Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vonku plati to iste. Bubbler alebo aero je neporovnatelne so substratom. S Nft nemam skusenosti a kokos mi pride velmi podobny do napr biobizz lightmixu co do rychlosti rastu.
Ja som to kedysi skúšal porovnať na bazalke v deep water v porovnaní s hlinou a bolo to dosť podobné tomu videu. V hline to šlo podstatne pomalšie. Ak chceš to aero, bubble, deep water,.... tak je podstatné, aby si mal vodu s nízkym ec, /RO, alebo dažďovka/ nakoľko na rozbeh tam ide živný roztok iba tretinovej až polovičnej koncentrácie bežného hydra.
Vonku som šiel zeleninu v NFT a tiež to rástlo rýchlejšie, než v hline.
Jedna otázka je rýchlosť rastu a druhá je chuťová kvalita produktu. Pod
lampou je to hydro chuťovo menej výrazné.
Musím souhlasit s Odem. Z vlastni zkušenosti můžu zhodnotit pouze rozdíl mezi drip kokosem a půdní mix s organikou, na aeru jsem mel problémy a proto nebudu porovnávat.
Drip s kokosem není špatnej, ale vždy jsem mel problém s výživou, většinou s vápníkem a nevyresili to ani doplňky. Rychlost růstu je stejná jako v nynějším mediu a u dripu je poměrně větší spotřeba hnojiv. Zásadní rozdíl je pro me v kvalitě materiálu. U dripu jsem dělal i třítýdenni proplach a materiál začal mít dobrou chuť az tak po měsíci. V půdě s organikou, je materiál již po usušení úplně na jiným levelu, skvělá chuť.
Tak nějak celkove mi přijde, ze v půdě je mnohem méně problémů. Namicham si substrát a zalivam vodou (RO + kohoutková 4:1), neupravuju prostě jen zalivam a zatím bez problémů. Po třech týdnech jsem zatím ještě nelil hnojiva, jsem zvedavej jak dlouho to dokáže vyživovat pouze supermix s guanokalongem a vermikem. Je to moje druhé kolo s organikou a proto to není úplně směrodatné, ale já jsem velice spokojen. Rostou doslova jako z vody .
Každému samozřejmě sedí něco jiného a je důležité si najít ten správnej systém a naučit se s nim pracovat. Ve vysledku může byt pěst v hlíně mnohem úspěšnější než v hydru.
Teď už jedu všechno jen NFT, protože mi přijde hrozně super, jednoduchý ale geniální. A taky jelikož jsem časově vytížen, tak je to pro mě nejlepší varianta.
V hlíně jsem měl problémy, a v prvním kole kokosu taky, ale 5 kolo v kokosu už jsem měl v malíku. Hlínu jsem jel jen 2x takže nesoudím.
Nicméně kamarád jede hlínu už X let a má krásný modely. Ale když jsem porovnával jeho a moje, tak to moje z kokosu (proplach 10) bylo chuťově znatělně lepší, a stejně tak když jsme dávali ostatním kámošům ochutnat a neřikali co je co. Oba jsme měli klony od Barta.
No a pak když jsem začal hydro, tak to bylo uplně top. Všichni spokojený, nevím jak je to s výnosovkama, protože jedu většinou sladký modely. A myslím, že na tyhle sladký a citrusový modely je nejlepší hydro/aero, protože tam vynikne ta chuť nejlíp. Ale normální modely bych dával asi do substrátu, podle mě nemá cenu pro to pořizovat drahy hydro/aero systém, protože na tý chuti to asi nebude tolik znát.
Za dva týdny mi přijde GH Rainforest , budu na to zakládat nový vlákno, tak uvidím, jak to bude šlapat