Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
při stavění skříně používám, stejně jako mnoho ostatních, grower k získávání základních informací. po postavení skříně a sestavení seznamu jsem myslel, že peníze a auto budou stačit na to, abych skříň vybavil, ale ejhle, spoustu věcí nemůžu sehnat. proto myslím, že by bylo fajn, kdyby ve FAQ byla kategorie, kde dané věci koupit, protože ani google mi na spoustu věcí nepomohl...
nakupoval jsem v Praze:
- substráty, květináče, hnojivo, spínací hodiny, Primalex Polar, řetěz, háčky OK - většinou Hornbach
- osvětlení je imho největší problém, protože vyhlédnutou výbojku Philips SON-T 150W jsem nesehnal (v Praze by jí měl mít elkom v Dolních Počernicích, ale tam jsem zatím nejel)
- příslušenství (tlumivku a startér) jsem koupil v jednom obchodu s osvětlením, co jsem zahlédl po cestě, ale výbojky tam neměli (!)
- kondezátor a pojistku (případně tepelnou pojistku) snad ještě vygooglim, ale ty nejsou nezbytně nutné
- že cooltube se dá špatně sehnat jsem se tu dočetl a zatím plánuju jet bez ní, i když nějaký tip by byl super
(vyrobit ji z běžného skla mi nepřijde jako dobrý nápad)
- Euro větráky a trubici k nim se mi zatím vygooglit nepodařilo - což je dost důležité
- stínítko absolutně netuším, jestli se vyrábí nebo jestli mám prostě sehnat kus plechu a přizpůsobit si ho
- zvlhčovač zatím neplánuju, ale hodilo by se vědět, jaký typ se hodí svým výkonem do skříně a kam pro něj zajet
Takže můj dotaz zní: kde mám chybějící věci koupit?
..pokud by se vám podle toho dalšího příspěvku zdálo, že mi toho chybí málo, tak je to tím, že ho pravidelně updatuju, aby to bylo allin1
Myslím, že není špatný nápad, kdyby se tyto informace daly na groweru sehnat i jinak, než že člověk pročte všechna témata, protože i když je mi jasné, že spousta odpovědí tu je, nemůžu přečíst vše.. (a to jsem toho přečetl opravdu hodně, imho)
to stou reklamou mě nenapadlo.. ale možná proto, že celý grower je tak trochu reklama na Philips, Osram, Sylvania,výrobce hnojiv & spol
jinak myslím, že to tu čte jen určitý počet lidí, kteří když něco chtějí koupit, tak to prostě koupí a je to jen otázkou času.
takže po úlovku lampy se to pokusím trochu rozepsat:
KV Elektro Strakonická 3155/1d, Smíchov:
- Philips SON-T B 150W ... 191,43 bez DPH
- objímka E40 ... 102,48 bez DPH
- 3 m alu roury SEMIVAC 100 ... 91,38 bez DPH
- časový spínač digitální ZSD 16 ... 394,94 bez DPH
- pojistka 0,125 A .. 4.-
(mají výborný výběr výbojek, ale nemají internetový obchod/stránky)
(očekávám, že budou mít tepelnou pojistku, ale zatím jí nechci instalovat)
Hornbach
- substrát pro kaktusy a sukulenty 5 l ... 33.-
- Keramzit 1 l ... 19.-
- Perlit 3 l ... 27.-
- květináč malý ... 4,50.-
- květináč velký ... 26.-
- miska ... 11.-
- Kristalon Start ... 62.-
- Kristalon Plod a květ ... 61.-
Barvy a stavebniny JMJ Radlická, Pod Brentovou 9
- Primalex Polar 1 kg ... 94.-
- stětec .. 35.-
Truhlář a spol. železářství, Nádražní 82
- řetízek ... 19.- / m
- hák ... 3.- / kus
- kabel pro 220 V ... 10.- / m
- 20 ks čokoládiček ... 20.-
- kabel se zástrčkou, 3m ... 60.-
Kondor, Nádražní 7
- plech 1 mm, 2 m čtvereční .. 449 bez DPH
- střih .. 20 bez DPH
! rád bych věděl, kde sehnat (dle důležitosti):
- větráky na 220 V (mám 3 PC/12 V ale chtěl bych lepší a bez trafa, v KV nějaké sice mají, ale moc výkonné a na můj vkus moc hluboké)
- kondenzátor 20 uF (v KV měli jen 14 a méně)
- cooltube
Ale growshopy nejsou zas tak špatné, stačí jen vědět, co chceš koupit :-)) http://www.growshop.cz/index2.php tohle je třeba dobrá nabídka. Navíc stínítko je dost duležité, pulka světla jde vlastně nahoru, a pokud se od ho zpátky dolů na rajčata odrazí málo, je to zbytečná ztráta. tohle je prostě profi produkt...
cau hele tyhle veci je asi nejlepsi nakoupit v G shopu (ostatne i spoustu jinejch veci - jakto uz psal praxer) pac v nakem at uz sebelepsim zahradnictvi na AH ci podobne hnojky nenarazis . . zatim cau