Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Galerie Mikropěstování » 1. Grow, 200W CFL, hlína, OBD & Opium
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Hlína 1. Grow, 200W CFL, hlína, OBD & Opium Příspěvek č. 1

Zdravím,

toto je můj první grow, ačkoliv již delší dobu pročítám a prohlížím toto fórum :-)

Skříň:

Homemade box 42x71x100 cm

Vylepena diamantovou fólií

Odtah 160m3/h, přítah pasivní, odtah vede do pachového filtru

Rozháněcí klipsnový ventilátor

200W CFL dual spektrum lampa, stínítko atd...

Osazenstvo

3x Orange Bud Diesel od Growshop Seeds
1x Opium od Paradise Seeds

Vše v hranatých 5.6l květináčích, ve kterých je Lightmix od Plagronu

Hnojiva

AH Grow, Bloom, Micro
Kořeňák, enzymy, grow/bloom excellerator, a na konec připraveno Final Solution


Grow je již nějakou dobu v provozu, dávám to sem trošku se zpožděním, takže prvních pár týdnů bude shrnuto velmi rychle :-)


Budu Vám vděčný za všechny nápady, co zlepšit, a další postřehy k mému growu :-) komentujte, komentujte, komentujte :-)

Naposledy upravil 16-05-2013 v 23:30 PM

Old Post 16-05-2013 v 22:28 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 2




10.4.

4 dny po vyklíčení

Ty malé vlevo jsou 3x OBD, to v kalíšku od jogurtu je Opium, které je krapet pozadu od samého začátku. Zasadil jsem ho tam, protože jsem původne chtěl 3 kytky, ale jeden OBD nevyklíčil. Dva dny nato OBD vyklíčil, ale s ním už i Opium, kterého mi bylo líto, tak jsem ho tam s nima nechal :-)

Ta vzrostlá kytka vpravo je Vertigo autoflowering od Paradise Seeds, jistou část veg fáze sem jí měl v boxu, dokud se tam vešla... na předpěst, pak šla ven.

Old Post 16-05-2013 v 22:37 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 3





17.4.

Kytičky pěkně rostou, žádné nemoci, vše v cajku :-)

Old Post 16-05-2013 v 22:51 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 4



24.4.

Vše přesazeno do pořádných květináčů, které poskytla má nejmilejší přítelkyně :-) Automat na předpěst šel pryč. Opium je furt zakrslík, ale má větší podíl sativy než OBD, tak on je dožene v květu. Byla chyba ho tam dávat, ale co nadělám, kdyžtak půjde ven později, bude alespoň pěkně předpěstovaný pro outdoor.

3 velké kytky co vidíte jsou ty OBD od Growshop Seeds.

Také musím říci, že již co byli pomerančové staří 2 týdny, musel jsem připojit pachový filtr. Začalo to vonět velmi silně, a velmi brzo, to mě překvapilo.

Naposledy upravil 17-05-2013 v 01:04 AM

Old Post 16-05-2013 v 23:02 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 5



30.4.

Tak je to zde, po - řekl bych - úspěšné, 24 dní dlouhé vegetativní fázi, přepínám tento den na květ. Zatím mě netrápily žádné breberky ani jiné nemoci, květinky mají pěknou barvu, rostou jako z vody... V průběhu veg fáze jsem hnojil téměř každou zálivku (AH hnojiva, poloviční dávky do hlíny).

Teď při přepnutí trošku průplach, poté namíchám květovou zálivku.

Přepínám při výšce 20cm, nemohu si dovolit více jak 55cm vysoké kytky.

Old Post 16-05-2013 v 23:10 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 6





6.5.

První týden kvetení za mnou, kytky nabraly brutální tempo. Každý den musím povytahnout CFLko o několik článků řetězu výše. Objevily se známky ženského pohlaví, nic jiného jsem ani u feminizovaných nečekal, je to pro mě spíše takové ujištění, že kytka odstartovala kvetení.

Old Post 16-05-2013 v 23:14 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 7





14.5.

Druhý týden květu. Ve druhém týdnu bych i při pěstování ze semínek čekal alespoň náznaky paliček, nicméně nic. Ani ťuk. Box mám utěsněný dobře, ale během 2 týdnů kvetení se mi asi 2x stalo, že jsem kytkám musel přerušit noc. Prej to dokáže kvetení zpomalit o několik dní, tak sem to asi takhle podělal.

Teď už jim noční klid striktně dodržuji, a v rámci urychlení procesu zrání jsem jim dokonce úplně vynechal 1 den. Dočetl jsem se to zde na fóru, prej to může pomoci, když to někdo zkazí tím způsobem, jako já.

Také sem vyndal ze skříně to Opim, zůstalo tam jen 3x OBD. Rozhodl jsem se dát pomerančům více místa, Opium se i po FIMu nějak moc nevětvilo, a zhodnotil sem to tak, že by z něj v té skříni bylo prd. Takže opium šlo na outdoor a počet obyvatel skříně se snížil na 3.


A na poslední fotce ještě jen tak pro zajímavost, mimo téma, fotka toho Vertigo od Paradise Seeds, které jsem na začátku growu předpěstovával v boxu, a nyní je outdoor v květináči. Na této fotce je mu 5 týdnů a 3 dny.

Naposledy upravil 17-05-2013 v 02:31 AM

Old Post 16-05-2013 v 23:22 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 8



Dnes konečně první náznaky paliček... po 17 dnech na 12/12 by to mělo být mnohem lepší, ponaučení pro příště - v žádném případě kytičky nerušit v noci.

Edit:

Dnes také prostříhány všechny větve, které už neměly šanci dostat se k pořádnému světlu. Plus listy, které již byly dost poškozené, na spodcích květin. Na každé kytce mi zbylo tak 5-7 hlavních vrcholků, které jsem za vydatné pomoci provázku a lepící pásky (kterou jsem přichycoval provázek ke květináčům) roztahal tak, abych co nejefektivněji pokryl vrchní plochu, kam dopadá nejvíce světla. Příští kolo pojedu určitě SCROG, ale bude nutné upravit skříň, v této nemám jak přichytit SCROG síť.

Foto, jak to vypadá po prostříhání a roztahání přidám v násl. dnech, až bude zas - co se vývoje paliček týče - na co nového koukat.

Naposledy upravil 18-05-2013 v 00:29 AM

Old Post 17-05-2013 v 22:38 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 9




Tak dnes přidávám zatím jen pár fotek toho automatic Vertiga, které má odhadem 2-3 týdny do kosy. Sklizeň to asi nebude nic moc, ale co také čekat s tím letos velmi střídmým jarním slunečním přídělem.

Fotky OBD ze skříně přidám ráno, paličky krásně narůstají, po třídenním průplachu nadešel čas začít je pořádně krmit :-)

Old Post 20-05-2013 v 23:42 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 10





Tak, zde jsou fotky OBD, momentálně jsme v třetím týdnu květu. Dost slabota na třetí týden, ale díky mému chybování a následnému zbrždění květení, jsou kytky fakticky spíše tak ve druhém týdnu.

Zatím žádné problémy, dole na kytce odstraněno pár poškozených listů s (asi) listovou plísní. PH 6.4

Old Post 21-05-2013 v 09:40 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
"Piece of s**t"
Stálý Člen

Karma uživatele "Piece of s**t" - 10% PěstitelskáKarma uživatele "Piece of s**t" - 10% PěstitelskáKarma uživatele "Piece of s**t" - 10% PěstitelskáKarma uživatele "Piece of s**t" - 10% Pěstitelská

Registrován: Apr 2013
Příspěvků: 131  

Příspěvek č. 11

To asi nebude plíseň, ale klasický stárnutí listů. Píšeš, že to bylo dole, tak to už bych se vůbec nebál. Pokud je to ve spodní části kytky a vyžitejch listů je vždycky jen pár, vůbec bych tomu nevěnoval pozornost. Neudělal jsi foto toho lištu? A jinak nezoufej, máš ještě dost času, však ony se rozjedou

Hovno smrdí od konce.
Když nejde o život,, tak jde o hovno.
Kritizovat, urážet, zesměšňovat a všelijak slovně, či fyzicky napadat kus hovna je plýtvání energii, protože, je už ze své podstaty splachovací.
No a vovovovovovovovotom to je.
Vo hovně

Old Post 22-05-2013 v 00:37 AM
"Piece of s**t" je offline   Profil uživatele "Piece of s**t"   Find more posts by "Piece of s**t"   Foto galerie člena "Piece of s**t"   Click here to Send "Piece of s**t" a Private Message   Add "Piece of s**t" to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 12

Nedelal jsem foto, prave, ze to bylo na spodcich, tak tomu nevenuju nejakou pozornost :-) Zadnej stres, dneska sem kyticky zas omrknul, palice se nafukujou doslova pred ocima.

Pruplach jsem nakonec trosku protahl, abych predesel prehnojeni a presoleni pudy (ackoliv presoleni pudy by nemelo nastat, na dne kvetinace je cca 5cm vrstva keramzitu, presne pro prevenci presoleni, dle knihy Jak pestovat indoor ) - kontroluji take misky pod kvetinacem, jestli v nich nezustava slana stopa, jelikoz EC metr jeste nevlastnim, tak je to jedina moznost, jak zjistit, jestli moc nehnojim. Vyjma pozorovani kytek a moznych negativnich dusledku hnojeni na nich viditelnych.

Dneska jsem teprve namichal 10l zalivku hnojiv, a nadesel cas je tak 2 tydny pekne krmit. Az se palicky trosku nafouknou, aby to bylo zajimave na foceni, tak zase hodim update.

Do 10l vody s upravenym Ph jsem namichal 25ml Bloom od AH + 8ml Micro + 6ml growth/bloom excellerator. Lehce pod tabulkovym mnozstvim pro hydroponii, avsak vic, nez rikaji do hliny. Cetl sem predtim hodne clanku o hnojeni AH v hline, tak snad to nekrmim zbytecne moc. Takhle silnou zalivku aplikuji jen jednou, az se vypotrebuje, budu se drzet hesla "nekdy mene je vice", a davat jim presne davky urcene pro hlinu.

Jinak ty 3 kyticky zatim vybumbaji cca 4-5l vody za den. Pak uz je puda vyschla a odchlipuje se od stran kvetinace. Dost tomu asi take pomaha nonstop pusteny rozhaneci klipsnak.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jen me trosku trapi ta dualni CFL. Kdyz jsem si vzal slunecni bryle, tak jsem zjistil, ze ji mam nasroubovanou tak, ze jedna pulka pestirny je osvetlena modrou casti zarivky, druha tou cervenou. Palickam se dari dobre i na te casti, kde je podle me vice modreho svetla - asi jak se to odrazi od stinitka a od zdi, nicmene se bojim, ze na teto casti budou palicky ridsi. Je to spatna uvaha, a nemam to resit, nebo bych mel CFL v zavitu trosku pootocit, aby cervene trubice svitily dolu, zatimco modre spise nahoru do stinitka? Dosel bych tim asi lepsimu rozlozeni cerveneho svetla na cely povrch pestirny.

Ted je zarovka utazena na doraz, pokud bych to chtel takto upravit, musel bych ji mirne povolit. Nebyla by tedy nasroubovana uplne dokonale, muzu ji tim nejak ublizit?

Naposledy upravil 22-05-2013 v 23:10 PM

Old Post 22-05-2013 v 23:00 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 13

Tento tyden kyti konecne prestaly rust. Uz nemusim denne zvedat svetlo, jako tomu bylo v prvnich cca 2 tydnech kvetove faze, coz me velice tesi, jelikoz nezbyva mnoho mista k dosazeni vrcholku skrine. Akorat tak, aby se tam vesly vrchni palice, pricemz nemam sajn, jak ty budou vysoke. Prvni grow, vubec netusim, o jaky narust hmoty se bude jednat. Rekneme, ze mam k dobru jeste tak 10-15cm, snad se to tam vejde. Palice zatim pribiraji na objemu zhruba rovnomerne, i kdyz muzeme pozorovat, ze nektere vyhonky jsou mirne pozadu, co se vyvinu palic tyce. Tento rozdil ve zralosti se snad srovna ve finalni fazi za pomoci final solution a kyseliny abscisove v nem obsazene.

Fotoupdate za par dni, preferuji cca tydnove updaty, nikoho preci nebavi sledovat malo se menici fotky. :-)

Co se tyce meho predchoziho prispevku, a dotazu ohledne CFL, cte to tu vubec nekdo?

Jinak dekuji vsem za Karmu, vazim si toho :-)

Naposledy upravil 25-05-2013 v 01:16 AM

Old Post 24-05-2013 v 23:00 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 14






Tak tu mame dalsi tydenni update. Palicky narustaji, ackoliv jsem pri dnesnim stehovani mel moznost jednotlive prohlednout vsechny kyti, pricemz jsem dospel k zaveru, ze to - co se tyce gramu, asi zadna velka slava nebude. Nu coz, omezene prostory, prvni grow... pro dalsi kolo rozhodne vim, co udelat jinak. Nahravam 10 fotecek, pricemz posledni bude zabirat nove (nezbytne) maskovani me pestebni skrine.

Jinak kyti papaji hydro davky hnojiv, kazde dva dny zahazuji ruzne spodni listy. Barvicka zdrava, skudci zadni, palice se zacinaji cukrovat. Potrebuji to sklidit do konce cervna, tak snad stiham.

Old Post 28-05-2013 v 23:45 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 15






Cast druha

Zaroven bych prosil o radu. Zbyva mi cca mesic kvetu, a maximalne 10cm na zvednuti lampy. Pak uz bude lampa uplne u stropu. Prestalo to sice uz pred nejakym tydnem rust, ale palicky se budou tahnout. Co myslite, vejde se to tam, nekdo nejaky zkusenosti, jak moc se ty palicky prorustanim prodlouzi? Vzhledem k tomu, ze je to muj prvni grow, tak si to nedovedu moc predstavit :-) a z fotek na Groweru sem to taky nevykoukal.

Naposledy upravil 29-05-2013 v 00:33 AM

Old Post 28-05-2013 v 23:53 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 16

citace:
Původní příspěvek od Filosof
Cast druha

Zaroven bych prosil o radu. Zbyva mi cca mesic kvetu, a maximalne 10cm na zvednuti lampy. Pak uz bude lampa uplne u stropu. Prestalo to sice uz pred nejakym tydnem rust, ale palicky se budou tahnout. Co myslite, vejde se to tam, nekdo nejaky zkusenosti, jak moc se ty palicky prorustanim prodlouzi? Vzhledem k tomu, ze je to muj prvni grow, tak si to nedovedu moc predstavit :-) a z fotek na Groweru sem to taky nevykoukal.


Neboj, vejde se ti to tam naprosto bez problému. Teď už se palice budou nafukovat spíše do šířky 10 cm na výšku už rozhodně neudělaj

Old Post 29-05-2013 v 07:36 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:49 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.4344310 seconds with 37 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív