Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vzal bych tři zavařovačky, do každé bych dal konopí a nechal zavřené (ale ne nějak extra utažené) dekarbolizovat v troubě na 105stupňů na 1hodinu 15minut
Poté bych zavařovačky vyndal, nechal vychladnout, a konopí možná ještě trochu nadrtil (asi ne uplně na prach)
Do každé zavařovačky bych přidal co tam patří (takže na máslo bych přidal klasické máslo, na mastičku bambucké máslo, heřmánek možná ještě něco, pár kapek nějakého esenciálního oleje a na kapky ještě nevím ale asi olivový olej) tak aby všechen materiál byl ponořený.
Zamíchám a dám do trouby předehřáté na 40-50 stupnu s víčkem zavřeným (ale ne extra utaženým) a nechám 2 hodiny louhovat. V průběhu sklenicemi zakroužím aby se trochu promíchaly.
Jak to vychladne tak dám do ledničky a druhý den zopakuji stejný postup s troubou. Celkem 3-4x
Po posledním zahřívání výsledek sliju přes plátno, máslo rovnou do čokolády, olej do nádobky s kapátkem, a mastičku podle toho jestli předtím v lednici ztuhla buď rozleju do nádobek, nebo ještě přidám trochu včelího vosku. Jak vše vychladne tak se vším do ledničky nebo do mrazáku (čokoláda).
Myslíte že je to takhle OK, a lze to udělat vše najednou při této teplotě? (bambucké máslo by nemlo jít přes těch 50 stupňů). Slibuji si od toho díky zavařovačkám i méně zápachu doma.
V lékárnách se, myslím, dekarboxyluje na 120 C 30 min, asi bych to udělal takhle. Ten olej se možná nebude muset zahřívat. Já bych ho nechal třeba 14 dní za pokojové teploty a doufal, že se do oleje neuvolní chlorofyl a tyhle srajdy. Zahřát to můžeš vždycky ale imho to neni nutný a bez zahřívání bude lepší chuť.
Superšimpanzi Vesmírných sborů, kteří v nulové gravitaci páchají nemravnosti, ztrácejí nárok na banány.
oka díky za rady,
budu dekarbolizovat 30 min@120 C.
Znám někoho kdo měl na kokos olej kožní reakci, tak zůstanu u bambuckého másla.
Jinak místo olivového oleje asi použiji MCT kokosový olej https://www.benu.cz/allnature-mct-o...eoaAmEeEALw_wcB
Je to ok?
A co ohledně toho lecithinu do másla a oleje, bude pak lépe vstřebatelný? máte zkušenosti?
Díky =)