Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Hydroponie » HYDRO (bubbler) sklenik
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
PROcumulative
Nový Člen

Karma uživatele PROcumulative - 0% Pěstitelská

Registrován: May 2020
Příspěvků: 12 

Dotaz HYDRO (bubbler) sklenik Příspěvek č. 1

Zdravim,

narovinu poviem, ze som zaciatocnik ale na druhej strane pestovanie nie je az taka tazka veda. Potrebujem vsak poradit pre urychlenie procesu kompetizacie hydroponickeho systemu.

Cielom je hydro bubbler v skleniku, velmi podobne tomuto:
https://www.youtube.com/watch?v=aPWN5atC0BY

Prezrel som si vela produktov ale najvacsi problem mam vo vyberani hnojiv, ec ph meracov a v neposlednej rade, ako udrzat ph v optimalnej skale. Jednoducho povedane, co treba kupit za optimalnu cenu, nic hardcore 4 samokvitnuce rastliny!
Budem vsak potrebovat i viac info tykajuce sa davkovania a ako casto treba dane hnojivo pridavat. Voda v systeme sa vymiena??

Dalej, ak povedzme viete o lacnejsich variantach pre zostavenie, tak mi prosim postnite link.
- air stone
- air pump (Toto zrejme musi byt zapnute 24/7)
- water pump (Toto zase asi kazdu hodinu?)
- kybel s vekom
- hydroponicky kosik
https://www.growmagic.sk/hydroponicky-kosik-5-5-14cm/
- hadicky, trubky
- rockwell
- hnojiva, optimizatory PH a jednoduche merace
- casovac
Predpokladam, ze pumpy a kamen stacia take, co sa davaju do akvarii...

Najdradsej by som zobral veci s amazonu ale na pocudovanie, tam nie je nic dostupne, lol


DRZME SA MAX 100-150eur prosim...!!


Vopred vdaka za info a dufam, ze coskoro, kedze za tyzden by som tam uz rad mal rastlinky

Old Post 07-05-2020 v 22:25 PM
PROcumulative je offline   Profil uživatele PROcumulative   Find more posts by PROcumulative   Foto galerie člena PROcumulative   Click here to Send PROcumulative a Private Message   Add PROcumulative to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DrGrinspoon
Stálý Člen

Karma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% Pěstitelská

Registrován: Mar 2017
Příspěvků: 656  

Příspěvek č. 2

Ahoj, tak ďalší začiatočník čo chce ísť rovno do bubbleru :-/
Dám ti radu, vykašli sa na bubbler a choď hlinu. Keď budeš mať tú ohmatanú, budeš vedieť odpovedať na väčšinu otázok ktoré si tu položil tak až vtedy rozmýšľaj o akomkoľvek hydre.

Ale teraz k veci- 150€ je rozpočet do ktorého sa zmestíš ak pôjdeš v hline. Hydro bude vyžadovať vyššiu investíciu- iba taký pH meter počítaj 30€, ec meter ďalších 30€, časovač 5), hnojivá 30€, kyselina na úpravu pH 5+5€ (musíš kúpiť + aj -), chiller (úplne jednoduchý, ktorý sa ti s veľkou pravdepodobnosťou pokazí skôr ako dojdeš kolo 70€. A to už sme cez tvoj rozpočet a ešte sme ani nezačali stavať samotný systém.

Bez chillera môžeš na nejaké hydro v skleníku zabudnúť, proste sa ti zohreje voda a začnú ti hniť korene čo zabije rastliny.

Ďalší dôvod prečo hydro v skleníku nie je dobrý nápad je, že ti to proste prerastie - v skleníku nemáš kontrolu nad zmenou osvetlenia, to znamená, že ak by si to dal do skleníka v polke mája, rastliny by boli v júli 4m vysoké kríky, čo by už ten homemade bubbler len ťažko udržal. Kosil by si niekedy v septembri/októbri.

Old Post 08-05-2020 v 04:40 AM
DrGrinspoon je offline   Profil uživatele DrGrinspoon   Find more posts by DrGrinspoon   Foto galerie člena DrGrinspoon   Click here to Send DrGrinspoon a Private Message   Add DrGrinspoon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Growoli
Stálý Člen

Karma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% PěstitelskáKarma uživatele Growoli - 97% Pěstitelská

Registrován: Oct 2017
Příspěvků: 1238  

Příspěvek č. 3

Přesně jak píše Grinspoon Hydro v rozpáleným skleníku je sebevražda.... teplota živného roztoku by uvařila kořeny, maximálně pokud nějakou automatizaci tak autopoty...cuzzz



https://tenor.com/ulIr.gifhttps://tenor.com/ulIr.gif

Old Post 08-05-2020 v 09:05 AM
Growoli je offline   Profil uživatele Growoli   Find more posts by Growoli   Foto galerie člena Growoli   Click here to Send Growoli a Private Message   Add Growoli to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
PROcumulative
Nový Člen

Karma uživatele PROcumulative - 0% Pěstitelská

Registrován: May 2020
Příspěvků: 12 

Příspěvek č. 4

V skleniku v hline som uz pestoval pred tym. Vacsinou to chyta pliesen, co je moj najvacsi problem a v kvetinacoch to moc nerastlo, zrejme bol prilis maly na korene, mimo kvetinaca to malo cez 2m co je chyba nechat rast az do takych rozmerov, kedze ked sa to zacne dotykat skla sklenika, vtedy je uz neskoro.

Autopot poznam myslim, nie je to v podstate kvetinac s perforovanym dnom v miske, kde cerpadlo tvori okruh medzi miskou a nadobou na upravu vody? Mozno by som to vedel vyriesit, tak ze zbernu nadobu s cerpadlom dam vonku a len spravim automaticke zalievanie, potom uz by som zrejme potreboval len par veci, ako cerpadlo, hnojiva, merac PH a kyseliny na upravu PH, ci pre podu je nezmysel upravovat PH, kedze uz samotna kupovana poda ma mix potrebnych zloziek?




Najlepsie by bolo kupit asi pripravky na upravu pody. Co by ste mi doporucili?
- hnojivo (rast, kvet), najlepsie nejaky mix proti plesni, zltnutiu listov atd.
- uprava, merac PH? Samotna prisada (zmiesanie) do hliny by mohla zaobstarat PH v potrebnej skale...




Zrejme autopot vypustim, kedze chcem vacsiu rastlinku a pri poronani rastu s kvetinacom a mimo je rozdiel markantny, o 50% mensi v kvetinaci.

Odhovorili Ste ma od hydra v skleniku, viac starosti nez som predpokladal, ulohou tohoto pokusu bola skor automatizacia. Neuvedomil som si regulaciu teploty vody!

Old Post 08-05-2020 v 14:54 PM
PROcumulative je offline   Profil uživatele PROcumulative   Find more posts by PROcumulative   Foto galerie člena PROcumulative   Click here to Send PROcumulative a Private Message   Add PROcumulative to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:15 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
13-05-2020 - HYDRO (autopot) sklenik - 3 odpovědí
18-03-2014 - Bubbler ve skleníku - 16 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.3908140 seconds with 28 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív