Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdárek, chtěl jsem se zeptat..
Někde tady na fóru jsem si četl, že je nejlepší když rostlina schne v permanentní tmě, že nesmí být ani sebemenší náznak světla. Je tomu opravdu tak?.. Popřípadě, jak dlouho trvá než v ní skončí všelijaké ty procesy, které jsou se sušením spojeny, až když je uplně suchá?
v tomto případě nejde o finální sušení, ale finální dopěstění, kytka ve tmě produkuje cukr..pokud jsi si jist že je hotovo, je možné dát konopí max. na týden do tmy a vůbec už nezalévat, zvýší se tím produkce, chuť a vůně...poté kytku zbavíš kořenů a dáš otočenou vzhůru dosušit
Vědomosti jsou měnou ve Vesmíru..Egyptský Bůh Thovt
A ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc.. Kytici jsem sušil na půdě (vytrhl jsem ji v neděli), jenže jak teď bylo pár dní teplo, tak i na té půdě bylo poněkud tepleji a kytka začala rychle schnout, což si myslím že je špatně (neni uschlá uplně).. (četl jsem že sušit spíš v chladném prostředí).... V každém případě jsem to z tama dnes vzal a dal do garáže, kde je taková nějaká nižší stálá teplota... Co myslíte? Otázka tedy zní, zda jsem to nedojebal a zda to neovlivní účinek a chuť vzorku, že jsem to nechal 3 dny na půdě, kde vlastně sálalo teplo
Původní příspěvek od Fonzee Zdárek, chtěl jsem se zeptat..
Někde tady na fóru jsem si četl, že je nejlepší když rostlina schne v permanentní tmě, že nesmí být ani sebemenší náznak světla. Je tomu opravdu tak?.. Popřípadě, jak dlouho trvá než v ní skončí všelijaké ty procesy, které jsou se sušením spojeny, až když je uplně suchá?
Cau, prebehol som nejake fora a skusenost je taka (aj moja) ze kytka nemusi byt v uplnej tme. Pisalo sa sice o degradacii thc na cbn, ze niektore kannabinoidy degraduju na svetle, rec bola aj o tom ze chlorofil sa inak odburava, ale proste dobry matros ta vystreli aj tak aj tak
Colombian Gold napr. tradicne susili na slnku, matros tym zozltol/zhnedol, od toho nazov strainu.
Ak ti ovsem ide o chut, vonu, je lepsia tma, terpeny su "zachovalejsie".
Co sa tyka procesov v susine, tie trvaju aj mesiace.
citace:
Otázka tedy zní, zda jsem to nedojebal a zda to neovlivní účinek a chuť vzorku, že jsem to nechal 3 dny na půdě, kde vlastně sálalo teplo