Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Cena automatizace
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Kolik investujete do příslušenství?
Nic. Mam svetlo, to stačí. Vypinam ho, když jdu spát.
Do litra, mám casovej vypinac, ten mi vypíná světlo.
Nad litra. Koukam na ph, ec, vlhkost a hraju si s nima
Je mi to jedno, chtěl bych mit přehled o rostlinkach neustále.
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
FrenkyB
Stálý Člen

Karma uživatele FrenkyB - 9% Pěstitelská

Registrován: Jul 2005
Příspěvků: 33  

Cena automatizace Příspěvek č. 1

Zajímalo by mě, kolik jsou místní pěstitelé ochotni investovat do elektroniky skříně. Nemyslím světlo, větráky apod. Ale spíš ty věci okolo. Třeba časové spínače, měřiče vlhkosti, teploty, EC, Ph a treba i CO2.

Old Post 10-08-2017 v 23:14 PM
FrenkyB je offline   Profil uživatele FrenkyB   Find more posts by FrenkyB   Foto galerie člena FrenkyB   Click here to Send FrenkyB a Private Message   Add FrenkyB to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
L1st3r
Stálý Člen

Karma uživatele L1st3r - 93% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 93% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 93% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 93% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 93% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 93% PěstitelskáKarma uživatele L1st3r - 93% Pěstitelská

Registrován: Jun 2015
Příspěvků: 783  

Příspěvek č. 2

Mas tu anketu takovou dost neurčitou. Nad litrem jses jen s merakama EC a pH. Nemám nic zázracnyho a dost to tu částku přesahuje. A to pH a EC metr, spinacky 4x, wattmetr, termozasuvka, zvlhcovacka, teploměr s vlhkomerem, jen s temato par věcma jsi na cirka 5 litrech. Když pripoctu dva nefunkční pojezdy a Growmat tak jsem na 17, vědět to manželka tak jsem mrtvej muž .

Moje PECKY aneb jak se to nedělá
Kokos 600W s pojezdem
Jak na miminka aneb selekce maminy

Old Post 11-08-2017 v 10:32 AM
L1st3r je offline   Profil uživatele L1st3r   Find more posts by L1st3r   Foto galerie člena L1st3r   Click here to Send L1st3r a Private Message   Add L1st3r to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2376 

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 3

L1st3r - asi tak.. spis tisice .. nez do litra/nad litra

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 11-08-2017 v 10:40 AM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nesmysl
Stálý Člen

Karma uživatele nesmysl - 0% Pěstitelská

Registrován: Jun 2015
Příspěvků: 32  

Příspěvek č. 4

Jedno komplexní zařízení to se nedoplatíš lepší je to po kusech
A i z hlediska ze když se ti něco porucha tak to nemusíš celý zastavovat

Nesmysl

Old Post 28-01-2018 v 17:17 PM
nesmysl je offline   Profil uživatele nesmysl   Find more posts by nesmysl   Foto galerie člena nesmysl   Click here to Send nesmysl a Private Message   Add nesmysl to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kuchi
Stálý Člen

Karma uživatele kuchi - 81% PěstitelskáKarma uživatele kuchi - 81% Pěstitelská

Registrován: Jan 2008
Příspěvků: 30  

Příspěvek č. 5

kámošova práce na téma automatizace https://www.vutbr.cz/www_base/zav_p...?file_id=100403

kuchi*cz 400W sodík, 6x Orange bud

Old Post 24-04-2018 v 14:22 PM
kuchi je offline   Profil uživatele kuchi   Find more posts by kuchi   Foto galerie člena kuchi   Click here to Send kuchi a Private Message   Add kuchi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mademoiselle
Stálý Člen

Karma uživatele mademoiselle - 0% Pěstitelská

Registrován: Jan 2018
Příspěvků: 63  

Příspěvek č. 6

Super automatizace tu dělaly kluci na platformě rapsbery pí spoustu hudby za slušný peníze.... Automatizace do litra mě vykouzlila úsměv na tváři..... Jestliže někdo bere automatizaci jako spínacky tak to pak jo... Je dobrý tyhle věci nepodceňovat... Spínacky tu dělal člen seky i s pojistkami, na to se chystám nasporit v budoucnu.. Jinak co se týče mě spíš hledím na to aby to bylo heavy duty atd takže třeba odtah s regulací a termostatem.. Atd nepotřebuji miliardu elektroniky, vše musí být funcni

Teď jsem vyřešila bezvadný dataloger

http://www.merici-pristroje.eu/Typ-...oty-testo-175H1


Old Post 25-04-2018 v 03:02 AM
mademoiselle je offline   Profil uživatele mademoiselle   Find more posts by mademoiselle   Foto galerie člena mademoiselle   Click here to Send mademoiselle a Private Message   Add mademoiselle to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psyweed
Stálý Člen

Karma uživatele psyweed - 7% Pěstitelská

Registrován: Mar 2018
Příspěvků: 89 

Příspěvek č. 7

8000 za meranie teploty a vlhkosti? troska presrelene
na arduino to das dokopy za 300kc + nejaky tvoj cas

Advanced verzia je : Growduino co robi nejaky nasenec

Old Post 13-05-2018 v 23:55 PM
psyweed je offline   Profil uživatele psyweed   Find more posts by psyweed   Foto galerie člena psyweed   Click here to Send psyweed a Private Message   Add psyweed to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ledkar
Stálý Člen

Karma uživatele Ledkar - 90% PěstitelskáKarma uživatele Ledkar - 90% Pěstitelská

Registrován: May 2018
Příspěvků: 44  

Příspěvek č. 8


@kuchi dik za tu diplomku.

@mademoiselle za 8k je to teda dost malo muziky.

Kdyz sectu co zatim mam v automatizaci/elektronice:

Orange Pi Zero (ridici jednotka s Pimatic software, viz screenshot)
Sonoff POW (pro ovladani svetla a mereni spotreby)
Wemos D1 mini + Si7021 + bh1750 (teplota, vlhkost a luxmetr)
Wemos D1 mini + rele karta + zdroj 5V (4x ovladana zasuvka)
Wemos D1 mini + Arduino 3.3V + AC Light Dimmer Module (rizeni odt. ventilatoru)
Mi-flora (cidlo do hliny - vodivost, vlhkost substratu)

Pohybuju se kolem 1000Kc, ale bez krabic a zasuvek. S nima cca 2K.

Jeste pridam PWM to Voltage Module 0%-100% PWM Converted to 0-10V pro rizeni LED driveru, ale potak zatim staci

Urcite jeste pribude mereni teploty a vlhkosti vstupniho a vytupniho vzduchu a jedno teplotni cidlo u vrcholu kytek.

Dale je na ceste jeste elktromagneticky zamek.

Myslim ze za neco malo nad 1000Kc to opravdu jde.

Old Post 14-05-2018 v 07:56 AM
Ledkar je offline   Profil uživatele Ledkar   Find more posts by Ledkar   Foto galerie člena Ledkar   Click here to Send Ledkar a Private Message   Add Ledkar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 79% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 79% Pěstitelská

Registrován: Oct 2014
Příspěvků: 367 

Příspěvek č. 9

> mademoiselle: to je opravdu nesmyslna cena, podivej se treba na tohle: http://www.dx.com/cs/p/kg100-1-3-lc...12#.WvlUpdnDtBk

> Ledkar: hezka prace! Jdeme podobnym smerem, ja zkousim rasppi+openhab, k tomu esp8266 (v mem pripade nodeMCU) s espeasy. Jako db mam influxdb a nad tim grafana. U sonoff (basic) jsem chvili experimentoval s tasmota, ale nakonec se vse sjednotilo pres espeasy a mqtt komunikaci. A jak koukam, jdeme podobnou cestou i v 'rozdeleni zateze', jedno esp na senzory, jedno na relays a jedno na regulaci :]

Jak je pimatic na tom pomeranci stabilni?

Old Post 14-05-2018 v 10:24 AM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ledkar
Stálý Člen

Karma uživatele Ledkar - 90% PěstitelskáKarma uživatele Ledkar - 90% Pěstitelská

Registrován: May 2018
Příspěvků: 44  

Příspěvek č. 10


citace:
Původní příspěvek od spachal
>

> Ledkar: hezka prace! Jdeme podobnym smerem, ja zkousim rasppi+openhab, k tomu esp8266 (v mem pripade nodeMCU) s espeasy. Jako db mam influxdb a nad tim grafana. U sonoff (basic) jsem chvili experimentoval s tasmota, ale nakonec se vse sjednotilo pres espeasy a mqtt komunikaci. A jak koukam, jdeme podobnou cestou i v 'rozdeleni zateze', jedno esp na senzory, jedno na relays a jedno na regulaci :]

Jak je pimatic na tom pomeranci stabilni?


Jo na ESPEasy zatim nic nema Mam ho tu rozbehle i na MEGA2560 + Eth. karta (ale lidi z ESPEasy se tomu moc venovat nechteji). Pritom je to skoda, ja wifi moc nemusim, radsi drat, ale co se da delat.

InfluxDB a Grafana samozrejmne, ale spis kvuli skladovani dat. Vetsinou si vystacim s grafy v Pimaticu.

Ja to rozdeleni delam hlavne pro to, abych nemusel u sensorove/aktuatorove jednotky resit 230V a pripadne pak dostat ranu V tomhle pripade uprednostnuji wifi.

Pimatic je stabilni bez problemu, na tehle strojich se vse odviji od spolehlivosti sd karty (nejvetsi kamen urazu). Ja jedu Pimatic pro dum na virtualnim serveru a jsem nadmiru spokojen. Brzo tam premistim i ten z Orange PI (presi jen nechci prijit o kytky kvuli vadne karte).

Nejvetsi rozdil mezi OpenHAB a Pimatic je v tom, ze nemusis programovat pravidla. Pimatic ti dokonce pomuze naseptavacem (prikazy, promenne, zarizeni atd.) a vse si "naklikas". Doporucuji testnout

Old Post 14-05-2018 v 11:57 AM
Ledkar je offline   Profil uživatele Ledkar   Find more posts by Ledkar   Foto galerie člena Ledkar   Click here to Send Ledkar a Private Message   Add Ledkar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mademoiselle
Stálý Člen

Karma uživatele mademoiselle - 0% Pěstitelská

Registrován: Jan 2018
Příspěvků: 63  

Příspěvek č. 11

Jj jenže ti to udělá graf za hezkou dobu a navíc je to přesný v měření je to do laborek atd... Já to měla za min samozřejmě.. Ale až budu postovat reporty můžu přiložit graf což je cool hahhh

Old Post 14-05-2018 v 15:57 PM
mademoiselle je offline   Profil uživatele mademoiselle   Find more posts by mademoiselle   Foto galerie člena mademoiselle   Click here to Send mademoiselle a Private Message   Add mademoiselle to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psyweed
Stálý Člen

Karma uživatele psyweed - 7% Pěstitelská

Registrován: Mar 2018
Příspěvků: 89 

Příspěvek č. 12

zaujimave , kolko casu ste s tym stravili?
S arduinom sa hram ked je cas ale ked sa k zdrojaku dostanem po par mesiacoch vzdy tak polku zabudnem

Old Post 14-05-2018 v 22:22 PM
psyweed je offline   Profil uživatele psyweed   Find more posts by psyweed   Foto galerie člena psyweed   Click here to Send psyweed a Private Message   Add psyweed to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 79% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 79% Pěstitelská

Registrován: Oct 2014
Příspěvků: 367 

Příspěvek č. 13

>Ledkar: espeasy .. no, nema na nej nic, tot otazka .. jeste loni to bylo vse stabilni, pak se to okolo letosniho brezna nejak zvrtlo a uz dva mesice resim vlastni kompilace a problemy se stabilitou, snad se to zase brzy nejak uklidni.
To, ze je tenhle projekt i na arduino me prekvapuje, neni to uz prilis narocne na vypocet? Ne ze by esp8266 byl nejaky rychlik, ale tech 80MHz vs. 16MHz u mega je asi znat. Co vim, je to jeden z duvodu, proc treba growduino jede jen na metalice, uz jen WPA2 je proste moc narocne..

Co se tyce Pimatic, ten v podstate vubec neznam. Kdyz jsem se po necem poohlizel, premyslel jsem o reseni mezi Domoticz, Home Assistant a prave openHAB. Ten posledni me asi zaujal nejvice svym pristupem, tak u nej zatim zustavam. Sice je to pro me jako neprogramatora trochu narocnejsi na pochopeni, ale zatim nic neresitelneho. Libi se mi i primo upraveny os (openhabian, ciste konzolova zalezitost).
Hodne lidi jede pres 'klikaci' node-red, ja tomu nejak neprisel na chut.

Jinak co se tyce stability vs. uloziste, take jsem se silne zavzdusnil, kdyz jsem zjistil ze mesic vyvoje je v riti, kdyz 'natvrdo klekla' SD karta. Samozrejme bez zaloh .. Takze ted to resim kombinaci SD pro boot a SSD USB disk pro vse ostatni. Zatim to jede bez problemu.
Neni na nejakem to pomeranci uz i primo emmc natvrdo na desce, ktera ma prave tyhle problemy resit? Mam pocit, ze to jsou plus2/E modely, ale zkusenost s tim nemam.

