Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
chtěl bych se zeptat jak je to se zachováním THC v produktech (např. máslo, tuky, alkohol...)
četl jsem ze z přírodního stavu (palice, listy atd)časem vyprchává a tím ztrácejí účinnost.
otázka: vyplatí se THC zpracovat nebo se víc vyplatí ho nezpracovat?
(pokud tu už tohle téma je tak se omlouvám ale nenašel jsem ho)
Hmmm... síce nemám s týmto skúsenosti, ale! všeobecne ti viem povedať, že THC sa rozkladá pri slnečnom svetle, vysokých teplotách a postupom času a/alebo spojení všetkých elementov... osobne ti neviem povedať pravdu, ale myslím si, že to je úplne jedno... keď nemám pravdu, tak to berte s nadhľadom
Většinou nejvíce škodí / degraduje vzduch, teplo a světlo.
Takže nejhůře je na tom sušina - velká plocha pro přístup vzduchu i světla na celý povrch a velký objem na skladování v lednici. Výluhy, koncentráty, másla a masti mají menší objem a hlavně povrch pro degradaci a lépe se skladují (i při případné prohlídce nejsou tak nápadné jako zavařovačky se sušinou).
Takže jak říká Rákosníček. Koncentrát, lihový výluh, máslo, mast vydrží v lednici asi stejně dlouho jako jejich nosič (máslo na vzduchu a v teple také zežlukne, na mrazáku vydrží roky, Fernet na okně slunkem a teplem také za pár měsíců nebude k pití).
Ahoj,
tak musím reagovat na to, co tady bylo napsáno. Je to totiž trochu zavádějící, co se tady píše.
Je pravda, že sušina při špatném skladování ztrácí. A je také pravda, že se na tom podílí kyslík (oxidace).
Ovšem druhou částí pravdy je, že sušina při správném skladování (a usušení) naopak kvalitativně graduje po dobu 1/2 roku až 1 rok. Při správné skladování je sušina nejlepší zhruba po 3/4 roce od sklizně. V sušině totiž i po sklizni probíhají pozitivní procesy.
Jak to řeším já?
Suším kytku v celku. A palice otrhávám až v okamžiku, kdy při odlamování už skoro praskají větvičky, na kterých rostou.
Po otrhání palic ty palice rozdělím na menší kousky - a ty nechám ještě trošku dosušit - a pak je dávám do sklenic.
Nikdy(!) neuskladňuji palice v celku. Uskladňování celých palic je možná tak dobré na frajeření se před návštěvami, ale jinak je to jen vydávání sušiny všanc oxidaci. Proto palice rozdělím na malé dílky, které potom pečlivě rovnám do sklenice, aby mezi nimi nebylo žádné místo - a potom to natvrdo utemuju - a přidám další vrstvu - a zase utemuju - a když je sklenice úplně plná, tak ji zašroubuju - a pak ještě ji jednou denně na chvíli otevřu (pár dní). A pak už jde do krabice do sklepa - a za 1/2 roku až rok je tráva nejlepší - a po 3 letech jsem nepoznal žádnou degradaci (spíš naopak).