Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj, podělím se s Váma o moje zkušenosti s CBD Olejem. Před týdnem pořízen 10ml CBD Oil 4% od Cibdolu. Musím uznat, že po aplikaci na večer, se mi líp usíná a spí. Svalstvo v těle se asi po hodině krásně uvolní z napetí a člověk je příjemně připraven k relaxaci uvnitř těla i mysli. Na mě to má uklidnující efekt, kdy se pozastavím a řeknu si, sakra mě je nějak vnitřně krásně. A to je to. Cítím z tohoto produktu opravdu blahodárné účinky na mé tělo. Dále, roste mi 8smička, celkem omezující bolest, hlavně při jídle. Podávám cbd olej 2 kapky pod jazyk, cca za hodinu ustupuje bolest zubu i celé hlavy a krku. Téměř žádná bolest se nekoná už pár dní. Je to bomba! doporučuju zkusit
v čr je dovoleno pestovat techniku, i na menší rozloze , že jo? takže v pohode si udelejte z kvetu techniky fenixovky a vmíchejte je to oleja, treba sezamového či olivového.... učinkuje to exelentne... technika obsahuje všechno až na thc, takže účinek je zaručený...
výroba cbd oleje (presneji kanabioleje) se dá uskutečnit i jiným, na groweru popsanými spúsobmi, avšak nejefektivnejší je to delat tak aj to delají farma firmy - proste extrakt se naredí v jedlém rozpouštedle.. (olej, alkohol, propylenglykol)..
peace...
Původní příspěvek od orome9 v čr je dovoleno pestovat techniku, i na menší rozloze , že jo? takže v pohode si udelejte z kvetu techniky fenixovky a vmíchejte je to oleja, treba sezamového či olivového.... učinkuje to exelentne... technika obsahuje všechno až na thc, takže účinek je zaručený...
výroba cbd oleje (presneji kanabioleje) se dá uskutečnit i jiným, na groweru popsanými spúsobmi, avšak nejefektivnejší je to delat tak aj to delají farma firmy - proste extrakt se naredí v jedlém rozpouštedle.. (olej, alkohol, propylenglykol)..
peace...
Existují nějaké druhy technického konopí, které se vyznačují vyšším obsahem CBD?
Těmhle kupovaným olejíčkům moc nevěřím i když podle Vás fungují. Člověk nikdy přesně nebude vědět co v tom oleji je a jak je takový olej připravován.
Nejlepší je vzít dekarboxylované nebo dobře sušené konopí a to rozmixovat a vše to nacpat do 80% lihu a nechat to tam pár měsíců louhovat s občasným pořádným protřepáním.
Samotnou rostlinu (pěstování, sklizeň, skladování) a přípravu extraktu má člověk pod kontrolou a krom alkoholu si může být jist, že dostane tu největší kvalitu.
Navíc v takovém CBD oleji bude pouhopouhý malý zlomek zdraví prospěšných kanabinoidů a dalších látek, které v kytce jsou.
Tyto olejíčky jsou sice bez THC což jistě někteří budou brát jako plus (děti, řidiči, ...) ale všichni víme, že THC, CBD a další látky působí pospolu synergicky a to prostě nejde nahradit jakýmkoliv množství CBD. Prostě u mě je nejdůležitější dostat co nejvíce dobrot z rostlinky do alkoholu nebo jiného rozpouštědla
Ahoj, dělal jsem normální extrakt pomocí olivového oleje, teplota nemusí přesáhnout 100 stupňu pana Celsia.
Dekarboxylace před extrakcí sice může zvýšit obsah CBD ale sníží terpeny.
Samozřejmě nejlepší je extrakt, který obsahuje všechno i terpeny které posilují léčivé účinky CBD.
Takže taky bych doporučil si to doma extrahovat z kvalitní techniky (která je kontrolovaná na plísně, bakterie atd.)
Kupovaný olej co má jen CBD je drahý, i protože že musí proběhnout spousta extrakcí aby se dosáhlo oddělení jen CBD.
Některé CBD oleje jsou podvod, hlavně v USA je to velkej kšeft a některé oleje neobsahují skoro vůbec CBD a jiné jsou dělány z velmi pochybného technického konopí.
CBD začíná být velkej kšeft, lepší je podle mě si sehnat nebo vypěstovat kvalitní technické konopí, nebo nějakou CBD odrůdu a pak si udělat vlastní extrakt.
Naštěstí není extrakce složitá metoda vyžadující drahej labák.
Můj první pokus byl jednoduchý, do trouby do hrnce olivový olej a do něj konopí, trouba na 100 C, tam už CBD a terpeny tajou a olej se nepřepaluje, pak se to přecedí a vymačká (lis na brambory je fajn).
Postup se může opakovat i několikrát, kde je hranice kdy je už olej plně nasycený přesně nevím, ale tak 2 až 4krát by to mělo mít ještě smysl.
Dá se s tím pohrát, jak dloho nechat v oleji, dekarboxylace poloviny materiálu atd.
Že to funguje mi dokázala plná úleva od těžké migrény.Tam mi nepomohla ani analgetika na předpis.
Jasně že výsledek nikdy nebude extrakt ale olej nasycený kanabinoidy.
Dost se mi příčí metody s benzínem, tam jsou vždy toxická rezidua, neodpaří se, tak jak si mnozí myslí.
Teď zkouším i extrakci pomocí alkoholu, který se potom odpařuje, taky zajímavá metoda.Výsledek je hutná pryskyřice.
Medicíne, díky za velmi zajímavý zdroj informací, večer mám co studovat. Jinak předběžně jsem koukal na ty grafy a extrakce do olivového oleje je celkem zajímavá metoda co se týče vylouhování dobrot z kytky. Minulý rok jsem to zkoušel do olivového oleje extra jemného france a učinek to má, to jo ale nemá to pro mě takové univerzání použití jako v případě alkoholu. Do dneška jsem ten olej nespotřeboval aleletos tomu asi dám novou šanci
Původní příspěvek od Medicin metody s benzínem, tam jsou vždy toxická rezidua, neodpaří se, tak jak si mnozí myslí.
Si děláš legraci, ne? Když máš benzín lékařský RN tedy v lékárnické čistotě, což koupíš v každé lékárně asi zhruba za 200 Kč 900 ml flašku, tak v této 600 gramové flašce máš maximální množství příměsí ve výši 300 miligramů a jedná se ve velké míře o další snadno těkavé látky. Tudíž po odpařování, pokud konečný produkt zahřeješ na 100C tam zůstanou z benzínu neměřitelná zbytková množství. Pochopitelně že když je někdo prase a použije benzínový čistič z OBI, tak ten zůstatek je vyšší, ale ani tak nejde o něco šíleného a jde o nějaké miligramy ne celou použitou plechovku.