLERANCI K TĚMTO TEXTŮM, KTERÉ OBSAHUJÍ VĚCI ODPORUJÍCÍ DROGOVÉMU ZÁKONU. SNAŽTE SE POCHOPIT NÁŠ KONÍČEK. UKAŽTE SE JAKO INTELIGENTNÍ HOMO SAPIENS A POTÍREJTE OPRAVDOVÉ ZLO A NÉ TO POLITICKY VYKONSTRUOVANÉ, VYTVOŘENÉ LOBINGEM FIREM ZABÝVAJÍCÍCH SE VÝROBEM ALKOHOLU A LÉČIV!
DĚKUJI ZA CELÝ GROWER
Lackyfree



hihi
Jo, pohoda, ale pro mě ne (ovšem to je každýho věc). Už na to kašlu, tohle téma mě už nebaví, je to furt dokola.
Mějte se good
zdarec
vir
tak jeden ma problemy a tak 1/10 prispevku byla k veci jinak vsecko od veci docela. clovek kterymu se neco takovyho stane tak neni moc zvedavej na naky buzerovani a tak. toho ma pak vsude kolem sebe dost

no tak premyslejte nejdriv nez si zacnete vylevat emoce :-)
galen
Mno, je to starej thread, ale asi se k nemu musim vyjadrit ... :)
Rozebira se tady hodne problematika dealeru a nazory jednotlivejch lidi, ktery, s prominutim, nic neresej. Trava je u nas nelegalni a kdyz si sami budeme urcovat a rozlisovat co je OK a co ne, tak k nicemu nedospejem - tedy podle mne jestli travu prestujes pro sebe, pro kamose, pro prodej nebo ji jen kupujes - stejne stojis na te protizakonne strane. OK dealeri nemaj fer ceny, a co? Zavidet prachy jim nebudu, sam bych to nedelal jen proto ze bych se bal cajtu, ne ze by se mi pricilo zbohatnout a wo tom to je, ne? :)
Mno ... docela trochu prowarek .. ale zwedni sebewedomi a prostě čekej f klídku jak to dopadne ... pač ti vylízanci na nic neprijdou ... tak příjemnou soustras ... .o)))) ... papapapa
vsvadlenka
Přeju štestí, a holt neprodávat, dokud nebudou lepší zákony.
A to je to lepší, než dřív. Já jsem pamětník a když za bolšána ňákou partu vyhmátli (a vůbec nešlo o žádný kšefty ale o pár kytek pro sebe), tak to byly roky a natvrdo.
vsvadlenka
Podle mně (z morálního pohledu) nejsi. Podle zákona bohužel asi jo.
zběrač mozků
hele nepřeju ti nic zlého, ale jsem z vesnice a mám tak trochu selský rozum, jsem proti prodávání i kupování, je to svinstvo dávat nebo brát za to prachy
xEagle
tak to tady čtu a nechápu proč Vám vadí že někdo prodává za 250/g tak to si běžte stěžovat do Diplomatu že tam stojí večeře 4000 a vedle v hospodě jen 500 je to podle mě to samí než jsem pěstoval a chtěl hulit tak sem si taky musel koupit ale jen vyjmečně nědko měl narozky tak nebudem hulit gaňu ale skero ne! A že to někdo prodává proč ne když to někdo kupuje. Kdybyste jen věděli kolik si třeba v drogérii přirážej na blbim pracim prášku to byste teprve čuměli kdo je zloděj. Neudsuzuju žádný dealery jsou to prostě podnikatelé stejně tak by mohly prodávat brambory jenže když se v dnešní době prodává líp tráva no tak trávu. Všichni chcete legalizaci a chodit do kofáču to je ale to samí ne??? Kdyby tu byla legalizace tak z těch špatnejch hnusnech dilačů jsou legální obchodníci a na byste už nic neřekli co!!!

Já bych od dílera v ČR nic nekoupil nemám proč ale berte třeba ohled na turisty taky chtěj hulit když sou tady na dovolený a nemaj jinou šanci než vyhledat dealera, protože jim nikdo za darmo nic nedá už chápete význam dealerů??? jsou tady potřeba já když jedu na dovču a bojim se pašovat tak jsem rád že jsou např. v Řecku a já si to od nich koupim protože nemám jinou šanci.
Elementalista
No, je to sice 2 roky starej thread, ale tak nejak mi to neda (kdyz uz jsem se sem procet).
Ja s kupovanim nemam zadnej problem - nepochybne je lepsi, kdyz te chytnou s par geckama, nez kdyz ti doma najdou plnou skrin.
Ty dealeri riskujou nehorazne moc, kdyz je chytnou, tak jsou proste v prdeli, ale konzument? Fakt ne - co udelaj? Daj ti pokutu? No, furt lepsi nez jit brucet.
Neni to kupovani vlastne o dost bezpecnejsi?
UdL
Jasně, že je bezpečnější... ;) Ale prodávaj se obvykle pěkný mrdky (aspoň tady u nás) a stojí to kotel. :D

