Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdrawim nadsencov tohto krasneho sportu , ktoremu by som sa chcel zacat venovat len mam velke dilema. Som trochu lenivec a skrinu sa mi nechce zkladat po dieloch a preto rozmyslam zeby som si zadovazil tento domaci komplet system 400wat home box
a mam par otazok ako :
je to dobra lampa ta 400W a ci to je aj rastova a kvetova alebo budem musiet kupovat jednu z nich k nej .
dalej aku asi moze mat spotrebu tato lampa na jednu urodu cca 3 mesiace pestovanu a kolko sa asi da pri dobrej starostlivosti a dobrom modely vytazit zo 400W ...a ked tak poradte aky model mate odskusany pod 400W...
bol by som vam velmi vdacny , keby sa niekto nasiel kto by mi dal odpoved na moje otazky .. hladal som tu po fore ale mam v tom fakt gulas , outu sa venujem cca 5 rokov ale in je pre mna spanielska dedina ...
Zdar,400W je dobrá ..
Kalkulačku spotřeby najdeš tady na foru(myslím je to i ve FAQ),podle své ceny elektřiny si to musíš spočítat sám.
Komplet je taky v pohodě..
Jen ventilátor se mi zdá slabý..Taky moc dobře nechápu co to k tomu dávají za pachoví filtr..a proč vůbec volí 120 vent a 100 pachoví filtr a dají ti k tomu redukci
prostě nejlepší je si to sestavit všechno sám,cenově jsem to ale nepočítal.Pokud se ti s tím nechce srát,tak to kup.
Výnos pod 400W může být i 400G spíše bych ale počítal něco kolem 300G.
Když najedeš do indoor galerie stačí si najít thready lidí co jedou pod 400W a hned budeš vědět na čem jsi..
být tebou koupil bych si nový komplet 400W,stan, a ventilaci zvlášť
třeba konkrétně prima klima 420M3 a pachoví filtr co k tomu náleží se stejným průměrem potrubí,,,nesrat se s nějakou redukci která ti bude brzdit vzduch
Původní příspěvek od cantona9 a mam par otazok ako :
je to dobra lampa ta 400W a ci to je aj rastova a kvetova alebo budem musiet kupovat jednu z nich k nej .
dalej aku asi moze mat spotrebu tato lampa na jednu urodu cca 3 mesiace pestovanu a kolko sa asi da pri dobrej starostlivosti a dobrom modely vytazit zo 400W ...a ked tak poradte aky model mate odskusany pod 400W...
Zdravim!
1.Jo je dobrá,píšou o ní jako,že je určena na květ,ale klidně ji můžeš použít i na růst.
2.tady je kalkulačka spotřeby http://indoor.xf.cz/spotreba/
3.400w-400g.lol
4.Model?Počítám že pojedeš z klonů,takže podle toho co bude zrovna k mání.
to Konec : dik za rady a za snahu v hladani ale asi to risknem , pretoze som v ine fakt zaciatocnik a toto mi pripada ako najrozumnejsie riesenie pre mna kupit komplet , len som chcel vediet ci to bude stacit ... casom ked sa do toho dostanem dufam , urcite budem menit ...a tie thready si uz najdem
to Mr.Sordo : tebe tiez dik za pomoc a model este niesom rozhodnuty , chcem nieco nenarocne pre zaciatocnika s dobrym pomerom kvalita/vynos/nachylnost na omyly zaciatocnika ale pojdem to zo seeds
to Murph: dik moc dufam opar tychto modelov som si vybral na shope podla udojov a recenzii ...
to Konec : tu ventilaciu keby nebola postacujuca by som vymenil ale idem do toho ako to je komplet a dik snad sa bude darit
caute groweri tak nakoniec som kupil ten domaci setik a som celkom spokojny len mam teraz problem , mal som 12 ks fem. wappa seeds a z toho mi nestastnou nahodou prezilo len 6 slecien . V zostave vsak mam 3,5l kvetinace a chcem sa opytat ze ci ma vyznam tychto 6 kuskov ist pod 400w a ci tie kvetinace budu nato stacit alebo mam dokupit dalsie seeds lebo chcem zaplnit rozmerovo celu skrinu a hlavne zastrihavat a ci mi tych 6 kuskov nato bude stacit ..
Ja osobne bych koupil dalsi aby jsi zaplnil prostor.Nebo roztahat tech 6 po boxu,ale na to mas male kvetinace a spotrebujes vice elektriky.Ja mam mam v boxu 90x90 11 rostlin,ale je to na tobe,jakou metodu pestovani zvolis.
no chcel by som ist metodu scrog cize budem davat sietku takze najlepsie bude ked este prikupim niake seeds aby som dostatocne zaplnil skrinu ? lebo rozmery skrine su 100x100x200 ?
ok takze kupujem dalsie , pytam sa pretoze neviem ako sa spravaju rastliny pod lampou , vonku by som taky problem . Takze budem musiet niako spomalit rastlinky ktore uz rastu kym kupim dalsie seeds a stihnu ich dobehnut
tak dnes som sa konecne pustil do skladania boxu len som narazil na par problemov . 1. problem je ze neviem z ktorej strany ide pachovy filter a z ktorej strieborna hadica , mam ventilator ventilution TT 150 na ktorom je sipka ale podla navodu som z toho jelen z jednej strany je vetrak a z druhej strany ventilatora je niake cierne tesnenie alebo nieco podobne a chcem vediet ze ci mam pachac pripojit na stranu na ktorej je ventilator a z druhej strany tu hadicu alebo opacne
2. problem je ze ked chcem spojit pachac s ventilatorom tak mi nesenia konce pachac ma omnoho mensi priemer ako ventilator a chcem vediet ze ked to spojim tak len nasunem a ta vola tam moze byt alebo to mam niako utesnit a to iste mam s tou striebornou hadicou mam tam stahovacku ale ta mi vobec nedokaze stiahnut redukciu tak neviem .
3. problem je ako mam zapojit ventilator tak aby sa i pustal spolu so ziarovkou , v navode bolo ze sa da pripojit caovac alebo ze sa cas nastavuje nejakym srobom , mohol by mi niekto s tymto poradit ... ?
mam s tym docela problemy lebo ked som to zapolk na skusku tak vsetko svietilo aj fukalo ale po case mi zacalo nafukovat cely box teda asi budem musiet nieco porobit s ventilaciou neviem . Vie mi niekto poradit , ma niekto skusenosti s tymto boxom a zostavou ?