Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny přetele pěstování všeho možného.
Jelikož se zde před nedávnem řešilo řízkování ( že Madi ), tak jsem se rozhodl pro pokus.
Pěstuji rajčata prvním rokem, z různých rad jsem pochopil nějaké to " vylamování " přebytečných výhonků a skrátka mi bylo líto je jen tak vyhodit, najednou byl nápad na světě zkusím udělat řízky
A tak jsem pár výhonků ulomil a jde se na to.
Postup jako při klasickém řízkování, takže :
Odstátá voda + kapka Root Juice by Boibizz
Kořenový stimulátor práškový - ze zahradnictví ( za 35 kč )
Rockwool kostičky 2*2*4
Plastová dóza
Potravinářská fólie
Všimněte si, že polovina řízků stojí v trošce vody, druhá ve víčkách. To také bylo součástí pokusu a ten vyšel následovně : klony ve víčkách mě stály víc času, musel jsem se starat o vlhkost kostky, to znamenalo pravidelně rosit. Ty ve vodě byly méně " náročné ". Jelikož jsem pravidelně ( 2 - 4 denně ) rosil, tak jsem trochu vody do dózy stále doplňoval.
Jinak podmínky:
První týden světlo 24/7, teplota cca 30 stupňů
Další dny již 18/6, teplota přes den kolem 30, v noci cca 24-26
Paráda! :-) paradajka je nezmar! Stačí odrezok strčiť do vody...
Skús aj bazalku! Tá pustí korene za 3-4 dni.
Odrezky cannabisu strčeného do pohára tiež pustia korene.
Takto sa dajú množiť vraj aj papriky, ale to som neskúšal.
Na papriky jsem se chystal taky. Mam beraní rohy, ale začali tak mocně kvést a plodit,že už není co odříznout 😀😀😀
Tak až další sezónu
Další pokus bude množení sukulentů