Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Použil jsem Atonik na 2 týdenní sazenice regular AF kříženců. Zhruba 1/3 sazenic to nezvládla. Co mě ale více překvapilo,je to že u sazenic které přežili bylo po 24 hodinách po použití Atoniku rozpoznatelné pohlaví ( koule/ bílé chloupky). Přitom by měli ukázat pohlaví až kolem 4-6 týdnu. Samce jsem vyhodil.
Myslíte,že je to ze stresu nebo je to vedlejší efekt Atoniku = nevhodné pro AF ?
Schválně budu přeživší samičí rostliny dále sledovat. Zajímá mě především jestli budou dále v růstové fázi, tak jak by měly nebo už budou kvést.
Máte nějaké své zkušenosti s Atonikem při použití na AF ?
Asi jsi je spálil, bylo to určitě ve správném dávkování? U AF žádné 4-6 týdnů neplatí, běžně se ukazují preflowers kolem třetího týdne resp. po třetím patru, závisí na odrůdě. Podle mojí zkušenosti z hlediska přípravků není mezi AF a periodami rozdíl, jenom že mívají kvůli rychlosti růstu a květu častější deficity a je dobré dávat trochu víc dusíku i během květu.
Modlitba bastlíře:
"Svatý Scurvile, patrone náš nemohoucí, dej, ať to nepraskne."
doporučuji ze začátku kořenák od biobizz, aby si udělaly pořádnej bal a měli z čeho brát a to jim bohatě stačí. afka mají daleko složitější hormonovou mašinerii než fotoperiody. podle toho co píšou v tom v vlákně o atomiku, tak je to těžký svinstvo. pravděpodobně jim to úplně rozesralo biochemii.
Právě že jsou to mí kříženci, u kterých vím,že ukážou pohlaví nejdřív po 4 týdnech. Snažím se šlechtit nejdéle rostouci automaty - sklizeň 100dní+ od vyklíčení. Ti samci byli fakt dobře rozeznatelní a za 2 až 3 týdny by už vypouštěli pyl.
Dal jsem cca 15ml Atonik na 1l vody. Ty co přežili vypadají zdravě.
JJ automaty nejvíc rostou v prvních 2-3 týdnech květu. Hnojím na rust do 2. týdne květu pak na květ a poslední 2týdny před kosou jen proplachuju. Sklízím většinou na 3x co 10 dní, takže spodky propláchlé cca 30dní.
citace:
Původní příspěvek od marcusant Asi jsi je spálil, bylo to určitě ve správném dávkování? U AF žádné 4-6 týdnů neplatí, běžně se ukazují preflowers kolem třetího týdne resp. po třetím patru, závisí na odrůdě. Podle mojí zkušenosti z hlediska přípravků není mezi AF a periodami rozdíl, jenom že mívají kvůli rychlosti růstu a květu častější deficity a je dobré dávat trochu víc dusíku i během květu.
kámo jestli máš vlastní semínka, tak nemáš zapotřebí to hnát někam do výnosů pochybnýma toxickýma bombama nebo 100denníma genetikama. spíš selektuj modely s co nejkvalitnějšíma paličkama a pak jich prostě sázej víc, dávej jim jen základní složky a na květ tomu trošku pomoz květovýma nakopávkama. dosáhneš daleko lepších výsledků.
Původní příspěvek od centurion kámo jestli máš vlastní semínka, tak nemáš zapotřebí to hnát někam do výnosů pochybnýma toxickýma bombama nebo 100denníma genetikama. spíš selektuj modely s co nejkvalitnějšíma paličkama a pak jich prostě sázej víc, dávej jim jen základní složky a na květ tomu trošku pomoz květovýma nakopávkama. dosáhneš daleko lepších výsledků.
Prvotní "ukázání" pohlaví na holky nemělo velký vliv(nezastavilo rust, možná jen pozastavilo na pár dní, kvůli šoku) a dorostly do výšky okolo 70cm. Žádný větší rozdíl na výnosu/velikosti rostliny nevidím. Atonik jsem přidával do zálivky zhruba co týden až do doby proplachování před začátkem sklizně.
Nicméně neberte tyhle výsledky 100% jelikož jsem nejel kontrolní skupinu bez Atoniku
Zdravim, použil jsou moc silnou koncentraci. Doporučuji tak 2 - 3ml/l. Atonik patří do skupiny nitrofenolátů (v Evropě jsou stabilizovaný hlavně Na, ve zbytku světa se používají stabilizovaný Na, ale hlavně K. Momentálně je kolem toho trochu halo, protože přechází k přeregistrování ze skupiny hnojiv do skupiny přípravků na ochranu rostlin a díky tomu jich většina dostala zákaz distribuce v ČR)
Každopádně to funguje tak, že s nitrofenolátama se musí v přesně stanovenou fenolocickou fázi. Což není u konopí klasifikováno. Jinak můžou rostlinu vážně poškodit a to samé třeba při déletrvajícím stresu (sucho), či nárazově (např. snížení teplot, atd...) Dneska se nitrofenoláty používají hlavně do řepky v květu. Fungují tak, že zvyšují lignifikaci buněčných stěn, zrychlují metabolismus rostliny, zvyšují obsahy účinných látek, atd... Každopádně dneska už jsou stimulátory na vyšší úrovni a používají se hlavně ty, které ani při špatném použití rostlině neublíží...