Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
chcel by som začať pestovať v tomto growboxe Mammoth LITE 60 Version 210 D Silver"- 60 x 60 x 140 cm
Ventilátor na ofuk PROFAN - Klipsnový ventilátor průměr 15cm, 5W a na
odťah vzduchu Axiální ventilátor 125 VKO - 185m3/h.
Viem, že tu je takýchto otázok ohľadne toho veľa ale dočítal som sa už, že to zvládne aj pc ventilátor a niekde, že musím mať aspoň 300m3/h tak čo je na tom pravdy ? a samozrejme pri 250w HPS
Aby som nezabudol chcel by som toto osvetlenie - výbojka Sylvania Grolux 250 W, 2050 K, 32000 lm, 128 lm/watt, kombinované spektrum.. aj na rast aj kvet, išiel by som autoflowery asi 4ks v 6,5l kvetináčoch alebo doporučujete viac l?.
A last question dočítal som sa, že to je nejaká SHP a nikde nebolo napísané, že je sodíková HPS, aký je v tom rozdie, či to tam len nie je napísané ?
Ďakujem vám za všetky odpovede a príjemné pestovanie
SmouL
Tak asi bych se hlavně na automaty vysral, když jedeš box s HPS na dual spectrum. Lepší jsou kvalitní řezy
6,5L stačí
125 VKO ti na to stačí ale - v létě takhle budeš mít problém s teplotou v boxu pokud nebudeš tahat chladný vzduch. PC větráček na to určitě nestačí. 125 VKO hučí jak turbína takže doporučuji zaboxovat pokud to nebudeš mít někde, kde tě to nesere.
BRooTe i PC vent zvládne box 60*60*160 s 250w odvětrat. Používám ho, je 12*12, má cca 100m3/h a jede mi teď v létě na 6v nonstop. Samozřejmě bez pacháče a potrubí mám max 0.5m. Musel jsem to tak řešit kvůli diskrétnosti ( tichosti ) boxu.
Jinak máš pravdu. Automaty do boxu ne. Za mě bych začal už kvůli zkušenostem od semen. Nasrat řezy do substrátu a nechat vykvést už není taková věda. Vypiplat si kytí od semena má svý a každej by to měl zvládat
Pítr
Dobre tak, keď ste všetci proti atomatom tak dam teda niečo normálne a asi od semena..
A ten hluk by ani tak nevadil alebo poznáte niečo tichšie za tú cenu?
A ako myslíš ťahať chladný vzduch..? mám mať príťah vzduchu odťah a ventilátor v boxe na ofuk ?
Ano, v případě, že nebude používat pacháš, tak může použít PC větrák, ale pokud to bude mít někde v místnosti, kde přes léto je přes 24 stupňů, tak tu 250W neuchladí. Proto je lepší použít když už teda tak to VKO 125 i když je fakt hluční jak prase (měl jsem ho).
Myslím, že TT 125 na plno nebo 150 na první stupeň uplně v klidu. Trochu hučí, zhruba stejně jak VKO 125 možná míň. Když to dáš na sonoflex tak u toho jde i v klidu spát
Dobre ďakujem veľmi pekne a ešte keby tam chcem dať pachový filter po čase potom by som potreboval aj väčší odťah ? a pachový filter musím kúpiť s menším m3/h ako ventilátor nie ? díkes posledná otázka
Žádné jojo , ve finálé by měl byt prutok pachové filtru větší než co zvladné odtah , kdyby to bylo naopak , dám příklad , UFO 800, pachac 500 , tak kdyz bude moc vedro a UFO pojede na max tak ten pacháč za chvili ucpes a muzes vyhodit, už jsem takhle vyhazoval XXXXX filtru po ani ne 3 mesicich a hlava mi to nebrala , proč? Ted už vim. Takže na ten tvuj Axiální ventilátor 125 VKO - 185m3/h bych volil aspon 250m3 pacháč.
Tak to nevím. Vždycky jsem měl větší průtok odtahu než průtok pacháče, aby to dokázal ten odtah utáhnout a neměl jsem problém. Filtr měním/repasuji po 4-5 kolech a žádný smrad v místnosti, prostě to filtr dával s přehledem. Možná jestli si ho nepoužíval i v růstu s velkou vlhkostí atak.
Takže - jojo.Jestli to má crazyn odzkoušené tak platí asi oboje. Ono když filtr necháváš i v růstu kdy se snažíš držet vlhkost 80%+- , tak ten filtr samozřejmě dostaneš pecku a zkrátí se mu životnost. Já dávám filtr až na květ, když už nemám vlhkost víc jak 50-60 %. A ten filtr ti prostě vydrží min. 3 kola. Jenom musíš vyprat ten povlak