Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím. Mám box 120x150x230cm stínidlo waveflector XL a 600w sodík. Kam mám umístit co nejefektivněji stínidlo? Na šířku ho dám do prostred, to je jasné, ale na délku? Respektive jak daleko má být strana stínidla, pod kterou bude lampa daleko od stěny.
A další dotaz, není ten waveflector XL příloh malí na 600w? Nemám časem radši dokoupit xxl?
Zdarec, nevím jestli pomůže větší stínítko, ale to 6kilo, pokud chceš jet na celé ploše bude asi dost na hraně. Jinak já to řešil tak, že jsem světlo vždy po pár dnech otočil o 90stupňů. Tak nějak mě přišlo, že to strašně peče do stran, vepředu a zvlášť vzadu jak je objímka je distribuce světla nic moc.
Nechci jet na celé ploše, grow bude na 120x120 a zbývající centimetry jsou na zvlhcovacku a podobne harampádí. Jde mi o to jak daleko má být strana stínidla, na které je výbojka (na délku) od stěny.
Nevím jestli se to dá nějak přesně stanovit, říkám já to řešil tím otáčením, kdy reflektor byl prostě na středu pěstební plochy. Asi je to o tom si to vyzkoušet a individuálně upravit. Možná se někdo najde s lepší radou
Objimka ma být vzadu, proto mas ve stanu diry na kabelu vzadu. Ale je to vlastne uplne jedno. Na delku ho das presne do prostret plochy 120 takze vybojka bude 60 cm od strany boxu. Na 600w pouzivam taky XLko takze v klidu.
Jedno to není, mám na zdech orca fólií, když to bude moc daleko tak bude půlka kytky ve stínu. A naopak když to bude moc u zdi tak je to zbytecne plýtvání místem. Jak už jsem psal, box má 120x150 cm.. Umístění na šířku je jasné na střed, ale délka? Když to dám také na střed, tak fólie nebude odrážet prakticky nic a drahocenné lumeny přijdou vniveč... Děkuji za smysluplné odpovědi
Jen takovej dotaz, ty máš odjetý nějaký vertikální pěsty. Popřípadě nahoď, zajímá mě jestli se to vyplatí. Nějak mě nedochází, k čemu mu bude orca, když bude mít okolo výbojky kytky, který skrz sebe pustěj zanedbatelné množství světla. Nevím, možná se pletu.
TommyH
Myslím, že v tom hledáš zbytečnou vědu, prostě to pověs na střed a popřípadě to můžeš otáčet. Nemyslím si, že s tím vymyslíš něco lepšího. Podle mě stínidlo, který by distribuovalo světlo rovnoměrně po celé ploše není a když to posuneš víc ke stěně nebude to pořádně svítit na straně druhé.
Píšu s mobilu a lufos, je s s háčkem. Takže ať tady nerozvedime chujoviny. Prostě má dobré stínidlo, tak proč by ho měl vyhazovat a jet výbojku vertikálně, navíc v tak velkém boxu. Je to nesmysl. Vertikál se vyplatí, když máš kytky kolem dokola.
Ne, když máš kytky na zemi.