Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim vespolek
Vážení, ať pátrám jak pátrám, nemůžu najít to správný info.
Ve všech tématech o ventilaci se řeší výměna vzduchu v boxu na základě teploty vzduchu.
Nově jedu 120W LED v separé cooltube okruhu, co mi zbyl po sodíku, takže světelnej zdroj mi prakticky netopí.
Moje otázka tedy je - kolikrát do minuty/hodiny se má správně vyměnit komplet vzduch v boxu pro zdravý dejchání rostlin? Z toho si dopočítám výkon ventilátoru.
Momentálně mám hrubě naddimenzováno a neudržim vlhkost.
Díky.
Snad zhruba 25krát za hod. (Viděl jsem i 40krát) Je to ale obecně,záleží na konkrétních podmínkách... (např.klimoška) to asi víš.
Náhoda je příjemný polštář k odpočinku pro všechny,kteří by chtěli vše to božské,naplněné smyslem a ukazující cíl,z kosmu vyloučit,a to ve prospěch jalové myšlenky,že vesmír postrádá účelné uspořádání a že vznikl sám ze sebe. H.FRITSCHE
Dík chlapi
Kdysi jsem právě někde četl tyhle hodnoty ale nějak jsem si to v hlavě přeházel... myslel jsem si 2x za minutu a ono je to 1x za dvě minuty.
ja som mal rast uplne bez aktivnej vymeny vzduchu. fungovala len pasivna vymena a nebolo to urcite ani 5x z objemu (ale zas mal som to v miestnosti co ma dokopy cca 45m3).
podla mna ti staci ziskat idealnu teplotu 24-26 stupnov a ak ju mas, tak vymenit vzduch ti staci aj 1-2x. otazne je, ci nebudes potrebovat externy zdroj CO2.