Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny ve spolek.
Po několika kolech OUT jsem se rozhodl vyzkoušet IN.
Je to moje druhé kolo.První kolo pod 1000W HPS DE nedopadlo nejlíp a nestojí ani za řeč,protože udělat 400G pod 1000W není ani 0,4 g na W.
Ted k osazenstvu:
- 25x Cannalope Haze řezy od toho samého klučiny co má Madical,tak jsem zvědav na dobu zrání.
- box jsem zvolil větší i když světlo mám jen na 120x120.Box mám 150x150X200
- výživa GHE 3 složky
- ofuk klipsňák 15 cm a na květ přidám ještě další dva do každého rohu
- ventilace Prima Klima 400m3 ,pak nasadím fitr až to půjde cítit
Nejdůležitější : světlo od Ledidealu co budou vyrábět až na podzim. To samé jak má risk akorát 2x tak větší.Tz 4 panely po 800 čipech. Tj 3200 MP čipů ,které jsou podrivovány a výsledná Wattáž je v růstu 280W a v květu 390Watt.
Efektivita podle grafů s Integrační koule je neuvěřitelných 219 lm/watt (měřeno bez zdroje,tak třeba odečíst ještě 5% ztrátu na zdroji).
Původně jsem toto světlo kupoval do boxu 120x120,ale mám zadarmo tyto květináče co jsou určeny pro hydro pěstování,tak jsem vyvrtal 10 vrtákem do těchto květináču díry pro provzdušnění a na spod jsem dal vrstvu keramzitu a hlíny Plagron Light mixu.
Vodu mám dešťovku ,tak jsem zatím nezměřil PH ani EC.Venku zalívám kytky touto vodou a květinky nevykazují žádný deficit,tak by to mělo být v klidu.Musím koupit PH a EC metr,ale všechny prachy jsem dal za světlo a poslední 2.500kč co jsem měl ,tak za klony.
Co se týče teploty ,tak mám v místnosti kolem 26 a v noci 22. Co je fakt pecka ,tak světlo oproti HPS vůbec netopí.Nevím jak v zimě,ale uvidíme.Box mám v hospodářské budově,takže přes zimu to bude asi problém.
Foto s 3 dne po přesazení do květináčů.Budu přispívat tak jednou týdně.
zdar, nebude lepsi pri celym rustu drzet nizkou vzdalenost od zdoje svetla a zvysit ji az pri prepnuti-protahovani ? ja mel vzdycky stonky tlusty jak parek kdyz sem mel svetlo nizko
Cau, mel sis to nechat udelat tak aby si mel kazdej panel zvlast.. takhle budes mit totalne nerovnomerne osvetlenej prostor...
Další věci je to ze 400w bude na ten prostor asi malo...pokud jsou ty desky PODDRIVOVANY tak bych na to napichnul jeste dalsi zdroj a trosku to posilil... ale za zkousku to stoji no..
Hlavne at se zadari..
riskmc,co jsem mluvil s klukama s ledideal ,tak tady v ČR jsi dostal ty čipy co budou vyrábět jen ty na ukázku.Měli jen udělaných 10 desek s těmito čipy ty další pry byli horší.
frynk,já to světlo kupoval do boxu 120x120 a myslím ,že to 150x150 bude dostačující.No vlastně nevím,ale zkusím.Světla je dost podle mě.Osvítí to celý prostor,alespoň podle mého oka.Uvidíme.
Madical,díky za podporu.Jsem vlastně začátečník,tak každá rada dobrá.¨
Kilopaprik,světlo mám 65 cm od rostlin,ale dám trochu níž.Tak na 40-50 cm.
Měl jsi zůstat u toho boxu 120x120, jsem zvědav jak pojedou ty kytky co jsou po stranách. I když tyto malé čipy mají docela vysoky úhel světelného toku. Budu sledovat.
Pokud je toto číslo efektivity měřeno v integrační kouli a není to výmysl, tak efektivita je brutální. 800 čipu na jedné desce, to by i odpovídalo, takže jedna deska jede na 70 watt.
Nejmenší kytky naházej doprostřed, je tam víc světla a pojedou ryhlejsi..
Ty velky naopak do rohu a ušmikej jim ze spoda vetve... tim je zpomalíš a zmenšíš a ty ostatní je dojedou...
To lze praktikovat až do doby, než budou všechny kytky co nejpodobnější...
Čau, hele jsi si jistej ze je to vše jeden model? Když na to koukam tak me přijde jako by tam byl mix dvou, soudim dle vzhledu listu. Co mas za medium? Pripadne me, ze je něco špatně, protože po deseti dnech by měly ty kytky vypadat trochu jinak.