Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Sestava:
DS120
Black Ops PRO - 935m3/hod - 150mm
PRIMA KLIMA - 420 m3/h - 125mm
Sonoflex
Pěkně dlouhý tlumič - 125mm
Transformatorova regulace otáček + homemade auto regulace podle teploty
Ofuk PROFAN - 15cm
Lumii digitální předřadník 400/600W + boost
Homemade pojezd
A-A-Wings médium + A-A-Wings tepelný štít
MH 400W Narva O-NCT-N DW 6.5K
OSRAM PLANTASTAR 400W
GIB LIGHTING PURE BLOOM 400W
Zvlhcovacka, ionizator, všude samý voňavý gel který potlačuje pach (po vyzkoušení několika značek jsem začal věřit značce ONA)
V zálivce: ATAMI B'cuzz soil kompletní řada + CANNA PK 13/14 + Superthrive + Advanced Hydroponics Enzymes + General Hydroponics Ripen
V postřiku: Vita race + Nite Nite Spider Mite + Bud Rot Stop
CO2 GIB tablety
12ks Air-Pot 6 litrů, 6+6 květináčů použitých s Atami Bio Growmix (přidáno 1/5 perlitu a 1/10 křemičitého písku) a s Atami Janeco Lightmix. Poty jsou umístěny na EBB vaně, zálivku dodává homemade autom. závlaha s Topspin 12 kapilární kapenkovou rozvodkou.
Řezy NL jsem vybral proto, že si chci v následujících kolek vyzkoušet taky trochu té klasiky, abym měl přehled co jaká doruda dělá při růstu a následném přepnutí apod..
Celkem tedy vzáno 14ks NL ve velikosti do 10ti cm s prorostlými kořeny v malých RW kostkách ihned po dovozu zasazeno do malých květináčů, kde sídlily pod MH 400W 6 dní (foto kořenů při přesazování) a následnou selekcí vybráno 12 kusů do potů, kde se nyní nacházíme:
8 den 18/6:
Velikost: 20cm
Teplota: 23°C den / 20°C noc
Vlhkost: 60-70%
PPM: 700-1000 (příprava na CO2)
Hnoje: A 1ml/1l; B 1ml/1l; Root 0,5ml/1l; Clean 0,1ml/1l
pH vstupní vody: 5,7
pH výstup z topspinu: 6,3
pH výstup z květníku: –
Teplota zálivky: 20°C
CO2: Ano
Postřik: 3 den Vita, 5 den Spider Mite
Zástřih FIM na všech (uvidíme jak to dopadne :-)
Foto:
1. Vršek boxu, první a poslední fotka :-D
2. Výškové rozvržení v boxu - 10l poty je falešná informace, použité 6ti litrové se stejnou výškou
3. Kořenový bal po 7mi dnech při přesazování do potů
4. Celý spodek, 1 hodina po zástřihu
Čauky čauky, rád tě vidím :-) - k témátu, no teď si to čtu a STRÁÁÁŠNĚ MOC SE VŠEM OMLOUVÁM!
Jedu pořád periodu 18/6!! Edituji proto hlavní příspěvek a ještě jednou se všem omlouvám, samozřejmě bych to tak brzo ještě nepřepínal, počkám si až co vyleze ze zástřihu :-)
Děkuji za K+ a děkuji za tvůj čas :-)
10 den 18/6:
Velikost: 24cm
Teplota: 23°C den / 20°C noc
Vlhkost: 60-70%
PPM: 800-1000
Hnoje: A 1ml/1l; B 1ml/1l; Root 1ml/1l; Clean 0,1ml/1l
pH výstup z květníku: --
Postřik: --
Zástřih FIM: Zatím bez viditelných změn, holky dorůstají hranici 30ti cm, půl měsíce připravený, za chvíli to začne bujet .-)
Zálivka zatím naprogramována na 5x za sebou jdoucích cyklů po 150ml v jedné hodině na každý květník jednou za cca 40 hodin.
Šalvěje, se po čtrnácti dnech od řízkování, všechny již daly dohromady. Ve skříni aktuálně šest řezů, dva řezy darovány kolegovy zde z G, jeden šel ke kamarádovi do boxu, a původní kyti co byla vidět v předchozím kole je aktuálně za oknem a jak začnou teplé měsíce, půjde ven :-) Všechny řezy se chytly a již hnojím kořenovým stimulantem a Plagronem Grow..
Foto1: Celek s připravenou sítí
Foto2: Úpravy na ovladači zálivky - můžu si naprogramovat kolik bude výstup v mililitrech na květináč
Foto3: Konečně se chytla šalvěj :-)
14 den 18/6:
Velikost: 20-25cm
Teplota: 24°C den / 20°C noc
Vlhkost: 50-55%
PPM: 900-1200
Hnoje: A 1,5ml/1l; B 1,5ml/1l; Root 1,5ml/1l; Clean 0,1ml/1l
pH vstupní vody: 5,8
Postřik: 14 den Vita
Pomalu začínám ohýbat vše pod síť, před víkendem asi přepnu, uvidíme jak se to vyplní, někdo něco proti tomu? :-D Tohle je zatím největší výzva, co mě pěkně vytáčí.. Nevím kdy ideálně přepínat.
Foto:
Foto1: Celek - pomalu ohýbáme, na toto kolo zkouším kolínka
Foto2: Ke kamarádovi jsem odvezl výše zmiňovanou šalvěj, která se již za oknem chystá na OUT cestu ;-)
Nechci tě nějak kritizovat ale ta síť je uplně na nic. Měl jsem ji taky. Není naplá a oka má obrovský takže ve výsledku to ohýbání nebude dokonalý a vidím u tebe i kolínka což mě příjde s použitím kvalitní sítě či pletiva zbytečný, ale to je jen můj názor.
Každá kritika je dobrá ;-).. Ta síť je definovaná výrobce jako podpůrná, je fakt že první kolo byla napjatá více a dalo se s ní i něco dělat, aktuálně ji využívám jako hranici pro vrchy, jednotlivé větve směřuji kolenama do kvadrantů tak, aby výsledný počet vrcholovek byl stejný na čtverec (nebo se o to aspoň snažím).. Každopádně máš pravdu, tato síť je skoro k ničemu , nebo s ní neumím pracovat.
Jako já ji měl 3 kola a říkal jsem tomu scrog, no po shlednutí ostatních sítí jsem ji okamžitě vyhodil do popelnice. Já ted nově použil poplastované pletivo ( koupíš v každých stavebninách, viz. moje téma hned pod tebou ) a super. Je totiž pevné a větvičky krásně zachytí. Navíc má menší oka a můžeš je rozdělovat do každého oka jedna větvička.
nevím kolik mas jeste mista do stropu ale uz bych to klidne i prepnul a jeste ohybal. nevím jak to pujde do vysky co se FIMU tyce. zdají se mi nejaky vysoky a nahore kosate ale kdyby byl normalní zastip prepínal bych.
Na přepnutí se rozhodně už chystám, je v plánu buď dnes, nebo zítra spolu s novou zálivkou. Bohužel jsem udělal fotku ze špatného úhlu, tak to trochu zkresluje, ale kytky jsou vysoký od 19 do 25 cm. Nejmenší a nejméně vyvinutá je pak veprostřed úplně vlevo. Prostor nad nimi mají cca 55-65cm bez úprav, s lehkými úpravami bych mohl jít možná i na 80cm, ale snad to nebude potřeba, prostoru na ohýbání je ještě dost :-)
Report:
15 den 18/6, aktuálně 2 den 12/12
Velikost: 25cm+
Teplota: 26°C den / 20°C noc
Vlhkost: 45-50%
PPM: 700-800
Hnoje: A 1,5ml/1l; B 1,5ml/1l; Root 1,5ml/1l; Clean 0,1ml/1l; Soil Booster 0,2ml/1l; PK 0,1ml/1l
Postřik: 2 den Spider Mite
Ano, tak jsem konečně přepnul. Přehozená lampa za OSRAM PLANTASTAR 400W, za týden až dva nahodím GIB LIGHTING PURE BLOOM. Fotky jsou v mizerné kvalitě, za což se chci omluvit..
Foto:
Foto1: Celek - pod normálním světlem
Foto2: ŠD, už jedou :-) za měsíc budou zase nádherné a připravené ke sklizni :-)
Foto3: ŠD, u kamaráda za oknem se jí opravdu moc líbí :-)
Zdravím,
Jen dotaz: Na Gěčku umím celkem hledat, ale nenašel jsem žádnou recenzi nebo zkušenost s Lumatek Dual Spectrum HPS.. Má někdo zkušenosti?
Díky
7 den 12/12
Velikost: --
Vlhkost: 45-50%
PPM: 600-800
Hnoje: A 2ml/1l; B 2ml/1l; Root 1,5ml/1l; Clean 0,2ml/1l; Soil Booster 0,3ml/1l; PK 0,2ml/1l
Postřik: 7 den Bud Rot Stop
Kvalita fotky nic moc, ale aspoň je přehled. Jo a foceno pod normálním světlem. Krom pár upálených listů :-( se zdá být vše OK. Pro jistotu, před samotným nakvétáním plánuji průplach s enzymy..
11 den 12/12
Velikost: --
Vlhkost: 45%
PPM: 700-900
Hnoje: A 2ml/1l; B 2ml/1l; Root 1,5ml/1l; Clean 0,2ml/1l; Soil Booster 0,5ml/1l; Bloom Stimulator 0,4ml/1l; PK 0,3ml/1l
pH výstup z květníku: --
Teplota zálivky: 19°C
CO2: --
Postřik: --
Provedený první lehký sestřih listí a nejmenších spodků. Použitá lampa je Lumatek Dual HPS. Zálivka jednou za dva dny, při poslední to bylo 960ml na každý květník. Již jsem ukončil ohýbání, rostlinky jedou už jen nahoru, ale nepojedou už moc. Počítám tak ještě max 10cm. Již pěkně nakvétají, příště hodím foto ;-)
Foto:
Foto1: Celek - pod HPS
Foto2: Kořeny pomalu lezou, u všech je to stejný.
Foto3+4: ŠD, už jede listy velký jak dvě dlaně :-)
Caf! V príspevku 5 - ako máš riešené to dávkovanie? Spínaš časovým spínačom čerpadlo? Chválim aj teplotou ovládaný regulátor vetrania. Nemôžeš postnúť schému, prípade plošák? Zaujímavý je aj ten homemade MERKUR pojazd. :-) Vidím, že k elektronike máš blízko.
Máš to fakt pekné!