Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Letos jsem vyměnil kokos za aero - Amazon. Z šestnácti feminizovanejch semen White Widow od Royal Queen Seeds vyklíčilo patnáct. Tři z nich se nějak nechytily, tedy v systému jich jede nakonec třináct v malejch RW kostkách.
Btw mít hydro během tropů, kdy bylo až 35°C, je blbej nápad.. Pokud teda nepoužíváte drahej chiller.
Setup
- Amazon Aeroponic System 16
- Sunsystem-Dominator XXXL Air Cooler 6
- GIB Lighting Growth Spectrum Advanced 600W MH + OSRAM PLANTASTAR 600W HPS
- Elektronický předřadník GIB LXG Timer 600W s časovačem, IEC konektor
- Nebler Neptune kit M5
- Filtr Prima Klima Eco 150, 480-620m3/h
- Vents TT 150
- Milwaukee tester PH55 + EC60
- AC 11k BTU (během období letních veder)
- dva menší venťáky na ofuk + jeden velkej
Výživa
- AH Dutch Formula Grow, Bloom, Micro
- AH pH minus + pH plus
- Botanicare Hydroguard - tahle prospěšná bakterie bacillus Amyloliquefaciens mě zachránila během veder před hnilobou kořenů.. BIG UP for this shit!! .. bohužel k nedostání snad v celý Evropě.. koupeno v Kalifornii
Automatizace vlastní výroby
- RaspberryPi 3
- čtyřmodulový 5V relé
- teplotní a vlhkostní senzor
- teplotní sonda v nádrži
Ovládání zásuvek probíhá vzdáleně přes cloud, kvůli dostupnosti, a to přes iPhone appku s grafickou historií všech hodnot. Automat/Manual - většinu času jsem tak pouze nastavil požadovanou vlhkost a nechal spínat ventillátor + Nebler v padesátilitrový nádrži automaticky. Někdy jsem ho pustil manuálně kvůli snížení teploty ve stanu. Přes zásuvky se tak dá spínat na dálku prakticky cokoliv.. V případě výpadku ve vyšle okamžitě push notifikace na telefon, stejně tak jako upozornění o zvýšené teplotě roztoku (je to boj udržet teplotu vody do 22°C..).
- aplikace roztoku peroxidu (35% H2O2) na kořeny - trochu to pomohlo, ale peroxid zabije všechno, včetně prospěšnejch bakteríí, proto budu muset sehnat Hydroguard
- počátky kořenový plísně z důvodu vyšších teplot vody, cca 25°C ještě před začátkem chlazení klimatizací
- světlo již jede na plný výkon 600W
- kompletní výměna vody a vyčištění nádrže peroxidem
- přidal jsem Hydroguard (2ml/gallon -> cca 25ml pro 50l nádrž)
- zastřihování vršků nad šestým patrem
- kořenovej systém za pět dní od aplikace Hydroguardu vzrostl cca čtyřnásobně, drastický zlepšení
- vodu v nádrži udržuju mezi 18-22°C - měnim čtyři 2l PET lahve se zmraženou vodou, cca 2-3x denně
jablickar: Už to střihat nebudu. Jeden záštip udělal několik menších větví, co tím vylezly zespod, tak by to mělo stačit. V Amazonu se mi to hůře roztahuje (třeba lst), protože tam nemůžu dát síť, kvůli občasný výměně nádrže na vodu, a pak taky není za co chytat dráty (viz loňskej JH).