Je to i nejlepší způsob, jaxe dostat i k jiným látkám... :D

V podstatě já bejt dýler, tak bych byl taky proti pěstování. Si představte někoho s nějakou slušnou spotřebou na den. Takovej kunčaft je pak zlatej důl, pokud dávno nezjistil, že se mu víc vyplatí buď toho nechat nebo lampařit... :D
Breinwolf
Já pěstuju a neprodávám, ale vím že všichni nemají podmínky nebo čas pěstovat. Proč by ale nemohli všichni kteří chtějí hulit? Až si to zlegalizujeme bude majitel Kofíku vážený měšťan a podnikatel asi jako hospodský.
Jebat
Ehm.. tak mi tak pripada ,ze mi se tu bavime vlastne o nicem . Puvodni autor prispevku #1 je uz davno nekde v Krymu !
Erixon
Taky bych byl proti prodávání(ani neprodávám), ale vlezlost lidí nemá mezí... to je denní praxe.
Nejlepší je když to funguje mezi pár lidma- jednou veme jeden příště zas druhej.

Jo a ve svým okolí bych známý- indoráře napočítal na prstech jedný ruky. Kromě toho málokomu vydrží sklizeň až do tý příští (pokud nezná grower :))
Rastamania
Nechci ti kamo nasadit brouka do hlavy...ale esli si prodaval nezletilejm a oni to zjisti ses docela provarenej...tedko je u me ve meste taky jedna hodne podobna afera...15ti letej fakan vyzvonil panum policajtum vsechno o jednom typkovi, kterej prodaval po nasem mestecku dobry 2 roky a ted ma na krku predvolani a hrozi mu 4 roky...

Ja to rikam furt...malejm zmrdum, ktery huli jenom proto aby "in"(hehe) bych nedal ani papirek...
Oomega
mno,uz se nebudu vyjadrovat k puvodnimu tematu,pac je krapet stary,ale rekl bych,ze by hulicska komunita nebyla ani zdalea tak rozsirena nebejt dealeru.samozrejme by asi nebyla tak rozsirena ani komunita peckaru,triparu apod,ale to je zase o tom,dostat huleni do kramu a od lidi,co maj v jedny kapse huleni a v druhy pernik.
Nekolikrat s tu zminoval,ze ne kazdej ma moznost pestovat,ale uvedote si,ze naprsta vetsina konzumentu a hrubym odhadem typnu 70% huli tak Gcko mesicne.myslim to co sami koupi.na zbytek jsou zvany od jinejch lidi,co si koupej svy Gcko a tak dal.Takze uz z prostych financnich duvodu se jim vyplati koupit pytel i kdyby za trista,nez za pet tisic stavet skrin a pak mit 200g a nevedet co s nima.Piznam na ferovku,ze svy sklizne,resp.jejiho prebytku kdyz odectu 50g pro sebe se hodlam zbavit.A uz treba z toho duvodu,aby se mi zaplatila tahle skron a abych si mohl postavit novou hezci a vychytanejsi,rizenou kompikem a tak.pac me pestovani bavi,ale abych si mohl kooupit pojezd za trojku,na to ted proste nemam.nehodlam prodavat na ulici,nejsem sebevrah,ale poste kdyz po tom ta poptavka je,tak proc ty lidi maj kupovat slamu,to proste radeji prodam nejakyu dealerovi at se ke konecnym zakaznikum dostane poradny huleni:)a ted muzete hazet kamenem.......
Breinwolf
No jasně! Je to o tom abysme si všichnikdo chceme dobře zahulili a hlavně vklídečku před bengama a čorkařema. Všichni nemůžou pěstovat a pochybuju že bude někdy tolk na rozdávání.
Breinwolf
Cesta legalizace a Kofíků je dost přijatelná pro tu hromadu lidí jichž se dotýká. Když se tam budou prodávat dobrý modely za dobrou cenu tak bude po: černým obchodě, policejních prudách, nedostatku hulení, psychózách z ilegality.
igorange
Zdar, mám podobnej problém jako robotnik.igor. Z těžké životní situace sem začal sem tam něco prodávat, ale jen známejm kámošům co vim, že mě nebonznou. Ale postupem času ke mě začali chodit neznámí týpci, prej známí mejch známejch. Poslal sem je do p... a kámošům sem řek, že pokud budou chtít něco ti jejich kámoši ať se pro to stavej oni a pak ať si s tim delaj co chtěj. Co ale v případě, že s tim někoho chytnou? bylo by to na mě, když je to ode mně ale já sem jim to neprodal? dík za odpověď.
Breinwolf
Jasně. Hodně pěstitelů si občas finančně vypomůže a pustí pár géček kámošům. Myslím že na tom není nic špatného, protože po legalizaci budeme potřebovat lidi, kteří budou čistě pěstovat a nebudou mít čas na nějakou další práci. Když někoho chytnou s tvejma špekama, nedělej si z toho hlavu, protože by ti to nejdřív museli dokázat, Tzn: potřebovali by alespoň 2 výpovědi proti tobě, přímý důkaz a nejlépe tvoje přiznání. A hlavně kvůli pár géčkům to bengám ani nestojí za to sepisovat. S těma kámošema kámošů a známejma známejch jsi to podle mě vyřešil dobře.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma