Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Oživení FAQ » Kličení semen a péče o rostliny
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Bitir
Stálý Člen

Karma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% Pěstitelská

Registrován: Nov 2016
Příspěvků: 1647  

Kličení semen a péče o rostliny v NFT. Zakladni informace Příspěvek č. 1


Chybi mi ve FAQ polopatický návod na klíčení semen a nasledna péče o mlade rostliny v hydroponii, konkretně v NFT.
Semena si rozložíme do nadoby, ktera je vystlana ubrouskem, na jedne straně podložená tak, že je ve spádu cca 2 cm. Semena rozložit na vyšší polovinu podložené nádoby a nižší stranu zalit vodou s pomerem hnojiv (jidb) podle tabulky na semena ec1 . a ph 5.6 . podle velikosti misky nalit dostatek vody , ubrousek si sam vezme kolik potřebuje . cele to prikryt dalsi vrstvou ubrousku a ulozit do pokojove teploty do tmy. Cca za dva dny mam venku klíčky , semena presadim do male rw sadbovaci kostky . cele to zaleju ec1 a ph 5.6. A dam pod led světlo , teplota kolem 24°C . rw kostky udržuju neustale vlhke . po cca deseti dnech je zakořeněná malá kostka a jde se na přesazení do velke rw kostky 10x10 cm. Napufrovane dva dny ve vode s ph 4 . vytahnu kostky a prudkym švihnutí a následným zastavenim odstranim přebytečnou vodu .proleju ec1 a ph5.6 a zbavim přebytečné vody. . zasadim do ni malou rw kostku , cca za tři dny ( záleží na podminkach, kostka by neměla vyschnout) proleju roztokem ec1 ph 5.6 .....
Po dalších cca deseti dnech by měla byt zakořeněná velka rw kostka , neni nutne držet velkou vlhkost u rostlin ze semen, me podminky jsou cca 50% vlhkosti.
Takovou kostku uz pridam do předem připraveného systemu NFT , oběh vody je zaply NEUSTALE na minimalni prutok ,tak aby kanalky byly zaplněný do 1/4 . žádné časování cirkulace neni třeba. Roztok ma ec1.2 s rustovym poměrem a ph 5.6 .
Pokud chceme nizke rostliny, takto nachystane maji většinou tři patra a stáří 3 tydny. Je možné je přepnout hned na periodu 12/12 .pod 400hps a případně udelat zastrih podle potřeby. Kytka většinu energie věnuje rustu kořenů . až je prorostla textilie kořeny, tak zvyšovat prutok vody postupně až na max přez regulační ventil. Z počátku se ec i ph bude mirne zvedat, stačí dolit upravenou vodu s ph na pozadovane ec , popřípadě doladit v nadobe nft. Roztok by měl byl vyměněny za nový s čerstvýmy hnojivy za cca jeden tyden. Takto pokračujeme i druhy tyden na periode 12/12 a růstovým hnojivem s ec 1.2 . obecně vzato pokud ec stoupa ,kytka bere vice vody, pokud klesa kytka bere hnojiva, pokud zustava stejne je to v rovnovaze. Sledujem stav listu , reakce rostlin je velice rychlá ,tak jako naprava přehnojení nebo jinych problémů.
Po jednom tydnu lze přepnout hps na 600w , začínají se tvořit poupata a kytka se připravuje na květ, v tuto dobu se mi nezdá jako vhodne ji šidit na světle.
Po cca dvou tydnech , periody 12/12 kytka přechází do počáteční faze květů , vypustíme nádobu a nechame kolovat pouze čistou vodou s upravenym ph na 5.6 . po dobu jednoho dne. Tuhle vodu vylejem , nahradime roztokem s ec1.2 s květovým poměrem ( zalezi na odrude ,lisi se hodnota ec viz výše ec stou nebo klesa .) a ph5.8 . do roztoku doporucuji pridat bud root stop , nebo trichodermu.
Rostliny v teto fázi by měly byt stale v minimální velikosti a kořeny už by měly proniknout do nadoby s roztokem .
Testovana odruda special queen (hybrid sativa indika 50/50 ) . rust ec 1.2-1.4 kvet ec 1.6-1.8 .a ph 5.8 . zastrih nad druhym patrem, velikost ve třetím tydnu 12/12 od 25-30 cm . kytky zastavily rust. Pokud bych nechal vegetativní fázi do doby až se rozrostou kořeny po cele ploše ,kytky by měly signál a rostly by do větších velikosti.
Ve velikosti kolem 30 cm pri použití kolinek a občasného protrhani listu ,se vyhneme ridkych spodnich palic, LISTY NETRHAT KOLEM KVĚTŮ ,POUZE TY VELKE POD VETVI. ( neni třeba protrhavat pokud nejsou sazeny moc nahusto.
Pri teto technice na ploše 120x120 je ideální počet 40rostlin.

Naposledy upravil Bitir 23-01-2017 v 07:19 AM

Old Post 21-01-2017 v 02:18 AM
Bitir je offline   Profil uživatele Bitir   Find more posts by Bitir   Foto galerie člena Bitir   Click here to Send Bitir a Private Message   Add Bitir to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:41 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8396580 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív