Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ve FAQ se totiz píse při hydro 5,5 - 6,0 ( ty píšeš 5,2 - 5,7 ) u 5,2 je napsáno, ze to používají holanďani ve svých hydro systémech, ale v jakých?
Co třeba kokos ? To je přeci taky hydroponicke medium. To bych do nej měl tady lejt ph 5,2 ?
Sice se to tu několikrát probiralo, ale zda se mi, ze informace nejsou moc jednotne... Například někde na netu jsem našel, ze ideální je 5,8 jak hydro tak hlína... Proto jsem si to chtěl trochu ujasnit. Napsáno je o tom hodnekrat ale hodnot co jsou doporučované je taky hodně ...
Rekl bych ze to taky zalezi na hnojivech... Treba ne pisou ze mam jet hydro 5,6 a hlinu 6 - 6,5.do kokosu ale nepisou... A u jinejch hnojiv trba psali hlina i hydro 5,9....
No právě a podle čeho se tedy řídit. Pisou tyhle informace na hnojivech z důvodu že pokud je ph mimo uvedené rozmezí je horší absorbce jednotlivych prvků ? Nebo jsou jen tyto hodnoty určeny pro jiné rostliny než pro které to chceme my?
Třeba jungle in da box se kterýma jedu mají taky psany 5,9 a když jsem se ptal výrobce jestli snížit ph na 5,2 tak řekl, ze se mu takovéto ph zda dost nízké ... Takže mi teda vrtá hlavou jak to tedy má být. A zrovna pH se mi zda poměrně důležitá hodnota.
Udelej anketu, kdo pouziva jake pH a pak to zprumeruj
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Tak tuto tabulku jsem uz videl, ale taky jsem videl x jiných které ukazovaly trochu jiné hodnoty.
Každopádně nechci zpochybňovat hodnoty které jsi psal, jen mi přijde ze je okolo toho dost informaci, které říkají i něco jiného a tak chci informace nějak sjednotit, aby v tom byl pořádek ;-)
Podle té tabulky se mi zda na hydro ideální 5,3. Ale je tato hodnota ideální pro bubbler, nft nebo ebb ? Jde to globalizovat na veškeré hydro ? Kdyt každy systém je trochu jiný. V bubbleru jsou kořeny porad ve vode... Ebb jen v určitých intervalech apod.
Ja vím jsem rejpal, ale proste mi zo neda spát :-D a víc hlav víc ví ;-)
Moc to resis... Jsi na internetu tak necekej ze vsechny zdroje budou mit stejne informace...
Hydro je hydro a je fuk jestli je to bubbler nebo nft... samozrejme ze ovlivnuje pH i dane medium ale CILOVE pH by melo byt stejne.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Původní příspěvek od redgrow Tak tuto tabulku jsem uz videl, ale taky jsem videl x jiných které ukazovaly trochu jiné hodnoty.
Každopádně nechci zpochybňovat hodnoty které jsi psal, jen mi přijde ze je okolo toho dost informaci, které říkají i něco jiného a tak chci informace nějak sjednotit, aby v tom byl pořádek ;-)
Podle té tabulky se mi zda na hydro ideální 5,3. Ale je tato hodnota ideální pro bubbler, nft nebo ebb ? Jde to globalizovat na veškeré hydro ? Kdyt každy systém je trochu jiný. V bubbleru jsou kořeny porad ve vode... Ebb jen v určitých intervalech apod.
Ja vím jsem rejpal, ale proste mi zo neda spát :-D a víc hlav víc ví ;-)
Obecně platí,co je v tabulce..Hydro 5,5-6,spíš blíž k těm 5,5,u kokosu spíše blíž k těm 6..
Hlína 6-6,5 a nemůžeš mít problém..Ale,je třeba hlídat ph uvnitř substrátu,tedy občas změřit na výtoku..
Můžeš tam lejt ideální ph,ale to ještě neznamená,že se ti v substrátu budou držet ty samý hodnoty..v hlíně se kolikrát dějou věci.. třeba když zasolíš nebo tak..
Občas to změř a koukej se na kytky,jak vypadaj..,oni ti poví,jestli jim děláš dobře..
Nechtělo by to teda upravit info ve FAQ ? Každy chce pro svoje kytky to nejlepší, ale všem nováčkům je doporučováno at si pročtou faq kde jsou nyní né úplně jasné informace. Co tam tedy smazat hodnoty 5,5. - 5,8 a nechat jen 5,2.;-)