Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravim groweri testuji led panel LG led MarsII 700W ve FullSpectru narval jsem ho do Homebox Growlab2 100x100 ventilator 15cm clip zatim pouze ofuk. A jen jsem se chtel zeptat jestli snim nekdo nema zkusenosti? Je to nejaka novinka 2014 čipy uz ma 5w takze svetla habaděj. Jedu na nem zatim 20den rust od semene : osazenctvo 5xThe Edge od Dutch Passion a 1x Blue Cheess od Barnyho vse v kokos od Canna. The Edge jsem soupnul do 15Litrovech airpotu a BlueCheess 6L take airpot. Prvni tyden zalivka voda + BioBizz Root Juice pote az do ted Hesi Coco a 2x prihnojeno GH FloraNOVA Grow. Jsou 1x zastrizeny a pote uz jen az do ted pouze ohybam a prostihavam listy nechce se jim moc do vejsky oproti HPS se hodne košatí .Nemam EC metr tak ani nemerim ale vypadaji spokojene Dik za nejake info ohledne LEd atd.
Ledky jsou super,některé mají své chyba,tak jako sodík,ted jedu první kolo pod ledkama a zatim ledka válcuje sodík na plný čáře,uvidíme jaky budou palice,ec ani tak moc nepotrebujes,kdyz jedes hlínu,700w je docela dost,jak vysoko to mas zavěšeny?jinak ti fandím,ledky go
LEDky jsou super na rustovou fazi. Ve kvetove jsou jako nahrada pouzitelne jen znackove (Cree, Osram, Luxeon), s dostatecnym "vykonem" lumen/watt. Obecne receno, levne chipy (epistar, epilux, nizke biny bridgelux ap.) sodik moc nenahradi. Jestli to jsou 3W nebo 5W je vcelku temer jedno, ucinnost "tech levnych" je srovnatelna. Osobni zkusenost je "co prikonovy watt, to gram", u dobre genetiky - levny 450W (prikon 230W) ala Cina, box metr na metr, hlina.
Vyska svetla v rustu paradoxne spise delsi, nejlepe to rostlo pri cca 40cm od spicek slecen (orca folie na stenach), ve kvetu zase snizit.
Původní příspěvek od spachal LEDky jsou super na rustovou fazi. Ve kvetove jsou jako nahrada pouzitelne jen znackove (Cree, Osram, Luxeon), s dostatecnym "vykonem" lumen/watt. Obecne receno, levne chipy (epistar, epilux, nizke biny bridgelux ap.) sodik moc nenahradi. Jestli to jsou 3W nebo 5W je vcelku temer jedno, ucinnost "tech levnych" je srovnatelna. Osobni zkusenost je "co prikonovy watt, to gram", u dobre genetiky - levny 450W (prikon 230W) ala Cina, box metr na metr, hlina.
Vyska svetla v rustu paradoxne spise delsi, nejlepe to rostlo pri cca 40cm od spicek slecen (orca folie na stenach), ve kvetu zase snizit.
a kde takový ledky koupíš,prolezl jsem celej net,ale nenašel nic
na LED-kach klidne spravíš 1,5g/VV ( 2g/VV už by bolo tak efektivne ako sa niekedy tvrdilo ze napr. 300VV ledka svieti ako 600VV , takže tak to zas nieje ) ... a vzhladom k tomu že vydrží neporovnatelne dlho,... a ked si spočítate cenu sodiku + predradník + kabel, objimka a hlavne stínidlo je URCITE lepsí ten LED panel. PEACE ( zacnite kusok pocítat chlapci )
PS: moj osobný TIP: Sodík na zimu ... LED v lete ( kvôli dokonalej regulacii tepla )
>mindfield : ano, to je mozne bez problemu. Stejne jako u sodiku plati "kolik svetla poskytnes, takovy vysledek mas" :]. Pokud levny chip ma ucinnost 10-20% a znackovy vyssi bin nad 40%, projevi se to logicky i ve vysledku v boxu.
Mmch, nevim jak je to s odkazy na jina fora (nebudu zde uvadet), ale podivejte se na ceskou sekci icmag, vlakno "LED osvětlení - zkušenosti pište", strana 4, Alesh zde ma moc peknou tabulku, uvidite sami.
A obecne, ptejte se hlavne Aleshe, pokud ma nekdo prehled, je to prave on :]
>mindfield : ano, to je mozne bez problemu. Stejne jako u sodiku plati "kolik svetla poskytnes, takovy vysledek mas" :]. Pokud levny chip ma ucinnost 10-20% a znackovy vyssi bin nad 40%, projevi se to logicky i ve vysledku v boxu.
Mmch, nevim jak je to s odkazy na jina fora (nebudu zde uvadet), ale podivejte se na ceskou sekci icmag, vlakno "LED osvětlení - zkušenosti pište", strana 4, Alesh zde ma moc peknou tabulku, uvidite sami.
A obecne, ptejte se hlavne Aleshe, pokud ma nekdo prehled, je to prave on :]
dik,příští kolo ho skusim,ale myslim si,ze i pod tim co mame my,strcime sodík do kapsy,proste led je bezproblémové pestovani,jinak tyhle stránky kde musíš objednávat z Ameriky nejsou pro me,vůbec nevim jak
Tak nato jsem zvedavej ,jak budete strkat sodík do kapsy....jako přeju vám to. Už by to chtělo aby tady nekdo dávál s Ledkama to co pod sodíkem.Vědci by mohli konečně hejbnout zadkem a udelat neco pořádnýho na květ,pač ty panely v tom boxu vypadaj sec sakra pěkně
cflgrow: souhlasim zatim to jede lip nez pod sodikem hlavne se mi netahnou do vejsky a to mam panel cca70cm nad vrcholky i kdyz vyrobce udava min.90cm ale niz uz to davat nebudu, ono totiz topi to svetlo prijde mi to jako solarko
a dnes je cinsky vsechno i znackovy hadry jsou made in china , jde mi o to jestli tahle 700WLed bude srovnatelna s 600WHPS protoze jestli jo tak usetrim min. 50% na energii a to mi hlavne jde
update-uj... hej a budeš to SCROG-ovať? ci len nejaké mini-monstery?.
to 12345: Tu minus karmu koli tomu ze nemam nic v galerii si si mohol odpustit ty amater,... teba vobec nemusi zaujimat co ja mam v galerii staci ze viem toho ovela viac ako ty ... peace
krásně to pod tím jede! Na kolik tě taková hračka vyšla? Já jsem nikdy ledky nepodporoval ale tohle se mi líbí, zajímá mě jen jak bude vypadat květ. Promiň za druhý post nějak se mi to seklo a už se tam vložil