Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Oňafe, podívej se na tlumivku i startér, mělo by to tam bejt napsaný.
např. na startéru mám: pro SHC 70, 150, 250 a 400W, pak to tam je určený i pro nějaký watáže rtuťovek a defakto to samí je napsaný i na tý tlumivce, pro který typy a watáže to je určený. Každopádně to zkus nahodit, nemělo by se nic stát, kdyžtak ti to tu výbojku prostě jen nenakopne...
Ja bych to teda urcite nedelal, protoze pokud neposere hned po zapnuti vybojku moc silny starter, zblbne ho moc silna tlumivka - generuje uplne jine (vyssi) napeti. Zkus odzkouset multimetrem + se zkontaktovat s nejakym stavajicim vlastnikem 250W, ktery by Ti poslal svoje namerene hodnoty. Pak by to mozna slo...
Nic by se nestalo = vybojka by se nerozzhavila, kdybys to udelal naopak - nedostatecne napeti.
starter je v poho- mě dali starter na kterym bylo 100-400W, ale tu tlumivku nneeee - ta určuje kolik proudu bude protejkat výbojkou: tam je jinak oblouk=skrat a se silnou tlumivkou vyrazíš jističe-v lepšim případě...
To Oňaf: Na tý tlumivce i na startéru to musí bejt napsaný, jakej to má rozsah a pro jaký druhy výbojek. Já můžu podle popisků namontovat jak 250, tak 400W. Každopádně Oňafe sorry, asi jsem to neměl tvrdit s takovou jistotou, chtělo by to nejdřív vidět...