Jinak co se tyce oddeleni silove casti, na relay boardech jsou uz optocleny a navic v praxi to hodlam resit pres DC12V stykace, take se od amperu nerad nechavam mlatit pres prsty )

Toz tak .. ted se snazim rozchodit primy zapis do db primo z espeasy (http advanced), preci jen by to odstranilo alespon pro senzory nutnost mqtt komunikace, kdy na rasppi musi byt deamon ktery 'naklad' zachytava a cpe do db.
Z influxdb jsem obecne nadseny, je to krasne jednoducha zalezitost, staci jen pochopit ze to neni relacni databaze typu treba mysql, ale jednoducha time series db. Prace s ni je snadna a nasledna vizualizace v grafana take.

No a kdyby to tady nekomu vadilo, ze mluvime hodne sproste :], tak dejte vedet, zalozim na to pripadne samostatne vlakno.

>mademoiselle: KG100 mam, je to jednoducha a funkcni zalezitost, IMHO pro nase ucely dostatecne presna :], hadam ze obsahuje nejaky DHT senozr, jeste jsem ji ale nerozebiral.
Jako datalogger funguje fajn, kdyz se nastavi 30s interval, vejde se do ni docela dlouhy casovy interval, pak se prepisuji metodou fifo. Staci krabicku pripojit k PC, je k tomu jednoduchy program, umoznuje treba i export do csv, ktery se da pak nacist treba do excelu a hrat si s grafy, kdyz to nekoho bavi :]


>psyweed: no, nejaky cas to zabralo, ale docela me to bavi, pouzitelne je to i pro domaci automatizaci a jeste jsem si ozivil zaklady linuxu

Old Post 14-05-2018 v 23:07 PM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psyweed
Stálý Člen

Karma uživatele psyweed - 7% Pěstitelská

Registrován: Mar 2018
Příspěvků: 89 

Příspěvek č. 14

na domacu automatizaciu je fajn Loxone ale tym ze je to "uzavrety system" maju vsetko dost drahe, ale da sa kupit iba mini server a ostatne moduly si vies napr cez to arduino a relatka poriesit. Vyhoda je v tom ze to ma celkom pouzitelne drag/drop UI a potom z toho vygeneruje aj UI pre apku na fon alebo web

Old Post 15-05-2018 v 20:07 PM
psyweed je offline   Profil uživatele psyweed   Find more posts by psyweed   Foto galerie člena psyweed   Click here to Send psyweed a Private Message   Add psyweed to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ledkar
Stálý Člen

Karma uživatele Ledkar - 90% PěstitelskáKarma uživatele Ledkar - 90% Pěstitelská

Registrován: May 2018
Příspěvků: 44  

Příspěvek č. 15

citace:
Původní příspěvek od spachal
>Ledkar: espeasy .. no, nema na nej nic, tot otazka .. jeste loni to bylo vse stabilni, pak se to okolo letosniho brezna nejak zvrtlo a uz dva mesice resim vlastni kompilace a problemy se stabilitou, snad se to zase brzy nejak uklidni.


Zvlastni, nemam problem ani se stable vetvi a ani s dev. Dokonce jsem nedavno upgradoval vsechny esp8266 na posledni verzi.

citace:
To, ze je tenhle projekt i na arduino me prekvapuje, neni to uz prilis narocne na vypocet? Ne ze by esp8266 byl nejaky rychlik, ale tech 80MHz vs. 16MHz u mega je asi znat. Co vim, je to jeden z duvodu, proc treba growduino jede jen na metalice, uz jen WPA2 je proste moc narocne..


No urcite si nemuzes vyskakovat s mnozstvim pripojeneho HW, spis ale kvuli tomu, ze se to pak nevejde do pameti. Takze vyhazet co nepotrebujes a zkompilovat. Dokonce funguje vetsina pluginu z PlayGround.

citace:
Co se tyce Pimatic, ten v podstate vubec neznam. Kdyz jsem se po necem poohlizel, premyslel jsem o reseni mezi Domoticz, Home Assistant a prave openHAB. Ten posledni me asi zaujal nejvice svym pristupem, tak u nej zatim zustavam. Sice je to pro me jako neprogramatora trochu narocnejsi na pochopeni, ale zatim nic neresitelneho. Libi se mi i primo upraveny os (openhabian, ciste konzolova zalezitost).
Hodne lidi jede pres 'klikaci' node-red, ja tomu nejak neprisel na chut.


Ja mam programovani jenom jako konicek, nezivi me to. Takze bych openHAB zvladnul, ale ten vopruz kdyz potrebuju zmenit nejakou drobnost (upravuji casto). V Pimaticu otazka nekolika vterin primo z GUI.
NodeRed je fakt peklo Moc nechapu, siri se jak mor.

citace:
Jinak co se tyce stability vs. uloziste, take jsem se silne zavzdusnil, kdyz jsem zjistil ze mesic vyvoje je v riti, kdyz 'natvrdo klekla' SD karta. Samozrejme bez zaloh .. Takze ted to resim kombinaci SD pro boot a SSD USB disk pro vse ostatni. Zatim to jede bez problemu.
Neni na nejakem to pomeranci uz i primo emmc natvrdo na desce, ktera ma prave tyhle problemy resit? Mam pocit, ze to jsou plus2/E modely, ale zkusenost s tim nemam.


Ano nektere vetsi modely maji emmc. Ja mam toto jen na hrani, pripadne jako zalohu, kdyby lehnul server.

citace:
Jinak co se tyce oddeleni silove casti, na relay boardech jsou uz optocleny a navic v praxi to hodlam resit pres DC12V stykace, take se od amperu nerad nechavam mlatit pres prsty )




citace:
Toz tak .. ted se snazim rozchodit primy zapis do db primo z espeasy (http advanced), preci jen by to odstranilo alespon pro senzory nutnost mqtt komunikace, kdy na rasppi musi byt deamon ktery 'naklad' zachytava a cpe do db.
Z influxdb jsem obecne nadseny, je to krasne jednoducha zalezitost, staci jen pochopit ze to neni relacni databaze typu treba mysql, ale jednoducha time series db. Prace s ni je snadna a nasledna vizualizace v grafana take.


Proc chces nahradit MQTT komunikaci? V pripade problemu se dobre dohledava chyba. Pri komunikaci primo s DB je to o dost slozitejsi.

>psyweed: Je rozdil naprogramovat blikani LED a nebo napsat nejaky dobry program, treba na rizeni pestirny. Radsi bych sahl po necem hotovem a pripadne jen upravil kod. Jinak me osadit pestirnu elektronikou a zkonfigurovat trvalo cca hodku. Ale mel jsem jiz postavene spinane wifi zasuvky. Mozna sem casem hodim nejaky serial, jak to postavit levne a jednoduse.

Old Post 17-05-2018 v 13:26 PM
Ledkar je offline   Profil uživatele Ledkar   Find more posts by Ledkar   Foto galerie člena Ledkar   Click here to Send Ledkar a Private Message   Add Ledkar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 79% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 79% Pěstitelská

Registrován: Oct 2014
Příspěvků: 367 

Příspěvek č. 16

>Ledkar: co se tyce stability, byly problemy hlavne s wifi, obcas restart, obcas problem s odpojovanim na plnem signalu, ted se to za poslechnich par buildu asi vyresilo. Resp. kdyz si v IDE vyhazu vse co nepotrebuji, necham jen par pluginu pro senzory senzory a nepouzivam http advanced controller, jede to bez restartu, vsechny verze.

Arduin sice jeste par mam, ale ted uz hlavne jako 'rezervu pro only 5V bizuterii', kdybych to nekdy potreboval. Preci jen ta cena esp je dnes smesna .. Takze je fajn vedet, ze i na atmelu to slape, ale ja uz asi nevyuziju :]

A bohuzel programovani neni ani muj konicek ;]. Zaklady jsem se ucil jeste na osmibitech, hodne pozdeji jsem si naprogramoval jednoduchy redakcni system v php&mysql, ale to je historie a moc se mi to ozivovat nechce. Takze prave 'hotova reseni' typu espeasy nebo openhab jsou pro me maly zazrak, ohnout si to podle potreb uz neni zase tak slozite.

Co se tyce te mqtt komunikace, nahradit ji obecne nechci, je to fajn vec. Ale vadi mi obecne z principu 'dalsi interface', ktery muze pusobit problemy, kdyz zapotrebi neni. Jinak na oboustranny prenos informaci ho nadale pouzivam, jen ty zapisy do DB bych rad vyresil naprimo :]. Zatim se to moc nedari, resp. zapis multiple points (vice hodnot z jednoho senzoru v jednom POST) mi zatim proste nejde, bude to ale jen nejaka blbost.

mmch, co ta triakova regulace, uz se to nejak rysuje? Pokud by to slo ovladat treba pres pwm a dobre se to snaselo s motory ve ventilacich, byla by to parada! :]

Old Post 18-05-2018 v 08:50 AM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:42 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
22-02-2003 - automatizace - 1 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7709100 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív