Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pomoztemi prosím s určením nemoci nebo kýho čerta to je(nedostatek něčeho?).Hledal sem ,ale nějak se mi to nehodí k žádnému popisu.
Základní info:řízek starý 14 dní.Teď 4 dny v hlíně.Svítí na něj sodíkovka 250w.Podobné flíčky byly na řízku od začátku ,když sem ho dostal.Tyhle fotky jsou z nového patra,které vyrazilo po těch 4.dnech.
Snad se mi ty obrazky povedou.
Předem díky
Zkusím to teda více popsat:listy jsou hodne světlé,u žilek tmavši,jenže ne po celé délce žilek a ne pravidelne.Na tom 1.obrazku je trochu vidět co mám na mysli.Jsou tam vidět i ty světlé skvrny.Je to celé takové flekaté a nevypadá to moc pěkně.Mam 3 řízky a všechny mají stejné příznaky.
nejlepší je se kouknout do nějaký knížky o pěstování a chorobách pokojových květin,
tam jsem vyčetl:
žilky listů jsou zelené, ostatní části žluté či bělavě zbarvené = nedostatek železa (chloróza)
nedostatek železa může být způsoben přílišným obsahem vápníku v půdě(příliš tvrdá zálivková voda),
vysoký obsah vápníku v půdě může železo vázat, takže je rostlina nemůže přijímat,
avšak i přílišným zaléváním můžeme vyvolat reakci, která je velmi podobná nedostatku železa
Konečně můžu napsat co těm kytkám bylo.Zjistil sem ,že mám extremně tvrdou vodu a to je pro kytky opravdu zlo.Po presazeni do nové hlíny mi kytky změnily barvu, ale do 3 týdnů opět ochably a byly nějaké slabé.Takže prozatimní řešení:Zalívat destilovanou vodou s přidáním hnojiva(asi teda ne samotnou destilovanou vodou-ale to jen typuju.Ostatně nevíte co se stane s kořínky když je zalíváte jen destilkou?)
Tak sem si koupil hnojivo a menuje se hmmm hmmm ted si nevzpomenu ,ale ja to zjistim pak to tu dám,které je se zvýšeným obsahem zinku a železa.Kytky se chytly a ted je to parada.
Díky ti Afghanec.