Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Ultrazvukový zvlhčovač - Mist maker - Klikni zde pro originální téma
nobody4
Toto téma už tu bylo, ale někdo ho smáznul. Takže na o5tovné dotazy zakládám znovu thread, abych nemusel odepisovat furt dokola.
Dá se tady sehnat za necelejch 900Kč + poštovný. Maká to až moc. Už jsem přemejšlel nad snad nejdokonalejší aeroponiíííííí, ale na takovýhle fíky je ještě dost času.
Takže tahle věcička se prodává pod obchodním názvem mist maker (tvořič mlhy). A vyrábí to mlhu jenž má stejnou teplotu jako voda. Tzn. nezvyšuje to teplotu v pěstební místnosti a dále má to asi tak 50x menší spotřebu el. než zvlhčovače na principu ohřevu vody.
U nás jej distibuuje dle mých informací pouze jediná firma. Tady je link: http://www.unistar.cz/potreby/potreby_ostatni.html
Objednával jsem si jej před vánocemi a to zrovna nebyl na skladě. Teď už ho mám doma.
Tvoří to hroznej ranec superjemné mlhy, takže je potřeba jej napojit na hydrostat, nebo na časovací hodiny a odzkoušet potřebné podmínky, aby se nestalo, že budete mít ve skříni 100% mlhu.
V době kdy kvetete a nepotřebujete zvyšovat vlhkost si z něl můžete udělat fontánku do bytu. Obzvláště v paneláku kde je suchej vzduch furt je to bomba! Pro inspiraci třeba tyhle : http://www.mainlandmart.com/fruits.html
nebo tady: http://www.chongimports.com/misc/mistmaker.html
či snad tůhle: http://www.zah.co.yu/Fountain/Diffusor/Mist%20Maker.html
Pakobilka
Kvalita!Za 900,- je to skoro zadarmo.Skousel sem neco podobnyho sestrojit,ale nefakcilo to.Premejslel sem,ze bych dal do roztoku pro zvlhcovac phytamin a rosil a rosil....neskousels?Kazdopadne dik za info...nejspise pokoupim:)
Czilum
Moc Dík.Už mám obědnaný pár kousků.K + toY.Ahoj Czilum
nobody4
Hele jestli myslíš, že bys rozdělel phytamin, šoupnul do něl mist maker a tim aplikoval phytamin, tak na to rychle zapomeň. Jelikož pokud voda obsahuje větší množství alkalických částí přístroj nefunfuje tak jak má a nevytváří mlhu.
czilum: myslim, že na jednu místnost jeden bohatě stačí...... n4
Tervi
Dobry tip, K+ uz vcera... jen by me zajimalo, proc pristroj nefunguje, kdyz se do nej naleje/nasype neco co zvysi pH? nebude to spis zmenou fyzikalnich nez chemickych vlastnosti kapaliny?
Btw, pisou tam spotrebu?

[Edited by Tervi on 17-01-2003 at 11:28 AM]
nobody4
Pro upřesnění: moc jsem ten návod nepročítal, ale na mnou odkazovaných stránkách jsem našel tohle:______________________________________________________________________

The Mist Maker provides fog and added humidity for indoor fountains when placed in water. It's also a great aromatherapy diffuser. Just add 1 to 2 drops of scented oil in the water and the fragrance will carry throughout the room.

This Mist Maker utilizes electrical oscillation at ultrasonic frequencies. The ceramic changes electrical oscillation into mechanical oscillation, which creates the mist and water spray. This oscillation also produces negative ions, which help to freshen the air.

The mister will automatically shut off when the water is too low. 1-1/2" to 2" of water is an ideal operating depth, although it will work in up to 4" of water. Fogger will ultrasonically vaporize about 1 quart of water in 4 to 5 hours. For indoor use only.

Fog fills up a 12 inch diameter container about 4 to 5 inches high.

Dimensions: 1- 3/4" tall, 1-1/2" diameter

Bohužel nevim jestli se smí použít pouze olej nebo jak to vlastně je, každopádně když jsem použil lehce mineral. vodu ze studně, bylo to znát. Přístoj vytvářel podstatně méňě mlhy než při použití vody, kterou zalejvám. Dá se říct, že spíš prskal proud vody jenž lehce mlžil. Mělo by to být naopak! Voný olej jsem nezkoušel. N4

nobody4
...
VHK
Koupil jsem si ten zvlhčovač (MIST MAKER firma Tommi-Tommi Písek), ale přístroj jen dělá trochu mlhy, a stříká vodu, která nemá vliv na vlhkost v pěstírně :(. Nevíte čím to je?, máme tu moc tvrdou vodu !! Jak to odstranit ??
Srooga
Jestli nemá zvlhčovač (byť stříká jen vodu) vliv na vlhkost v pěstírně, znamená to, že máš příliš intenzivní ventilaci a zvlhčený vzduch se v pěstírně prostě neudrží...

Doporučil bych ti stínidlo Aquaplant do Teaboostera, stají sice ranec :D, ale vyřeší se ti kompletně problémy s teplotou a vlhkostí.
Stínidlo napojíš oboutranně a vzuch, který protéká pouze jím naodvádí drahocenou vlhkost z pěstírny!

Nebo to zkus vymyslet něco na podobnym principu... :)
VHK
Myslím, že tím to nebude, dal jsm te zvlhčovač do sklenice (3L) a ta mlha vytvořila nad hladinou asi 10cm vrstvu a dál nepostupovala a nepřibývala. A když jsem ho ponořil hlouběji, tak přestal pracovat úplně (pracoval , ale nevyráběl mlhu :(). Možná byste měli to někdo vyfotit a dát sem prosím, aby bylo vidět kolik má být té mlhy !!!!
nobody4
No bohužel to vyfotit nemůžu, je třeba nad mistmaker umístit takovou polokouli jenž zamezí stříkání vody mimo zásobník (kýbel, sklenice). Voda stříkat nebude, ale mlha se tvořit bude dál. Je to vidět na fontánkách, jenž jsou na sajtnách jenž jsem linkoval pro inspiraci.
Dále tu máme VHK problem: mlha není teplá, tudíž se nevypařuje (jako horká pára) ale klesá jako raní rosa. dá se říct, že je to to samé. Tudíž umísti zvlhčovač nad vrcholky rostlin a nech mlhu zfoukávat otočným ventilátorem na kytky. Nejvhodnější polohu to chce vychytat. Já ji našel čirou náhodou skoro na poprvý. Pokud jsi měl zvlhčovač na "zemi" pod úrovní kytek, je jasné proč ti tu vlhkost neovlivnil.
Jak se zbavit tvrdé vody, někde v manuálu či na nějaký jejich sajtně psali, že stačí do vody přidat několik kapek citronové štávy (myslim, že je to na obalu).
Jo zvlhčovač je napojen na hodiny (svěla) tzn. v "noci" nemaká vůbec a ještě na hygrostat (ve "dne" mlží pokud klesne vlhkost) otočnej ventilátor maká furt (non-stop) Nejlépe tedy kombinovanej timer s hygrostatem (vlastnim jeden very very oldschool, až na tu velikost, maká supr)N4
P.S.: Jinak ten Aquaplant je fakt super (a to nejen funkce,ale i cena!) 25cm pod 400W je permanentně 26°C ani vo stupeň víc...cool
huan
Zvlhčovač by měl bejt kousek pod hladinou vody. Jestli spíš stříká, než mlží, tak je taky důležitý aby byl zvlhčovač položenej rovně. Vystřikující proud musí bejt kolmo na hladinu - potom to mlží víc.
VHK
teď ten zvlhčovač přestal pracovat úplně, rozebral jsem ho a rozbil tu membřánu :(, ale pošlou mi jej nový :), až mi přijde tak sem postnu photos a porovnáte to ? OK?, taky jsem zkoušel kojeneckou vodu, odstátou vodu, vodu s kyselinou a pod., ale účinek byl vždy stejný, moc málo mlhy a stříkající voda.
Nobody
Jen drobnost pokud pouzivate utrazvukove zvlchcovace je treba mit ve vode desinfekci protoze jinak vam tam behem par dnu neco zacne rasit (a nebude to videt) totez plati o zvlchcovacich na chladnou paru (filtruji vzduch pres mokre vrstvy nebo tak nejak... v obou pripadech se pouzivaji desinfekcni prostredky.... nevim jake dal jsem se o to nezajimal Bionare to prodava tak si to pripadne zjistite....

jediny naprosto hygienicky zdroj je na horka para to je proste fakt

Je mozne ze pokud pouzijete chlorovanou vodu ze to bude bez problemu ale bal bych se plisen je sfine....
Schinus
Je to fakt wostrá vec-nechal sem to bezet v pokoji pres noc (zavreny okno a dvere a ráno vstanu ---šup--- a už se válim na plovoucí podlaze a na vlhkomeru !!ERROR!! muj pokoj se zmenil na takovej mensi panelakovej skleník:D nevyhoda je ze ta mlha je tezka a pada k zemi:( co takhle do nej nalit mlíčko??? a potom ho unhalovat???;) :bounce:
VHK
Když kouknete sem :http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=72989, tak uvidíte, jak levně a účinně jsem problémy se zvlhčovačem vyřešil já :D
Zatial
Fogelo
Chtel jsem se zeptat, jestli nevite o zvlcovaci, ktery by byl vysoky, ale nezabiral hodne na sirku. Potreboval bych ho dat vedle kytek.

Diky


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma