Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím vás lidičky. Tak jsem se pustil do rekonstrukce podkrovni místnosti, kde se budu starat o své milované kytičky a kde budu snímá trávit spousta času. Jedná se o mistnost kde kdysi moje Babička a Děda sušili seno či obilí jedno stoho. Fakt už nevím, ale to je fuk. Střechu zateplím 14 polystirenem stěny obložím 10 polyšem.A na podlahu 5 polyš. To celé natáhnu do perlinky a navrch udělám stukové omítky. Vzhledem k tomu že se jedná o půdní prostor,kde budou problémy s teplotou. Tak jsem přivedl odpadnima trubkama teplo z garáže. Tady přidávám foto jak to vypadá aktuálně.
Konopi je lék!
Naposledy upravil Cingoringo 01-10-2019 v 17:13 PM
Nazdárek bando. Tak přikládám další foto. Místnost komplet zateplená, teda kromě podlahy tu budu dělat tento vikend. Stukové omítky a vymalováno barvou proti plísní, kdyby náhodou. Ještě práce dosti,natahat eletriku, světlo do místnosti, polozit dlažbu a bude to. A na konec si ušetřit nějakej peníz na pěknéj boxik. Další foto pošlu až se zase dostanu o kousek dál. Zatím se měj te ✌️
nechcem byt nepríjemný - 14 cm je málo! Nezabudni na odvetrávanie. Na podlahu by som dal paropriepustnú izoláciu, aby vlhkosť z domu mohla difundovať do toho priestoru a odtiaľ odvetrávať do exteriéru. Inak sa môže stať, že sa bude vlhkosť koncentrovať v dolných miestnostiach a budeš v nich mať plesne.
Odo:V pohodě nejsi nepříjemnéj. Právě na opak, každá rada dobrá.Jinak přívod tepla bude myslím si vic než dobrá. Teplo které půjde do místnosti, tak vede z garáže kde se stále topí kamnama, takže když pustím nasávání do místnosti, tak tam je vedro ze se tam nedá vydržet. A koupim časem termostat kterej bude hlídat teplotu a bude si to podle potřeby spouštět sám. Jinak do budoucna plánuji krom střechy zateplit místnost ještě zvenku. Tak uvidíme? Třeba budeš mít pravdu?nebo pravdu máš, protože se dává do střech izolace 28 cm vaty i vice ale ja jsem nemohl dat vic než 14 byl jsem omezen místem. Pak už by se mě tam nevešl žádný box..
Konopi je lék!
Naposledy upravil Cingoringo 02-10-2019 v 04:31 AM
Jenom podnětna připominka, dobře si pohlidej termoizolaci aby potom v zimě, nebyla jen tato část střechy bez sněhové čepice a nekrylo se to ze zvýšeným odběrem energii. Jinak přeju hodně zdaru!
Zdar!
Hele nic proti,ale 14cm na pude malo??Ja mam box venku jen na 10cm polise a rohy zastrikane vatou a uplne na pohodu ;-)
Tak ze si myslim,ze 14 cm a jeste tam ma vatu myslim co pise a na pude v baraku...vysmatej ;-)
citace:
Původní příspěvek od odo nechcem byt nepríjemný - 14 cm je málo! Nezabudni na odvetrávanie. Na podlahu by som dal paropriepustnú izoláciu, aby vlhkosť z domu mohla difundovať do toho priestoru a odtiaľ odvetrávať do exteriéru. Inak sa môže stať, že sa bude vlhkosť koncentrovať v dolných miestnostiach a budeš v nich mať plesne.
Čus tak to se mi líbí,taky bych to doma takhle rozjel,ale nemám na to koule 😁
Doporučím ti lepidlo natřít penetrací a štuk vápnem kvůli plísním.
Budu sledovat,tak doufám,že se dočkáme i slavnostního rozsvícení a sklizně
Chlapy děkují ze se vám to líbí. Ale v té místnosti plánuji box. Nebude to celek. Asi jsem se možná špatně vyjádřil?kdyby celek tak to by mě asi Manželka zabila😁Ale bylo by to hezké.... Bude tam box ROOF-QUBE 120. Doufám že jsem vás tim to neodradil...
Tu podlahu bych nezateploval, jestli ti nejde tedy o hluk, pujde ti teplo odspoda... Strechou utika nejvic tepla, radsi bych tech 5 cm pridal na strechu.. Misto vetraku bych koupil rekuperaci, do 10ky se vejdes. Na strechu casem solary a muze ti jet klimoska v lete...Nezateplena puda je jinak fakt dobra tak na suseni sena, v zime zima v lete hic.
edit.. Tvl koukam to je puda jak krava.. jednou jsem jel v boxu v nezateplenym prostoru v zime a vsechna vlhkost se mi srazila na stenach boxu, kde byl rosnej bod. Byla tam takova vlhkost ze to schnilo. Uz jsme to tu nekde resili.
jojo řešilo se to u mě , taky jsem to dal do kupy, odjel sem to kolo (jinak nakonec toho bylo 800g na tu bídu celkem luxus), všechno sem rozebral udělal na půdě místnost, zateplil, udělal split klimatizaci a je to paráda
Luise:tu podlahu musim zateplit. Pod tou místnosti je to ne obydlené,takže by mě tam unikalo spostu tepla. A byla by tam zima. Ta podlaha se prostě musí zateplit. Myslím si že to bude šlapat dobře. Mám tam odtah s boxu přímo ven +přívod čerstvého vzduchu +přívod tepla do místnosti. Ze zimi strach nemám ale spíš z léta....