Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jedu první indoor pěst, většinu informací jsem si tu od zkušených uživatelů načetl a velmi za ně tímto děkuji. Rozjel jsem HPS 600W, mám poměrně malý byt (2+kk, cca 45m2) a dost mi vyroste spotřeba, doteď jsem platil cca 400 Kč/měsíc zálohy. Takže nárůst bude slušnej. Přemejšlim, jestli si mám nahlásit na ČEZu, že budu odebírat víc nebo ne. Aby to zbytečně nepřišlo někomu divný, že se v tom reju a sám sebe jsem nedostal na nějakej seznam potenciálních cílů. Vymluvil bych se třeba na to, že doteď byt nikdo neobýval a nebo tak něco. Druhá věc, která mě trápí, je odtah. Mám 24/7 otevřenou ventilačku a trubka se vzduchem z boxu mi končí přímo u okna, takže kdyby někdo vzal (z jakýchkoli důvodů) termokameru, tak by bylo vidět, že z okna jde teplo v jednom místě. Tak přemýšlím, jestli bude lepší ji otočit směrem do místnosti, aby ven vycházel stejně teplý vzduch v po celé otevřené ploše okna. To jsem původně nedělal z toho důvodu, že to mám u postele a nechtěl jsem si na hlavu "sypat" vzduch z boxu, ale ten asi nijak škodlivý nebude, nebo ano? Možná nad tim moc přemejšlím, možná ale ne, za zeptání nic nedám Díky za rady.
Ono je lepší být trochu paranoidní než pak překvapený . Rozhodně si zvedni zálohy aspoň na 1500,- a když se někdo bude ptát tak řekni že třeba doma tezis bitcoin. Odvod tepla bych asi neřešil, pokud tě začnou sledovat pod infra tak už je stejně pozdě... Vzduch škodlivý není, ale hlavně si kup pachové je filtr a to i pokud to pustíš ven! V květu kytky řádně smrdí tak ať to někdo neuciti.
Zálohy si zvedni dopředu, když to neuděláš, budeš mít nedoplatek a stejně ti je zvednou. Spotřeba může vzrůst z různých důvodů, tak to asi nikdo zkoumat nebude. Co se týče sledování termokamerou, to už je asi paranoia, každopádně vzduch z boxu není potřeba nikam odvádět, stačí ho pouštět horem boxu zas do místnosti. Někdo by mohl namítnout, že se to tak bude míchat a nebude přicházet dost čerstvého vzduchu, tak na to asi něco je, ale k nějaké výměně tam dojde tak jako tak, zvlášť když máš ventilačku furt otevřenou. Případně to otoč, nasávej vzduch z venku a přefiltrovanej ohřátej vzduch z boxu pouštěj do bytu, ušetříš tak na topení.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Pácháč mám, bez toho bych si to nedal. Otočím to směrem do místnosti a bude. Otáčet to asi nebudu muset, topí to i tak - když svítím tak je v boxu 25 a venku 27 V tejdnu teda pořeším to zvýšení záloh, díky za rady
Není to tak hrozný s tou vlhkostí, jak je otevřený okno. Spíš nevim, co pak budu dělat v zimě, když u toho spim, tak nebudu chtít zmrznout asi budu mít přes noc otevřeno do zbytku bytu, aby se aspoň trošku měnil vzduch v místnosti a okno otevřu až ráno.
Zkusenost z dneska:
Vse pokryte co se tyce vune. Rust, kvet OK. A co kdyz to jdete ostrihat :-) Nabehl nejaky pan do nasichbprostor, ze celou noc nemohl spat a ze zavola policajty! OK vune neskutecna, ale ze az takto???? No nic ja tam nebyl, tak mi volali zensky z jineho kanclu, jestli tam neco nemame, ale ze ji prijde traone se me ptat...Tak jsem na ferovku rekl, ze ano :-) Pak me jeste informovala jestli uz nekdo prisel nebo ne :-) Mezi tim jsem tam poslal kamarada, at to vse hodi do krabice a pryc s tim :-) Ja pak vylikvidoval zbytek (stan atd) Zenske vedle z kanclu donesu velkou cokoladu a domaci slivku :-)
A co kdyz to jdete ostrihat :-) Nabehl nejaky pan do nasichbprostor, ze celou noc nemohl spat a ze zavola policajty!
uplne rovnaky scenar sa mi stal. zena chytila schyzu, vsetko som musel zlikvidovat. Problem bol ten ze na schodisti bolo otvorene okno a cez spatne utesnene dvere mi ten smrad unikol do spolocnych prostor. Takze zaklad - kvalitne vchodove dvere s dobrym tesnenim.