Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
chtěl jsem se zeptat jestli máte nějaké zkušenosti s odvlhčovači vzduchu, vlhkost se pohybuje okolo 60 - 70 % v případě brutálního větrání, což díky venkovním teplotám jde někdy na večer se dostanu maximálně na 50%
Myslíte že odvlhčovač na 3000 - 4500 pomůže? Máte zkušenosti? Nerad bych vyhodil peníze za takovou chujovinu
Snížím tím vlkost třeba i na 30% případně ? běží vám odvhčovač nonstop nebo stačí to zapnout na hodinku?? Vytváří nějaké teplo? Velké množství hluku např v porovnání s ofukem
Jde s tím vůbec vlkhost regulovat? Myslím nějak rozumně
Věci tipu ceresit jsou takové šidítko, které stačilo pouze na zimu, kdy je sucho a není potřeba moc redukovat vlhko.
Ideálně kdyby někdo řekl s jakým přístrojem je spokojený.
Čau já mám odvljcovacku důracem hučí jak vetrak a snížit vlhkost de na naximum35%bezi mi v noci kdy je vlhkost visi ale teď bych radši volil klimatizaci s odvlchcovacim rezimem stojí cca 7000
Ty vole ta palice je velká jak ladova hlava
V ruce se motá další spiknutí,..........,............,..........
zdar, mam konkretne http://odvlhcovace-vzduchu.heureka....fikace/#section jenom jsem ho nasel nekde levneji ve sleve asi za 3700,- a funguje super, nevyhoda ovsem je ze trochu huci a taky docela topi (normalne mam v boxu do 30 stupnu, po zapnuti odvlhcovace az 35), takze ho nemuzu mit primo v boxu ale mam ho v mistnosti kde jsou stany + mam jeste jeden malej tenhle: http://odvlhcovace-vzduchu.heureka.cz/conrad-0_25-l/ a ten mam primo v boxu vzdycky na kvetu a vlhkost nejde nad 30%, takze rozhodne doporucuju nejlepsi varianta ten malej dovnitr a hodne vetrat, nebo holt koupit jeste ten velkej do pokoje... a ta mala odvlhcovacka zere jenom par W takze ji nechavam bezet nonstop, ta vetsi uz zere 250w, tu zapinam jenom na noc obcas
V podstate to je dobra volba. Z meho pohledu je nutne, aby v uzavrene mistnosti mela odvlhcovacka vykon alespon 10L/den, aby bylo mozne nastavit relativni vlhkost, pri ktere se sepne kompresor a odvhcovacka zacne pracovat a aby mela moznost vyvodu kondenzatu do nejake jimaci nadoby (ty 2-3L jsou rychle plne).
Guzzanti jsem vymenil za Delonghi DDS 20 a max spokojenost a jak pise kolega Spachal je opravdu vhodne to napojit hadici na nejaky odtok. Ja mel ve sklepe +- 90% vlhkost coz je na kvet vylozene nevhodne, navic mi vlhkem zacinala opadavat omitka. za dva dny jsem to srazil na +-60% a to uz se da )
Tak už je doma za včera to odšťavnilo skoro 2,5 l za 11h provozu, uvidíme jak vlhkost poleze dolů, zatím 50% ale nechci aby to žralo nonstop elekřinu. Snad vysuším prostor a pak bude stačit zapínat jen na hodinu nebo dvě k udržení pod 40% ..
já váham jestli klimu (ale splitovou) nebo odvlhcovacku Einhell NLE 20E , výtok mrdnout do 50l plastového barelu. Lepsí by byla klima ale jednak prachy, další vec musel bych prerusit pest, vsechno poskládat , zavolat firmu co to udela a pak zas od znova...s kytkama ani tak problem neni, problem je v mistnosti, plesniví mi zdi. kdyz odjedu tak mám moznost nechat otevreny okna na vetracku (bytmi ground floor) nebo zavrit a mít v tom pokoji pak jak v jungli.
Jsem asi z jinýho vesmíru, vždycky řeším opak a to, že mi 50% RH v květu nepřijde jako zrovna ideální, když vidím ty zrohovatělý listy
Plíseň nikdo nechytí, když má kvalitní ofuk.
Ne při 70%
Původní příspěvek od Negative Creep Jsem asi z jinýho vesmíru, vždycky řeším opak a to, že mi 50% RH v květu nepřijde jako zrovna ideální, když vidím ty zrohovatělý listy
Při vyšší vlhkosti dost klesá obsah THC v trichomech.