Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Balkon - teplota substratu ?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
teomax
Stálý Člen

Karma uživatele teomax - 9% Pěstitelská

Registrován: Aug 2013
Příspěvků: 62 

Balkon - teplota substratu ? Příspěvek č. 1

Blbej dotaz, jaky by asi tak meli byt optimalni teploty substratu pro rust? Mame mensi balkon, kam neni moc videt, ale v lete na nem panuji vrazedne teploty, substrat je z vrchu vetsinou naprosto rozpalenej (dneska jdu koupit mulcovaci kuru na posyp povrchu). Slunce od rana do cca 15h.

Pak mame terasu, kam je videt od sousedu, kytky na slunicku cca. 4-5h dopoledne max. Plus na ni vetsinou i prsi (vetsi vlkhkost). Na terase stejna genetika, stejne kvetinace, ale vetsi vynosnost a vice pryskyrice, masivnejsi stonky (silnejsi vitr), ve finale i o dost vetsi listy pri dosazeni zhruba stejne velikosti kytky.

Na mensi balkone pestuju i chilli a to v nejvetsich vedrech obcas radsi dam i pryc, protoze tam slunce proste "vrazdi". A ten pobyt na terasech je na nich znat, vetsinou se z nich vzpamatuji.

Vzdycky jsem si myslel, ze cim vic vedro tim lepsi vynosy a rust kytky ala sklenik efekt, ale ted s spis rikam, jeslti bych nemel spis zacit optimalizovat teplotu pudniho substratu a celkove vic clonit kvetinace ?

Old Post 10-05-2021 v 12:02 PM
teomax je offline   Profil uživatele teomax   Find more posts by teomax   Foto galerie člena teomax   Click here to Send teomax a Private Message   Add teomax to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
van blade
Stálý Člen

Karma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% Pěstitelská

Registrován: Oct 2003
Příspěvků: 146  

Příspěvek č. 2

zdar, substrát by se samozřejmě neměl přehřívat..

řešení je co nejvetší kvetináče, třeba ty 25l kýble od primalexu. Povrch udělat na bílo, ať co nejvíc odráží záření. nebo třeba obalit vrstvou mirelonu (co se dava pod lamino do podlah)

uvažoval bych i o častějším zalivani nebo podmisky do kvetináčů.

čím víc vedro - tím větší výnos rozhodně NEPLATÍ, víc clonit kvetináče je cesta (+objem substrátu)

blade

Old Post 18-05-2021 v 10:00 AM
van blade je offline   Profil uživatele van blade   Find more posts by van blade   Foto galerie člena van blade   Click here to Send van blade a Private Message   Add van blade to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
teomax
Stálý Člen

Karma uživatele teomax - 9% Pěstitelská

Registrován: Aug 2013
Příspěvků: 62 

Příspěvek č. 3

No, ja to nakonec vyresim naprosto jednoduse. Kvetinace dam primo k balkonovemu zabradli a tam slunce pres to balkonove polopruhledne sklo tak intenzivne nepali a na povrch kvetinacu nasypu mulcovaci kuru.
Jinak jedu vetsinou 15-20l kvetinace, kytky me bez problemu udelaji 100cm a jeste je 1-2x zastipnu kvuli vysce, ale proste vynosnost a pryskyrice byla slabota oproti kytkam z terasy, co meli slunce na 2-4h denne.Na druhou stranu, za cca. 8 let pestovani, nikdy zadna plisen (prsi tam minimalne).
Jsem si vzdycky myslel, ze tohle specificke mikro-klima maleho balkonu musi byt pro kytky vyhoda (efekt ala sklenik), ale kdyz si vzpomenu, ze me slunce jednou dokonce sezehlo pulku kytky (35C venku, na balkon se v poledne nedalo slapnout bosou nohou), tak je to spis silna nevyhoda.

Naposledy upravil teomax 20-05-2021 v 17:24 PM

Old Post 20-05-2021 v 17:13 PM
teomax je offline   Profil uživatele teomax   Find more posts by teomax   Foto galerie člena teomax   Click here to Send teomax a Private Message   Add teomax to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 11:51 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.4169990 seconds with 25 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív