kowy
Nový Člen
|
uhnivaní řízku |
Příspěvek č. 1 |
Zdravím,
Prosím o radu ohledně řízku, už přes pul roku mi neustale uhnivají řezy v místě dotyku s půdou. používam jiffy a stonek ktery je ponořeny vždy uhnije jen ta čast ktera je v jiffu,zbytek řízku od stonku nahoru je zdravy, nevim zdali jde o hnilobu, pokažde se řízky skácí během par dní vetšinou do týdne, mam dobrou vlhkost, teplotu i světlo a řízkuji již par let vždy bez problému, nyní už několik měsícu se nedaří a začínám byt beznadějný. Když se na rozbředly stonek podívám pod mikroskopem, vidím tam nějaké bakterie, viry nebo co to je, jsou velmi male cca jako spermie ,ale netuším zdali jsou oni příčina nebo se tam vyskytují jen proto že stonek již uhnil. Matky mam pěkné zdravé. Měl jsem mezi nimi na par měsicu par chilli rostlinek a radeji jsem je dal před par dny přyč s obavou že mi mohli byt důvodem uhnivaní ale zda se mi to nepravděbodobné, take mam v mistnostni klec s potkany a fakt už nevim co je příčinou nezdaru. Četl jsem všude možne na forech ale informace o nečem podobnem jsem nikde neobjevim, prosím tedy o radu někoho kdo by mohl vedět oč jde nebo mi měl podobné zkušenosti. Předem dík
|