Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » Zákon a pořádek - indoor balanc v zák. mezích
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Kolik jedu kytek?
1-5
5-15
15-30
30-50
50+
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
Joshiiik
Nový Člen

Karma uživatele Joshiiik - 0% Pěstitelská

Registrován: Oct 2019
Příspěvků: 6 

Dotaz Zákon a pořádek - indoor balanc v zák. mezích Příspěvek č. 1

Zdravim growerstvo,
prosím neděste se, že nemám žádný příspěvek, je to můj druhý acc. původní z osobních důvodů nebudu zmiňovat.
Nicméně to je OT. Po několika letech kdy jsem neměl nic rozjetého kromě venkáče (haha letos zas nic díky cigáníci doufám že za to byl pořádně nacpanej frňák).
Takže jsem se rozhodl opět rozjet domácí zahrádku. S tím jsou ovšem spojené obavy, jelikož už mám hodně co ztratit v případě nevítané návštěvy. Proto zde chci rozjet menší diskuzi jak se max. držet v mezích kdy nebude hrozit, že člověk půjde bručet..
Ovšem legislativa se za tu dobu celkem změnila - co se mi podařilo dohledat tak do 5 kytek se jedná o přestupek.
6 by pak automaticky bylo posuzováno jako trestný čin, sice by to mohlo skončit přestupkem, ale na což riskovat a platit právníky, když by se nemuselo.
Což je otázka do debaty - jednak někdo nějaké osobní zkušenosti, případně od známích, jak se vnímá box s třeba 20 kytkama? Je možné předpokládat, že když člověk neprodává tak nebudou chtít growera vidět za mřížema?
No a druhá otázka trochu víc k zamyšlení - za předpokladu 5 kytek je rozumný systém ze dvou boxů 1- na růst a na matku a 2. květ.
tzn. v provozu: 1.box matka + 2klony, nechat pořádně narůst. 2. box 2 kytky rovnou přepnout a takto dokola?

Old Post 23-10-2019 v 17:13 PM
Joshiiik je offline   Profil uživatele Joshiiik   Find more posts by Joshiiik   Foto galerie člena Joshiiik   Click here to Send Joshiiik a Private Message   Add Joshiiik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Váchy 55
Stálý Člen

Karma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% PěstitelskáKarma uživatele Váchy 55 - 71% Pěstitelská

Registrován: Jul 2013
Příspěvků: 656  

Příspěvek č. 2

Čaues, v sekci Zákon a Právo toho máš hafo, už se to tu řešilo Xkrát. Možná zohlednují množství kytek, ale ve finále rozhoduje hlavně množství zabavené sušiny a množství THC v ní. Pokud tedy u tebe nenajdou Kg sušiny s 25%THC a váhu s pytlíkama, nebál bych se většího trestu než podmínky. Pak samozřejmě rozhoduje i to jakou máš trestnou minulost a jestli žiješ spořádaný život.

Thomas V.

Old Post 24-10-2019 v 11:50 AM
Váchy 55 je offline   Profil uživatele Váchy 55   Find more posts by Váchy 55   Foto galerie člena Váchy 55   Click here to Send Váchy 55 a Private Message   Add Váchy 55 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Joshiiik
Nový Člen

Karma uživatele Joshiiik - 0% Pěstitelská

Registrován: Oct 2019
Příspěvků: 6 

Příspěvek č. 3

Díky Váchy za odpověď,
jo jo projížděl jsem si to tu, ale nikde jsem nenašel odpověď na to z čeho mám obavy. Nejsem právníka proto to házím sem, víc hlav víc ví.
O bezpečnost operace mi nejde - to je probíráno v jiných treadech a ostřílení groweři vědí že největší pravděpodobnost je udání, případně ocitnutí se v kruhu lidí, kteří jsou podezřelí pro jinou trestnou činnost - což naštěstí můžu vyloučit, ale člověk taky nikdy neví co soused dělá za melouchy...
Tudíž pokud si dám za cíl mít operaci bulletproof, pro všechny případy, začíná celkem sranda.
do 5 kytek jde o přestupek, ovšem jakmile sklidím mám 100pro více než 15g sušiny a tudíž už se případ řeší jako trestný čin (množství větší než malé plus výroba omamných látek). To tudíž hrozí všem domácím growerům.
Sušina + pěst tedy nejde dohromady v 1 objektu. jinak pokud se vlezu do 5 kytek a sušina bude např. u babči, nic moc mi nehrozí. Dokud neseknu a nesuším bych tak mohl mít třeba 5x600w po jedné pořídné macatici.. ( v tom mi to přijde na hlavu)
Ale co když pojedu např. 2x600w s nějakým normálním počtem okolo 20 - již je to ve rozsahu větším než malém a hrozí 6měs. , možná nepodmíněně, ale přeci jen hrozí.
A co jsem pochopil i v případě, že benga neprokážou prodej a šíření.. Což je to o co mi jde - když pojedu v 1boxu 20 kytek, je to z hlediska zákona horší, než když pojedu boxů víc ale vejdu se do limitu 5. Na to se ve své podstatě ptám - má cenu to řešit a dělat nějaká opatření? Resp. kde je nějaká rozumná hranice, kde člověk může být v tak nějak v klidu, že pokud neprodává, neskončí v lochu. když vezmu v potaz např. 2x600w jaký je rozdíl, když člověk pojede 5,10 kytek, nebo 50?

Old Post 24-10-2019 v 13:51 PM
Joshiiik je offline   Profil uživatele Joshiiik   Find more posts by Joshiiik   Foto galerie člena Joshiiik   Click here to Send Joshiiik a Private Message   Add Joshiiik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Luise
Stálý Člen

Karma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% Pěstitelská

Registrován: Nov 2018
Příspěvků: 371  

Příspěvek č. 4

Ahoj mam to stesti ze nemam zkusenost ani nikdo z meho okoli..

Myslim ze dost zalezi na statnim zastupci a soudu.. Pravo se da vylozit vselijak a nikdo ti nikdy nezaruci jak to v tvym pripade dopadne to asi na uvod.. Jinak zalezi v jaky stadiu te chyti.. pokud budes mit 6x600w a v kazdym jednu nadupanou kilovou kitku tak to bude nejspis stejny jako kdyz jich tam budes mit dohromady 20 ve vysledku se stejnou gramazi.. Kdyz si prostor pronajmes pro pestovani je to dalsi minus, kdyz to budes mit perfektne technicky zarizeny, dalsi minus.. Podle me je to cely pribeh, kterej po precteni soudcem ti napali bud horni nebo dolni hranici, takovou jakou navtrne statni zastupce.. S prihlidnutim na tvuj dosavadni zivot jak pise Vachy.. U kazdeho pripadu se bere ÚČEL tveho pocinani a promyslenost sameho jednani.. Důkazy a tvoje vypoved. Takze myslim ze to 6x600w po jedny kytce neochcijes. Ve vysledku tam bude stejne par kilo travy ktery je urcujici v tom mnozstvi.. Pokud tedy muzes, vyhazuj vsechno co muzes, listi, zbytky, no vsechno.. A zasobu treba zakopej na zahrade, at nemas zadnou susinu u sebe, krom neceho mala pro vlastni potrebu.

Old Post 24-10-2019 v 15:03 PM
Luise je offline   Profil uživatele Luise   Find more posts by Luise   Foto galerie člena Luise   Click here to Send Luise a Private Message   Add Luise to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Joshiiik
Nový Člen

Karma uživatele Joshiiik - 0% Pěstitelská

Registrován: Oct 2019
Příspěvků: 6 

Příspěvek č. 5

Luise to jsem rád že s tím nemáš zkušenost pěkně sesumírovaný, tohle všechno je určitě pravda. A na soudci určitě záleží -vím o týpkovi který převážel 30kg haše, chytli ho ve vlaku a světe div se je na svobodě - nevim jestli přímo mafián, ale určo otázka konexí a naší proslulé soudní mafie. Konexe na tyhle lumpy nemam, proto se tak možná divně ptám..
Nicméně příklad s těma boxama po 1 kytce byl hypotetický, kdyby nenašli sušinu tak dle mého výkladu by ti to max mohli zabavit a dát pokutu 15000.
Když budu konkrétnější proč se tak ptám, přemýšlím totiž o matkárně (nikdy jsem to nejel a přeci jen je to hobby a člověk se chce posunout na další level ) Akorát váhám jestli to za to riziko stojí - nechci s tím kšeftovat apod. pouze pro sebe nadělat řízky a nechat narůst a druhý box čistě květ.
No napadlo mě že by se to dalo vejít do limitu 5, 2 slečny kvetou, v druhym 1 matka a 2 na růstu.. Možná to zní jako hovadina, ale je to takový growerský sen mít svou matku a navíc nezacházet moc přes čáru.. Myslel jsem, že growerstvo s tím bude mít nějaké zkušenosti, přeci jen pokud v podstatě pěstuji pro sebe (no většinou člověk nehulí sám, ale to do výpovědi nemusí uvádět s kterou holkou nebo kámošem se kdy zhulil), tak si říkám je dobré mít kryté záda - a to zde chce mít asi každý.
Položím do placu ještě jinak zformulovanou otázku - nebo je to zbytečná obava a pokud není možné dosvědčit prodej a nalézt více jak 0,5kg v ten nejdebilnější okamžik, tak je to víceméně jedno, jestli tenhle setup člověk pojede s 5 nebo dejme tomu 20-30 kytkama?

Old Post 24-10-2019 v 16:18 PM
Joshiiik je offline   Profil uživatele Joshiiik   Find more posts by Joshiiik   Foto galerie člena Joshiiik   Click here to Send Joshiiik a Private Message   Add Joshiiik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Luise
Stálý Člen

Karma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% Pěstitelská

Registrován: Nov 2018
Příspěvků: 371  

Příspěvek č. 6

S 30 kg ve vlaku to na mafiana nevypada 😁 Ale jak mu to proslo nechapu..
Tobe jde o tech 5 rostlin asi, kecal bych ale mam za to ze to nakonec neproslo.. ze to neplati.
Jinak s tou matkarnou te uplne chapu, prijde mi to jako uplne novej level. Takle to clovek honi, rust kvet a hlavne zadnej stres. S matkama si opravdu pohrajes, vyberes top rizky a selekce ani nemluvim.. No moc jsem ti neporadil 😁

Tak mas asi pravdu.. melo by jit jen o prestupek..

Naposledy upravil Luise 25-10-2019 v 04:18 AM

Old Post 25-10-2019 v 00:05 AM
Luise je offline   Profil uživatele Luise   Find more posts by Luise   Foto galerie člena Luise   Click here to Send Luise a Private Message   Add Luise to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pítr90
Stálý Člen

Karma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% PěstitelskáKarma uživatele Pítr90 - 77% Pěstitelská

Registrován: Oct 2016
Příspěvků: 1298  

Příspěvek č. 7

Čau, jen malý postřeh. Dle mého je držení matky/ek kvůli dvěma řezům měsíčně blbost 😉 už jen ta spotřeba elektřiny, něco hnojky, substrát, atd. To budou drahé řezy. Spíše bych doporučil najít kvalitního matkáře 😉 a k němu pro těch pár prcků za pár stovek jezdit 😉

Po trávě se nechodí, po trávě se směje :-D
Já: "Začal jsem se svojí závislostí něco dělat"
On: " A co???"
Já:" Pořídil jsem si skříň 😁
Pítrovo miniprckárna
Pítrovo HoMeMaDe box s 250 sodou
řízkování rajčat podle Pítra
Pítrovo MiNiBoX 100W SCROG
Pítrovo Nový Homemade box, pořád s 250w sodou

Naposledy upravil Pítr90 25-10-2019 v 09:10 AM

Old Post 25-10-2019 v 04:50 AM
Pítr90 je offline   Profil uživatele Pítr90   Find more posts by Pítr90   Foto galerie člena Pítr90   Click here to Send Pítr90 a Private Message   Add Pítr90 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Joshiiik
Nový Člen

Karma uživatele Joshiiik - 0% Pěstitelská

Registrován: Oct 2019
Příspěvků: 6 

Příspěvek č. 8

No to máš pravdu drahý asi jo, nicméně můžu je nechat s matkou v 1 boxu na vegetativní fázy. např. v Kanadě mají lidi možnost pěstovat 4 kytky a viděl jsem videjka a na GC foru thread, kde jedou cyklicky 2 lampy - necháš vyrůst 1 semínko, necháš na veg. fázi 6týdnů, jakmile je ready šoupneš ji do 2.ho boxu na květ, předtím si z ní uděláš řízek, ten necháš cca 4 týdny na veg. a znovu vezmeš řez a šoupneš na květ. a takhle jedeš dokola. Takže ve výsledku máš na květu neustále 2 kytky, které jsou měsíc od sebe, takže každý měs. sklízíš 1 slečnu. Když nad tím přemýšlím pro mě asi lepší způsob, než držet matku, ale co myslíte je reálný 2 kytkama na veg. fázi 4-6týdnů vyplnit box 120x120?

Naposledy upravil Joshiiik 30-10-2019 v 20:07 PM

Old Post 30-10-2019 v 19:51 PM
Joshiiik je offline   Profil uživatele Joshiiik   Find more posts by Joshiiik   Foto galerie člena Joshiiik   Click here to Send Joshiiik a Private Message   Add Joshiiik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Luise
Stálý Člen

Karma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% Pěstitelská

Registrován: Nov 2018
Příspěvků: 371  

Příspěvek č. 9

Myslim si ze jo od rizku, ne semena urcite.. 6 tydnu na rustu uz je slusna porce a po prepnuti na kvet se v pohode zdvojnasobi.. v hydru by ti to lezlo k sousedum.. Ja mam rust od rezu tak 7 dni max..Ted tu je jedno vlakno a tam kluk jede jednu kytku ve stanu 80x80, tak se muzes cihnout..

Old Post 30-10-2019 v 20:37 PM
Luise je offline   Profil uživatele Luise   Find more posts by Luise   Foto galerie člena Luise   Click here to Send Luise a Private Message   Add Luise to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:29 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.6430130 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív