Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Jamaica a Ganja - Klikni zde pro originální téma
paia
ahoj vsem,
zajimalo by me jestli tady na Groweru se vyskytuje nejakej Rasta, resp. nekdo kdo pestuje Ganju jako soucast sveho nabozenstvi, jako Gun-Jah.
cernochghetto
citace:
Původní příspěvek od paia
ahoj vsem,
zajimalo by me jestli tady na Groweru se vyskytuje nejakej Rasta, resp. nekdo kdo pestuje Ganju jako soucast sveho nabozenstvi, jako Gun-Jah.


---------------

Čau, tak jsi ho našel, používám trávu pro komunikaci s JAHem :)
paia
Jah Man!
respect!!!

Jsem rad ze jsem nekoho nalezl, Jsi Rastafarian???

cernochghetto
Dalo by se říci, každopádně se o to hodně zajímám. Co ty? Ty jsi rastafarián?

Mrkni na moje stránky - http://www.rastafaria.webz.cz
paia
Ja o sobe tvrdim ze jsem ateista, ale Rastafiritanstvi mam moc rad, jen ty dready me chybi....

Hodne hodne hodne hodne Dobra stranka!!!!!!!!!!
parada ----
Paia :smoker:
paia
Prosim te Ty Black Uhuru budou jenom v praze???
A Zion Train, plati toho 19. 7. ???
dekuju
cernochghetto
Black Uhuru v Praze.Kč 390,-
Zion Train, pokud vím, tak platí.
paia
Juuuuuchuuuuu!!!! vzhuru na Black Uhuru!!!!

Mozna si bude nekdo myslet ze se tohle na pestitelskej server nehodi, ale me se nazev jednoho z alb od Zion Train hodne libi---> "GROW TOGETHER" :smoker:

Cernochu> pestujes venku, ted nemyslim techniku pestitelstvi, spis nazor na indoor z hlediska víry???
cernochghetto
Nebráním se pěstování vevnitř, a už vůbec bych to nikomu nevyčítal, ale myslím si, že tato posvátná rostlina, jelikož je součástí přírody, patří ven.
paia
me se taky libí ty různý hi tech veci, vybojky a ruzny systemky, ale podle myho nazoru se v kytce, ktera roste venku odrazi slunce a puda a nalada okoli...nevim pride mi to prirozenejsi...
TommyBoy
To cernoch: Moc pekne stranky, me srdce zaplesalo pri cteni :sun:
Mam taky rad Svihadlo. Je mi lito ze indoor neni podle vas OK.. Ale snad to nebude tak spatna vec.

Zatim

JAH is everywhere, children of JAH.
Aleš
Nazdárek chlapíci.Dredy na palici mám,ale Jah v mym životě zase tolik neznamená.Zrovnatak neodmítám indoor a nemyslim si,že to nějak poškodí duši kytky.Ta je taková,jakou jí utvoříš svojí péčí a láskou.Nechci se tu rozepisovat o svim náboženskym cítění (to by bylo na novej thread),ale rozhodně to není žádný z masovejch náboženství.Je to jen MOJE víra a to,že mám dredy,to nijak nemění.
Zrovnatak vy,jestli věříte v Jaha,nepotřebujete k tomu mít dredy,je to jen takovej doplněk.
Jinak všem vám přeju happy growing.
Jo a až budete mít ty dredy,pozdravujte ode mně svoje zvířátka :-))
Masai_Mara
Když se ptali Mr.BOBa, co by pro to, aby se stali Rasta´s , měli udělat, odpověděl: ".. znovu se narodit!" (jako blackman)
kusher
2 papšmír: chci být rasta, ale nevím o čem to je... - to je trochu postavené na hlavu, nemyslíš ?!?

2 all rastamans: zdar!já sice rasta nejsem, ale tuhle kulturu miluji ve všech směrech!!!

mějte se a smějte se!!!!!!

love ska, jamaica and JAH!

bye men!!!
Mazz
Tak tu mate dalsiho rastu smokin weed fi Jah glory! Ale nic se nema prehanet...jo a dready taky nemam.
Papšmír: docela by me zajimalo proc chces byt rasta kdyz o tom nic nevis?
Masai_Mara
třeba si myslí, že to je IN být rasta. Rozhodně by nebyl první, kdo má takovýdle choutky. Už sem narazil na spousty pozérů
Mazz
Pro Papšmíra a všechny kdo nevědí a chtěli by vědět:
http://www.rastaman.cz/view.php?cisloclanku=2004020101
Pašmír: a vypadni! Nás urážet nebudeš. Stometrový kytky na tebe!

2 Rastas: JAH s vámi, konečně jsem našel někoho, kdo má stejný názory jako já. Sice taky nemam dredy, ale pokud je člověk rasta, tak na dredech nezáleží. Záleží na tom, čemu věří a jak se chová.
One love!
wolverin
ja som poznal jedneho original jamajcana - cernoch, dredy, hulil ako BLAZON MOC MOC MOC VELA GANJE, taky típek. ale ked som mu ukazal ako sme pestovali pod lampou (NIKDY v zivote to nevidel a
o tom nepocul ) bol z toho dost MIMO! Povedal ze keby som toto ukazal klasickym pestovatelom ganje na Jamajce tak sa mi vysmeju a budu ma povazovat za blazna :) hehe
2 wolverin: nojo, na Jamaice lampy nepotřebujou, tam mají největší lampu na světě, teda obloze
wolverin
:) tak to hej
Mazz
Papšmír: to má znametnat co? dalsi pubertacek co nevi koho by opruzoval? Ja ti doporucil bezvadny zdroj vedomosti a ty takhle? No nic budiz ti odpusteno za tve nesmyslne chovani :rolleyes: .
Masai_Mara
o papšmirovym inteligentnim quocientu sem si udělal obrázek už dávno, ostatně jukněte na ty užitečný thready, co založil:-)) kámo, takhle z tebe NIKDY rasta nebude..Co třeba metalista, hip-hoper, nebo tag něco..to Tě neba..?
Harvest....
Rasta to je nějakej politickej staw nebo co???
Harvest....
:0)))))))))))))))))))))
sibannak
jak se tak postupně dívám na fšecjna témata tak sem si všim že harvest si asi chce nasbírat konto příspěvků či co,,
Lebo sa taky možu mýlit, ale připadá mi to tak.....
***Peace***
Mazz
Vysvětlení má myslím v podpisu.. ale můžu se mílit :afro:
cilum
2sibannak:
taky mě to tak připadá, káopni božskou Harveste
2Mazz: máš recht
kusher
2 Papšmír: každý jsme jiný, a nemůžeme za to :) ale někdy mám pocit že lidé jako ty této komunitě docela škodí...:(

a řeči o malém fakanovi si nech, nejsme dnešní...;)
kusher
...nic ve zlém...
Harvest... má v podpisu velice chytrý prohlášení. Plně s ním souhlasím

2 chell: Neberu Rastafariánství jako náboženství v normálním slova smyslu, spíš jde o přístup k životu. O pozitivní přístup k životu. Podle toho, co jsem čet a bylo mi vysvětleno, jde o to, chovat se podle hesla "One love", což beru tak, že se chovám k ostatním mile, pomáhám ostatním a nejsem egoista, což se teď bohužel začíná prosazovat. Většina rastů, co znam, nejsou nijak ortodoxní, pijou pivko, nemaj dredy, ale jsou přátelský a chovají se podle hesla "One love".
Tady opravdu nejde o dredy nebo o ganju, ale o přístup.

2 all: piště sem svoje názory, chtěl bych vědět, jak to vidíte vy
Mazz
http://www.gunjah.cz/wisdom.html

- obsahuje mnoho zajimavých textu by Syncro(big respekt for Babylon Station) mimo jiné i zamyšlení nad jednou láskou s kterým se vlastně uplně ztotožňuji. Doporučuju přečíst i ostatní texty, jsou moc zajimavé.
warior
zdar rastové,
vaše víra je fakt super-respektuju vás, ale narážku na hi-hop jsem si vzal osobně-co takhle trochu tolerance???
uf0un
Ahoj lidi!
K rastafarianismu jsem se dostal tím, že jsem začal hulit :).To by možná nebylo tak zajímavé...Potom ale přišel W. Gibson - Neuromancer a jeho rasta orbitální stance Zion..Tak začal jsem přemýšlet o "rasta-cyberpunku" - co si myslíte o rastafariánech budoucnosti__?Budou poslouchat ragga-hardstep (hudba s rozsekanými bicími a hlubokou basovou linkou - jak ji popsal páně Gibson)?Bude to banda týpků kteří budou napíchnutí na virtuální-realitu, powered by Linux kernel válčit proti Babylonu psaním exploitů na Microsoftí produkty?Budou zavření v autonomní základně která si bude sama vyrábět energii, jídlo a vodu.Budou pěstovat hydroponní skank a po chodbách se bude nonstop rozléhat syntetický dub?
Zajímalo by mě jestli jste někdy někdo o něčem takovém přemýšlel.
Doufám že mě nějací irie-rastas neukamenují...peace
Mazz
uf0un: Treba to tak vazne v budoucnosti bude, a proc ne? Pokrok nezastavis a lidi se budou prizpusobovat to je jasny, hlavne ze se budou chovat podle jedne lásky a bude to ok. Podivej se ted na komunitu freepartyes, sou to uzasni lidickove, hodne z nich sou rastove a hlavne vetsina tehle lidi jsou neuveritelene toleranti a maji kladny vztah k prirode.
warior: nějak sem si nevšiml kdo má narážky na hiphop, já osobně respektuju všechnu hudbu co je dělaná pro zábavu a ne pro prachy, což většina hiphopu určitě je..
warior
vasilek:nesohlasím,že je to naškodu. Díky větší popularitě se o tom lidi víc dozví a třeba nás už nebudou považovat za ty zlé sprejery s kapucema a širokýma kalhotama co si píchaj tu marihuanu...
uf0un
Hip-Hop: Moda se stane ze vseho, co zacne byt hodne rozsirene(punk,hip-hop,metal...), protože kapitál je kapitál, ať se to někomu líbí nebo ne.Stačí se podívat na rozšíření trček s jamaiskou vlajkou, které má teď každý šampón.
Problém je v tom že s rozšířením čehokoliv se do toho začnou cpát lidi, kteří ještě nenašli svoji cestu, a pro ty je jakákoliv filozofie a názor důležitý až po prioritách typu *KALBA*.
...a peníze, výmysl Babylonu, kazí kohokoliv. S tím nc nenaděláš :)
Sinuhet
Na druhou stranu, teprve az se do toho zacnou rvat ty penize, tak poznas kdo je kdo. Ti, kdo tvrdili ze jsou desne free a mimo system, ted jezdi v americkych bouracich, atd... Aspon se ukaze kdo je kdo.
warior
vasilek:jj je prvada,co říkáš ve všem co ma ráda masa je komerce a čím masověji je to rozšířené,tím víc je v tom komerce-s tím bohužel nic nenaděláš a bohužel je fakt,že na hip-hopera si dneska hraje každej kokůtek, ale když se ho zeptáš, jestli ví, co to obnáší a jestli ví, že to není póza,ale životní postoj,tak na tebe čumí, jak prdel z gatí...BOHUŽEL...a to se netýká jen hip-hopu ale třeba i rastafariánství, vždyť když se kolikrát zeptáš nějakého "rastamana" jestli vůbec tuší, co je to One love,tak na tebe čumí ještě blběji než ta prdel z gatí!!!
Sinuhet
Az prestanete resit jestli jste hiphoperi nebo rastove, mozna pak ziskate tu trochu svobody.
Sinuhet
No prave ze neresite muziku, ale zaznivaji tu slova o tom ze hip-hop je zivotni postoj, atd... Proste ideologie. Klasika. To kvuli cemu se valci a zabiji.
hexxan
panove, jen nesouhlasim s tim co tady pisete o metalu, ja metal posloucham. metal rozhodne v mode neni, komukoli reknu, ze posloucham metal ma me hned za exota. Neodsuzujte ho mili rastafariani a hulici, zrejmne o nem moc nevite. Pro me a pro spoustu dalsich lidi je to jen hudba, ne zivotni styl. Pro spousty kapel taky.Mozna o nem mate prilis extremni predstavy. A papšmíra k metalistum proboha neposilejte!

jinak me osobne se rastamansky pristup k zivotu zamlouva. jen bych ho mozna v nekterych pripadech nebral prilis extremne, na to uz je pozde, babylon je prilis nemocny na to, aby se dal vylecit.

peace
uf0un
Asi jsi me spatne pochopil, myslel jsem vseobecne zkazeni cehokoliv co se stane vic popularni.Metal třeba dneska není, ale možná jednou začne být rozšířenější a hned se toho chytne kdejaký zlatokop a začne vydělávat prachy.
Jsi si jistý že to není jen životní styl?Už když ho posloucháš tak to je nějaký zbůsob vnímání světa a názoru na něj.Chodíš na koncerty, nosíš určitý druh oblečení, mluvíš s podobně uvažujícími lidmi. To že tě ta hudba oslovuje znamená že se ti líbí a souhlasíš s ní...Nebo ne? :o)
Kwjetoň
czus kluci, nerad bych se někoho dotknul ohledně víry, ale: Můe být běloch rastafarián? chci říct - je to víra černejch lidí uzmutejch z afriky a toužících se tam "dostat zpět" a nějakej běloch nemá páru wo co tam go. možná se mejlim a spoustě bílejch může připadat ratafariánství zajímavý, ale mluvit o rastamanech-běloších je dost zcestný...
Mazz
Rastafari neni jen o navratu do afriky, je to forma duchovniho boje proti jakemukoliv utlacovani a omezovani lidksych prav. Takze pro me muze byt rastaman klidne i beloch, pokud siri myslenku jedne lasky. Ono i v tom navratu do afriky je spis jen symbolika, Bob Marley o tom take hodne zpival a prostredku k tomu aby se vratil do afriky mel dost, jenze on radsi bojoval proti tomu bezpravi cernochu.
R. N. Marley
Je to tak jak Mazz rika. A nejde jenom o bezpráví a útlak na menšinách. Jde o to, že v našem světě se už delší dobu rozmáhá jako jediná víra kapitál. Honba za penězma, mocí a materiálním zajištěním už pomalu převálcovala mezilidské vztahy a svobodnou mysl. Tvrdě řečeno teď prodáváme sami sebe za nové technologie, lepší televize, rychlejší auta. Těžko při tom vůbec můžem vnímat, že pomalu přestáváme být lidmi ale stáváme se jenom malýma součástkama obrovskýho stroje, kterej se (i podle mínění předních odborníků) řítí nevyhnutelně do záhuby.
Koncem minulýho století si svoje období prožila historicky první ateistická generace. Generace lidí, kteří už nepotřebujou Boha nebo vyšší cíle. Bohatě teď stačí víra v bankovní konto.
Rastamani vystupujou jako protiváha na pomyslné misce vah a i když se už určitě nepodaří tu hromadu bankovek na druhý straně vrátit zpátky nahoru, můžem se alespoň snažit aby nás nepřevážila úplně. To je smysl který vidim v bílých rastamanech i v srdci Evropy, daleko od karibského zálivu i Etiopie
Kwjetoň
ok dík za vysvětlení
já se spíš zajímám o hare kršna hnutí - beru to ale v poho a rozhodně nejsem žádnej ortodoxní bhakta (co bych tady na growru jinak taky dělal:))
dle mě je náboženství hlavně o tom, že člověk má v co věřit a udává mu smysl života; na tom jaký to náboženství (nebo filosofie) je už tak moc nezáleží (pokud v sobě skrývá trochu logiky)
Tonal
Čuss mě se taky rastafarianství líbí.Když na kalbě tancuju na reggae a tak cítím se dobře a vím že mě ta hudba určitým způsobem nabijí a dává trošku víc síly zvládat dnešní nemocné dny.Ale jenom sem s příspěvků nepochopil čím je to pro growerRasty náboženstvím.Máte s Jahem osobní vztah,modlíte se meditujete?
Myslím že být jenom v poho a mít rád lidi není náboženství.
Když my bylo náct tak sem do toho chtěl taky proniknout ale nenašel jsem v tom svoji duchovní cestu:)
Ultra Respect 4all free people
Ps. zajímaj tady někoho ňáký brutálnější duchovní praktiky(Šamanismus,Mexické Čarodějství)
mury
tonal:to si piš;) :p:
kwjetoň: to je jako kdyby jsi se divil, jak může bejt běloch muslim, nebo hinduista nebo buddhista. Tak jde o to, v co lidi věří, a ne o rasu. Samozřejmě původní rastové byli černý, ale teď už opravdu nejde o barvu kůže, ale o životní názor.

Jo a mimochodem, vy tady pořád rozebíráte One love. Co to podle vás znamená?
Mazz
Proste jedna laska... aby se vsechni na svete chovali se vzajemnym respektem a laskou k druhemu neboli miluj blizniho sveho :)
Tonal: kdo je to grower rasta? ty vase skatulky... :(
A cim je pro me nabozenstvim? Proste verim v boha...
Kwjetoň
to ramon dexter:
to podle mě není to samý
přece jen rastafariánství je původně víra ČERNEJCH lidí uzurpovanejch z Afriky (a to je základ tohoto náboženství, i když třeba už o ten návrat do Etiopie atd. nejde)
ale hinduismus atd. nemá s barvou pleti nic společnýho
no, nebudu to tady radši dál rozebírat, je mi jasný, že máte pravdu, jen mi šlo o detail
btw. nic proti bílejm rastům nemám, jen to na mě prostě působí trochu divně
pís & wan láf
Mazz
Jde o uplatnovani jedne lasky a jen mezi cernochama by to nemelo ten vyznam ktery to mit ma. Podle me... :)
Tonal
Mazz:Tím growerrasta´s jsem myslel lidi co na qroweru vyznávají rastafarianství.A označil jsem je protože v příspěvcích my od nichvástebe chybělo to co jsi vyjádřil větou:Prostě věřím v Boha.
Mury:Estli myslíš to co myslím já tak se možná sejdem na stejným odělení:):crazy:
Niga
4 Mazz: Mas pravdu Rastafarianizmus nie len o navratu do afriky, ale v prapociatkoch rastafarianizmu to tak bolo. To bolo v dobach ked boli cernosi otrokmi a nemali ziadne prava. Len si predstavte ze by vas niekto vytrhol z obyvaku, napchal vas do malickej lode, mesiac by ste v nej cestovali s okovami na nohach a rukach, polovica z vas by sa asi udusila teplom, smradod umierajucich alebo mrtvych,.... Takto by som mohol pokracovat strasne dlho ale to nebolo mojim zamerom / i ked nieco o tom vediet nie je na skodu/
Od momentu ked dostali cernosi slobodu, pripadne si zabezpecili nejaky majetok / len pripominam ze na Jamaice je majetkom par plechov na kope- to volaju dom/ uz sa rastafarianizmus zacal menit. Uz im nikto nezakazoval svoje prava a mohli slobodne vycestovat do Afriky. Ale kto by opustil to vsetko co si doteraz nahonobil? Nehovoriac o tom ze tam mali priatelov, rodinu,...
Ale o com presne je rastafarianizmus v sucasnosti sa tazko hovori. Nevedel mi to vysvetlit ani Julian Marley ked som sa s nim rozpraval. Kazdy vie co rastafarianizmus nie je , ale nikto nevie co rastafarianizmus je. To su slova jedneho z clenov Marleyho kapely. A tiez povedal: rastafarianizmus je to co si z neho urobis.
Tak a teraz sa v tom vyznajte.
j.d.
http://www.youtube.com/watch?v=OsfYAJ3dQyY

