Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak jsem se po dlouhé době rozhodl zase dát na zahrádkaření.
Tentokrát ale jen v rámci možností jsem si zařídil mini growbox ve své pracovně (jinde není možnost). Jediné omezení je výškové.
Rozměry boxu: 60 x 60 x výška 77 cm
Světla: počátek růstu na 4 x úsporka 30W (2x 2700K x 2x 6400K)
Odrůda: feminized White Siberian(AK47xWW) X Northern Light 8x
Hodlám to jet jako scrog. Síťka už je připravená resp. ještě potřebuje upgrade, takže vyfotím později.
150W sodík už je na cestě a na další várku plánuju jet rovnou 150W metalhalid + sodík na květ.
Samozřejmě se nabízí otázka v jaké výšce je přepnout na květ, aby se holky vlezly, ale to nechávám na posouzení zkušenějším.
S postupem času přidám odtah s pachovým filtrem (díra je vidět na fotce, ale je zaslepená zatím). Návrh pacháče je ještě ve fázi vývoje :-D
Je pravda, že 60 x 60 box je už spíš na 250W, ale to bych neuchladil v tak malém prostoru a taky zase netoužím po nějak extra výnosu. Dělám to pro zábavu a sblížení s přírodou :-DDDD
Moc pěknej boxík,skvěle zakomponovanej do pracovny. Tu sodu bych šoupnul vzhledem k výšce na vertikál, nebo by tam nemusela bejt špatná 200w cflka ale nechci do toho kecat kostka+
jj, tak a mám tu první začátečnický problém. Kolem malejch začínají poletovat smutnice a určitě už zadělaly na svoje pažravé larvy. Možná se mi to zdá, ale prcci prakticky vůbec nerostou. Nevím jestli to je u kytek ze semen normální, že na začátku rostou hrozně pomalu a nebo se už larvy daly do práce. Vždycky jsem jel z klonů. Takže poučení:
1) nikdy více nesterilovanou hlínu, to už raději malej bubblerek, tak se dá přecejen zajistit nějaká ta čistota
2) kupuju křemičitý písek na povrch substrátu, žluté lapače a nechávám trochu vyschnout
ahoj, tabákovej výluh postřikem na substrát, hlavně kolem stonků funguje a pak nahoru ten písek bude dobrá kombinace. lep. desky - samozřejmost. peroxid s něma ani nehne.
že teď nerostou neřeš, v této fázi investují energii hlavně na kořenový systém. kdyby se už larvy daly do práce, je po kytkách (v tomhle stádiu).
good luck a sleduju
jo a s tim přepnutím bych moc neotálel jak jsme se bavili
tak zatím to vypadá, že se nerozmnožily a samy "zmizely". Pro jistotu jsem tam napíchal lepky a uvidíme.
Teď řeším, jak moc ty prcky zalívat. Zdá se, že u některých jsou trochu nažloutlé první lístky, tak je možný, že to přelívám :-)
nezalívej dokud květníky neproschnou - a to je dost dlouho. potěžkej je a pamatuj si kolik zhruba váží a teprv až budou znatelně lehčí, zalij znovu. na tohle jsou sazenice ze semen hodně háklivé.
- aplikován Substral - Careo zálivkou pro sichr
- taky velké poučení - nedávat semena hned do velkých květníků, ale malých a pak přesadit do větších. Ve velkých se špatně reguluje zálivka - dlouho zůstává substrát dole mokrý a to může zůsobit problémy
trochu problém je v tom, že se kytkám moc nechce růst (resp. tohle zvádly za 20 dnů) tak se ještě pokusím snížit teplotu (teď cca 28) možná to trochu pomůže
jinak nemyslím, že by byl problém s pH nebo tak u hlíny. Nebo jo? Zalívám klasickou odstátou městskou vodovodní vodou pH cca 6 podle papírku, takže tady by problém být taky neměl
nevím, něco se mi prostě nezdá :-) viz ty spodní lístky
ještě mě napadlo, na zemi je PVC a stěny jsou ze sololitu bílého (nevím čím to lakujou), tak jestli to není nějaká chemka
nebavilo mě přihlížet jak prcci vychcípavají, tak jsem se rozhodl pro radikálnější postupy. Koupil novou hlínu (jinou než původně) tu steriloval v mikrovlně, přidal dostatečně perlitu, opatrně vyndal z původní hlíny a přehodil do nové. Podařilo se mi to bez jediného utrhnutého kořínku, tak snad to rozdýchají. Jakmile se rozjedou a pořádně zakoření, přehodím je zpět do velkých. Ten perlit je super, zemina je pak hodně lehká a vzdušná a nedrží žádnou přebytečnou vodu...
Ještě mě napadlo, pokud nepomůže přesazení, mohla by to být nějaký listová plíseň apod..