Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie pod Sluncem » Mé poprvé - Autfloweringy na balkóně v pařeništi
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
lalilei
Nový Člen

Karma uživatele lalilei - 0% Pěstitelská

Registrován: May 2018
Příspěvků: 2  

Obecné Mé poprvé - Autfloweringy na balkóně v pařeništi Příspěvek č. 1

Zdravím vás kolegové pěstitelé,

Rozhodl jsem se, že začnu pěstovat weed pro vlastní potřebu a jelikož jsem docela velký perfekcionista tak to chci vzít co nejvíc poctivě. Chtěl bych vám tímto příspěvkem trochu přiblížit jak to vlastně dělám a od vás očekávám kritiku jak pozitivní tak hlavně tu negativní. Nechci nic podceňovat tak budu rád za jakoukoliv radu, kterou mi tu poskytnete.

!!! UPOZORNĚNÍ !!!: Tento příspěvek rozhodně NENÍ žádný NÁVOD nebo PŘÍRUČKA, jsem absolutní začátečník co se pěstování čehokoliv týče. Děkuji za pochopení.


Děkuji moc za přístup, ochotu a know how poskytnuté jednou neznámou sympatickou prodavačkou v obchodě se semeny v Brně na Čechyňské.

Zvolil jsem pro ne úplně ideální období sázení autofloweringy, feminizované semena od společnosti Green House Seed Co.

1x SUPER LEMON HAZE AUTO
1x KALASHNIKOVA AUTOFLOWERING
1X SWEET MANGO AUTOFLOWERING

Bral jsem je po jednom protože mi paní prodavačka řekla že se začali prodávat po jednom nedávno a, že jsou nejčerstvější. Zaplatil jsem dohromady cca 700 Kč a jel jsem nakupovat dál.
Dále jsem si pořídil pařeniště 4 patra 160cm vysoké, 50cm široké a 70cm dlouhé. Na balkón úplně ideálka, dalších 700 Kč. Dále byly potřeba květináče a nějaký vhodný substrát. Vybral jsem jednoduše v zahradnictví Bauhaus v Brně, černé plastové kulaté květináče s průměrem pokud se nemýlím 18 cm což by u AF mělo stačit po celou dobu růstu, k těm samozřejmě podtacky nebo jak se tomu nadává a co se týče substrátu tak ten jsem vybral Bio vzdušný substrát s názvem Natura, úplně jsem neměl čas lítat po obchodu a shánět nejvhodnější substrat, ale myslím že tento bohatě bude plnit svoji funkci, krásně drží vodu a je lehký a vzdušný, taky obsahuje pár důležitých živin pro lepší růst na začátku. Hnojivo jsem zatím žádné nekupoval, s tím bych od vás chtěl poradit.


1.DEN 19.5.2018 18:00
Konečně přišel čas na věc, vše je ready a můžeme začít.
Rozbalil jsem semínka, vzal jsem 3 misky, ty jsem pořádně umyl aby byli co nejvíc sterilní, vzal jsem obyčejnou papírovou utěrku z kuchyně, tu jsem namočil tak aby z ní trochu kapala voda. Semínko jsem vložil do utěrky, utěrku přeložil, misku zakryl potravinovou folii a do té udělal malé direcky aby se vlhkost držela vysoko a utěrky neuschly. Poté jsem je téměř přesně 48 hodin nechal pracovat. Bohužel tu informaci že by měli být ve tmě jsem zjistil až po tom co mi pukly tak pro příště alespoň.

Foto setupu na vyklíčení semínek


3.DEN 21.5 2018 19:00
Hurá! Semínka krásně všechny pukly a mají krásné bílé kořínky. U jednoho byl dlouhý tak 4mm a u těch ostatních dvou cca 1-2mm, jelikož jsou tu lidi kteří dávaji samotné tvrdé semínka rovnou do hlíny tak jsem myslím v pohodě… Substrát když jsem ho otevřel tak byl poměrně vlhký, mnohdy bych si řekl, že je to dobře ale když jsem ho kupoval tak na něj nějakou chvíli pršelo v Brně v zahradnictví a jak to tak ve větších městech bývá tak deště bývají kyselé a mají nízké PH, okolo hodnoty 4,6 což pro kytky není moc dobré. No doufám že se přes ten obal nedostalo dovnitř té vody moc, a že je ten substrat správně navlhčen od výrobce. Jednoduše jsem substrat jemně vyspal do květináče tak do 4/5 objemu aby když kytce porostou kořeny aby se to nesypalo ven. Neudusával jsem ho téměř vůbec aby zůstal prodyšný. Dále jsem udělal špičkou prstu do substrátu dírku, kterou jsem posléze pokapal odstátou měkkou vodou (PH metr jsem ještě koupit nestihl), klíčky jsem opatrně dal kořínkem dolů a opatrně a jemně jsem zasypal tak aby šlo trošku vidět a mělo dostatek světla pro růst. Vypadalo to jak na operačním sále, nechcete aby se vám ulomily kořínky semen za sedm stovek. Samozřejmě nakonec jsem znovu pokapal semínka vodou z ubrousků ve kterých klíčili a hodil jsem je do vrchního patra pařeniště. Taky jsem ho nechal rozepnute tak aby tam dostatečně proudil vzduch a nevytvarela se tam moc velká vlhkost. Jediné co mi trochu vrtá hlavou, jestli těm kytkám nebudou vadit ty ostatní kytky… Osmá hodina odbyla a já zaviram balkon.

Foto složení substrát Natura
Foto pařeniště
Foto Suer Lemon Haze Auto v květináči
Foto Kalashnikova Autoflowering v květináči
Foto Sweet Mango Autoflowering v květináči







4.DEN 22.5.2018 8:00
Přichází čas se starat o má poupátka a tak do spodní misky naleju vodu, substrát měl asi žízeň jelikož do minuty bylo v podtacku sucho ale říkal jsem si pro klíček bez lístků to bude stačit. Pro jistotu jsem ale zase pokapal vodou i klíčky. A nechám klíčky poprvé dostat plnou dobu teplého sluníčka od rána až do večera. Je to konkrétně 15 hodin a 30 minut od východu slunce po západ s průměrnou denní teplotou 19 stupňů Celsia venku, uvnitř pařeniště předpokládám bude tak o 1/3 vyšší takže kolem 27. Musím koupit teploměr a vlhkoměr…Vlhkost venku by měla být podle počasí v iphone 66%, nedokážu odhadnout kolik může být v tom pařeništi ale rozhodně víc. Těším se až vylezou první lístečky… Otázka na vás, je potřeba se substrátem popsaném výše, kupovat nějaké hnojivo/chemii/živiny atp.? Pokud ano tak vás poprosím aby jste mi napsali kde to v seženu, ideálně v Brně, jak se to přesně jmenuje, kdy to mám používat a taky jak.

Pokračování později....

Old Post 22-05-2018 v 14:33 PM
lalilei je offline   Profil uživatele lalilei   Find more posts by lalilei   Foto galerie člena lalilei   Click here to Send lalilei a Private Message   Add lalilei to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lalilei
Nový Člen

Karma uživatele lalilei - 0% Pěstitelská

Registrován: May 2018
Příspěvků: 2  

Příspěvek č. 2

4.DEN 20:00
Vrátil jsem se z práce domů a šel jsem se podívat jestli něco už vykouklo, ale zatím žádné změny, už jsem začal být trochu paranoidní a znovu jsem klíčky jemně zalil z vrchu a dolil jim vodou i podtácky. Nevím jestli to s tím zaléváním nepřeháním. Jaké je ideální množství vody co kytka potřebuje a v jakém stádiu? Taky jak často zalévat? Jednou nebo dvakrát denně nebo jen obden? Tolik otázek….

5.DEN 23.5.2018 8:00
Konečně jsem nainstaloval do pařeniště vlhkoměr s teploměrem, který by měl zachycovat maximální a minimální hodnoty takže vám potom dám vědět jak se pohybují tyto hodnoty zase zítra ráno. Každopádně co se týče klíčků tak od večera moc žádná změna tak jsem se rozhodl že jim trochu pomůžu. Jelikož jsem ty klíčky poctivě zaléval tak se trošku propadly hlouběji a už na ně přes ten mokrý substrat nesvitilo sluníčko. Trochu jsem je odhrabal a mělo by být vše v pohodě. Přikládám pár fotek aby jste se mohli podívat na progress.

Foto 5.den Kalashnikova autoflowering Foto 5.den Sweet mango autoflowering Foto 5.den Super Lemon haze auto

Old Post 23-05-2018 v 12:36 PM
lalilei je offline   Profil uživatele lalilei   Find more posts by lalilei   Foto galerie člena lalilei   Click here to Send lalilei a Private Message   Add lalilei to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
marko48952
Stálý Člen

Karma uživatele marko48952 - 28% Pěstitelská

Registrován: Apr 2017
Příspěvků: 105  

Příspěvek č. 3

Len jedna rada... Semienka vôbec nepotrebujú zo začiatku slnko, príroda sama vie ako sa dostať s hliny na povrch, takže nabudúce sa tam neparaj lebo si ešte ulomiš klíčky alebo niečo. Takto aj riskujes, že ti tie čerstvo vyrasene klíčky zoschnu. Svetlo potrebuje rastlina až od prvých matecnych lístkov. Peace a gl

Old Post 24-05-2018 v 06:43 AM
marko48952 je offline   Profil uživatele marko48952   Find more posts by marko48952   Foto galerie člena marko48952   Click here to Send marko48952 a Private Message   Add marko48952 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HVR
Stálý Člen

Karma uživatele HVR - 90% PěstitelskáKarma uživatele HVR - 90% PěstitelskáKarma uživatele HVR - 90% PěstitelskáKarma uživatele HVR - 90% Pěstitelská

Registrován: Mar 2018
Příspěvků: 314 

Příspěvek č. 4

Urcite bych takhle nevyjety seedlings nenechaval na primem slunci;-) Nechal bych je nekde v polostinu minimalne tyden mozna dva ;-)

Old Post 24-05-2018 v 08:04 AM
HVR je offline   Profil uživatele HVR   Find more posts by HVR   Foto galerie člena HVR   Click here to Send HVR a Private Message   Add HVR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:00 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2690350 seconds with 22 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív