Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, letošní rok bychom si rádi vypěstovali svoje chilli do pizzerie :-) kdo má zkušenost, uměl by poradit co musíme udělat pro vypěstování cca 70kg paprik?
Ahoj,
70 kg je opravdu hodně kg...
Postavit obrovský foliák, či skleník.
Pěstovat odrůdy s velkým výnosem, např. Habanera, Jolokie. Cca 200 semínek..(?).
Kvalitní hnojky.
Dobrý substrát.
A pak už jen spoustu péče..
Chceš chilli hodně pálivé, nebo málo?
Jak budete takové množství skladovat?
To je docela obdivuhodný množství, doufám, že to bude možno tady sledovat někde v threadu :-) Chce to hlavně prostor, slunce, genetiku a taky čas.
Stejně jako JAHmaicana by mě zajímalo to skladování. Já měl minulej rok jeden keřík Trinidad Moruga Scorpion a pět Habaner El Bonda - většinu jsem nasušil a pár kusů jsem si nechal na mrazáku, omáčku jsem nedělal.
No to záleží i na tom, jestli máš dostatek vlastní kvalitně vyhnojené hlíny, popřípadě jestli není poblíž nějaká kompostárna která by za slušný peníz prodala vlečku kompostu. Jestli budeš kupovat hlínu v krámu, tak to asi moc ekonomické nebude. Další věc je voda. Pije to jak prase, když je horko. Nesmíš zapomenout ráno otevřít foliák, jinak se ti přes den usmaží, a zrovna já jsem po hospodě ráno často zapomínal, když jsem utíkal do práce a pak řešil telefonem kdo by mi to tak mohl jít otevřít Jinak bych se vysral na odrůdy, které mají velikost plodů a bral něco, co se dobře sbírá, je pekelný opruz sbírat stovky (v tvém případě tisíce) centimetrových plodů. Jestli to má být na pizzu, tak tam se výborně hodí jalapeňos nebo nějaké pálivější rohy, ring of fire nebo cayenne red. Jinak 35 kilo už je trochu míň ale i tak je to pekelná laťka, to je jak kdyby sis do threadu první grow napsal že chceš mít na podzim 5 kilo sušené ganji. Já jsem letos vytežil 9 kilo a příští rok mám v plánu 20 kilo, ale rentabilní to není ani náhodou. S kupovaným substrátem a hnojkama to asi ani nejde. Je to spíš radost a osobní pýcha z toho, že jsem se jako zemědělec osvědčil. jinak pálivost by též měla být nějak v rozsahu poživatelnosti, když uděláš pizzu s habanerem, tak tím většinu smrtelníků odrovnáš. Pro nějakou takovou konzumaci je tak asi nejpálivější co se dá normálně jíst ve větším množství ring of fire, cca 85000 SHU.