Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ani neviem, ako mám začať....hm... Čosi som si už v živote preskákal, ako mnoho z nás tu a jedna z vecí, ktoré beriem zrejme až príliš vážne..haha... je mať vlastné jedlo.....
Osobne je to pre mňa životná výzva a kedže všetko je prepojené so všetkým, nič nie je také jednoduché, ako sa zdá....... Určité skúsenosti už mám. Kedže sú tu samozrejme celkovo kadejaké limity, naberá to na spáde veci...hehe.... Pokial budete týmto vláknom nejak negatívne iritovaný, ospravedlnujem sa, ale postupne tu vyjavím aj určité zasady o ktoré sa opieram a teda reakcie sa môžu rôzniť. V tomto prípade skúste zmeniť vlákno........
Oka. Na začiatok toľko. Kedže som cca 20 rokov vegetarián veci sa točia okolo ovocia, zeleniny, sladu, strukovín a gro je kravské mlieko a veci z toho plynúce. Kozie či ovčie nie je moc dlhodobo vhodné. O tom môžme popísať inokedy. Mieko znamená vlastná krava.... aktuálne sme bez kravky a tiež volov taký rok a pol...., ale o tom potom....
Sezóna teda začala resp. roboty je celoročne, tak dám fotos, čo som zatiaľ vysadil či jemne predpestoval.... poloha je viac v horách, nemusím sa plašiť.....
Je tam špenát, kukurica, ružičkový kel, koriander, ľadový šalát, červený melon, kvet aksametnik, tiež fičí nakvitnutá veľka chryzantema po uspešnom prezimovani a zopár kusov hokáid. Várku 40ks som nechal hlupo zamrznut vonku v parenisku.... dnes ale nakličujem už navostro.... celý základ tekvicovej hokaido posádky na jedlo 2019/2020.....
S pozdravom Shiva
Naposledy upravil shivasambhu 14-04-2019 v 14:38 PM
Super vecička sú smažené listy púpavy pojedané aktívne s ryžou....haha
Postup: Čerstvo natrhané listy osmažíte vo vyššej vrstve príhodného tuku. Odporúčam ghee. Smažíte samozrejme naraz väčšie množstvo..... to si už sami vychytáte.... V tomto prípade nie vždy oplachujem listy vodou. Pokial si to vopred pripravíte, tak aby boli ale už oschnuté. Pozor na reakciu rozpáleného média...hehe... prská to aj tak aj tak.....pár sekund, iba chvilku posmažiť a šup von. Hneď na to slušne posoliť, teda doslova obsypať soľou a jemne poobraciať, nech je všade.... doporučenie je himalajska ružová sol. Super chutí....kopec mineralov k tomu gratis.... , ale aj Prešovská je good.....haha.... teda, tam už prestali ťažiť. Dobrú chuť chlapi a ženy....
Edit: Sakra, úplne som zabudol, že ak vravím o ryži, myslím nejaký druh Basmati, po prípade ešte Jasmínová sa dá..... Proti gustu žiaden dišputát, avšak akože táto tu ryža čo je bežne dostať je najskor určená zveri, alebo neviem komu.... proste hrozná uroveň..... s ryžou to má spoločne to, že je to biele a ma to ten tvar..... inak takmer nič....
Naposledy upravil shivasambhu 14-04-2019 v 18:18 PM
U řeky pod kopcem nám rostou topinambury, myslím že to množství hlíz co tam do podzima naroste, by uživilo celou dědinu. Dělám si je zapečené a je to opravdu bašta. I jen tak syrové na chroupání jsou fantastické.. velmi jsem si oblíbil černou sůl kala namak.
Čau. Jj, topinanbur sa dá..... ĺahko sa rozrastie....na danom mieste..... dlhšie som ho nemal..... jeden cas som tiez chodil na jedno miesto kde ho bolo more....... aj ked mi vadi taka jeho mekkost. Konzistencia. Ale pečené super..... čierna sol je v poho.