Odkaz na rozhovor S Bobom Marleym na tuto temu. mohol by som sa pokusit o preklad ak by niehoho zauimalo. I and I is .........
Winston Smith
Přes hulení trávy jsem se dostal k Bobovi Marleymu a začal jsem se tak i zajímat o rastafariánství...dost s tímto hnutím sympatizuju a líbí se mi mnohé jejich názory, ale vím že rastafariánem nikdy nebudu. Už proto že se nechci škatulkovat. Každopádně mě reggae donutilo více uvažovat o bohu (ačkoliv nemám v této otázce pořád jasno)...no a díky tomu jsem přestal náboženství odsuzovat (dřív jsem měl takové zažité stereotypy jako že např. křesťané jsou velice netolerantí lidé lpějící na dogmatech, kteří vždy napáchají víc škody než užitku...a argumentoval jsem inkvizicí a pálením čarodejnic a válkami, které se kvůli náboženství vedly...teď si myslím že víra je v pohodě a i věřící člověk může být vklidu...každopádně jiná věc je církev jako instituce, proti té budu asi vždy...
Myslím si že by se ve víře člověk neměl řídit nějakými pravidly, které vnitřně nepovažije za správné...a to se mi líbí na rastafariánství, více méně nemá pevně stanovená pravidla a pokud se nemýlím, tak nikdy nebylo rastafariánství zřízeno jako oficiální církev.
No tak k tomu, jestli může být bílý rastafarián, tak já bych řekl že jo, i když tohle náboženství má některé stěžejní prvky, které se týkají jen černochů...ale pokud Jah (bůh) je, určitě není bílý ani černý a nikoho nepreferuje...jinak si myslím že je rastafariánství spíš životní styl a dá se žít i bez víry v jaha...každý si z něj může vzít co chce, i když je zas podle mě špatné když si z něj někteří vezmou jen dready a hulení trávy a myslí si že jsou rastové...myslím že tohle jsou zrovna ty věci, kterých se člověk může vzdát a přesto se nazývat rastou...podle mě je spíš podstata v životě s pozitivním myšlením (myslím že bob řekl něco jako že být rastou znamená žít šťastný život), ital způsob života (tzn. zdravá strava a cvičen, zkrátka posilování životní vitality), uvažování o věcech okolo a one-love.
Tak to je tak víceméně všechno co mě teď napadá, trochu jsem se rozepsal takže pokud jste dočetli až sem tak vám děkuju a zárověň gratuluju:)

Jo a s tím že bob řekl že aby se člověk stal rastou, musí se znova narodit...třeba to myslel spíš ve smyslu celkové změny přístupu k životu, něco jako osvícení, probuzení...při kterém by si člověk připadal, jako by se znova narodil...ale i kdyby ne, tak si myslím že na tom nezáleží, bob marley nebyl bůh
raStaVK
:) taktiez sa mi pacia rasta nazory :D ako uz napoveda moj nick
dost som si o tom cital a prisiel som nato ze s pozitivnim zmyslanim ide vsetko lahsie
:p: takze hulte a verte :D inac myslim ze to neni ortodoxne iba
pre cernochou... je to posolstvo od cernochou :rasta:

peace
jj rastove byli a jsou brutalni rasisti, treba na Jamajce,,, zkus si vyjit z turistickych ctvrti.... muhehhehe.
A bilej rasta? muhhehhehe. Sice mam na palici par dredu , ale za rastu se ani nahodou nepovazuju .... a reage neposlocham ani omylem.
kaktusx
citace:
Původní příspěvek od Disaster:-)
jj rastove byli a jsou brutalni rasisti, treba na Jamajce,,, zkus si vyjit z turistickych ctvrti.... muhehhehe.
A bilej rasta? muhhehhehe. Sice mam na palici par dredu , ale za rastu se ani nahodou nepovazuju .... a reage neposlocham ani omylem.

Nechcem sa s tebou hádať a už vôbec nie ťa presviedčať ale prečo to tak škatuľkuješ? Keď si odmyslíš dready, čierne telo toho "rastu" rasistu z Jamajky, to že fajčí trávu tak čo ti ostane?...obyčajné rasistické, násilnické hovädo so zbraňou za opáskom ktorých máme aj v Európe kopu, väčšinou majú vyholenú hlavu a ťažké boty...tak aký rastafariáni?...o sektách ako bobo dreads už radšej ani nehovorím.
Ďalej nechápem prečo všetci vravíte že nikto iný ako černoch nemôže mať simpatie k rastafariánstvu ale za jeho ideál máte Boba Marleyho ktorý mimochodom tiež nebol černoch...keď už sa sem tak ohadzujeme jeho výrokmi o znovunarodení tak čo tak jeho výrok: "Nestojím za černochmi, nestojím za belochmi, stojím za Bohom."...a o tom je celé rastafariánstvo...One love.
Ak niekto niečo máte tak kľudne napíšte...rád sa nechám poučiť ;)

PEACEandLOVE
muhehhehehe nezlob se, ale vic nemam chut spat...
citace:
Původní příspěvek od kaktusx

Nechcem sa s tebou hádať a už vôbec nie ťa presviedčať ale prečo to tak škatuľkuješ? Keď si odmyslíš dready, čierne telo toho "rastu" rasistu z Jamajky, to že fajčí trávu tak čo ti ostane?...obyčajné rasistické, násilnické hovädo so zbraňou za opáskom ktorých máme aj v Európe kopu, väčšinou majú vyholenú hlavu a ťažké boty...tak aký rastafariáni?...o sektách ako bobo dreads už radšej ani nehovorím.
Ďalej nechápem prečo všetci vravíte že nikto iný ako černoch nemôže mať simpatie k rastafariánstvu ale za jeho ideál máte Boba Marleyho ktorý mimochodom tiež nebol černoch...keď už sa sem tak ohadzujeme jeho výrokmi o znovunarodení tak čo tak jeho výrok: "Nestojím za černochmi, nestojím za belochmi, stojím za Bohom."...a o tom je celé rastafariánstvo...One love.
Ak niekto niečo máte tak kľudne napíšte...rád sa nechám poučiť ;)

PEACEandLOVE


jhasan a ty jsi sezral veskerou moudrost, muhehhe ...............
kaktusx
citace:
Původní příspěvek od Disaster:-)


jhasan a ty jsi sezral veskerou moudrost, muhehhe ...............

Máš pravdu, mal som ti aspoň kúsok nechať...muhehehehe
;)

PEACEandLOVE
Ospravedlnujem sa za stupidny dotaz, ale o com je vlastne rastafarianizmus? Kedisy som si nieco cital o tom ako vznikli a comu veria a prislo mi to ako celkom vesela ucelova parodia na krestanstvo, ktore samo o sebe moc nemusim.. a uz vobec mi nejde do hlavy co dava takato viera bielemu europanovi, okrem toho ze pocuva jamaiske beaty a huli travu.. (Ali G: mozem fajcit marihuanu ako sucast svojho nabozenstva? Mam doma par cd Boba Marleyho! ) ..nechcem teraz nikoho urazit fakt by ma to zaujimalo, sam ziadneho rastu nepoznam.

Ramon: podla mna je One love vyjadrenie iluzornosti duality :) ..nieco ako Toltecky pozdrav In lack ech! (Ty jsi me druhe ja).

EDIT: trochu som si tu pocital a moj zmatok sa vystupnoval - na jednej strane su nazory ze rastafarianizmus je volny a ze si z neho kazdy vezme co chce, na druhej strane vidam "pravych rastas" co ohrnaju nos nad "pozermi" ktori "nevedia". Nechapem ani jedno ani druhe, nechapem elitarstvo a nechapem aka vlastnost, atribut alebo co robi rastu tym pravym ozajskym rastom.. ak to maju byt hodnoty ako tolerantnost, laska, pohoda, pravda.. tak potom je rastom kazdy dobry a mudry clovek a ten zbytok okolo je uz len moda a poza.. nie?
Winston Smith
Sagus: no v podstatě bych i souhlasil s tou poslední větou...podle mmě se dá rozlišovat mezi rastovským způsobem života a rastafariánstvím jako náboženstvím...k tomu by ještě přibyla víra v boha...ale myslím že co to znamená být pravým rastou ti nikdo neřekne...jinak já mám o nich jen teoretické znalosti a neznám osobně ani žádného bílého českého rastu, natož nějakého "pravého" černošského...jo a kromě hodnot které jsi vyjmenoval považuju osobně za nejdůležitější zdravý způsob života, myslím že člověk celý den vyhulující, sedící pře počítačem a přejídající se asi těžko může být rastamanem

Jo a jestli chceš vědět o nich něco víc tak spíš zavítej na stránky rastaman.cz , mají tam i forum tak se můžeš zeptat přímo rastů co si o tom myslí
citace:
myslím že člověk celý den vyhulující, sedící pře počítačem a přejídající se asi těžko může být rastamanem


Och tak tato veta ma prave silno zasiahla :help: :teef:

..no co, je nedela :)

.. sry za OT a diky za reakciu
sagus: nono se taky nedá u nás říct co je to "pravý" rastafari. Jel bych se zeptat třeba na jamajku nebo do etiopie těch pravých ortodoxních rastas.
Doporučuju informační web www.onelove.cz kde je dost kvalitních zdrojů, odkud se dá dost vyčíst.
tvrdosovce
Necitim sa byt rastafarianom,ale snazim sa o to ked aj nemam dredy,ale vlastne v rastafarianstve nejde o dredy a fajcenie marihuany(ked ja ju konzumujem)ale o to aby clovek zil v mieri a v laske,ked aj to v tomto svete ide tazko ale snazim sa o to.neriesit zbytocnosti a povzniest na nad niektorymi vecmi a hlavne pozitivna nalada,lebo mam zleho za sebou az az...
HERBSMAN
One Love!
Taky se zajímám o Rastafari, hlavně o Boba.
Ten mě ovlivnil nejvíc. Ale mě chybí,pro to abych byl Rasta, hlavní -stěžejní důvod- nevěřím- nebo nerespektuji Jaha (že by to byl můj ateistický pohled na svět?). Moc v něj nevěřím.
Ale o to víc věřím na Bobovo poselství. Na jeho úkol v tomto světě atd.
Taky mám pár dreadů, mám je spíš jako symbol. Proto, že poslouchám roots reggae. A důsledek toho, že mě Bob dost ovlivnil je právě ten symbol.
Snad to nezní nějak dětinsky či najivně :-(((((
HERBSMAN - no vždyt JAH - KING of KINGs - LORD of LORDs - LION of JUDAH je sám Haile Selassie 1. Přímí potomek Krále Šalamouna a Královny ze Sáby a podle kterého je odvozeno RASTAFARI. A byl to právě král Šalamoun na jehož hrobě poprvé vyrostla ganja - s užasnou kralovnou ze sáby pálili špeky jako my)...
JAH-empera Selassie je z etiopie (afriky) to evropani začli rozdělovat afriku - dříve to byla jedna veliká etiopie (jako dneštní pojem afrika) proto i ZION je samo v africe tedy etiopii.A LION of JUDAH je jeden z nejlepších a nejférovějších vojevůdců jaké měl tento svět možnost spatřit...
To on přines sepnuté zápěstí v podobě jakéhosi srdce .....
Tvrdoslovce - ale právě že o to de - GANJA - rostlina, kterou toto náboženství uctívá jako posvátnou květinu a přidávají takřka do všeho a DREDY - připomínající hřívu lva jsou neodmyslitelnými znaky rastamanů ) ale de to samo i bez dredů - stačí kouknout na huseina Bolta - gesta směrem k jamaice a jejím šťastným lidem jsou jasná ganja a dredy reggae and jamaica...
Jinak Jamaica tento ráj na zemi - alespoň teda pro mě, je místem které by měl navštívit každý rastaman jako svou duchovní cestu za poznáním sama sebe a poznáním JAH.
Není jediný důvod si mylně myslet že rastafarianizmus je jen pro lidé černé pleti - tak to není ! Na Jamaice je 80% křestanů(proto to prolínání reggae s biblí - rastas věří že sellasie je další mesias) zbytek jsou poměrně nebezpeční karibičané - afričané - a jiné národnosti, kteří už tak láskyplní nejsou - kvuli nim, ale nemůže nikdo považovat Jamaicu za nebezpečnou zemi...individua jsou všude ...
Víte lidé drazí na tomto místě jsou nejhlavnější pojmy - láska, ganja, příroda, slunce, šťastní lidé, muzika, moudrost, děti..
Né jako v čechách - závist, okukování ostatních, stálé srovnávání něčeho s něčím, honba za penězi. (zde na těchto stránkách tyto věci nevidim, to je skvělé, prostě groweři jsou podle mě vesměs super lidi!)

See you in JAMAICA - mimochodem na tomto kousku země nežije jediné jedovaté zvíře.
Rstafarai se prolíná s křesťanstvím - v naší zemi je spousta nevěřících - je to většina - těmto lidem nesmí nikdo řikat v co mají a nemají věřit - to samé nikdo nikomu nesmí říct pokud dotyčný věří v cokoliv ať už klidně i v osobní cestu !

ještě jedna věc...napsal sem o české republice docela špatné věci - jsem přesvědčen že to plyne ze špatného počasí které tu panuje !
jinak čechy jsou pro mě skvělým domovem - a omlouvam se Těm kterých sem se při hodnocení většiny čechů dotkl...
JAH-RASTAFARAI
díky za pozornost:bandit:36
jestedman
36ch:

myslím že Jamaika není jejich země zaslíbená, tou je právě Etiopie

a prolínání bible s reggae - no v Etiopii přijali křesťanství jako státní náboženství v roce 333 nl. :eek:. (Arménie 267nl. a Řím 313 nl.). Tudíž křesťanství v této oblasti se míjí s papežstvím a křesťanskou hierarchií (až na pár momentů: ze začátku bylo vázané na Alexandrijskou diecézi, v 17. století se tam dostali jezuité - ty nakonec vyhnali, v roce 1959 dosáhla samostatnosti jako "Etiopská ortodoxní církev"). Je postavené na stejných základech (bible atd.) s přihlédnutím ke geografickým podmínkám (židovství, koptská církev, atd.), ale vývoj prožilo dost odlišný.

Haile Selassie, vl. jm. Lidž Tafari Makonnen, zvaný též "ras Tafari" se stal císařem prvního nezávislého státu na Africkém území, který si svoji samostatnost udržel téměř po celou dobu své existence. Svůj původ popisoval od biblického Judy. Není proto náhodou, že se stal hrdinou pro mnoho černých křesťanů, naděje pro statisíce.

Nikde není stanoveno, že rastafariáni jsou tak strašně přátelský a láskující jak tady popisujete. Osobně jsem poznal pár jamajčanů klonících se k rastafariánství a žádní svatí to nebyli. Nejradši bych je nakopal. Na druhou stranu mi dali jednu velkou radu: "seš bílej, na jamajku nejezdi. bílej=prachy". Je to země s velmi vysokou kriminalitou, kde by vám nepomohla ani slova lásky.
Stoned_r41d3r
Já si myslím, že když někdo moc žere reggae, je to ta samá varianta diskofila, pozerského punkera, ba fanouška Kabátů..

Prostě to moc žere i s obalem.
Průser je, že v tomhe případě je to střívko na náboženské bázi.

Důsledky podobného činění jsou úsměvné, ovšem z pravidla neškodné.

Edit: A o cemže vlastně tohle téma je ?
Že bych ho sloučil s jedním z desítek témat o Džamajce Pyčo, Rastafarianství, dreadech...

Dík. r.
Pozdrav a vrele diky rastamanovi co mi dal za toto K- bez komentu a bez podpisu ;)

Jah bless you
rastaman nerastaman ??Kazdopadne lidem v africe to dela uplne neco jineho nez li nam.
citace:
Původní příspěvek od Makovice
rastaman nerastaman ??Kazdopadne lidem v africe to dela uplne neco jineho nez li nam.


Muzes mi prosimte vysvetlit, jak jsi to myslel, nevim co by jim to melo delat jinyho.. nejak me nic nenapada. Ono to pusobeni THC v mozku myslim bude stejny u lidi v Africe , v Americe i v Evrope. pokud se pletu, budu rad kdyz me vyvedes z omylu
muscaria
HIGH GRADE MEDITATION FI DI ALL .....
JAH BLESS!
muscaria
citace:
Původní příspěvek od Stoned_r41d3r
Já si myslím, že když někdo moc žere reggae, je to ta samá varianta diskofila, pozerského punkera, ba fanouška Kabátů..

Prostě to moc žere i s obalem.
Průser je, že v tomhe případě je to střívko na náboženské bázi.

Důsledky podobného činění jsou úsměvné, ovšem z pravidla neškodné.

Edit: A o cemže vlastně tohle téma je ?
Že bych ho sloučil s jedním z desítek témat o Džamajce Pyčo, Rastafarianství, dreadech...

Dík. r.


Pro lopatu jako seš ty....
citace:
Původní příspěvek od muscaria


Pro lopatu jako seš ty....


proc lopata? neco co psal snad neni pravda?
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Disaster:-)


Muzes mi prosimte vysvetlit, jak jsi to myslel, nevim co by jim to melo delat jinyho.. nejak me nic nenapada. Ono to pusobeni THC v mozku myslim bude stejny u lidi v Africe , v Americe i v Evrope. pokud se pletu, budu rad kdyz me vyvedes z omylu


Ne-e, počkej já ti to vysvětlím jak to típek myslel. Jak je přece známo účinky marihuany se liší podle situované pozice, kde ji požíváš, jo kapiš to ne. Takže jak píšeš o Africe, Americe či Evropě, tak všude ta stejná hemp rozebírá jinak, to je oukej ne:teef: ve výsledku jak pro koho, ale tady u nás to pondavá slušně!:bandit:

:crazy::crazy:
Dis no podla mna to ma co docinenia prave s tym comu sa vravi set a setting, ked niekto huli travu ako svoje nabozenstvo (ale naozaj, z vnutorneho presvedcenia, nie sa len tak tvarit ako poniektori pozer-rastovia) je jasne ze ten stav preziva uplne inak ako mi rekreanti ;)

aspon to teda predpokladam..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma