Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím Vás přátelé ,kamarádi
Po delší době jsem se rozhodl podělit o svou jednoduchou výrobu konopné masti pro všestranné použití a několik uživatelů si ji plně pochvaluje od bolesti zad po ekzémy či hydrataci atd atd .
Prvně tedy začnu postup a složení .
1.Jde o klasiku venek 1sativky + 2 nebo 3 indiky (vždy jde o minimálně 3 genetiky)pouze výhradně palice!
2. Nerafinované BIO bambucké máslo (1kg přijde bratru na 570kč s DPH)
3.doplňující byliny měsíček (zahrádka čerstvý) nebo heřmánek kamilka.
Postup je podobný jako u kapek - usušené palice (cca 2-3 týdny)
dám do trouby vypéct při teplotě 105stupňů na 1hodinu 15minut pro přeměnu kyselin pro čisté THC,CBD a další canabinoidy
poté palice nahrubo nadrtím (hmoždíř)
mezitím si v troubě na maximálně (teplota je důležitá!!!) 50stupňů roztopím v tomu určeném hrnci bambucké máslo (trvá to delší dobu je nerafinované tedy ještě tepelně neupravované čistě přírodní) pak tam nasypu rozdrcené palice promíchám a nechám při této teplotě luhovat asi 1,5h-2h poté vytáhnu a dám do temna a chladna vychladnout na 24 hodin (přikryté pokličkou :-) )
pak opět opakuji proceduru ještě minimálně 3x (celkem 4x)
po posledním luhování kdy je vše tekuté přes jemnou tkaninu +trychtýřek rozleju do kelímků nechám schládnout a šup do ledničky kde vydrží i 2 roky .
Poslední výroba byla z 1,5kg másla a do toho co se vešlo nadrcených palic odhadem 50-70a více gramů prostě co se vejde do rozpuštěného másla a potopí.
trochu informací o bambuckém másle :
Bambucké máslo pochází z plodů afrického ořešáku (angl. shea tree - Vitellaria paradoxa). V Africe se již po staletí používá např. jako balzám na popáleniny, na bolesti svalů nebo jako ochrana před slunečním zářením. Bambucké máslo používala pro svou krásu i Kleopatra.
Bambucké máslo chrání pokožku před nepříznivými vlivy prostředí, regeneruje ji a hydratuje, zvyšuje elasticitu a zpomaluje proces stárnutí. Má protizánětlivé a hojivé účinky. Podporuje přirozenou obranyschopnost pokožky. Je tedy vynikající surovinou pro výrobu kosmetiky a to nejen té domácí.
Bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamíny A, D, E a F. Vitamín E je nejdůležitější antioxidant v těle. Chrání buňky před oxidačním stresem a účinky volných radikálů, pomáhá zpomalovat stárnutí a prokazatelně působí jako prevence proti nádorovému bujení.
Složení: Polynenasycené mastné kyseliny (PUFA), vitamín A, E: kyselina linolová (omega-6) (6.20%), mononenasycené mastné kyseliny (MUFA) kyselina olejová (46.30%), kyselina stearová (41.08%), kyseliny palmitové (3,50%): nasycené mastné kyseliny (SFA), terpenické alkoholy, rostlinné steroly, latex.
Účinky: zpomaluje stárnutí pleti, pohlcuje v určité míře UV záření, protizánětlivý účinek, zlepšuje funkci kožní bariéry, prodlužuje efekt opálení.
Použití: je vhodné pro všechny typy pleti, na podrážděnou pokožku, má vysoký hydratační účinek. Je výbornou složkou olejové fáze při výrobě výživných balzámů, krémů, tělových mlék a mýdel. V kombinaci s rostlinnými a esenciálními oleji je vhodný i na výrobu masážních emulzí.
...............................................................................................................................
Jsem při výrobě kapek naučený že vícero genetik konopí působí více širokospektrálně na neduhy těla takže i mastičce dávám podobnou sílu.
Proč ne žlutá či bílá vazelína? Protože je to ropný produkt nepřirozený pro naši pokožku a alergiků proti bambuckému máslu je v poměru více jak 99% !
Proč nevařím? Už dnes víme že v tucích se canabinoidy v čisté formě rozpouští stejně dobře při 50 stupních jak ve 100 stupních možná že časové období je delší.
Proč sativa s indikou ? líp stimuluje léčebný proces
(jedno foto je s bleskem proto ty barvy)
Mohol by si aj pomer napisat? Ja osobne robim zo sadla a spokojnost je tiez ale primiesavam aj listy, ale tie idu iba navyse,aby bola o nieco silnejsia a aj tak by som nemal co s nimi robit, tak ich azda nevyhodim, to by bola skoda.
listí suším na čajíčky ,výluh na šampon atd ,můj názor je že do mastí je jich škoda :-) nebo naopak zbytečně "zavazí" palicím :-) ale to je každého věc co s listím .
Ano opakuje se to po 24 hodinách , po týdnu nevidím větší význam luhování pokud to dobře nadrtíš tak se vyluhuje poprvé vysoké procento a pak už jen zbytky.
Tak jsem děti použil 5x100g tohoto másla, a protože se mi letos podařilo z šesti zasetých semen vyrůst šest samců, použil jsem od kamaráda samičí listí. A to se mi nakonec zdálo málo, takže přišel na řadu i extrakt (FS) asi tři ml. A taky květ měsíčku, no uvidíme jak to bude fungovat.
Peněz za to ale kua jak za kozu.
Dost ingrediencí na výrobu vlastní apatiky je k sehnání pouze v civilizaci A některé náklady jsou vážně vysoké, ale jestliže se povedlo udělat výtažek ze samce ba dokonce jen z listů tak je to úspěch.
Budiš požehnáno všem jimž je odhaleno tajemstvý boží lékárny
Kde se dostane dobré Nerafinované BIO bambucké máslo k těmto účelům?
Presne,jak pise "kcb" pridanim vceliho vosku mast ma spravnou konzistenci. Delam ji podle tohoto receptu s vcelim voskem a hlavne ze spodku malych palic. Tady v USA,je to vlastne zazrak.
Původní příspěvek od PaBlo Dost ingrediencí na výrobu vlastní apatiky je k sehnání pouze v civilizaci A některé náklady jsou vážně vysoké, ale jestliže se povedlo udělat výtažek ze samce ba dokonce jen z listů tak je to úspěch.
Budiš požehnáno všem jimž je odhaleno tajemstvý boží lékárny
Kde se dostane dobré Nerafinované BIO bambucké máslo k těmto účelům?
Zkus lépe číst PaBlo.
Listí bylo ze samic mého kamaráda a z čeho je výtažek jsem nespecifikoval.
A kde jsem nakoupil tam je taky, sice trochu ukryto, ale je.
A mě se zdála zase příliš hutná, tak jsem to naředil mým oblíbeným sádlem, troškou jenom, ale přece.
A po tuhnutí v lednici, vznikají podivné otvory, bacha na to!
Vrátím se uplně na začátek.
Zdravím, Když dávám materiál do trouby na 105°C přijde mi že dojde k odpařování canabinoidu a tím padem i k uvolnění do okolí trouby a tudíž do kuchyně, napadlo mě, že je dost pravděpodobné že ucítím jí i moji blízcí účinky canabinoidu a v prvé řadě také tetrahydrocanabolu.
Takže odpařování v troubě je v podstatě taková vaporizace na 105°C nepletu li se.
Je tomu tak?
citace:
Původní příspěvek od vousac Zdravím Vás přátelé ,kamarádi
Po delší době jsem se rozhodl podělit o svou jednoduchou výrobu konopné masti pro všestranné použití a několik uživatelů si ji plně pochvaluje od bolesti zad po ekzémy či hydrataci atd atd .
Prvně tedy začnu postup a složení .
1.Jde o klasiku venek 1sativky + 2 nebo 3 indiky (vždy jde o minimálně 3 genetiky)pouze výhradně palice!
2. Nerafinované BIO bambucké máslo (1kg přijde bratru na 570kč s DPH)
3.doplňující byliny měsíček (zahrádka čerstvý) nebo heřmánek kamilka.
Postup je podobný jako u kapek - usušené palice (cca 2-3 týdny)
dám do trouby vypéct při teplotě 105stupňů na 1hodinu 15minut pro přeměnu kyselin pro čisté THC,CBD a další canabinoidy
poté palice nahrubo nadrtím (hmoždíř)
mezitím si v troubě na maximálně (teplota je důležitá!!!) 50stupňů roztopím v tomu určeném hrnci bambucké máslo (trvá to delší dobu je nerafinované tedy ještě tepelně neupravované čistě přírodní) pak tam nasypu rozdrcené palice promíchám a nechám při této teplotě luhovat asi 1,5h-2h poté vytáhnu a dám do temna a chladna vychladnout na 24 hodin (přikryté pokličkou :-) )
pak opět opakuji proceduru ještě minimálně 3x (celkem 4x)
po posledním luhování kdy je vše tekuté přes jemnou tkaninu +trychtýřek rozleju do kelímků nechám schládnout a šup do ledničky kde vydrží i 2 roky .
Poslední výroba byla z 1,5kg másla a do toho co se vešlo nadrcených palic odhadem 50-70a více gramů prostě co se vejde do rozpuštěného másla a potopí.
trochu informací o bambuckém másle :
Bambucké máslo pochází z plodů afrického ořešáku (angl. shea tree - Vitellaria paradoxa). V Africe se již po staletí používá např. jako balzám na popáleniny, na bolesti svalů nebo jako ochrana před slunečním zářením. Bambucké máslo používala pro svou krásu i Kleopatra.
Bambucké máslo chrání pokožku před nepříznivými vlivy prostředí, regeneruje ji a hydratuje, zvyšuje elasticitu a zpomaluje proces stárnutí. Má protizánětlivé a hojivé účinky. Podporuje přirozenou obranyschopnost pokožky. Je tedy vynikající surovinou pro výrobu kosmetiky a to nejen té domácí.
Bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamíny A, D, E a F. Vitamín E je nejdůležitější antioxidant v těle. Chrání buňky před oxidačním stresem a účinky volných radikálů, pomáhá zpomalovat stárnutí a prokazatelně působí jako prevence proti nádorovému bujení.
Složení: Polynenasycené mastné kyseliny (PUFA), vitamín A, E: kyselina linolová (omega-6) (6.20%), mononenasycené mastné kyseliny (MUFA) kyselina olejová (46.30%), kyselina stearová (41.08%), kyseliny palmitové (3,50%): nasycené mastné kyseliny (SFA), terpenické alkoholy, rostlinné steroly, latex.
Účinky: zpomaluje stárnutí pleti, pohlcuje v určité míře UV záření, protizánětlivý účinek, zlepšuje funkci kožní bariéry, prodlužuje efekt opálení.
Použití: je vhodné pro všechny typy pleti, na podrážděnou pokožku, má vysoký hydratační účinek. Je výbornou složkou olejové fáze při výrobě výživných balzámů, krémů, tělových mlék a mýdel. V kombinaci s rostlinnými a esenciálními oleji je vhodný i na výrobu masážních emulzí.
...............................................................................................................................
Jsem při výrobě kapek naučený že vícero genetik konopí působí více širokospektrálně na neduhy těla takže i mastičce dávám podobnou sílu.
Proč ne žlutá či bílá vazelína? Protože je to ropný produkt nepřirozený pro naši pokožku a alergiků proti bambuckému máslu je v poměru více jak 99% !
Proč nevařím? Už dnes víme že v tucích se canabinoidy v čisté formě rozpouští stejně dobře při 50 stupních jak ve 100 stupních možná že časové období je delší.
Proč sativa s indikou ? líp stimuluje léčebný proces
(jedno foto je s bleskem proto ty barvy)
Odpařování v troubě těch hlavních canabinoidů dochází až při teplotách 140°C stupňů a více dlouhodobě (pro rychlovaporizaci vaporek je ideal okolo 185°C)
v troubě ano začne vonět to se uvolňují pryskyřice a vonné látky i dochází k tání (nikoli odpařování) CBD už okolo 80°C u THC je to malinko víc.
Já už v troubě něco napekl ale že bych z toho byl někdy "zhulený" to ne.
Bobino, spolupracovník zkoušel, ale bohužel bez valných výsledků.
Ovšem chválil si konopnou hřejivou s chilli, ta jediná měla trošku nějaké pozitivní účinky. Má Bechtěreva už asi patnáct let.