Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » Selekce matek - THC Bomb, WIDOW Bomb and KUSH Bomb
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
žabák
Nový Člen

Karma uživatele žabák - 50% Pěstitelská

Registrován: Nov 2017
Příspěvků: 3  

Obecné Selekce matek - THC Bomb, WIDOW Bomb and KUSH Bomb Příspěvek č. 1


Zdaryyy Groveři

Indooru se věnuji stabilně více než 5let. Ač někdy s většími či menšími úspěchy,každopádně nikdy ne takovými,abych si řekl že na to prdím... Nicméně vzhledem k tomu,že pěstění ze semen je na dlouhý loket a dnešní trh s řízky je opravdu k pláči a člověk ani pořádně neví co kupuje a co dostane,tak jsem si řekl dost a rozhodl se pro selekci vlastních matek Ne jen proto,že mám jistotu o jaký strain jde,ale také z důvody kvality a jistoty,že matka není například z fem.semen čímž hrozí hermení,nebo že je matka přeřezávaná a tudíž hrozí degradace. Dalším aspektem pro mne byla potenciální rozmanitost a následujícím aspektem bylo samozdřejmě mít možnost neomezeného přístupu ke kvalitním klonům dobrého strainu no a posledním aspektem byla možnost nabídnout něco nového a dobrého i přátelům v mém okolí když budou chtít a hlavně bude to stát za to vůbec...

Takže něco o vybraných strainech. Šlo mi o kombinaci něčeho co má dobrý výnos a vysoký obsah učinné látky a ne tak dlouho dobu kvetení. No dlouho jsem pátral a pak jsme narazil na seed banku BOMB SEEDS.Názvem mne zaujala a tak jsem projel nabídku. Bylo pár modelů kterých mne zaujalo,nicméně mne omezoval rozpočet a pátral jsem dále... Nicméně jsem narazil na seznam vystavovatelů na Cannafestu... No a co čert nechtěl BOMB SEEDS tam vystavovali...Tak jsem se tam vydal a ejhle měli 50% na všechna seeds... Takže volba byla jasná Vybral jsem nasledující:

1) KUSH BOMB
Typ: Indica/Sativa Mix
Výškat: 90-130cm
THC: 20-25%
Výnos: 600-700g/m²
Doba květu: 7-9 týdnů

1) THC BOMB
Typ: Indica/Sativa Mix
Výška: 65-90cm
THC: 20-25%
Výnos: 550-650g/m²
Doba květu: 7-9 týdnů

1) WIDOW BOMB
Typ: Indica/Sativa Mix
Výška: 90-140cm
THC: 20-25%
Výnos: 450-550g/m²
Doba květu:8-10 týdnů

V plánu to mám provést asi zhruba takto: jak trochu vyrostou, budou přesazeny do 1l a 1,65L květníků s BioBizz light mix, a hnojky Biobizz. Jak budou mít 3-4 patra provedu zástřih, z čehož budou klony na určení pohlaví. Pak vyřadím nevyhovující druhy dle růstu,výšky a pohlaví. Ze zbývajících bych udělal nové řízky které by byl použity na celé testovací kolo a na základě něj vybral 2ks. Z těchto zbylých 2ks matek by bylo odjeto další kolo a dle něj(hodnocení odolnosti proti stresu,plísni,výnos,výška) by byla vybrána jedna nejlepší slečna.

Myslíte že postup je ok? Další věc nad kterou si nejsem jistý je, jestli jet každou selekci zvláště a nebo všechny tři strainy dohromady selektovat. Řekl bych,že na selekci 3 strainů naráz jsem omezen prostorem. Matkárna je 60x60x160cm s 250W MH. Jinak zítra bych rád dal klíčit již semena.

No tak to je asi pro začátek z mé strany k Vám vše řekl bych a každopádně budu velice rád za každou Vaší připomínku,zkušenost,radu,tip námitku ,neboť na selekci se chystám prvně...

Mějte se a smějte se

Naposledy upravil žabák 13-11-2017 v 23:55 PM

Old Post 13-11-2017 v 21:02 PM
žabák je offline   Profil uživatele žabák   Find more posts by žabák   Foto galerie člena žabák   Click here to Send žabák a Private Message   Add žabák to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
guerilla
Stálý Člen

Karma uživatele guerilla - 97% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 462 

Příspěvek č. 2

Zdravím,

trh s řízky není k pláči, jen asi nevíš na koho se obrátit, ale vzhledem k Tvému datu registrace buď jsi to neměl ani šanci zjistit nebo jde o tendenční trýd kdy hned z kraje pomluvou pokoušíš získat sympatie jak jsi českou scénu přišel zachránit, což je nesmysl.

Sepsané to máš hezky, to se musí nechat, avšak výběr genetiky pro Tvůj cíl TOP řezů kvalitního strainu nebude nejlepší. Jedná se o seedbanku, která si vytvořila THC Bomb (bůh ví co to ve skutečnosti je) a tím oprcala kde co známého a jala se produkovat semena, což pro mne osobně nepůsobí příliš seriozně. O čemž ostatně vypovídá i cena semen. Pro mne osobně to je zase jedna z mnoha seedbank, kterých je Evropa plná a ve skutečnosti nic nového nepřináší. Ale třeba překvapí... Double Gum, který jsem kdysi měl, stál taky kolem 20€ a nakonec se našla hezká kytka. Teď už bych do toho ale znovu nešel vzhledem k času a prostoru potřebného pro selekci.

Doporučuji používat stránku http://en.seedfinder.eu/ , tam se dá podívat na celou linii z čeho je daná odrůda tvořena a hledat spíše podle stavů co chceš, aby výsledný produkt vyvolával než podle doby květu a výnosnosti, poněvadž výnosné je v dnešní době de facto všechno, jen je kvantita úměrná schopnostem zahradníka a podmínkám v jakých jsou rostliny kultivovány.

Je fajn se dívat po genetikách mimo náš kontinent, sice se jedná o byznys i tak, ale alespoň se šlechtitelé snaží primárně o nějakou inovaci a ne o zisky s co nejmenší prací, což BOMB seed tak na mne působí, firmička, která si chce ukrojit svůj díl koláče. Přirovnal bych boom seedbank k pizzeriím a kebabárnám, samozřejmě se z toho dá taky dobře najíst, ale většina je jen byznys a kvalita je v jiném vesmíru.

Pokud se nejedná jen o půdu pro reklamu (ze spasitelského podání to na mne tak působilo), přeji hodně úspěchů Začátek dobrý, posléze ale nejspíše zjistíš, že vyselektovat byť jen jednu, natož tři odrůdy není sranda a je to prostorově a časově náročné. Každopádně držím palce a aby vydržel zápal pro věc i nadále, přičemž doufám, že nejde o pozlátko a skutečně si tu jízdu chceš užít, takových lidí je opravdu velmi málo.

K samotné selekci můžu říct jen tolik, že to chce alespoň 3 rostliny od fenotypu pro získání dostatečně relevantních informací a že se fenotypy časem trochu mění (záleží na stabilitě genetiky), takže druhé či pozdější kolo selekce pravděpodobně dopadne jinak než první a je třeba i toto uvážit při výběru výsledného fenotypu.

Měj se,
gue

"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "

Naposledy upravil guerilla 13-11-2017 v 22:25 PM

Old Post 13-11-2017 v 21:55 PM
guerilla je offline   Profil uživatele guerilla   Find more posts by guerilla   Foto galerie člena guerilla   Click here to Send guerilla a Private Message   Add guerilla to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bitir
Stálý Člen

Karma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% Pěstitelská

Registrován: Nov 2016
Příspěvků: 1647  

Příspěvek č. 3

Souhlasim s guerillou , ta seedbanka je tezkej prumer , genetika prakticky na stejny brdo .
Nemusis ani objednavat kdesi z prdele , na.medical seeds maj nabidky dobry.
Viz rare dankness , karma genetic ,dark horse ma.dobry nabidky a celkove sou tam.seedbanky ,ktery nasi prekupnici vubec nabizi. Urcite by sis vybral lepsi veci.
Ale to ovsem neznamena ze mezi tim nemusis najit nejakej zlatej gral.
Ja selektuju 5 odrud regular , celkem 49 kytek, takze spis malej prumer ,ale za to rozmanitej a sezralo mi.to box 120x240cm. + misto na rezy pokud ta selekce ma.byt poradna.
Urcite bych nevyrazoval nic v rustu kdyz nehledas vylozene jeden phenotyp kterej uz znas. Nikdy nevis proc je ten rez krpatej, nebo spatne roste. Potencial ti ukaze az v kvetu.
V klidu kvuli mistu muzes "matky" rozrezat na rezy , odkvest od kazde 2 az 4 rezy , a udelat matku ze zbylyho rezu.
To bych ale resil az krajne kdyby nebylo misto.

O degradaci bych moc nepsal, je.to blbost pokud je vse v poradku.
Koluje tady par genetik nekolikrat prerezanych a ani o tom nevis .
Kazdopadne drzim palce at neco najdes. Jen nez ses pustil do selelce ,mohl sis vybrat neco zajimavejsiho .
Nepsany pravidlo, nivy veci sou ty co tady nesezenes.
Treba u me.
Gg4 x ecsd bx.
Ecsd x og kush
Trainwreck bx x tom hill haze
Bruce banner x alien dawg
Designer og.
3 odrudy z toho nesezenes vlastne vubec komercne.
At se dari, budu sledovat.

Old Post 13-11-2017 v 22:26 PM
Bitir je offline   Profil uživatele Bitir   Find more posts by Bitir   Foto galerie člena Bitir   Click here to Send Bitir a Private Message   Add Bitir to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
žabák
Nový Člen

Karma uživatele žabák - 50% Pěstitelská

Registrován: Nov 2017
Příspěvků: 3  

Příspěvek č. 4

citace:
Původní příspěvek od guerilla
Zdravím,

trh s řízky není k pláči, jen asi nevíš na koho se obrátit, ale vzhledem k Tvému datu registrace buď jsi to neměl ani šanci zjistit nebo jde o tendenční trýd kdy hned z kraje pomluvou pokoušíš získat sympatie jak jsi českou scénu přišel zachránit, což je nesmysl.

Sepsané to máš hezky, to se musí nechat, avšak výběr genetiky pro Tvůj cíl TOP řezů kvalitního strainu nebude nejlepší. Jedná se o seedbanku, která si vytvořila THC Bomb (bůh ví co to ve skutečnosti je) a tím oprcala kde co známého a jala se produkovat semena, což pro mne osobně nepůsobí příliš seriozně. O čemž ostatně vypovídá i cena semen. Pro mne osobně to je zase jedna z mnoha seedbank, kterých je Evropa plná a ve skutečnosti nic nového nepřináší. Ale třeba překvapí... Double Gum, který jsem kdysi měl, stál taky kolem 20€ a nakonec se našla hezká kytka. Teď už bych do toho ale znovu nešel vzhledem k času a prostoru potřebného pro selekci.

Doporučuji používat stránku http://en.seedfinder.eu/ , tam se dá podívat na celou linii z čeho je daná odrůda tvořena a hledat spíše podle stavů co chceš, aby výsledný produkt vyvolával než podle doby květu a výnosnosti, poněvadž výnosné je v dnešní době de facto všechno, jen je kvantita úměrná schopnostem zahradníka a podmínkám v jakých jsou rostliny kultivovány.

Je fajn se dívat po genetikách mimo náš kontinent, sice se jedná o byznys i tak, ale alespoň se šlechtitelé snaží primárně o nějakou inovaci a ne o zisky s co nejmenší prací, což BOMB seed tak na mne působí, firmička, která si chce ukrojit svůj díl koláče. Přirovnal bych boom seedbank k pizzeriím a kebabárnám, samozřejmě se z toho dá taky dobře najíst, ale většina je jen byznys a kvalita je v jiném vesmíru.

Pokud se nejedná jen o půdu pro reklamu (ze spasitelského podání to na mne tak působilo), přeji hodně úspěchů Začátek dobrý, posléze ale nejspíše zjistíš, že vyselektovat byť jen jednu, natož tři odrůdy není sranda a je to prostorově a časově náročné. Každopádně držím palce a aby vydržel zápal pro věc i nadále, přičemž doufám, že nejde o pozlátko a skutečně si tu jízdu chceš užít, takových lidí je opravdu velmi málo.

K samotné selekci můžu říct jen tolik, že to chce alespoň 3 rostliny od fenotypu pro získání dostatečně relevantních informací a že se fenotypy časem trochu mění (záleží na stabilitě genetiky), takže druhé či pozdější kolo selekce pravděpodobně dopadne jinak než první a je třeba i toto uvážit při výběru výsledného fenotypu.

Měj se,
gue


Zdravím tě

Jsem rád,že hned z kraje reaguje někdo takového formátu jako jsi ty!

Na groweru se pohybuji asi 4 roky,ale až teď jsme si udělal registraci(jsem asi hodně nedůvěřivý vůči IT technologiím a jejich bezpečnosti...) a rozhodl se podělit o můj úmysl právě proto,abych dostal konkrétní cenné rady a tipy které jinde nedostanu. Možná jsme to trošku přehnal s výběrem slov,ale bohužel mé dosavadní zkušenost s řízky které jsem zakoupil od několika různých "matkářů" byly bohužel né moc dobré... Rozhodně nejde o tendeční trýd,ani si nechci získat něčí sympatie pomluvou a už vůbec si nemyslím,že jsme přišel někoho spasit či tak... Jen jsem se pouze špatně vyjádřil a použil špatná slova,jak jsem již psal

Jinak samozdřejmě slovo TOP bylo myšleno ve srovnání s dosavadníma zkušenostmi s řízky. Popravdě po tom co jsi psal jsem lehce zklamán výběrem co jsme zvolil,ale na druhou stranu to beru tak,že i v tomto výběru se může něco najít a hlavně nějak člověk přeci musí začít takže samozdřejmě počítám i s variantou,že se selekce nepovede dokončit,či bude špatná atd... jak jsem psal je to první pokus.

Každopádně pro příští volbu matky se rozhodně buud řídit tvojí radou a budu vyhledávat dle tvého linku. děkuji velice

Takže každopádně říkáš určitě jakožto na první round by jsi to volil po jednom strainu určitě ne všechny tři na ráz? Když říkáš cituji: že vyselektovat byť jen jednu, natož tři odrůdy není sranda a je to prostorově a časově náročné. Chápu to správně?

Jinak přesně jak jsi psal já si tu jízdu hodlám užít se vší parádou a ve finále mi je jedno jestli z toho něco bude nebo ne pěstování,zkoušení nových metod,technologií,postupů mne prostě velice baví a uspokojuje a o tom to celé dle mého názoru je. Když člověk dělá něco takového musí to dělat s láskou... Každopádně děkuji za podporu které si velice vážím od někoho jako jsi ty

Dobrá budu se snažit držet tvé rady ohledně 3ks ,nicméně uvidíme jak se to vůbec celé bude vyvíjet kolik bude samců a samic.

Měj se krásně a děkuji za reakci žabák

Mějte se a smějte se

Naposledy upravil žabák 13-11-2017 v 23:17 PM

Old Post 13-11-2017 v 22:49 PM
žabák je offline   Profil uživatele žabák   Find more posts by žabák   Foto galerie člena žabák   Click here to Send žabák a Private Message   Add žabák to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
žabák
Nový Člen

Karma uživatele žabák - 50% Pěstitelská

Registrován: Nov 2017
Příspěvků: 3  

Příspěvek č. 5

citace:
Původní příspěvek od Bitir
Souhlasim s guerillou , ta seedbanka je tezkej prumer , genetika prakticky na stejny brdo .
Nemusis ani objednavat kdesi z prdele , na.medical seeds maj nabidky dobry.
Viz rare dankness , karma genetic ,dark horse ma.dobry nabidky a celkove sou tam.seedbanky ,ktery nasi prekupnici vubec nabizi. Urcite by sis vybral lepsi veci.
Ale to ovsem neznamena ze mezi tim nemusis najit nejakej zlatej gral.
Ja selektuju 5 odrud regular , celkem 49 kytek, takze spis malej prumer ,ale za to rozmanitej a sezralo mi.to box 120x240cm. + misto na rezy pokud ta selekce ma.byt poradna.
Urcite bych nevyrazoval nic v rustu kdyz nehledas vylozene jeden phenotyp kterej uz znas. Nikdy nevis proc je ten rez krpatej, nebo spatne roste. Potencial ti ukaze az v kvetu.
V klidu kvuli mistu muzes "matky" rozrezat na rezy , odkvest od kazde 2 az 4 rezy , a udelat matku ze zbylyho rezu.
To bych ale resil az krajne kdyby nebylo misto.

O degradaci bych moc nepsal, je.to blbost pokud je vse v poradku.
Koluje tady par genetik nekolikrat prerezanych a ani o tom nevis .
Kazdopadne drzim palce at neco najdes. Jen nez ses pustil do selelce ,mohl sis vybrat neco zajimavejsiho .
Nepsany pravidlo, nivy veci sou ty co tady nesezenes.
Treba u me.
Gg4 x ecsd bx.
Ecsd x og kush
Trainwreck bx x tom hill haze
Bruce banner x alien dawg
Designer og.
3 odrudy z toho nesezenes vlastne vubec komercne.
At se dari, budu sledovat.


Ahoj

Jak jsem psal chybami se člověk učí a je to má první selekce,takže takové to učení a testování,zjišťování atd... Rozhodně si příště nechám poradit s výběrem něčeho dobrého a méňe známého když už tak zde od Vás znalých. Opět poučení pro příště Jinak děkuji za odpověď na mou otázku a teď vím,že rozhodně budu dělat selekci po jednom strainu. Jinak co se týče vyřazování v růstu opět děkuji za další cenou radu které se budu řídit. No tak já jsem se řídil tím co jsem se dozvěděl od seed bank. S několika jsem si psal a oni mi řekli,že z fem. nedoporučují matku ohledně možnosti hermafrodytění a možnosti degradace. Tak dle toho jsme to bral,jinak samozdřejmě sám osobně nevím. Jinak ti děkuji za podporu a též doufám,že něco najdu a pro příště rozhodně budu volit něco dle Vašich rad.

Krásný večer přeje žábák

Mějte se a smějte se

Old Post 13-11-2017 v 22:58 PM
žabák je offline   Profil uživatele žabák   Find more posts by žabák   Foto galerie člena žabák   Click here to Send žabák a Private Message   Add žabák to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:56 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.6319310 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív