Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » lignohumat a klíčivost
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
petrtaurus
Nový Člen

Karma uživatele petrtaurus - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2012
Příspěvků: 2  

Dotaz lignohumat a klíčivost Příspěvek č. 1

Ahoj,
jsem začátečník a zdravotní problémy mě donutili hledat pomoc jinde než v chemii.Vzhledem k tomu,že si z důchodu nemohu dovolit riskovat nevyklíčení pro mne drahých semen (royal highness)prosím Vás o radu jestli mi v tomto může pomoci roztok z Lignohumatu(http://www.agromanualshop.cz/p551-lignohumat-b-0-5-l/) ve kterém jsou semena přes noc máčena.U semen rajčat takto ošetřených je udávána až 100%klíčivost.
Jelikož z některých rad i zde uvedených jsem dost zmatený-viz:"semena nechat plavat ve vodě/semena nenechat máčet ve vodě,,semena vsadit do země/semena nechat na povrchu aj.
Předem moc děkuji za pomoc.

co nechceš aby ti činili jiní nečiň ty jim.

Old Post 29-11-2012 v 21:48 PM
petrtaurus je offline   Profil uživatele petrtaurus   Find more posts by petrtaurus   Foto galerie člena petrtaurus   Click here to Send petrtaurus a Private Message   Add petrtaurus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zedy
Vidlák Hlínomil

Karma uživatele Zedy - 77% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 1831 

Team Member: MOD

Příspěvek č. 2

Ahoj taurusi,

chápu že jako začátečníkovi ti jde zrovna z možností klíčení hlava kolem zrovna todle je oblast, kde je více zaručených postupů a tak je jeho volba jenom na tobě.

Pokud jde o tvůj dotaz ohledně Lignohumátu, tak mě přijde docela zbytečný do něj investovat. Jestli máš semena koupený od věrohodný seedbanky, tak máš zaručenou vysokou klíčivost, respektive by ti měly vyklíčit semena všechny.

No a jakou zvolit metodu? Sám sem si jich prošel několik, ať už volně plovoucí v misce s vodou ve tmě (při delším klíčení je lepší měnit vodu), nebo položený v miskách vystlaných vlhčenou vatou (hůř se z ní vyplétají první křehký kořínky a hrozí tak jejich poškození), popř pomocí jiffy tablet (tady zase nevíš jak na tom jsi jestli ti semena pukly, nebo ne, protože jsou vložené v tabletě) a nakonec jsem zůstal u rockwoolových kostek podélně rozstřižených, tak že půl centimetru hluboko založím semínko, pravidelně kostky prolejvám aby neproschly. Pohoda je, že si je můžeš poskládat volně do sadbovače s popiskama a celý to prasknout do nějakého mini skleníku, kterých je na trhu několik. Pro inspiraci můžeš mrknout do podpisu na první příspěvek v tématu "Venkovandy", tam je vidět takové klíčení

Tak hodně zdaru při výběru metody a ať ti zdravíčko slouží

Old Post 29-11-2012 v 22:36 PM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fidoadido
Nový Člen

Karma uživatele fidoadido - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2011
Příspěvků: 3 

Příspěvek č. 3

Zdravím, rozhodně lignohumát doporučuji. Pravda u kvalitních semen nemusíš mít strach s klíčivostí,ale už třetí sezónu jsem jel na lignohumátu s ruznými semeny a vždy mi přišlo, že svojí úlohu splnil.

Nejde ti ani tak o klíčivost,ale o to, že lignohumát je složený z celkem jednoduchých složek které je rostlina schopna vstřebávat prakticky ihned po vyklíčení. Jsou to převážně složky na tvorbu kořenového systému a na vstřebávání živin, ale jak si jistě domyslíš, to jsou přesně věci, které jsou pro mladé rostliny důležité.

Osobně namáčím semena pár hodim před zasazením,ať už do rockwoolu nebo do subtrátu. Musíš jen začít s menší koncetrací, aby jsi je hned na začátku nespálil. Koncentrace lignohumátu ve vodě stačí jen taková, aby to vypadalo jak černý čaj lehce zředěný.(když to naředíš koncentrovanější,tak u malé rostlinky jí nespálíš,ale lignohumát nezpracuje všechen a zbytek jde do pryč)

Jak píše ZEDY s těma rockwoolama, tam se mi neskutečně osvědčil. Po aplikaci kořenového stimulátoru,stačí aby řízek vyjel s pár kořínkama a je schopnej absorbovat kořeny lignohumát v plný palbě a okamžitě začně tvořit mohutný kořenový systém a pěkně prorůstat :-)

hodně štěstí a LIGNOHUMÁTU ZDAR

Old Post 17-12-2012 v 18:45 PM
fidoadido je offline   Profil uživatele fidoadido   Find more posts by fidoadido   Foto galerie člena fidoadido   Click here to Send fidoadido a Private Message   Add fidoadido to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 11:22 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.6378940 seconds with 25 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív