Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Školení úrody, po sklizni.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
weeno
Stálý Člen

Karma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% Pěstitelská

Registrován: Jan 2001
Příspěvků: 141 

Obecné Příspěvek č. 1

Zajímá mně, jak správně školit marihuanu, jestli fermentováním, nebo vpouštěním CO2 do pytlů se sušinou, a vůbec postřehy ze stadia po sklizni.
Jestli o tom někdo něco víte s vlastní zkušenosti tak mi poraďte !!!

weeno

Návod na stavbu levného aeroponického systému
moje stránky

Old Post 21-06-2001 v 11:47 AM
weeno je offline   Profil uživatele weeno   Find more posts by weeno   Foto galerie člena weeno   Click here to Send weeno a Private Message   Add weeno to your buddy list     Navštiv homepage uživatele weeno! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
EEfox
Nový Člen

Karma uživatele EEfox - 56% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 9 

Příspěvek č. 2

Co jsem četl můžeš požít Co2 když jsi měl dobrou trávu a ta postupem času ztratila potenci (přesnou definici ti nedám ale při degradaci THC se uvolňuje Co2 a tudíž když reakci otočíš vpouštěnim Co2 tak zas nějaké to THC získáš zpět) chce to však dlouhodobější kůru tak 8 dní výhradně pod Co2. Co se školení týká vyzkoušel jsem jen školení za pomoci obyčejné vody, rozdrtiš travku ohřeješ vodu tak na 60 stupňů a necháš hoďku louhovat a občas promícháš, následně zcedíš a ještě vymačkáš zbylou vodu, celý postup opakuješ tak 3*, tím máčením vyluhuješ cukry, bílkovyny, chlorofil a bůh ví co ještě takže musíš počítat s tím že se sníží objenově i váhove množství a ještě o něco prijdeš při cezení. Já osobně to používám jen na listy ze samic nebo samce, přijde mi že vylepšovat sílu palic (alespoň těch mích) by bylo jen zbytečné mrhání. Jsou samozřejmě i další metody, ale ty jsou již složitější a nemám je vyzkoušené.

Old Post 21-06-2001 v 14:24 PM
EEfox je offline   Profil uživatele EEfox   Find more posts by EEfox   Foto galerie člena EEfox   Click here to Send EEfox a Private Message   Add EEfox to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HIGH
Nový Člen

Karma uživatele HIGH - 16% Pěstitelská

Registrován: Jun 2001
Příspěvků: 22 

Školení na hovno. Příspěvek č. 3

Myslím, že školení je na nic. Velmi podobně jsem louhoval cukry, chlorofyl atd. ve vodě a dost se mi snížila kvalita marihuany. Je pravda, že líp chutnala....
Jediné, co funguje dobře, je cca 3-5 dnů sušit sklizenou trávu v igelitovym pytlu. Cílem je nechat lehounce zapařit, nikoli zplesnivět.
Ale řekl bych, že jedná pouze o chuťovou libůstku. Myslím, že na kvalitu to nemá vliv.

Jeho Vyhulenost High Konopný

Old Post 29-06-2001 v 14:53 PM
HIGH je offline   Profil uživatele HIGH   Find more posts by HIGH   Foto galerie člena HIGH   Click here to Send HIGH a Private Message   Add HIGH to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2351 

Team Member: ADMIN

Zapařování a plesnivění Příspěvek č. 4

to je přesně to, co bych s ganjou nikdy neudělal. Trošku mi to připomíná tenhle thread. Myslím, že už je dostatečně zkušenostmi prověřené, že samotné sušení trávy by mělo probíhat co nejpomaleji a co nejrovnoměrněji. Probíhají při něm totiž důležité procesy, které samy o sobě upravují THC do psychoaktivní podoby. Navíc se hulení zbaví nepříjemné chuti chlorofylu. Zkuste jednu várku vysušit co nejpomaleji - nebudete litovat. Vychutnáte si prvotřídní chuť i potenci ala Amsterdam.

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 03-07-2001 v 01:12 AM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bruce
Stálý Člen

Karma uživatele Bruce - 26% Pěstitelská

Registrován: Mar 2001
Příspěvků: 67 

Fermentace Příspěvek č. 5

Každý ma pravdy trochu . High tohle je maximální sebevražda materiálu - fermentovat je ideální při částečném vysušení ,listy jsou suché ale ještě se nelámou při pomnutí v ruce.
Fermentace je proces, který čím pomaleji a hlavně kontrolovaně probíhá tím je výchozí materiál jemnější.
Carlosi tvrdit že školení nepomůže je podle mě osobně zcestné.
Tvůj názor že matroš by se měl dlouho sušit a nechat odstát je zcela O.K. Mám stejné zkušenosti . Rostlinka zavěšená na půdě v ideálních podmínkách po půl roce má eňo ňúňo chuť . Ale pokud ji pak ještě necháš jemně zfermentovat a ke konci celého cyklu dochutíš esencemi nebo kořením ( takto upravuju už 4 roky dle svých receptů a do teďka kámoši kterým jsem zpracoval úrodu mi líbaj ruce) ala kokos, vanilka , skořice atd.. Jediná nevýhoda je že po fermentaci ztrácí materiál malilinko na síle ( při dobrém zfermentování max.2-5% potence) což oproti zjemnění chutí , moje modely nekopou ani omylem . A úplně jiné chuťové nuanci je zanedbatelné. No a nakonec zaVaxovat a šup s ní do mražáku.
pokud má někdo jiný názor nebo třba zkušenosti sem s nima.

Old Post 08-07-2001 v 23:37 PM
Bruce je offline   Profil uživatele Bruce   Find more posts by Bruce   Foto galerie člena Bruce   Click here to Send Bruce a Private Message   Add Bruce to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ignácius
Stálý Člen

Karma uživatele Ignácius - 26% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 50 

Příspěvek č. 6

Tak ty svoje recepty na fermentaci tady popiš, určitě to bude zajímat dost lidí !

Ignácius

Old Post 09-07-2001 v 09:51 AM
Ignácius je offline   Profil uživatele Ignácius   Find more posts by Ignácius   Foto galerie člena Ignácius   Click here to Send Ignácius a Private Message   Add Ignácius to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
AmOc
Nový Člen

Karma uživatele AmOc - 42% Pěstitelská

Registrován: Aug 2001
Příspěvků: 18 

Palec nahoru fermentace od Libora Dupala autor Knihy o marihuaně Příspěvek č. 7

Ahojky lidičky předem všechny zdravim a chtěl bych se zeptat jste vlasníky knihy od libora dupala jestli ne tak doporučuju si opatřit a najdete v ní i hafo vychytávek jako s tou vaší fermentací vínatek z teto knihy:
FERMENTACE
Fermentace (kvašení) je proces, při němž mikroorganismy a rostlinné enzymy rozkládají komplex složitých látek, jako jsou škroby a cukry, na nižší, jednoduché složky - alkohol, kyseliny apod. Při tomto procesu je rovněž rozkládán chlorofyl, čímž materiál dostává 'vyzrálejší' vzhled. Je-li fermentace přerušena v raném stadiu, má marihuana sladkou chuť, vzhledem k obsahu jednoduchých cukrů, které vznikly štěpením škrobů a samy nestačily dále konvertovat.
K fermentaci dochází při vlhkosti asi 75% a teplotě nad 15 °C. Proces je tím rychlejší, čím více je materiál napěchovaný (probíhá za nepřístupu vzduchu). Průběh je závislý na dalších souvislostech (obsah dusíku ve tkáni), proto je každou várku nutno sledovat samostatně. Proces je složitý - proběhne-li příliš rychle, může pěstitel vyhodit trávu rovnou na kompost. Je proto nutno vývoj pečlivě sledovat a v okamžiku dosažení optimální barvy a vůně se fermentace přeruší a ukončí rychlým dosušením.
Někdy se během fermentace přidávají některé vonné složky, které marihuaně dodávají kořenné aroma. Používají se skořice, hřebíček, zázvor, muškátový květ, šalvěj nebo vanilka tak, že se vkládají mezi fermentovaný materiál. Rovněž se může takto marihuana ovonět kůrou z pomeranče či citronu. Koření se vkládá v plátěných sáčcích, kůra se volně vloží. Jsou dva způsoby fermentace - samovolná a iniciovaná. Fermentace se používá s úspěchem hlavně na listy či nezralé rostliny.
Samovolná fermentace se může rozběhnout pouze, je-li objem napěchovaného materiálu dostatečně velký, jinak probíhá jen pomalu, bez náležité účinnosti. Rostlinný materiál se umístí do dostatečně velké nádoby nebo jen na hromadu, která se překryje nepromokavou plachtou. Je-li materiál příliš suchý, je třeba ho mírně zvlhčit sprejovým zvlhčovačem. Po několik dní se materiál ponechá 'pracovat', což se projevuje jeho stoupající teplotou. Poté se fermentace ukončí. Kdyby pokračovala příliš dlouho, dojde k rozložení tkání a vznikne kompost.
Iniciovaná fermentace se používá pro menší objemy trávy. Vyžaduje uzavíratelný prostor s kontrolovatelnou teplotou a vlhkostí. Teplota prostoru se zvýší na 55 °C, vlhkost se udržuje na 75%. Pravidelně se kontroluje průběh. Fermentace je ukončena zhruba za týden. Při takto prováděné fermentaci se může projevit uvolnění dusíkatých látek ne zrovna příjemným odérem, ale po ukončení fermentace a po dosušení je tráva ve vůni a chuti sladká, jemná, harmonická.

Je to dlouhý co ale zato dobrý a odzkousení zvlást s tím napěchování ale nemusí toho být hodně stačí sklenice podle libosti a tu narvat polosuchýma palicema a zavřít a pak už jen každý den je otevírat aby se uvolnia přebytečná vlhkost a takhle to kontrolovat až do uplného seschnutí a kdyby se vám to chytlo plísní je nejlepší to hned dosušit na sluníčku i když sem měl možnost hulit i tu plísnovku a taky to nebylo špatný až brutální.

Old Post 05-08-2001 v 19:34 PM
AmOc je offline   Profil uživatele AmOc   Find more posts by AmOc   Foto galerie člena AmOc   Click here to Send AmOc a Private Message   Add AmOc to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
EEfox
Nový Člen

Karma uživatele EEfox - 56% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 9 

Palec nahoru Příspěvek č. 8

Nazdárek AmOc to zní zajímavě měl jsem jedno dost dobré čtení co se pěstění, sušení, skladovaní, následné výroby hašíku či hašišového oleje týká, ale zmyzelo někde v propadlišti mého totálního domácího chaosu. Pokud mohu prosit a pokud i ty máš tu možnost nemohl bys mi to tvé čtení někde oscanovat a poslat na mejlíka. P.S.: Za to přepisování si karmu a možná i bojler zasloužíš.: o )´) P.S.: II Jo a bacha na hulení plesnivý gandži (hlavně že druhejm radim a sám to dělám) je to dost záludný nezmašťuje tě pak THC ale ta plíseň a plíseň je občas svině jedovatá.

Old Post 05-08-2001 v 21:12 PM
EEfox je offline   Profil uživatele EEfox   Find more posts by EEfox   Foto galerie člena EEfox   Click here to Send EEfox a Private Message   Add EEfox to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Levaps
Nový Člen

Karma uživatele Levaps - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 10 

světlo/tma Příspěvek č. 9

Dobrej večír,
já osobně budu sušit pěkně pomalu, ale zajímalo by mě
jestli bude mít na paličky nějakej vliv (třeba na vzhled),
když budou po celou dobu sušení ve tmě a nebo je
jim to šumafuk.

Old Post 14-08-2001 v 19:14 PM
Levaps je offline   Profil uživatele Levaps   Find more posts by Levaps   Foto galerie člena Levaps   Click here to Send Levaps a Private Message   Add Levaps to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Levaps! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
EEfox
Nový Člen

Karma uživatele EEfox - 56% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 9 

Obecné Levaps Příspěvek č. 10

Jojo přesně tak pěkně ve tmě a pomalu, jinak bude kytka připomínat barvou víc seno než dobrý hulení.

Old Post 14-08-2001 v 21:59 PM
EEfox je offline   Profil uživatele EEfox   Find more posts by EEfox   Foto galerie člena EEfox   Click here to Send EEfox a Private Message   Add EEfox to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bidloo
Nový Člen

Karma uživatele Bidloo - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2001
Příspěvků: 7 

Obecné Příspěvek č. 11

No ja bych rek,ze na barve nezalezi,ale rozhodne ve tme,protoze slunecni svetlo ti zhorsuje kvalitu hulca

Bidloo

Old Post 01-09-2001 v 17:20 PM
Bidloo je offline   Profil uživatele Bidloo   Find more posts by Bidloo   Foto galerie člena Bidloo   Click here to Send Bidloo a Private Message   Add Bidloo to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Bidloo! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2351 

Team Member: ADMIN

Pohodička Příspěvek č. 12

Bruci, nemám nic proti "školení" nebo "fermentaci", pouze proti jakkoliv zplesnivělému nebo zkompostovanému materiálu. Rád bych kdybys uveřejnil ty své "recepty". Nehledě nato, že to co AmOc popisuje jako fermentaci (a autor to používá na nezralé palice a listí ) přesně odpovídá tomu, jak suším.

To znamená zhruba na týden pověsit do tmy a sucha a potom dlouhodobá (měsíc a déle) fáze ve vzduchově uzavřených lahvích. Vždy nechat palice vypotit, otevřít a nechat vyvětrat a zase zavřít. Tento cyklus opakovat ze začátku častěji (po několika hodinách), potom každý den a na konci kontrolovat na týdenní bázi (především kvůli plísni). Takto dochází k popisovanému rozkladu škrobů, cukrů a chlorofylu. Nepoužívám ani koření ani pomerančovou kůru, protože chci rozeznat jednotlivé modely mezi sebou podle vůně.

Rád bych slyšel i názory dalších, toto téma bych chtěl vidět uzavřené: jak moc materiál pěchujete a ve které fázi přesouváte hulení do sklenic (nebo k "fermentaci")?

Old Post 15-09-2001 v 14:32 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mave
Nový Člen

Karma uživatele Mave - 44% Pěstitelská

Registrován: Oct 2001
Příspěvků: 13 

Postup fermentace (osobni zkusenost) Příspěvek č. 13

http://grower.cz/forum/showthre...95&pagenumber=2

Old Post 15-10-2001 v 14:33 PM
Mave je offline   Profil uživatele Mave   Find more posts by Mave   Foto galerie člena Mave   Click here to Send Mave a Private Message   Add Mave to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:43 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7539250 seconds with 24 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív