Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Problémy s časovým spínačem
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Borda
Stálý Člen

Karma uživatele Borda - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2013
Příspěvků: 39  

Problémy s časovým spínačem Příspěvek č. 1


Zdravím. Jak plyne z názvu jedná se o časový spínač . Možná že o předřadník či sodíkovku. Jedná se o to ,že spínač nespíná většinou automaticky ale pouze když zmáčknu MANUAL ON. Když jsem jel růst tak vše bylo ok. Jakmile jsem vyměnil žárovku a přepnul na květ tak to začalo blbnout. Prvních pár dnů bylo ok ,ale pak se mi stávalo že jsem přišel ,rozepnul box a ono to nesvítilo. Mělo to 2 hodiny zpoždění ,ale jakmile jsem zmáčkl MANUAL ON tak se to spustilo a dokonce i vyplo v tu dobu kdy mělo. Myslel jsem si že za to může časový spínač a tak jsem ho vyměnil za nový ale dnes jsem zjistil že taky nespínal automaticky. Vše mám správně nastaveno takže mnou to není . Taky se stávalo ale ne moc často že jsem přišel a fungovalo to jak mělo. Jsem z toho jelen... Jinak přikládám i obrázek spínače (je akorát bez značky EMOS )

Old Post 26-05-2015 v 22:31 PM
Borda je offline   Profil uživatele Borda   Find more posts by Borda   Foto galerie člena Borda   Click here to Send Borda a Private Message   Add Borda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
High
Rumová víla

Karma uživatele High - 47% PěstitelskáKarma uživatele High - 47% PěstitelskáKarma uživatele High - 47% PěstitelskáKarma uživatele High - 47% Pěstitelská

Registrován: Apr 2010
Příspěvků: 328  

Re: Problémy s časovým spínačem Příspěvek č. 2

citace:
Původní příspěvek od Borda
Zdravím. Jak plyne z názvu jedná se o časový spínač . Možná že o předřadník či sodíkovku. Jedná se o to ,že spínač nespíná většinou automaticky ale pouze když zmáčknu MANUAL ON. Když jsem jel růst tak vše bylo ok. Jakmile jsem vyměnil žárovku a přepnul na květ tak to začalo blbnout. Prvních pár dnů bylo ok ,ale pak se mi stávalo že jsem přišel ,rozepnul box a ono to nesvítilo. Mělo to 2 hodiny zpoždění ,ale jakmile jsem zmáčkl MANUAL ON tak se to spustilo a dokonce i vyplo v tu dobu kdy mělo. Myslel jsem si že za to může časový spínač a tak jsem ho vyměnil za nový ale dnes jsem zjistil že taky nespínal automaticky. Vše mám správně nastaveno takže mnou to není . Taky se stávalo ale ne moc často že jsem přišel a fungovalo to jak mělo. Jsem z toho jelen... Jinak přikládám i obrázek spínače (je akorát bez značky EMOS )

Zdarec
Obecně se nedoporučuje používat tokovéhle časovače na spínání indukční zátěže(výbojky,topení,zářivky) napřímo,ale v kombinaci se stykačem nebo nějakým relé.Proud který časákem protejká má pravděpodobně jinné vlastnosti a jmenovitý proud na štítku 16A(3680w) je poté nepravdivý.
Např.mechanické časovače se zase naopak spečou a pak svítí pořád.
Doporučil bych jakýkoliv jednopolový stykač.
Např. http://www.mtlcable.cz/gewiss/jisti...20a-detail.html

Old Post 27-05-2015 v 07:22 AM
High je offline   Profil uživatele High   Find more posts by High   Foto galerie člena High   Click here to Send High a Private Message   Add High to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Borda
Stálý Člen

Karma uživatele Borda - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2013
Příspěvků: 39  

Příspěvek č. 3

Díky. Platí to i pro elektronický předřadník ? Protože jsem měl 250w Lumatek a ten jel bez problémů pořád. Teď mám NTS a teprve teď to začalo blbnout jinak to taky bylo ok.

Old Post 27-05-2015 v 07:59 AM
Borda je offline   Profil uživatele Borda   Find more posts by Borda   Foto galerie člena Borda   Click here to Send Borda a Private Message   Add Borda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Borda
Stálý Člen

Karma uživatele Borda - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2013
Příspěvků: 39  

Příspěvek č. 4

Musím ještě dodat že pokud to nastavím na určitou dobu a ono se to nespustí a já to zapnutí nastavím o minutu nebo klidně i později tak se to zapne. Myslím tím že když seto má spustit v 8 a já příjdu v 8 a ono to nesvítí a já to posunu tak se to pak spustí.

Old Post 27-05-2015 v 09:28 AM
Borda je offline   Profil uživatele Borda   Find more posts by Borda   Foto galerie člena Borda   Click here to Send Borda a Private Message   Add Borda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Borda
Stálý Člen

Karma uživatele Borda - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2013
Příspěvků: 39  

Příspěvek č. 5

Oba dva spínače jsem dnes testoval a problém v nich nakonec není. Buďto za to může předřadník nebo výbojka...Spíš bych to tipoval na ten předřadník páč výbojka má odjeté jen 2 kola...

Old Post 27-05-2015 v 23:01 PM
Borda je offline   Profil uživatele Borda   Find more posts by Borda   Foto galerie člena Borda   Click here to Send Borda a Private Message   Add Borda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 71% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 71% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 71% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 71% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 71% Pěstitelská

Registrován: Jul 2010
Příspěvků: 623  

Příspěvek č. 6

citace:
Původní příspěvek od Borda
Oba dva spínače jsem dnes testoval a problém v nich nakonec není. Buďto za to může předřadník nebo výbojka...Spíš bych to tipoval na ten předřadník páč výbojka má odjeté jen 2 kola...

To není problém stáří výbojky nebo předřadníku, ale podstatou jejich kontrukce a také lacinou, neodrušenou konstrukcí spínacích hodin.

a.

Old Post 28-05-2015 v 07:30 AM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Borda
Stálý Člen

Karma uživatele Borda - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2013
Příspěvků: 39  

Příspěvek č. 7

Takže řešením je ten stykač ? Nebo koupit kvalitnější spínací hodiny ?

Old Post 28-05-2015 v 09:00 AM
Borda je offline   Profil uživatele Borda   Find more posts by Borda   Foto galerie člena Borda   Click here to Send Borda a Private Message   Add Borda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Michaelos
Stálý Člen

Karma uživatele Michaelos - 9% Pěstitelská

Registrován: Sep 2013
Příspěvků: 93  

Příspěvek č. 8


Borda-kup obyčejné spínací hodiny,ty se ti zapnou na stoprocent.Viz foto .....

Old Post 11-01-2017 v 19:25 PM
Michaelos je offline   Profil uživatele Michaelos   Find more posts by Michaelos   Foto galerie člena Michaelos   Click here to Send Michaelos a Private Message   Add Michaelos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pítr90
Stálý Člen

Karma uživatele Pítr90 - 58% Pěstitelská

Registrován: Oct 2016
Příspěvků: 315  

Příspěvek č. 9

Zdary, prosím o radu. Mam právě tyto (viz. příspěvek od Michaelos) spínací hodiny, udělají 24h a přestanou běžet. Už se mi to stalo u druhých hodin během jednoho měsíce. Mam je v prodlužce a v nich je rozbočka, ve které jsou dvě 12v trafa, takže žádná zátěž. Nevím,co s tim.

Old Post 16-01-2017 v 13:46 PM
Pítr90 je offline   Profil uživatele Pítr90   Find more posts by Pítr90   Foto galerie člena Pítr90   Click here to Send Pítr90 a Private Message   Add Pítr90 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Michaelos
Stálý Člen

Karma uživatele Michaelos - 9% Pěstitelská

Registrován: Sep 2013
Příspěvků: 93  

Příspěvek č. 10

Pítr90:ten čas musíš nastavit a přepnout aby to jelo na nastavenej čas

Old Post 16-01-2017 v 15:12 PM
Michaelos je offline   Profil uživatele Michaelos   Find more posts by Michaelos   Foto galerie člena Michaelos   Click here to Send Michaelos a Private Message   Add Michaelos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sWei
Stálý Člen

Karma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% Pěstitelská

Registrován: Apr 2012
Příspěvků: 1469  

Příspěvek č. 11

citace:
Původní příspěvek od Pítr90
Zdary, prosím o radu. Mam právě tyto (viz. příspěvek od Michaelos) spínací hodiny, udělají 24h a přestanou běžet. Už se mi to stalo u druhých hodin během jednoho měsíce. Mam je v prodlužce a v nich je rozbočka, ve které jsou dvě 12v trafa, takže žádná zátěž. Nevím,co s tim.


zboku je spínač, jeden ruší hodiny

Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.

Můj microgrow 40w (hotovo) , Můj 2. microgrow , Outdoor 2012 , Kalfas grow 200w CFL , 3. Micro 72w , Balkon 2014 , Balkon 2016

Homebox 30x30x60cm 55w , Led 164w 60x30x80

Old Post 16-01-2017 v 15:20 PM
sWei je offline   Profil uživatele sWei   Find more posts by sWei   Foto galerie člena sWei   Click here to Send sWei a Private Message   Add sWei to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pítr90
Stálý Člen

Karma uživatele Pítr90 - 58% Pěstitelská

Registrován: Oct 2016
Příspěvků: 315  

Příspěvek č. 12

To vím, nejsem blbej. Spínají mi 12v ofuk a odtah, normálně během 24h zapínají - vypínají, mám je na 15on/ 30off,ale vždy se mi jedny zastaví v sedm a ty předešlé asi v devět. Nechápu

Old Post 16-01-2017 v 15:41 PM
Pítr90 je offline   Profil uživatele Pítr90   Find more posts by Pítr90   Foto galerie člena Pítr90   Click here to Send Pítr90 a Private Message   Add Pítr90 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Michaelos
Stálý Člen

Karma uživatele Michaelos - 9% Pěstitelská

Registrován: Sep 2013
Příspěvků: 93  

Příspěvek č. 13

musíš tim kolem otočit a nastavit tam kolik je zrovna hodin

Old Post 16-01-2017 v 15:54 PM
Michaelos je offline   Profil uživatele Michaelos   Find more posts by Michaelos   Foto galerie člena Michaelos   Click here to Send Michaelos a Private Message   Add Michaelos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sWei
Stálý Člen

Karma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% PěstitelskáKarma uživatele sWei - 58% Pěstitelská

Registrován: Apr 2012
Příspěvků: 1469  

Příspěvek č. 14

citace:
Původní příspěvek od Pítr90
To vím, nejsem blbej. Spínají mi 12v ofuk a odtah, normálně během 24h zapínají - vypínají, mám je na 15on/ 30off,ale vždy se mi jedny zastaví v sedm a ty předešlé asi v devět. Nechápu


v tom případě jsou kaput, koupila jsem tyhle hodiny troje a všechny měli podobný problém, od tý doby mám digitálky

Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.

Můj microgrow 40w (hotovo) , Můj 2. microgrow , Outdoor 2012 , Kalfas grow 200w CFL , 3. Micro 72w , Balkon 2014 , Balkon 2016

Homebox 30x30x60cm 55w , Led 164w 60x30x80

Old Post 16-01-2017 v 17:09 PM
sWei je offline   Profil uživatele sWei   Find more posts by sWei   Foto galerie člena sWei   Click here to Send sWei a Private Message   Add sWei to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pítr90
Stálý Člen

Karma uživatele Pítr90 - 58% Pěstitelská

Registrován: Oct 2016
Příspěvků: 315  

Příspěvek č. 15

Mám dvoje stejný ze stejnýho obchodu, tak asi vadný kusy nebo tak. Zitra je zkusím reklamovat. Digitální mám jen pro lampu, nějak jsem těmhle od začátku nevěřil

Old Post 16-01-2017 v 17:43 PM
Pítr90 je offline   Profil uživatele Pítr90   Find more posts by Pítr90   Foto galerie člena Pítr90   Click here to Send Pítr90 a Private Message   Add Pítr90 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Michaelos
Stálý Člen

Karma uživatele Michaelos - 9% Pěstitelská

Registrován: Sep 2013
Příspěvků: 93  

Příspěvek č. 16

mám je na 15on/ 30off :To máš spínač na 46 hodin ?

Old Post 16-01-2017 v 17:50 PM
Michaelos je offline   Profil uživatele Michaelos   Find more posts by Michaelos   Foto galerie člena Michaelos   Click here to Send Michaelos a Private Message   Add Michaelos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:39 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
27-01-2016 - Problém s časovačem... Rychle - 25 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.0194920 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív