Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nazdar
Musel jsem přestěhovat svojí starou matkárnu a tak si říkám že by bylo pěkné podělit se s ostaníma jak to nově poroste
setup
MH 250W a nejobyčejnější stínidlo a timer
ventilace se bude řešit tento týden podle vlhkosti
žádnej stan holky budou přímo v místnosti
canna terra substrát (nebo plagron lightmix) a canna terra hnojky
květináče podle velikosti teď mají asi 1,5l
měřáky základ od milwaukee
crew
1x White Russian z 03 2019
1x White Russian z 03 2019
1X White Russian z 08 2019
1X Lemon Thai Kush z 08 2019
a přibude Critical Mass
fotos
1. vymalovat a vytřít
2. zatemnit okno - zvenku je folie bílá a za ní žaluzie
3. stojan na lampu
4. teplota a vlhkost ok
5. holky jsou přestěhovaný - nalevo a vzadu White Russian, vepředu Lemon Thai Kush a vpravo Killer Kush
Zůstaly mi 3 regular semena Critical Mass od Mr. Nice z a tak začnu s nima. Mohlo by se zdát, že je to málo, ale já se vůbec nesnažim selektovat fenotyp.
Chci selektovat jenom na základě pohlaví a vitality(tohle vyjádření není vůbec politicky korektní ale platí ).
Takže jedna zdravá matka by měla vyjít.
Z osobní zkušenosti je u zavedenejch seedbank a prověřenejch modelů selekce fenotypu úplně zbytečná a to hlavně na základě vzorku 10 ks. Sám jsem takhle selektoval z 20 kolikrát a výsledek byl, že byly stejný. Přece jenom je jejich práce to vyselektovat a mít stabilní modely a ne co semeno to jiná odrůda.
Jinak selekce jako taková samozřejmě smysl má, ale chce to spíš stovky kusů a ideální podmínky, aby se ty vlastnosti naplno projevily. Selekce domácích semen je asi namístě i v malejch počtech.
fotos
1. 3 regular semena Critical Mass od Mr. Nice z 03 2019
2. 2 nejsou nic moc – uvidí se
3. do vody s nima a do tmy
4. po asi 5ti hodinách na vatu a do tmy
5. za 24 hodin je hotovo – Mr. Nice ok a paradoxně ty mrňavý vylezly první
Zasazení naklíčených semen do květináčů v plagron light mixu asi 1 litr na kytku
a pod světlo s nima
fotos
1. Critical Mass - holky vylezly z hlíny a roztrhly semínka za 40 hodin po zasazení
2. Critical Mass
3. Critical Mass
4. Critical Mass
5. první světlo - zatím jen na okraj řízkárny ať se vybarví
Na jednu ze 3 kytiček jsem omylem hodil čidlo od teploměru a všim jsem si toho až za 2 hodiny, takže přestože jsem ji udělal krásnou dlahu z párátka a izolepy tak chcípla. Takže ze 3 Critical Mass zbyly na základě přírodního výběru jenom 2.
fotos
1. Critical Mass – zlomená s dlahou
2. Critical Mass - zlomená s dlahou – to nedá
3. Critical Mass – den 7
4. Critical Mass – den 7
5. Critical Mass – den 11