Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Autoflowering Odrůdy » Nový poznatek o autoflower odrůdách
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Korag
Stálý Člen

Karma uživatele Korag - 72% Pěstitelská

Registrován: Aug 2012
Příspěvků: 54  

Re: Nový poznatek o autoflower odrůdách Příspěvek č. 17

citace:
Původní příspěvek od Host
Zdravím,

podařilo se mi, zcela náhodou, a díky letošnímu špatnému jaru zjistit celkem zajímavou věc o autoflower odrůdách. Tak jsem si řekl, že se o ni s Vámi podělím. Vezmu to tedy postupně.

14. 5. 2013 jsem zasadil ve skříni lehce předpěstované (5cm vysoké, venku z hlíny 4 dny) 3 kusy samonakvétací odrůdy Northern Lights od banky Royal Queen Seeds.

Type Indica: 80% Ruderalis: 20%
Yield 100-200 grams
Harvest month 9-10 weeks after planting
Height of the plant 90-120 cm
Genetic background Northern Light x Ruderalis
Effect Cerebral and uplifting
Cannabinoid content Medium-high
Flowering time Autoflowering


Květinky jsem zasadil na Šumavě, ve vesničce 700 m n. m.

Co se stalo:

V této oblasti, již pár dní co jsem květinky přesadil ven, a na 2 měsíce je opustil, došlo k prudkému ochlazení. Několik dní v noci až -3C! Toto špatné počasí, a velmi nízké teploty trvalo dlouho. Řekl bych, že cca měsíc, plus do toho ty povodně... vedlo to ke kompletnímu záseku růstu, po měsíci byli kyti stále stejně vysoké. Neumřely, ale nic nedělaly. Že nezahynuly v těchto teplotách připisuji podílu konopí rumištního, které je velmi odolné.

A teď ten nový poznatek:

Nizká teplota, zdá se, dokáže zastavit jev "autoflower odrůdy kvetou v závislosti na jejich stáří." 10. 7. jsem se byl na kyti podívat. Bez 4 dnů dva měsíce po vysazení, čekal jsem tudíž záprtky v květu. Překvapení nastalo, když jsem spatřil již poměrně vytáhlé, pěkně vypadající rostlinky, které teprve začínali nakvétat. Opravdu pouze zárodky paliček, první týden květu.

Vychází mi z toho tedy, že to s tím nakvétáním dle stáří nebude tak horké. Nízké (až extrémní) teploty mohou tyto biologické hodiny zcela zastavit.

Přišlo mi to jako celkem zajímavý objev, tak snad mě tu nezprcáte, že to už každý ví... :-)

Dobry postreh, mne sa nieco podobne stalo minuly rok, AF sadene v aprili, plnohodnotne dozretie az koncom jula! A to podotykam ze tu u nas ani neboli mrazy, len dlho prsalo a boli nizsie teploty, cize spomaleny rast je zrejmi uz pri nizsich teplotach a malo slnka.

Old Post 14-03-2014 v 17:34 PM
Korag je offline   Profil uživatele Korag   Find more posts by Korag   Foto galerie člena Korag   Click here to Send Korag a Private Message   Add Korag to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fantasie
Stálý Člen

Karma uživatele Fantasie - 98% Pěstitelská

Registrován: Dec 2005
Příspěvků: 411  

Příspěvek č. 18

Zdravím, myslím, že z toho co se stalo vyvozujete trošku chybný úsudek. Je pravda, že když AF odrudy rostou v nepříznivém počasí tak jim všechno trvá delší dobu.. ale to je proto, že bez pořádného slunce nebo tepla (nedostatek slunce se dá suplovat teplem skleníku) prostě nepřekročí z vegetativní do květové fáze.
Stejně jako tu kdosi psal s hnojivama. AF by se měl hnojit pouze minimálně a rozhodně jenom větší kytky, né na žačátku. Podobnou zkušenost mám i s opakem = vysoké teploty. Když jsem měl AF na balkoně tak byl menší než ten co rostl venku v polostínu.

Jsou to citlivé rostliny, a na všechno mají omezený čas, takže pro pěstitele je vhodné jim připravit co nejmíň zásahů a potenciálních šoků tzn.: nepřesazovat, neměnit jim místo, nepřelévat, nepřehnojit a dát dostatek místa pro kořeny. Když se k tomu sejde pěkné počasí ve vhodnou dobu tak výsledek je znát.

Indica Sativa Alumni*

Jak nejlépe dát rostlinám přirozenou výživu – aneb kompost, terra preta, biodynamics
venek 06' - AK47, White Widow, Pot of Gold, G13
venek 07' - Shiva, Shaman, Top44, White Rhino, Lowryders
venek 08'09' - Sweet Tooth, Mazar, Chronic, Shiva, Lowryders
venek 10' - Extreme Indica, Pure AK, Bubble Gum, Widowrella, LowKiller
venek 11' - WhiteWidow, Orange Bud, BlueBerry, Skunk1, LowKiller
venek 12' - FrisianDew, SnowBud, Afghan Kush, GreenPoison, ThinkDifferent, WW ..
venek 13' - DINAFEM, T.H.Seeds, Sweet Seeds.
venek 14' - DINAFEM, OG Kush, Bubba Kush.
venek 15' - Critical 2, FrisianDew,CaliHashPlant, Bubba Kush 2, S.A.D.

Old Post 15-03-2014 v 08:26 AM
Fantasie je offline   Profil uživatele Fantasie   Find more posts by Fantasie   Foto galerie člena Fantasie   Click here to Send Fantasie a Private Message   Add Fantasie to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Korag
Stálý Člen

Karma uživatele Korag - 72% Pěstitelská

Registrován: Aug 2012
Příspěvků: 54  

Příspěvek č. 19

Tak nepresadzovat v mojom pripade sa neda, ja si kazdy plant co zasadim najprv predpestujem v kvetinaciskoch a potom presadzam do prirody a niektorym to spravilo sok a ine sa uchytili a rastli este rychlejsie.

Old Post 15-03-2014 v 16:00 PM
Korag je offline   Profil uživatele Korag   Find more posts by Korag   Foto galerie člena Korag   Click here to Send Korag a Private Message   Add Korag to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vousac
Stálý Člen

Karma uživatele vousac - 4% PěstitelskáKarma uživatele vousac - 4% Pěstitelská

Registrován: Mar 2014
Příspěvků: 54  

Příspěvek č. 20

Přesazením žádná kytka nepojede este rychlejsie. Je to blbost.(leda po určité době jak kořeny narazí na lepší hlínu a hnojky u klasik)
Taky občas přesazuju automatku ale velmi opatrně s veškerou hlínou která obaluje kořeny velmi šetrně do připraveného místa ,kytka dostane pokaždé šok a ubereme jí podle genetiky a odolnosti jeden den až týden růstu ,no na výnosu je to poznat minimálně a o to jde.Tak i tak je lepší předpěstovat v sadbovacím substrátu kde kytka od začátku má šanci pořádně zakořenit pro dobrý růst(někdo má pocit že už semínko je potřeba sadit do předhnojeného substrátu (třeba allmix biobizz) ale efekt je vždy horší a hrozí spálení nebo přidušení což mám už odzkoušeno.

Medi grower,outdoor,Fenix slza,automatic grow,

Old Post 16-03-2014 v 11:24 AM
vousac je offline   Profil uživatele vousac   Find more posts by vousac   Foto galerie člena vousac   Click here to Send vousac a Private Message   Add vousac to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
IcanLearnUgRow
Stálý Člen

Karma uživatele IcanLearnUgRow - 19% PěstitelskáKarma uživatele IcanLearnUgRow - 19% PěstitelskáKarma uživatele IcanLearnUgRow - 19% Pěstitelská

Registrován: Nov 2005
Příspěvků: 359 

Příspěvek č. 21

čau lidi připojim svoji zkušenost s přesazováním. Já minulej rok pěstil víc než 70 automatů a všechny jsem je předpěstovával , měl je myslím víc než měsíc doma v 0.2 květníkách a zhruba ve velikosti 10-20 cm jsem je sázel ven, a vyrostli mi nádherný kytky, některý měli skoro 170cm!!!!. takže když to člověk udělá opatrně a nerozpadne se mu ta hlína přitom ,když to vyklepává z květníku, tak to kytky ani nepoznaj.Líp se to přesazuje z květníku, který jsou z měkkýho plastu a člověk může zatlačit na spodek květináče a tim to vytlačit ven, pak se to nerozpadne.

Old Post 25-02-2015 v 23:53 PM
IcanLearnUgRow je offline   Profil uživatele IcanLearnUgRow   Find more posts by IcanLearnUgRow   Foto galerie člena IcanLearnUgRow   Click here to Send IcanLearnUgRow a Private Message   Add IcanLearnUgRow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nickN
Stálý Člen

Karma uživatele nickN - 28% Pěstitelská

Registrován: Dec 2014
Příspěvků: 28  

Příspěvek č. 22

ach jo...kdyby všechny nechutnaly skoro stejně,a kdyby byly pořádně vyšlechtěné,ale nejlíp, kdyby se to s tim šlechtěním nepřehánělo,a nevymýšlely komerční taháky...dle mého to v dlouhodobé perspektivě bude mít za následky degeneraci původních genů....
kdysi mi to na léto vytrhlo trn z paty,to bylo poprvé-nadšení. podruhé - jiné semínka,kytky skoro stejné,ale ještě v poho... potřetí-několik druhú semínek - různé formy kytek stejného druhu,nestejná doba rústu,opět podobný chuťový ocas...a stačilo,automaty nejsou pro mě

Old Post 04-04-2015 v 21:44 PM
nickN je offline   Profil uživatele nickN   Find more posts by nickN   Foto galerie člena nickN   Click here to Send nickN a Private Message   Add nickN to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:27 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
16-04-2021 - Galerie autoflower odrůd. - 143 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.4566820 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív