Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Začínám s pěstováním a rád bych se o svůj první grow podělil s Váma tady na Groweru.
Budu rád za každou připomínku, radu či poznámku abych pochytil co nejvíce zkušeností.
Grow room (skříň) je 80x90x180 cm obalená bílou plachtou, mám tam 2 ventilátory na odsávání, celkem cca 300 m3/h na max výkon, přítok vzduchu je pouze tahem.
Uvnitř jsou další 2 malé stolní ventilátory na cirkulaci.
Lampa Osram Plantastar 400 w na řetězech.
Na začátek jsem si vybral skunk #1 normal, bez moření či zakličování, hned do jiffů v misce,která je ve větší misce vystlané navlhčenou vatou,pod tím vším výhřevná podložka.
Hnojiva jsou Biobizz, Grow a Bloom, leták radí použít až od 2 týdne, zatím se toho budu držet ale pokud s nimi máte někdo zkušenost, budu rád když řeknete svůj názor.
Zasazeno včera odpoledne (21.03.13), dnes tzn. po +- 24 hodinách už je těsně pod povrchem stonek, takže docela překvapení po předchozích neúspěchách ( moc jsem zalíval ).
Mám v plánu nechat je cca 14 dní pod zářivkama a následně je dát už do boxu pod plantastar. ? ano?
Toť zatím vše,díky za pozornost a pěkný den.
Naposledy upravil Onassis4224 22-03-2013 v 18:00 PM
Klidne byc je soupl pod to ctyr kilo ale kdyz byly nejdriv pod zarivkou tak zatim dost vysoko a denne snizovat.... Jinak klicim vetsinou pod 250 seminka sou od zacatku 15 cm pod ni a v poho s klonama je to jiny pac bejvaj zvykli na slaby svetlo... Ale seminko si muzes na zacatku zviknout tak nejak na co chces...
Původní příspěvek od Astronaut Klidne byc je soupl pod to ctyr kilo ale kdyz byly nejdriv pod zarivkou tak zatim dost vysoko a denne snizovat.... Jinak klicim vetsinou pod 250 seminka sou od zacatku 15 cm pod ni a v poho s klonama je to jiny pac bejvaj zvykli na slaby svetlo... Ale seminko si muzes na zacatku zviknout tak nejak na co chces...
Na to bacha, takle mladý semenáčky jsou choulostivý a určitě bych je hned pod 400w nedával, už jen protože propálíš dost zbytečný energie do luftu.
Radši zainvestuj pár stovek, kup modrou úsporku 125w, když připojíš objímku z patice lampy rovnou na zásuvku, tak můžeš úsporku utáhnout rovnou do tvého stínidla (má vlastní zabudovanej předřadník) a používají stejné patice (E40). Až ti holky povyjedou připojíš kabel opět na předřadník, utáhneš sodíkovou výbojku a jedeš dál - ušetřil si energii a dal rostlinám vhodnější podmínky do startu
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Klidně by pod 400w mohly s lampou vysoko někde v růžku přebývat ať si zvykají a postupně jim na intenzitě přidávat tím že je budeš posouvat z růžku do středu, ale jak píše Zedy spoustu zbytečné energie, ta CFLka to řeší.
Až na konci poznáš jak jsi měl začít!
Líná huba holé neštěstí, jestli nevíš, zeptej se
je fakt ze tu 250 mam v matkovnicce takze zadna zbytecna energie... píšeš že to máš pod zářivkama... ty sou fakt slabý co ti pod ní poroste 2 měsíce ti vyroste pod tim čtyřkylem za 3 tejdny je jasný že jim nesmíš pařit hned z 20 cm 400w....
Tak trochu změna, ty cfl co mam jsou vážně hodně slabý a táhnou mi moc nahoru takže sem je soupl pod to 4kilo dorožku asi 150 cm pod lampu, tak to by mělo být v pohode ne?
To poznás Ale vadit by to nemělo. Jde o to, jestli chceš ušetřit na ele. když to táhne nevadí, až by si to přesazoval tak by si stonek drabet zasypal a tím zkrátil výšku rostliny.
no lol podle fotek co jsi sem daval pred cca.2 dny ty kytky ani nepoznaj pod jakym jsou svetlem. Podle me uplne zbytecny placani energie. Pokud nebudou miz nejakou plochu listu tak to nema cenu davat pod 4kilo. To by se pak vsechno dohnalo. jestli se tahne tak by si je privazal ke spejli a pri presazeni zasypal stonek.
Takže ted jsou to 3 týdny.
Kytky mám už jen 4, rsp 3,5.
Dvě, nevím proč se uplně zastavyly, udělay 2 velké listy a pak konec, takže ty sli do kytek, 3 rostou podle mě tak jak mají, krásně se vetví,zakořeňují a voní, 4tá je taková zvlástní ale taky roste takz ji jestě dávám sanci.
Jinak jsem dokoupil BioBizz ALG.A.MIC, porád dávám bloom, a gro, ph 6,4, dále přibyl zvlčovač vzduchu a vyrobil jsem si vlastní coolbox na lampu páč mi tam dělal až 35 stupnu... takže ted optilam teplota 27, vlhkost 70 +- pořád jedu na růst plánuju celkově 5 týdnů růstu a pak květ protože mám prakticky už jen 3 kdytky a hodně prostoru takže je nechám pořádně rozrůst.