Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Konečně mám tu šestsetwatovku v normálnim homeboxu. Jdu pěstovat 2x Strawberry Amnezii (to bude asi chuťovka, už mám vyzkoušeno že je to fajn model) a 2x Jacka Herera. Ten jeden Herer se mi ale zatim nejak nezdá, co řikáte ?
Jinak momentálně jede zářivka na růst 250 Wattů.
Best of zemina :D Royal mix.
Teď tam půjdu nalejt trošku kristalonu start, ať se neřekne.
Květináče mám připravený desetilitrový.
Už pěstuju asi po pátý nebo tak, ale vždycky to dopadlo celkem nic moc (hlavně proto, že jsem já hovado měl na tu 600w poloviční homebox, takže se tam i s cooltubou furt smažily).
Jednou teda na sluníčku jsem minulý léto udělal přes 800g ze 4 kytek a hulil to do teď... to byl teda úspěch jako, to jo.
(Omlouvám se za kvalitu obrázků :D brzo budu přidávat lepší...)
jak na to teď koukám, ta jedna snad nebude taková katastrofa :D
na to že tam valíš 250 W na růst ... tak se ti tam ceklem tahají .... Hubený dlouhý nožičky.. nemáš lepší alespon jednou přesadit z nščeho maličkýho na předpěst.. ? '
vím že indoor a 200 cm je ideal . ale i tak .. do hlíny.. až po ty dva zelený listečky
Tahaj se protože to není MH... Ale koukám úsporka asi, že ?
To přesazení nemá zas takový vliv. Ono ve skutečnosti si kytka tvoří silný stonky když to má geneticky, nebo když to potřebuje (proti větru, kvůli hmotnosti), atak... A ten herrer vypadá jak kdyby ti ho někdo okousal.
Už jsem to přesazoval, ale musel jsem je mít chvíli na okně pod sluncem. Tak asi proto se tak táhnou... je ale záhada, že ta jedna zůstala chytře při Zemi.
Už jede růstová výbojka (600W), pecka. Než jsem je přesadil do velkejch květináčů, tak jsem je trochu hnojil kristalonem start... celkem dost zezelenaly, tak snad jsem to nepřehnal.
Tu jednu kytičku už jsem dal mimo box a vzdávám to s ní. Fakt nechápu co se s ní stalo, měla úplně stejný podmínky jako ty ostatní... ze semínka vylezla o 2 dny dřív... nějaká vyhrocená a zkroucená. Hmm. Asi šmejdský semínko :( divný.
A nemělo by se světlo dát trochu níž ? Dneska to půjdu udělat... ale možná to nevadí.
Hnojit zatim nebudu, je toho dost v zemi (když mám Plagron royalmix).
Odtahovej větrák od cooltuby jede v pohodě a fouká ten horkej vzduch z okna, takže dobrý.
Čau, nechci ti do toho kecat, ale vypadá to na dost neekonomickej pěst. Jestli chápu dobře nemáš asi digi předřadník, takže tam pereš 600w už teď. Vzhledem k počtu kytek pojedeš asi pořádný stromky, aby se vyplnil prostor, to znamená zhruba ještě měsíc na růstu. Já osobně bych tam zatím nechal to cflko, zbytečná spotřeba MH u tak malých kytek, jen bych to dal těsně nad kytičky, ať se netahají, tak jak psal Bitir. A co se týče těch 10l květináčů, já osobně bych volil trošku větší. Škoda toho jednoho mrzáka, snad ti to ostatní vynahraděj. Příště bych volil víc kytiček, klidně 16 kousků na ten prostor. Měj se a ať se daří.
Zdar Listere... jo, ok, to mě nenapadlo... včera jsem to ale montoval celej den... kašlu na to kvůli těm pár stovkám :--D
A mám tu výbojku dávat níž ? Nebo už je to jedno...
Digi předřadník jo ? O tom slyšim poprvé... to se pak jako dá regulovat světelnost ? To bych si měl asi pořídit :--p
(jo a ty květináče sice jsou uváděný jako desetilitrový, ale zeminy jsem tam po okraj nasypal asi tak 14 litrů... mám 50 litrů země, ale nenaplní ani 4 květináče po okraj)
Digitální mají dnes již většinou několika stupňovou regulaci. Třeba co mám já má 250W-400W-600W-SL660W, sem tam mívají i super lumen 440W, plus má digi předřadník nižší spotřebu. Dávám světlo cca. 50cm nad kytí, ale ve stadiu jako jsi ty jim pouštím 400w, teď s pojezdem to mám níž cca. 40cm. To 6kilo bych moc nízko nedával, ať je nepřipečeš. Až teď jsem si všiml, že používáš CT , nechal bych to na těch 50cm a uvidíš, s tím výkonem by se už tahat neměly.
Mám teď winga a je fakt, že mám trochu obavy z léta, přece jenom to mám na půdě a v létě je tam hůř než ve skleníku. Zatím mám dva záložní plány. První je silnější odtah do 1000m3/h a druhá je sputnik, kterýho mám schovanýho, ale do toho bych šel nerad. Zasírá se a kombinace toho pojezdu se sputnikem a flexinama, no nechce se mě do toho. Pokud máš dostatečnej odtah, mělo by to zvládnout chladit i bez CT. Co máš za odtah?
Jde o to, že cooltube nemá nejlepší pokrytí plochy, wing vychází v testech skoro nejlíp. S tím svým odtahem bys to měl uchladit i bez CT. CT má víc nevýhod, postupně se zasírá prachem, samotné sklo tě okrádá o část světelnýho toku a jak jsem psal, nemá zrovna nejlepší rozptyl světla.