Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Už asi rok možná 1,5 roku bojuji se svikuškami na citronovniku, potřeboval bych poradit nejakou brutalni chemku, postřiky jsem zkoušel všechny možné s lepším či horším výsledkem, nevice se osvědčil substral careo ale po pár měsících se zase rozmůžou a když je budu timhle stříkat pořád dokola udělaji si imunitu a to nechci. Idealně nejaky přípravek co se aplikuje do hlíny, protože je rostlina celkem velká, plody budou až za půl roku mozna i dele, takže bych si mohl dovolit i něco ostřejšího.
Děkuji za rady a zkušenosti ty brouci jsou fakt kurvy a bojim se jejich rozšíření na jiné plodiny....
Kup si Neem od G.E.T za mě 100% a není to chemka
Muzes aplikovat jako postrik i zalivku
Pusobi hormonalne na reprodukcni soustavu skudcu takze vymrou po meci .
Navic je to i "hnojivo". https://www.hotchilli.cz/get/get-ne...rxoCX5IQAvD_BwE
Na začátku natvrdo osprchovat (i spodky listů), potom:
Vertimec + smáčedlo + Biool (to smáčedlo je u rostlin s kožovitými listy důležité, aby aplikovaná látka komplet na rostlině ulplěla a dostala se do všech úkrytů)
a ne přímý sluneční svit ;-) Po 10 dnech zopakovat
Pokud si s tím chceš dát více práce, tak předem odličovací tampony, ethanol a každý list otřít.
Tak jsem zkusil neem oil a uvidíme, preventivně asi po x dnech zopakovat nebo myslite, ze je to zbytecne? Ale asi to zopakuju jsou to kurvy :-)
citace:
Původní příspěvek od Jamés Kup si Neem od G.E.T za mě 100% a není to chemka
Muzes aplikovat jako postrik i zalivku
Pusobi hormonalne na reprodukcni soustavu skudcu takze vymrou po meci .
Navic je to i "hnojivo". https://www.hotchilli.cz/get/get-ne...rxoCX5IQAvD_BwE
Všetky tieto oleje a antihmyz postreky mi buď nefungovali alebo fungovali len dočasne. Citrónovník ktorý som mal napadnutý už vyzeral na vyhodenie, odpadali mu listy a neostal mu žiaden. Chcel som ho už vyhodiť ale nakoniec som tam nalial parazitické hlístice a na jar ho šupol do skleníka. Teraz je krásne zelený a listnatý.
Phytoseiulus persimilis. Nymfy i dospělci tohoto dravého roztoče vyhledávají a požírají svilušky, sami se rychle namnoží. Ale nemám osobní zkušenost, se sviluškama jsem problém ještě neměl. Dají se koupit asi za 165,- v Biocontu.
Svilušky v půdě a v okolí rostlin, v konstrukci skleníku, nebo kůře stromů atd pezimují. Myslím ale že se v takovýchto místech nacházejí i během sezóny.. ale jak říkám, nemám s nimi zkušenost..
Původní příspěvek od Gramy Tak jsem zkusil neem oil a uvidíme, preventivně asi po x dnech zopakovat nebo myslite, ze je to zbytecne? Ale asi to zopakuju jsou to kurvy :-)
Jo myslim ze kdyz jeste vyrabel plagron mighty neem bylo tam uvedeno 1x tydne,ted na tom od G.E.T. to neni uvedeno.
Ale 1xtydne je bezpecne si myslim.
Hlavne to spravne pripravit pokud je to huste a ztuhle.
Vlozit cele baleni do teplejsi vody,prosterkat,odmerit a davku toho tuku nalit zase do vlazne vody rozprasovaci a prosterkat,pak strikat a scakat to vsude i zespod listu do skanuti + postrikat i substrat,popr. Zalit ho tim.
Pokud uz toho bude moc tak to poznas nahnojenymi tmave zelenymi listy,ale 2x az 3x postrik bych to s klidem risknul a pak uvidis sam
Ahoj, tak menší aktualizace, objednal jsem ty dravé roztoče tak uvidíme jestli přežijí transport v tomhle teplu. Po aplikaci a zdaru/nezdaru budu informovat