Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cau. Kazda odruda je jina a u nekterejch je fialovy stonek vicemene normalni - predevsim u Indicy. Konkretne Mazar nebo Blueberry mi doma mirne fialovi a nikdy jsem nemel problem s urodou a rostliny vypadaly zdrave.
Ale nesmi to byt fialove moc - kdyz je stonek prilis fialovy, znamena to nadbytek nejake latky, ale nevzpomenu si ktere (viz. Nemoci kytek, tam to nekde najdes). Zkratka - pokud rostlina je jinak zdrava, nelamej si s tim moc hlavu.
TO Karel.......fialovění stonků má na svědomí hlavně intenzivní světlo (SHC lampa)....mám stínidlo "cooltube" a proto ho můžu dát tak 20cm nad vrcholky....pozoroval jsem, že části stonků, který jsou ve stínu listů, mají zelenou barvu, časti, které osvětluje lampa zfialový....tento jev je pozorovatelný pouze po několik dní,kdy samotné prvotní fialovění začíná..... s postupem času jak rostlina roste a stín se mění, "doopálí" se i zbytek stonků....
Hullto : no ja jsem mnel loni na balkone 3 kytky a vsechny mneli fialovy stonek. Nemusi to byt lampou podle mne spise odrudou jak se tady vyse o tom mluvi.....
.. newim jesli je řeč vo skříňovkách, ale venku sem měl letos samý fialový stonky .. ale hodně tmavly i palice .. už sem ale taky slyšel, že fialovej stonek znamená nějakej nedostatek ...
Nektere modely jsou k modrani nachylne, da se to jeste podporit snizenim teploty pod 15 C, treba pres noc. Takova blueberry, pestovana venku, ma v rijnu fialovy i zilky v listech a vubec cela byla kraaasne cervenomodra.